:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Затегнете коланите и... влезте в Интернет

Самолетната компания Boeing финансира създаването на антиспам филтри за интернет потребителите на борда на самолетите си. MessageGate е продуктът, който ще бъде инсталиран на сървърите, обслужващи Wireless трафика по време на полет.

MessageGate Security Edition ще се използва и за защита на корпоративната и-мейл кореспонденция. MessageGate Compliance Edition е планиран за нуждите на масовата аудитория интернет потребители.

Припомняме, че в началото на годината Boeing започна реализацията на проекта си за предоставяне на високоскоростна интернет връзка - т.н. "Connexion By Boeing", подготвян близо 3 години. Скандинавските авиолинии (Scandinavian Airlines System - SAS) сключиха договор с Boeing за предоставяне на високоскоростна интернет връзка на борда на 11 машини. Инсталирането на оборудването в самолетите ще започне от 2004 г. Междувременно Шведската авиокомпания се включва в проекта "Connexion By Boeing". Безжичната връзка ще се осъществява чрез използването на 802.11b wireless стандарта. Освен със SAS, Boeing има договорености за оборудване на 88 машини с wireless връзка за презокеански полети на Lufthansa Airlines, съвместно със Cisco Systems. Все още не е известно дали същата компания е избрана от SAS за партньор по WLAN оборудването. Три международни авиолинии предоставят възможност на пасажерите си да изпращат и получават електронна поща от въздуха. Singapore, Air Canada и Cathay Pacific вече тестват системата за ползване на интернет в самолетите си. Air Canada като начало ще оборудва 5 свои самолета Boeing 767s. Сингапурските авиолинии ще обслужват трасето Лос Анжелис - Токио - Сингапур. За целта ще инсталират подходяща връзка в 6-7 машини Boeing 777s и 747s до края на ноември т.г. Cathay Pacific е снабдила с оборудване само един от самолетите си.

Софтуерът е разработен от сиатълската компания Tenzing Communications. До края на годината близо 50 от най-масовите авиолинии ще използват електронна поща по време на полет по сметките на TC. Услугата е най-подходяща за бизнесмените, които често пътуват по международните авиолинии. Проектът за интернет от въздуха се разработва през последните няколко години. Компанията Boeing вече сключи договори с най-големите производителки на софтуер и мрежово оборудване, за да приведе машините си в крак с новите технологии. Всеки самолет е снабден със специален сървър, телефонна връзка и сателит. Естествено, пътниците трябва да си имат лаптопи или други портативни устройства с възможности за опериране с e-mail. За да използват системата, пасажерите ще трябва предварително да се регистрират http://www.tenzing.com и да си свалят съответните програми.





сн.boing.jpg

Lufthansa също има договор с Boeing за предоставяне на безжична интернет през 2004 г. По предварителни данни, браузването и изпращането на e-mail ще струва 30 евро.



сн.connexion.jpg

Всеки самолет е снабден със специален сървър, телефонна връзка и сателит.
347
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД