:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 368
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Никола Манев осигури лекарства за над 200 хил. евро на Чирпан

Известният български художник Никола Манев очаква до седмица в Чирпан четвърти ТИР с лекарства и медицинска апаратура на стойност над 200 хил. евро, предназначени за тамошната болница. Хуманитарната пратка е събрана по негово настояване от френска неправителствена организация.

Художникът откри за четвърти път в края на миналата седмица своя форум, провеждан по традиция в двора на подарената от него възрожденска къща. Близо хиляда ценители се бяха стекли за мероприятието. Сред тях бяха зам.-председателят на парламента акад. Благовест Сендов, ръководители на парламентарни комисии, депутати от НДСВ и Коалиция за България, старозагорската областна управителка Мария Нейкова, художници, музиканти, писатели. Всички те поздравиха домакина с удостояването му за почетен гражданин на Чирпан.

По покана на художника в празника участваха тенорът Бойко Цветанов, сопраното Елица Крумова, симфоничен оркестър, солисти на бургаския балет и др. Никола Манев връчи като награда за литература и поезия две свои маслени платна - "Есенни мотиви" и "Пияният кораб". Получиха ги Антон Дончев и Павел Матев. Двупосочен билет и петдневен престой в Париж пък спечели деветокласничка от местната гимназия за рисунката си "Моята представа за Париж".

В конкурса, който има амбицията да се превърне в традиционен, участваха 30 момчета и момичета. С награди - картини на Никола Манев, си тръгнаха още две деца.

По-късно писателят Антон Дончев съобщи, че най-вероятно ще посвети най-новия си роман "Животът и смъртта на Кракра Пернишки", който предстои да излезе до месец на пазара, на именития си приятел.

На празниците на изкуствата стана ясно още, че от догодина те вече ще си сътрудничат със созополската "Аполония". За съвместната работа са се договорили Никола Манев и проф. Димо Димов неотдавна.
421
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД