:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австралиец рисува с шоколад знаменитости

Австралийският художник Сид Чидиак създава картини единствено с фин белгийски шоколад, съобщи Ей Би Си. Когато казва, че работи с масло и шоколад, повечето хора си мислят, че не са чули добре. За три години обаче художникът е създал десетки творби от чист шоколад, като рамката и платното също стават за ядене. Цветовете обаче не са ограничени до бяло-кафяви, защото Чидиак смесва шоколада с хранителни бои. Първата му шоколадова картина е натюрморт със слънчогледи. В нея медножълтите нюанси контрастират върху фон от гладък черен шоколад. Чидиак е създал и много портрети на знаменитости - като Опра Уинфри и Мерилин Монро. Художникът живее и работи в Ню Йорк. Когато представя творбите си на специализирани изложения за шоколад, хората толкова ги харесват, че те трябва да бъдат оградени с парапет. Макар и всички картини да са шоколадови, малцина са ги опитали, защото предназначението им е различно. Художникът обаче признава, че често облизва четките си, докато работи. За създаването на един шоколадов портрет са необходими до 3 дни. Произведенията обаче не са вечни. Те могат да издържат няколко години, ако са съхранявани при подходящи условия - далече от силна светлина и влага.
1
2657
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Април 2005 02:57
За Опра му стига и тунквана фафла или собственото лайно, виж за Мерилин сигурно е ползвал бял шоколад "Лейзифер", направо от Брюксел.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД