:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скрита фаворитка спечели "Хеликон"

Снимка: Михаела Катеринска
Росица Ташева завоюва деветата награда "Хеликон" - с романа си, определен като "модерен градски сказ" и "Дикенсова направа".
По-известна като преводачка, писателката Росица Ташева грабна бронзовия орел на "Хеликон" за нова българска проза тази година. Ташева спечели престижната награда на веригата книжарници за романа си "Колкото до шотландеца" - хумористична сага за кварталните перипетии на чудат и в същото време типичен съвременен български образ с творчески амбиции. Тя се пребори за наградата с такива фаворити като Калин Терзийски, номиниран за цели две книги - "Алкохол" (в съавторство с Деяна Драгоева), и "Любовта на 35-годишната жена", както и с романа "Паякът" на многократно номинирания Христо Карастоянов. "Колкото до шотландеца" , издаден от "Колибри", беше избран от петчленно жури, оглавявано от Юри Лазаров. Грамотата и статуетката бяха връчени на победителката от миналогодишния носител на приза Захари Карабашлиев. Заместник-министърът на културата Тодор Чобанов и Гинка Панайотова от "Хеликон" поздравиха лауреатката. Джаз музикантът Васил Пармаков и актьорът Ицко Финци с цигулка придадоха колорит на празника, а цирковата актриса Прима Бенито изпълни секваща дъха акробатика между рафтовете с книги в "Хеликон-Витоша".
1715
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД