:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 169
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Влизаме в НАТО по-рано

България ще влезе в НАТО в началото на април, 3 месеца преди срещата на върха в Истанбул, стана ясно на форума в Брюксел на външните министри на страните от пакта и на поканените за членство. Според заключителното комюнике новите членки ще се приемат веднага след ратифицирането на документите по приема от парламентите на всички страни-членки.

"Рано е да се каже кога точно ще се оформи членството на 7-те държави-кандидатки за НАТО, но със сигурност това ще стане преди срещата на върха в Истанбул, насрочена за юни," каза българският външен министър Соломон Паси. Това ще ни позволи да участваме като пълноправни членки във форума, както и в изготвянето на заключителните му документи, допълни първият ни дипломат.

Според наблюдатели форсирането на процеса за приемане на нови членки е предприето под натиск на САЩ, които искат да си осигурят гласовете на новоприетите за форума в Истанбул. Очаква се България да подрани с членството си "в пакет" с останалите кандидатки.

Ратификационните протоколи вероятно ще бъдат одобрени от парламентите на още 5 страни-членки на НАТО в края на март и в началото на април България може вече да е членка на алианса, прогнозира пред в. "Сега" дипломат от мисията ни към Европейския съюз в Брюксел. Хубаво би било това да стане за 4-ти април, когато е рожденият ден на НАТО, допълни той.

Българската дипломация е ускорила работата си в тази посока през последните 1-2 месеца, когато ратификационният процес е започнал да напредва с ускорени темпове. Петте страни, където остава да се гласуват ратификационните протоколи за членство на България, са Исландия, Испания, Португалия, Франция и Холандия.

За първи път в изготвянето на финалното комюнике от срещата на външните министри на НАТО участваха 26, а не 19 страни-членки. Първите дипломати на 7-те поканени за членство в пакта страни, сред които и Соломон Паси, също одобриха документа от Брюксел. В изказването си Паси изрази подкрепа за политиката на отворени врати, както и за присъединяването на Сърбия и Черна гора и на Босна и Херцеговина към програмата Партньорство за мир. Той заяви готовността на страната ни да продължи участието си в миротворческите мисии в Ирак и Афганистан.

Акцент във вчерашните разговори на външните министри от НАТО бе борбата с тероризма. Участниците приветстваха скорошното създаване в рамките на пакта на постоянна група за разузнаване, която ще има задачата да разкрива предварително заплахите от тероризъм.
45
824
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
04 Декември 2003 20:36
Голям праз
04 Декември 2003 21:41
По-кротко с оптимизма! Кобургът ви каза за чиповете в главите.
04 Декември 2003 22:05
Голем праз и от мене!
04 Декември 2003 22:28
Туй май съвпада със совалките на Пауъл да моли НАТО за по-активна намеса в Ирак. Както винаги България трябва да оправя нещата
Та как беше приказката - на отличниците ли им правеха нещо, те ли правеха нещо на другите...
04 Декември 2003 22:31
И във душата ми зазвъняха камбани!
05 Декември 2003 00:19
От вас праза, от мене свинското ..........
05 Декември 2003 00:28
Дай боже през 2007 да прочетем "гулем праз" и по повод приемането на България в Европейския съюз! Веднъж и завинаги да застанем там, където винаги ни е било мястото - сред европейските държави...
05 Декември 2003 00:48
Hugin.
Стига азиати. Стига праз. Не се ли наядохте?
05 Декември 2003 00:56
Goljamoto lizane na NATO-vski i amerikanski zadnitzi se izplashta naj-posle za onezi, koito ne znajat kakvo e nazionalno dostojnstvo-predateli, prodazhnitzi i dr. bezgrybnachni...Goljama chest li e za edin normalen chovek stranata mu da e edin malyk chlen v edin "otbranitelen" syjuz, ot kojto samo USA ima nuzhda?
05 Декември 2003 01:19
СЛЕД Втората Световна Война , Съветският съюз /СССР!/ и се ОТгради от Западна Европа и се ОБгради с т.нар. “Санитарен кордон“ от “приятелски държави-сателити”! Военните и отбранителните ИНТЕРЕСИ на СССР поставиха “приятелските страни” в ролята на БУФЕР и “пушечно месо” при евентуален нов военен конфликт между Страната на Комунизма и Страните на Капитализма- тези страни/"приятелските"!/ трябваше да поемат върху себе си и на тяхна територия евентуалната военна атака срещу СССР ! Срещу което СССР ими даваше евтин нефт, евтино оръжие и скъпи обещания за “Светло бъдеще” !!! Беше създаден за тази цел и могъщият Варшавски договор” !!!
След края на Студената война Западна Европа се ОТгради от Русия и започна да се ОБгражда с т.нар. “Санитарен кордон” от “приятелски държави-сателити!Военните и отбранителните ИНТЕРЕСИ на Западна Европа поставиха “приятелските страни” в ролята на БУФЕР и “пушечно месо” при евентуален нов военен конфликт между Западната Европа /Демокрация/ и Източната Европа /НЕдемокрация/, а по-после и срещу т.нар. “Световен тероризъм”- тези страни/"приятелските"!/ трябваше да поемат върху себе си и на тяхна територия евентуалната военна атака срещу Западната Демокрация! Срещу което Западната Демокрация им даваше, и продължава да дава, скъпи съвети, скъпо оръжие и евтини обещания за “Светло бъдеще” !!! Беше създаден за тази цел и могъщият НАТО, а по-после и отрочето му- “Партньорство за мир”” !!!
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО !!!


Редактирано от - paragraph39 на 05/12/2003 г/ 01:24:07

05 Декември 2003 01:37
Параграфе, ако знаеш само колко си прав! Наистина няма мищо ново под слънцето! Всичко се повтаря в развитието си, само че на следващ етап!
Само нашите политици неискат да го разберат и правят грешка след грешка! "Надявам се да са несъзнателни, т.е. без умисъл".
Точно сега когато водещите страни в Евр. Съюз започват сондажи за създаване на дублиращи военни структури на НАТО, но само с военнизирани подразделения от Европейски страни, ние начело със Соломон ставаме първи Атлантици.
Не 3 и 4 блок ще ни спрат. И 5, и 6 ще спрат!!!
05 Декември 2003 02:27
Абе добре , ще влизаме .
Само ми разяснете , какво печели българина ?
Освен , че ако направят амеикански бази , американци , че ви опрашват жените? А вие ще трябва да сте много благодарни от оказаната чест.
Докато сами не си помогните никои няма да спаси.
Ни НАТО ни ЕВРОПА.
05 Декември 2003 02:32
ИВАН ТАСКОВ,
И ти си прав!
Интересното / и жалкото за България!/ Е, обаче, че някои страни си ПОВТАРЯТ винаги ИНТЕРЕСИТЕ си, а други си ПОВТАРЯТ винаги НЕинтересите си- на ВСИЧКИ етапи !!!
05 Декември 2003 03:24
YRAAAAAAAAAA!!!!
YYRAAAAAAAAAAAAA!!!!!
YYYRRRRRAAAAAAAAAAA!
Vsenarodno vulnenie i radost, edin vid!
TRI MESETSA PO RANO, A!
Pak ydarixme kioravoto!
E, ... malko e neiasno kato kakvo e tova kioravo i dali da se radvame, ama ...!
Det se vika, kato vzemat da ni priemat po rano v NATO, s taia zasilka deto shte polychim she vzemat da ni priemat po-rano i v ES!!!
AMA RADOST, AMA CHYDO!
Prosulzix se chak!
E, NA XAIRLIA DA E!
05 Декември 2003 06:34
А ве, Pesh0,
ти да не си ерген бе?Чи то може да има и гейове от тях, бе.Ще помогнат и на теб
05 Декември 2003 06:36
В НАТО ще приемат по-рано всички кандидати едновременно- НЕ само България !!!
В НАТО приемат лесно, защото членството на една държава в НАТО НЕ дава на гражданите й право да бъдат граждани и на цялата /натовска/ общност, НЕ дава право на гражданите на БЕЗВИЗОВО и без ограничение, движение из натовската общност, НЕ изисква определени икономически, законови, политически и др. показатели, каквито са нужни за ЕС ! Изисква се само да има годни да носят оръжие "натовски войници" и те да защитават ВЪНШНИТЕ граници на ...Да, на Европейския съюз !!! България и българите ще защитават/ от кого ли?!/ тези граници, но без да са членове на Европейския съюз!!! Абе, направо "Караул", "портиери", "бодигардове" на "ЕЛИТНИТЕ" европейски държави!
ДА НИ Е ЧЕСТИТО ПО-РАНШНОТО ПРИЕМАНЕ/преди приемането ни в ЕС !/ НА БЪЛГАРИЯ В НАТО!!! ЧЕСТИТО, БЪЛГАРИ !!!
05 Декември 2003 08:05
от къде ще Влизаме в НАТО - от пред или както винаги на "задна"
05 Декември 2003 08:52
Бат Жоро! Както винаги, ни влиза е отзад...
За окупатори ни броят гърци, македоници, чехи и словаци, а днеска - и иракчани!
Великата окупаторска държава БГ!
05 Декември 2003 08:56
По-точно е да се каже "На България ще и влезе ..." Производителите на оръжие няма да си оставят бизнеса , зер .
05 Декември 2003 09:35
Ако се беше провел референдум дали България желае да стане стана членка на NATO, колко ли хора щяха да подкрепят това безумие? Предполагам само 1 - Мончо Паси, който от край време пее Атлантическата песен. Сега като членове на наша територия в мирно време ще си се разхождат чужди войски, ще купуваме чуждо оръжие, защото сме много богати сигурно, ще плащаме членски внос, а за награда ще ни дават почетните предни позиции във всеки военен конфликт, по новому наричан борба срещу тероризма. Целта на NATO беше да се противопоставя на Варшавския договор. Той вече е история, а сега NATO обслужва единствено империалистическите амбиции на U$A. Европейците го усетиха и започнаха да мислят за алтернативен алианс, но ние естествено винаги се врем със задните части напред и накрая закономерно сме прекарани. Да ни е честито.
05 Декември 2003 09:50
Голям с праз и от мене!
05 Декември 2003 10:05
Ура 3 месеца по-рано. Радостните викове са в Истанбул и Анкара. Очаквам комбинатора Паси да ми обясни следното нещо. Какви са предписаните инструкции на НАТО за вътрешно-натовски конфликт. Никакви.
МММ с 3 месеца по-рано могат да разиграят Турция и Доган сценария с навлизането на турският аскер в България.
Как да го направият, нали? Политическият шантаж си го прави Доган и сега та още един като за последно - без проблеми.
Второ - този процес на приемане на бивши соц. страни е политически и вече става фрашка. Защо? четете ...
Освен това което написа Параграфа икам да спомена и последният факт. Освен лесното приемане сте задължени после да плащате определен процент от ГДП за военни цели, понеже имате натовска армия. Трите бивши соц. влезнали вече, не само че нямаше от какво да се замаят, но тези проценти въобще не ги покриват. И като ги упрекнат от НАТО за това, даже и не се опитват да отговорят смислено. Просто и две страни на този процес си го знаят. Било е политически акт. А при това членуването във всяка организация е свързана с ангажименти.
А с ЕС е друго. Теоретически е възможно да имаме голяма полза от членството. Практически обаче поне за сега е ясно, че ще сме само на загуба.
Очаквам този Паси от облаците да ни обясни като наш външен министър как ще ни брани после.
05 Декември 2003 10:21
Мда, пак закъсняваме... щото готините държави, вече се чудят как да се измъкнат от НАТО.
05 Декември 2003 10:37
Нашите нови "съюзници" Американци, Турци и Гърци направиха всичко необходимо с помоща на "нашите" политици да останем БЕЗ ВОЙСКА.
Особено им пречеше Ударното Въоръжение - което веднага показва и мястото ни в НАТО ( докато още го има ).

Плацдарм за преминаване, дислокация на Американски части в текущите и бъдещите им операции на Изток и Югоизток. Разполагане на шпионска и техника за ранно известяване.

Ние сме в качеството на мишена и плацдарм ( зависи откъде гледаш ).

Дано не съм прав. Дано изградим с тяхна помощ Модерна Боеспособна Войска
Боеспособна - значи способна да нанася Изпреварващи и Обратни Удари
по всеки евентуален противник ( поради защита от който влизаме в НАТО )

Дали ви звучи реалистично !?
05 Декември 2003 10:40
Е, и!!!! Някой да каже какво печелим / обикновенните българи/ от това!!! Може Айшето и подобните да заработят някой долар!!! Някоя и друга изнасилена българка и пребит българин - нищоповече!!!
05 Декември 2003 10:47
Влизането лесно ама кaто стъпи чужда армия ТУКА как ще е излизането ?

05 Декември 2003 11:01
- Мамо, мамо...не му ли е тежко на магарето с тоя товар на гърба?...
- Не, миличко...то е свикнало....
Знае се за какво канят магарето на сватба...
05 Декември 2003 11:35
Ей, как пък никой не се сети за една от най-важните причини, според мен, за да сме в НАТО - отхлабване, дай боже освобождаване от прегръдката на Северната мечка. На всички предполагам е ясно, че в основата на всички дивотии и скандали/меко казано/ в България, във всички области на обществено-политическия и икономически живот, личи дългата ръка на съответните служби и специалисти. Няма бивши такива - това като изпреварващ отговор за всички, които пренебрегват този момент.
05 Декември 2003 11:50
Българя вече не е в "Руската прегръдка". И най-ясното доказателство за това е, че българските политици вършат дела, които точно максимално удоволетворяват Америкаснкият мечок.
И ти сега по-предлог че те гушка сибирски медвед, ни даваш всички да ни гушне друг. Американците са НИ ХАРИЗАЛИ НА ДРУГ ИНДИВИД. НЕ Е ТО МЕЧОК, НЕ СА ХОРА. ЩО Е ТО.
ПРАВИЛНО - ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ.
Айде стига толкова мечешки услуги и прегръдки.
05 Декември 2003 12:12
Много праз стана, ама иде зима, та поне праз да има.
Затова, и от мене един голям праз
05 Декември 2003 12:41
Щом червената паплач е надала такъв вой, значи е добре за България и зле за Русия. Дай боже все така да е!
05 Декември 2003 12:54
Хуйги ти да не си некой дъртофел дето се мисли за репресиран ?
Като ти гледам "бояджийският" език от началото на 90'те ( помня го като студенция в горният курс тогава правихме стачка и викахме "червени буклуци" , ходехме по митинги и т.н знаеш как беше) на такъв мязаш.

Но живота се оказа бая по пъстър и сложен ама ти вече си бил склерозирал
и не си разбрал. Но болеста не пита, така е.
05 Декември 2003 12:54
Голям праз, ама АМЕРИКАН ПРАЗ!
05 Декември 2003 13:55
Мдаааа.... Много ги боли чегеварци, "антифашисти" и откровени комунисти от това, че колкото и да се стараят, пак няма да стане тяхното! Не става бе, другари, не разбрахте ли? И да ревете, и да псувате, и по митинги ("Много сме, силни сме!" да си навирвате побелелите чугунени глави, и активни мероприятийца да спретвате - пак не става! Няма го вече големият ви любим брат - СССР, няма я вече "световната комунистическа общност", няма ги вече "братските национално-освободителни движения"... И какво ще правите сега, червенотиквеничета? А? Плачете на воля! То друго и не ви остава! Всъщност не, не съм прав! Остава ви да се спретнете към Северна Корея! 'Айде, лек ви път и сполай ви!
05 Декември 2003 14:09
I kvo
05 Декември 2003 14:18
Праз да ви е.. другари и другарки
05 Декември 2003 14:42
Че е голем, верно, ама дали е праз или нещо по твърдо...
05 Декември 2003 14:47
Е, и.........!?
05 Декември 2003 18:32
05 Декември 2003 18:33
по добре, ке стане ако ваайнеме у Македония, оти она е Бугарска
05 Декември 2003 18:43
Голям праз с много мас. Да е по-хлъзгаво и не съвсем постно.
05 Декември 2003 18:50
Хуйгин и големата Стрела - с един и същи лексикон, гаче си преписват един от друг.
Умрем си га говорят за мухъл с мухлясали изрази.
Паноптикум, мадам Тюссо ецитера....
Виж, праза е по-друго нещо, и като символ, и като обем...
05 Декември 2003 18:57
Традиционно-народен бъркоч СВИНСКО С ПРАЗ





100 кила дърта мръфка наградена поне с трудовашко отличие, пържим в мазнина с миткур лук с 1-2 глАви, червеното на 1300 люти чушки и 45 домата, много вода, ама много, доде мясото почне да се дави, льо праз, глава целина до половината, врат до олекване, брашно, лимонтозу "Свобода за всички", фурна "Защитник на отечеството", чер пипер, бира до талпа, ако нямате ракия - хляб, мегафон с приклад, мобифон за "Бърза помощ".


Не се препоръчва за лица без здравна и социална осигуровки дори партньорите да са еднополови.


05 Декември 2003 19:19
Стани, Ванче, утапАй хайванче!
05 Декември 2003 20:03
Hubavo de kema vlesem i kakvo ot tova
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД