:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Доган се отметна за "обръча от фирми"

Сокола даде трета версия на наглото си изказване - оприличи се на апарат, който направил снимка на негативните явления
Ахмед Доган
Лидерът на ДПС Ахмед Доган изцяло смени тълкуванието на прословутата си фраза за обръча от фирми. Вчера той обясни, че не е казвал, че партията му има фирми, и че е имал предвид, че обръчът е изцяло негативно явление.



След като даде подкрепата си за правителството при гласуването на вота на недоверие, Доган сам поиска да говори по въпроса пред журналисти. "Обръчът от фирми" бе основен аргумент на опозицията по време на дебатите.

"Никъде не съм казвал, че ДПС има фирми. В началото на 90-те години доста партии създадоха такива фирми, които така или иначе нямаха дейност. Ако една партия има фирми, значи тя е много демоде в това отношение", каза лидерът на ДПС.

"Много е рудиментарно да си мислите, че една партия има система от фирми и т. н. Исках да ви подскажа нещо друго - вие да направите разследване. Не става въпрос за една партия, става въпрос за всички партии. Опитах се да направя рентгенова снимка за редица нови явления от последните 5-6 години, а вие ме обвинявате в качеството на апарат, който прави такава снимка. Аз ви давам някаква визия за негативни явления, вие обвинявате мене като субект на тези явления", рече Доган. И помоли медиите: "Не обвинявайте апарата, който е направил снимката, а се вгледайте в самата снимка."

Доган заяви, че ако медиите намерят фирма на ДПС, той лично ще съдейства за бърза намеса на прокурор. "Случаите на корупция винаги са били актуални - както в това правителство, така и в миналите. Всяка идея за спиране на корупционните процеси е много полезна и прокурорът трябва да се ангажира много сериозно там, където има такива нарушения", каза Доган.

Съвсем различно мислеше лидерът на ДПС през юни миналата година, когато точно преди парламентарните избори направи наглото си изказване в "Шоуто на Слави". "Много фино ви будалкат с разни дарения, лични фирми, което може да се приеме, но не е цялата истина. Всъщност в цял свят - като започнете от Америка и до Япония - всяка партия си има, така да се каже, "обръч от фирми", обясни той там.

"Ако мислите, че моите възможности са по-малки от тези на един банкер, значи нямате реална представа за възможностите на един политик. През последните 15 години сигурно половината бизнесмени, които са над средното равнище, са или с мое съдействие, или най-малко с моя усмивка", допълни Доган. Той подчерта, че има фирми, които подкрепят една или друга политическа сила, а след това политиците се отблагодаряват на бизнесмените.

Тогава нито една партия, нито политик, нито компетентен орган, призван да се бори с корупцията, не реагира. По закон политическите партии не могат да имат собствени компании.

Едва през февруари 2006 г. ДСБ поиска временна парламентарна комисия, която да разследва фирмите около ДПС.

На националната конференция на ДПС в началото на април Доган внесе нов нюанс в концепцията си. Той обясни, че обръчът от фирми е полезно нещо и няма нищо общо с корупцията, появил се е като контрапункт на олигархията заедно с демократичното общество и пазарната икономика. "Ако от една каца или бъчва махнеш само един обръч - тя протича и започва да се руши във времето. Следователно - обръчът създава стабилност и сигурност на всяка система", обясни Доган.

След форума депутатите на ДПС се втурнаха да дават положителни примери за обръча от фирми. Камен Костадинов например каза, че заводът на турската фирма "Шишеджам" в Търговище и хидровъзел "Цанков камък", който се строи от австрийска фирма, са част от него, тъй като за тези инвестиции се застъпил лично лидерът на движението.

Веднага след конференцията обаче под натиска на медиите БСП, НДСВ и президентът Георги Първанов се разграничиха от думите на Доган и заявиха, че не смятат, че партиите трябва да имат обръчи и че всички фирми трябва да са равнопоставени. "БСП никога не е споделяла виждането, че бизнесът и политиката трябва да бъдат обвързани в различен вид конфигурации", каза премиерът Сергей Станишев.

Вчера Доган се опита да се сдобри и с медиите. След като на конференцията ги обвини, че изкуствено задават теми като "преяждането с власт на ДПС", сега той помоли: "Да си помагаме взаимно. Аз съм на ваша страна."
91
7142
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
91
 Видими 
19 Април 2006 22:46
ДПС все се правят на фотоапарати, а то излиза, че са любителски видеокамери, които вместо да представят образа на другите, вземат че изхвърлят в ефир подробности за мръсното им бельо /шалвари/. Така стана и с оня зам.-областен управител на Пазарджик, който щеше да обезбългарява Родопите. Доган, като всеки циганин, обича да се похвали и да викне "Хоп!" още преди да е скочил. Това, че е циганин го четох в "Труд" и беше казано лично от Айсахел Руфи, бившата му съпруга.
19 Април 2006 22:49
Не врат, а шия
19 Април 2006 22:53
Айсахел Руфи без етнос ли е
19 Април 2006 22:57
Бе много важно къв точно поганец е ..
19 Април 2006 23:03
Ех Султане
и великия сокол Сава се оплете в лъжите си.
19 Април 2006 23:07
Хм, Сокола май усети че изнагля прекалено много дори и за български политик. Във всяка една нормална държава след подобни изказвания кой да е политик щеше да си е събрал куфарчето и да е само бегъл спомен... Не и в милата ни татковина.


Но пак си повтарям прогнонзата - нищо няма да му се случи на Доган - ще продължи да върти обръчите и да наглее, може би малко по-умерено и прикрито.
19 Април 2006 23:08
Напоследък нараства броят на отмятащите се...
19 Април 2006 23:10
17 години мъка. 17 години издевателства над България от Луканов, ДС и техните творения в България. Докога? Кога ли ще им намерят цаката на политико-икономическите престъпници в тази страна.....
19 Април 2006 23:25
Сокола даде трета версия

И Чернев даде 3 версии па му отделихте 30 творби, амед само с толко ли ще мине?
.
Амед отде е получил инструктаж, като Чернев го зима от СССР.

_____________________________________
ИДЕОЛОГИЯТА НА ТИКВАТА: Не е само важно на мен да ми е добре, важно е и на народа да му е зле.
19 Април 2006 23:28
рудиментарно ?! нещо като заедност!? Турче билиермусун?
19 Април 2006 23:38
За разлика от Сидеров, който не се отмята, Доган сдава фронта.
Параноика си вярва и не вижда нужда да се отмята.
Лъжеца не си вярва и може да счете за уместно да се отметне.

Идиотското е, че наглецът Доган докара де факто параноика Сидеров, който ще спомогне на Доган да си укрепи електроата.

Завърта се порочен кръг.

Най-добре е и двамата да бяха извън парламента.
Но и двамата ще бъдат благдарение един на друг.

19 Април 2006 23:43
Е ти що ревеш, нали си зехте имотите и си платихте дълговете по казината, сега що се буташ измежду шамарите, той патрона ти се закротил като въшка у гащи, ти зееш.

_____________________________________
ИДЕОЛОГИЯТА НА ТИКВАТА: Не е само важно на мен да ми е добре, важно е и на народа да му е зле.
19 Април 2006 23:51
Тиме, не се прави на умник. Сидеров вкоравявал електората на доган?!? Не знам в кой район на БГ живееш, но имаш ли представа каква желязна почти военна организация имат рязаните.Знаеш ли от колко човека се състои най малката им отчетна единица - 10. Знаеш ли , че последните 5-6 години на всеки завършил поне 8-ми клас се прибира дипломата и му се помага да учи или работи на желано от него място, без оглед на пригодност! Но докато има балъци, ще има и тарикати! Лошото е, че първите сте мнозинство!
19 Април 2006 23:52
1. Първото мнение на Кайли (сравнението с Чернев) бие право в десетката.
2. Пред обръча на снайпера и Сопол да си, пак ще се отметнеш. Но е късно. Поръчката е направена. Резето е щракнало. Запомнете тази снимка със Савата. Може да е за последно.
20 Април 2006 00:06
Не е в негов стил. Май наистина е следващият. И го знае.
20 Април 2006 00:11
Ама като се замисля Доган е напълно прав. Как пък не се намери един журналист, който вместо да повтаря като папагал неговите думи не се разрови малко и да покаже на хората поне част от фирмите в обръча? Близо година вече от наглото му изказване, но разследващата журналистика (ако въобще има такава) се занимава само с глупости. При толкова заспали медии дори тъпак като него минава за велик държавник. В нормална държава, ако висш политик заяви че е забогатял чрез корупционни схеми и дори обясни публично как работят те, много отдавна да са го пратили на майната си.
20 Април 2006 00:17
На мен винаги ми е приличал на селски тарикат. Разбира се, идеи никакви, елементарна реторика, афиширан цинизъм. Той е още живото доказателство за бългаската безгранична търпимост.
20 Април 2006 00:42
Аз,
Бъди уверен - Господ вижда. И рано или късно всеки намира каквото търси. Особено тези, които играят с обръчета. Винаги се появяват нови "обръчи" , които искат радоусът им (растоянието до центъра) да е по-малък.. И тогава започват разни неприятни сценки..
20 Април 2006 01:48
дсган има обръч от джам мия чи в германия кристална нощ в българия джам мият етнически мир нема що
шише джам и я -на руско турски
20 Април 2006 01:53
Аз,
Напълно си прав! Но не мога да се съглася с това, че медиите са заспали. Напротив! До голяма степен на тях, Доган е това което е сега. То не бяха интервюта, коментарии, анализи, как той е най-успешния политик, и какво е направил за етническия модел.
И нима през всичките години на прехода никой журналист не е имал никаква представа за обръча от фирми, за далаверите на ДПС, за купуване на гласове, за двойното гласуване- особено на последните избори, за турцизирането на министерства и ведомства, за държавни поръчки спечелени от обръча и т. н.?!
Та миналата година Доган лично трябваше да им обясни как стоят нещата. Сега ли чак разбраха журналистите що за тип политик е Доган? И какво - нищо!
Образа на Доган като политик който най-добре се справя във всяка ситуация и винаги мисли няколко хода напред, бе изграден точно от медиите естествено не без помоща на определени служби. Точно поради корумпираните, продажни и манипулирани журналисти.
Но явно неговото безочие и наглост, а и някои издънки на "най-великия политик" вече почнаха много да дразнят някои хора.
Chicho Dr. - може и да си прав!
20 Април 2006 03:06
Какъв ти фотоапарат, Сополя си е чиста фурнаджийска лопата с класическото изметане от обръчите. Обаче, има една подробност - обръчите никак не са се отметнали от Сополя. Напротив, продължават да го стегат у гръцмула. Щом е вземал да вика журналяците на помощ, спукана му е работата.
20 Април 2006 05:27
Спукан му е обръча на халката.
20 Април 2006 05:54
Е, сега вече вярвам, че е български политик!
20 Април 2006 06:33
В оригиналния - ориенталския имаше повече доблест, повече достойнство; що му требе да се прави на коджабалкански сокол.
Натиснете тук

Редактирано от - SultanBg на 20/04/2006 г/ 07:14:01

20 Април 2006 06:34
Ми да... Доган е абсолютно прав - ДПС не притежава фирми... напротив - няколко фирми я притежават, а и не само нея...
20 Април 2006 07:27
Охооо фес - агентът Духан-сопола вече има и версии. Ние защо ли требва да се правим на червени шапчици, за да му поверваме. То и без да се беше изказвал в шоуто, за тези обръчи, хората ги виждаха и знаеха какво става. Е нека да си мисли, че някой му вярва, ако това го прави "велик" политик. По скоро е мошенник на дребно........ Долу мъглата БКП-ДПС......
20 Април 2006 07:30
Хаха , думите на Сопола издават, че нещо е поизнервен, а и май здрав страх го е затресъл...Щом и охрана има от НСО доста време, а и доста се шуми около неговите фирми и далавери; Истината скоро ще лъсне
20 Април 2006 08:07
Безспорно, Ахмед Доганов е напълно прав. Ами нали за това са партиите при капитализъма , да отстояват икономическите си интереси. Да не си въобразявате, че партия се прави е на така , за полза роду.
Скоро слушах американския посланник по телевизията. Обяснаваше, че и при тях било същото, ама имало прозрачност един вид. Знаело се кой зад кого седи. Може и така да е . Тяхната журналистика да работи по-добре и да осветява връзката партии – икономически групировки. Така на запад, другото е камунизъм. Ама тук във форума пълно с камунизи бе.
20 Април 2006 08:22
Май фирмаджийте ще му сложат обръч на вратлето!
20 Април 2006 08:32
Собственикът на една каца не можа да се сдържи и се похвали “Я, какви здрави обръчи съм ù набил” и целокупната публика са втурна да ги разглежда, оглежда, оценява, да им търси кусури, и т.н. И забрави за останалите каци.
А техните “скромни собственици” обикалят наоколо и само дебнат някой по погрешка да не хвърли поглед към тях – “Не, не тази каца, за оная, турската, става въпрос!”. Щото след като види обръчите току-виж някой от любопитство погледне и вътре в каците...
Но, както пише в един учебник по хигиена, “Столът трябва да се нагажда към естествените извивки на гръбначния мозък”.
20 Април 2006 08:38
И тоя симпатяга що не е в затвора?
Пожелавам му близка среща с товарен влак...срещата от трети вид или иначе казано "фул контакт"
20 Април 2006 08:47
Доган си говори каквото иска и после се отмята.
Ако това не е за прокурор, здраве му кажи!
А нашият главен прокурор само с дребни пътни инциденти ли ще се занимава?
Нали и Доган е депутат, кой му разрешава да говори за обръчи и фирми и после да си взема думите назад?
Това по-малко ли е вредно за държавата?
20 Април 2006 08:49
Азиатският дегенерат Домузан - главатар на турското БКП - взе да се дави в собствените си лиги.
20 Април 2006 08:51
много е ПРОСТ горкия. Дори и сложните думички от рода на рудиментално не могат да го скрият
20 Април 2006 08:54
Агента Сава пак баламосва всички. Истинската корупция на противоконституционната партия Д(П)С се провежда от обръч полуграмотни чакмаци назначени в държавната администрация. Има директори на водопади (помагащи на другите природни бедствия), кметове, областни и дори министри, които при най-малко съмнение за правопис и правоговор се консултират с "тълковен весник" (цитат от м-ра на земеделието)
20 Април 2006 09:04
"Никъде не съм казвал, че ДПС има фирми" а нещо да кажеш за "Минстрой холдинг" и лицето Вълканов г-н Доган, в момента прокуриста на холдинга е зам.министър на Офчаров и отговаря за дейности, които са обект на желания и от минстрой.нещо за фирма Акома, ако може да каже г-н доган ? има и други но ще ги запазим за велчев.
20 Април 2006 09:08
Графе,
Всички каци са с капаци,
що е вътре не се знай,
но на всичките калтаци
някой ден ще сложим край!
---------
ДА ОТКАЧИМ ПОЛИТИЦИТЕ
НА ДЪРЖАВАТА ОТ ЦИЦИТЕ!
20 Април 2006 09:12
доста притеснен ми се вижда МЕДИ ДОГАНОВ.. че и поизпотен дори..очаква някои от обрачите на бачвата да не издаржи и да отхвракне, удряики го по главата..
20 Април 2006 09:28
Ако и сега, след като Доган ни каза, какво е искал да каже, когато е казал това, което е казал, някой ми каже, че е голям политик, ще му кажа .... да върви на майната си!
20 Април 2006 09:49
най-се радвам на коалиционните партнери, дето плюят по джуганя.
на батьо черниците.
20 Април 2006 09:57
Забелязвате ли, колко съсредоточено г-н Доган рецитира репликите подавани му от някое умно полковниче от ДС. Но това за агенти, ДС и мафия разбира се е несериозно. Истината може би е, че Доган е необходим на България " както въздуха и слънцето за всяко живо същество", иначе кой щеше да му трае простотиите толкова години.Виждате само " как елегантно борави с Форда нашето момче", става въпрос за шпионска дипломна работа на тема " Изхвърляне на самозабравил се политик от парламента направо на боклука с помоща на старо немско возило".
Вижте само какъв е ръста на безработица в така наречените райони със смесено население и средната заплата в същите и си отговорете на въпроса " Можеше ли друг български политик да успее толкова години да държи това население безропотно да живее в мизерия без да надига глас като не дай боже в Косово". Това, че накараха Доган и някой други като него да ходят с кАстюм и врът'връзка и ги показват по талавизура е част от играта може би.Доган имал. Има фашкии, които ще се разложат с първия истински европейски дъжд дай боже по скоро да е.
20 Април 2006 10:07
Народът е казал за такива случаи:
Лъже-маже като дърт циганин
20 Април 2006 10:18
Драги приятелю, в това “някой ден ще сложим край” и на мен ми е надеждата! Говоря за истински край, а не за ново начало на следващ “край”.
Само че за да стане това знаете какво трябва да стане. А не го виждам във видимия хоризонт...
20 Април 2006 10:31
Като се отмята и лъже, ще има ли извънредно изявление на СерГЕЙ в шоузалата на НС?
Докого братя българи ще търпим тази антибългарска, антиконституционна, антинародна, терористична и етническа ДПС???
20 Април 2006 10:36
Лъже маже като дърт царот
20 Април 2006 10:45
Г-н Доган е фотограф визионер, борец с олигархизъма, с високо оценен принос, кавалер на Стара планина
20 Април 2006 10:57
В последно време стана модерно да се изнасят версии. Господа политици, вашите изявления не са софтуерни продукти та мине се не мине време да вадите нови версии. Доган в новата версия се прави на фотоапарат за обръчи, Сидеров и той щял да вади нова версия на Carmaggedon*: Magistrala Trakia. Не е като да няма друга работа за вършене.

*популярна навремето компютърна игра в която целта е да се блъскат коли и хора
20 Април 2006 10:59
"Много фино ви будалкат с разни дарения, лични фирми, което може да се приеме, но не е цялата истина. Всъщност в цял свят - като започнете от Америка и до Япония - всяка партия си има, така да се каже, "обръч от фирми",
Аз мисля, че под обръча се има предвид фирми обкръжаващи една партия. И се замислете и ще видите, че в действителност е така. В реалния живот. Не измисления медиен такъв. Имам фирма. Има партия, която управлява. Там имам познати или приятели. Те ми помагат да изпълня дадена поръчка или да получа пари по фондовете. Аз им благодаря, като спонсорирам партията. Е? Къде е проблема? И да ревеш и да не ревеш, ако не си от тия дето са на власт, чакаш твоите да дойдат. Толкова. Тогава твоя зависим бизнес процъфтява. Това е така само за фирмите имащи общо с държавните поръчки и допирни точки с властта.
20 Април 2006 11:20
Преди избори обикновено сичките обещават а пък сетне забравят. Едно е да обещаеш нещо там на пенсионерите, даскалята или безработните – и да не го изпълниш ще покрякат малко и толкоз. Подир време пак ще гласуват.
Друго е обаче, ако се изхвърлиш и обещаеш не едни големи батковци, че ако се набуташ във властта далаверата им е сигурна щото сичките безнесмени са ти биле в ръцете и квото кажеш тва става. И сега тия батковци като приготвиха тиганите за голямата риба, пък то нищо не капе са малко ядосани. Тва ще да е май причината Догана да ходи и се обяснява толкоз кво бил казал и кво имал предвид....
20 Април 2006 11:35
Тоя прословут "обръч" толкова го въртеха, че се разпадна и стана на прах. Прах в очите, за да не се вижда главния проблем:
Депесето е незаконна етническа партия.
Това, че също е и корумпирана феодална структура, че върти далавери с турски и български фирми, че е фрашкано с бивши агенти на кадесето е известно отдавна. И сега некои продължават да я джвакат тая дъвка само защото Доганов се изпуснал за "обръча"! Волно, или неволно джвакащите отклоняват вниманието от основния проблем, който ще повторя:
Депесето е незаконна етническа партия. Проблем нумеро уно.
Има и такива, които твърдят, че не е така. Или им плащат, или са будали.
Всяко действие на тая организация, всяко, без изключение, се управлява от Анкара, или координира с Анкара. Полека и планомерно се работи за турцизацията на мюсюлманското (и друго) население и ислямизацията на страната. От опитите за пренаписване на историята за турската тирания до масовото строителство на джамии, от подигравките с жертвите на турските зверства до изборните фалшификации, от турско-саудитско-иранско-палестинското финансиране до новите минарета и сараи, от заплахите с "косовски вариант" до пряката намеса на Турция в българските работи - всяко действие на тая шайка показва за чии интереси работи.
Това не са интересите на българските граждани, независимо от етническия им произход.
Депесето е незаконно и вредно. Депесето трябва да се забрани. Ако никой съдия нема куража да го направи, трябва да го сторят партиите и избирателите им. Като първа стъпка: депесето трябва да бъде изритано от властта.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД