:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Колега застрелял Паолина и Светлин в Пазарджик

Убиецът на двамата полицаи се самоуби на магистрала

Мъжът имал психични проблеми, но продължавал да работи в школата на МВР
Снимка: Борислав Николов
Убиецът на двамата преподаватели от Центъра за подготовка на гранични полицаи в Пазарджик сам сложи край на живота си вчера. Това е техният колега кап. Станимир Йорданов на 32 години, преподавател по карате.

38-годишната ст. лейт. Паолина Стоилова и 39-годишният подп. Светлин Апостолов, също учители по бойно-приложни спортове, бяха намерени застреляни в четвъртък в 15.40 ч. в кабинет в школата. Вероятно убийството е станало около обяд, а по-късно на телата им се натъкнали курсисти. Те се усъмнили, когато двамата не се явили за следобедните часове. После се разбрало, че служители на училището са чули изстрелите, но не обърнали внимание.

Според полицаи убиецът първо е застрелял с един куршум Апостолов. Стоилова скочила, но била простреляна в корема и с втори куршум, смъртоносно в лявото слепоочие.

В 12,35 часа вчера Станимир Йораданов се обадил от бензиностанция "Джордан" на автомагистрала "Тракия" в дежурната на РПУ-Елин Пелин. Казал кой е, че се намира на 30-ти километър по посока към Пловдив. Заявил, че е невинен, депресиран и иска да разговаря с психолог, защото ще се самоубие. След това затворил. В районното се пази запис от телефонното обаждане.

След сигнала полицията веднага отцепила движението. Това продължи около час и предизвика огромни задръствания. Към мястото тръгнал екип от Специализирано звено за бързи тактически действия на РДВР-София и психолози от Института по психология на МВР, които да преговарят с него.

Приближавайки към мястото, от едната страна на пътя полицаите видели спрян "Фолксваген", а от другата - мъж с пистолет в ръка. Малко по-късно, въпреки опитите да го убедят да свали оръжието, той стрелял в главата си, пред очите на спецполицаите. До тялото му е открит "Макаров", вероятно същият, с който е убил колегите си.

Убиецът - самоубиец е имал психични проблеми, до месец май той е бил на лечение в специализирана клиника, научи "Сега". "Преди време Станимир е лекуван от страхова невроза и мания за преследване, изпитвал неприязън към Светлин", призна и шефът на РДВР-Пазарджик подп. Жоро Стоицев, но не уточни каква е причината. Самоубиецът си бил втълпил, че колегата подп. Апостолов го следи постоянно.

Не е ясно защо Станимир Йорданов е бил оставен на служба при това положение, коментираха служители на МВР. Според негови колеги той е бил неуравновесен, конфликтен, а понякога дори неадекватен. Преди обяд вчера звънял на свои познати в града, но не им казал какво е направил предния ден.

Почти веднага след двойното убийство той е бил заподозрян, тъй като преди време имало няколко случая, в които се карал с Паолина и Светлин и бил агресивен към тях. Йорданов обаче не бил открит в Пазарджик, имало информация, че е заминал за София, но и в столицата не го намерили.

За криминалистите било ясно, че убиецът е вътрешен човек.

Съществува и версията за любовен триъгълник,

но тя е малко вероятна, не изключваме мотивът да е ревност или корист, каза подп. Стоицев. Засега обаче няма данни за интимна връзка между Паолина и Светлин или Паолина и Станимир.

Светлин беше много кротък човек, не вярваме да е замесен в някакъв личен скандал, коментираха колегите му.

Той е убит минути, след като се обадил на жена си Екатерина, местна адвокатка, за да й каже, че ще се видят по обяд. Двамата са семейство от 15 г. Имат син Антони, който учи в ОУ "Климент Охридски" в Пазарджик и дъщеря Таня в местната математическа гимназия.

Апостолов е завършил ВИФ, както и Паолина. Нейният съпруг Пламен Стоилов е главен надзирател в затвора в Пазарджик. 2 часа след трагедията обезумелият мъж беше извикан за справка в РДВР и по-късно освободен. Двамата имат дъщеря Емилия на 17 г.

Убиецът има приятелка, с която живеел на съпружески начала. Тя вчера беше поставена под охрана, за да не посегне също на живота си. Станимир работи от 8 г. в центъра. В деня на убийството бил в отпуск за очни занятия по право.



каре



Ген. Василев: Застреля се пред очите ни



"Застреля се пред очите ни. Въртя се, въртя се и се гръмна в главата. В едната ръка държеше бутилка уиски "J&B". Не можахме да чуем дали казва нещо", разказа вчера пред "Сега" шефът на ДНСП ген. Васил Василев, който лично ръководеше операцията. Когато разбрал, че въоръженият убиец стои на магистралата, вдигнал на крак полицията от 4 РДВР-та.

"Можеше да се опита да вземе заложници или да стреля по коли, затова спряхме движението, този път полицията си свърши отлично работата", заяви Василев.
 
Спецполицаи от РДВР-София охраняваха няколко часа тялото на самоубилия Станимир Йорданов, който застреля двама свои колеги в Пазарджик.
 
Подп. Светлин Апостолов
6
1617
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
12 Септември 2003 22:31
Ебем ти и полицията, ебем ти и държавата....
13 Септември 2003 04:52
Даи на простака влас па му гледаи сеира....
13 Септември 2003 07:51
Мъжът имал психични проблеми, но продължавал да работи в школата на МВР.
Не, нямам по-добър коментар от този

14 Септември 2003 10:59
Опитвам се да разбера желанието на авторите да предадат колкото може по-сензационно един такъв материал - все пак част от публиката е жадна за кръв и подробности. Елементарното човешко възпитание или уважение, обаче, предполага да се спестят на близките на трагично загиналите, подробности от интимен характер. А в статията - чак имената на децата, къде учат и пр.; дали пък не ставало дума за любовен триъгълник; ха сега и кой къде работи и т.н. Въобще - профанщина от 1-ва категория.
И започвам да свързвам всички тези аморални неща с името на едно Деси, може момичето да има такива указания, но за сетен път съм отвратен.
14 Септември 2003 21:49
Много тъжна история. Хората съвсем изперкват! Много е напрегнат живота.
14 Септември 2003 21:52
Тъжна действителност.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД