:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Потоп от награди на "Южна пролет" I

Снимка: Александър Михайлов
Както "Сега" писа, литературният фестивал за литературен дебют "Южна пролет" се разцепи на две. Днес едната "Южна пролет" с жури в състав Никола Инджов - председател, и членове Владимир Трендафилов, Георги Константинов, Марин Кадиев и Никола Радев ще връчи в ресторант "Мачу Пикчу" в София наградите на лауреатите си.

В категория "Поезия" това са Александър Мануилов за стихосбирката "Филм" и Иванка Могилска за стихосбирката "ДНК". В категория "Проза" наградата взема Екатерина Минкова за романа си "Завръщането на Фифлия". Наградата на Съюза на българските писатели се присъжда на Велин Станев за сборника с разкази "Любоff". Наградата на Съюза на независимите писатели отива при Милен Спасов за сборника с разкази "Книга от пепел". Следват още десет награди - на фондове, сдружения, издателства и списания. Сред щастливците са Диана Рамналиева за стихосбирката "Натам, откъдето се връщаме", Иглика Горанова за стихосбирката "Преписвам те, тъга", Мария Калинова за стихосбирката "Окото". Наградата на Българския ПЕН-център печели Бойко Златев за стихосбирката "Азбука на светлината". Има и две награди "Златен есенен лист" за късен литературен дебют, пак в областта на поезията - съответно за Йордан Фурнаджиев и Николай Майсторов.

XXXIII национален преглед-конкурс за дебютна литература в този формат протече нестандартно, в осем телевизионни предавания по телевизия "2001". В дискусиите с водещ Никола Инджов взеха участие Евтим Евтимов, Коста Андреев, Никола Радев, Георги Константинов, Марин Кадиев, Владимир Трендафилов, Ивайло Христов, Антон Баев, Ивайло Диманов, Ангел Игов, Стоил Рошкев и др.

Да припомним, че на втората версия на "Южна пролет" председател на журито е проф. Боян Биолчев, ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски", а членове - поетесата Мирела Иванова, литературният критик Амелия Личева, директорът на Университетското издателство "Св. Климент Охридски" Димитър Томов и хасковските творци Ели Видева и Иван Енчев. Те ще обявят избора си по време на културните празници в Хасково, които ще се състоят няколко дни по-късно - на 20, 21 и 22 април.
2
1719
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Април 2005 11:49
Ега ти порнографията!
20 Април 2005 11:52
Каква е тази "южна пролет" на мачу си у пикчу си в София?!
Нали затова беше в Хасково, там е юг, не тук!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД