:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 550
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жак Рох предлагал сделка на Славков

А Лучано пак не каза истината за срещата си с шефа на МОК
Президентът на МОК Жак Рох е предлагал сделка на Иван Славков по корупционния скандал, гръмнал след филма на Би Би Си "Да купиш игрите". Това става ясно от писмо на Батето до белгиеца от 23 декември, но разпространено вчера.

"Получих писмото ви от 26. IХ. 2004 г. Внимателно го прочетох и не съм изненадан от подхода на Комисията по етика и последващите събития. Вие не намерихте половин час да ме приемете, а незабавно приехте министъра на спорта на моята страна - пише Славков. - Изненадан съм от предложението ви да си подам оставката, при което "всякакви процедури по вашето изключване ще бъдат автоматично и незабавно прекратени", което ме навежда на мисълта за сделка. Това е неприемливо от моя гледна точка."

"Споделеното от вас пред г-н министъра (б. р. - Лучано), че 100% от членовете на МОК ще гласуват за моето отстраняване, поставя въпроса дали случаят не е предрешен, или това е някакъв вид анкетно проучване - продължава Батето. - Уведомявам ви, че желая лично да се явя на сесията на МОК в Сингапур, където да защитя честта и името си. Настоявам, за да подготвя моята защита, да се запозная със стенограмата от заседанието на ИК на МОК от 26. ХI. 2004 г., на което бе взето решение да бъде предложено на сесията в Сингапур да бъда изключен като член на МОК."

Часове по-рано пред bTV Лучано отново не каза истината за срещата си с Рох през декември. Както "Сега" писа, няколко независими източника потвърдиха, че шефът на МОК е поставил условие Славков да се оттегли доброволно, за да запази София шансове за домакинство на зимните игри през 2014 г. "По никакъв начин г-н Рох не е поставял условие по този начин. Единственото, което каза, че наистина София има шанс да се кандидатира и да спечели", каза Лучано.

Той обаче се изпусна, че всичко по случая "Славков" е предрешено, но "няма да го коментирам по никакъв начин до юли, когато е конгресът на МОК".
3
595
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Януари 2005 07:26
Батка, натрий им го на задниците на тия рендета, ти поне не си дупедавец.Успех
07 Януари 2005 12:39
Батката е затънал.
07 Януари 2005 14:04
Това е западния homos, действа с натиск, принуда, морков и тояга. Напускането на Славков срещу запазване на шансовете ни за зимна олимпиада. Някои скудоумци не разбират, че става въпрос за Българина Славков срещу англо-американския комплот. На втори план ще излязат задкулисни съглашателства и користни съображения. Не случайно у нас гостуваха Жак Рох и принц Алберт от Монако, които имаха срещи с Нашето величество и със сладкаря Лучано, а така също и по време на олимпиадата. Може да са решили да увеличават броя на принцовете в МОК.
Не е добре за стадото, ако не застава зад някоя овца, пък била тя черна.
Трудно ще му е на Славков да удържи мястото си, но нека се бори и да лъсне задниците на корумпираните западняци от върхушката на МОК. Подкрепям го и му желая успех.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД