:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Лидерът на СДС търси закрила от държавния глава и ген. Борисов

СИК заплашвал Надежда заради "Софийски имоти"

Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов отрича
Венцислав Стефанов - един от съдружниците на босове от групировката СИК и президент на футболния клуб "Славия", е заплашил чрез свой човек семейството на синята лидерка Надежда Михайлова. "Никога не съм получавала по-сериозни заплахи", отсече Надежда и се оплака на държавния глава Георги Първанов и главния секретар на МВР Бойко Борисов.



В четвъртък следобяд неизвестен за нея млад мъж посетил офиса на съпруга й Камен. Твърдо обявил, че говори от името на Стефанов и заплашил с физическа разправа семейство Михайлови. Заканата била заради спорната сделка със земя в Южния парк, внесена от общинската фирма "Софийски имоти" в смесено дружество. От 2 седмици съветниците го проверяват и се твърди, че партньорите са свързани със СИК.

"Софийски имоти" има и 34% от собствеността в ПФК "Славия"-1913, Стефанов - 25%. Бизнесменът е съсобственик в "Интергруп енд партнърс" заедно с босовете на СИК Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата, Красимир Маринов-Маргина и Димитрий Минев-Руснака.

"Това е скандален инцидент", заяви Михайлова на специално свикана пресконференция. Според нея "нервите на заинтересувани страни около сделката на "Софийски имоти" очевидно не са издържали".

Рано следобяд вчера Надежда посети президента и му обясни случая. Първанов звъннал на ген. Борисов, който се появи към 15.30 ч. на "Раковски" 134. След половинчасов разговор Михайлова заяви, че Първанов и Борисов са обещали да предприемат всички необходими мерки.

Лидерът на СДС ще информира за скандала посолствата на европейски страни.

Венцислав Стефанов заяви пред "Сега" от чужбина, че очевидно става дума за някакви инсинуации. "Никога не бих си позволил такова нещо. Някой има интерес да намеси името ми. Аз уважавам Надежда Михайлова и нейните идеи", обясни бизнесменът.

От началото на годината Надежда Михайлова се движи с частна охрана заради заплахи, които семейството й получило по телефона.

Движение "Гергьовден", общински съветник от което е шефът на "Софийски имоти" Тошко Добрев, декларира, че "България е обсадена от политико-икономическата мафия, която с всеки изминал ден става все по-нагла". Още на 10 декември заявихме ясно отношението си и решимостта наистина да сложим всичко на масата по сделката на "Софийски имоти", написа лидерът на движението Любен Дилов-син. Той напомни, че човек на партията председателства комисията, която разследва сделката. "Няма начин, по който дори и г-жа Михайлова да повлияе на хода на проверката", смята Дилов. "Апетитът на БСП, в частност и на политиците изобщо да кадруват и да правят на луди полицаите, остава малко място за надежда, че те ще съумеят да се справят с организираната престъпност в България", твърди Дилов-син.
56
938
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
13 Декември 2003 03:03
Направо ги трепаите тия нрусни евреи
13 Декември 2003 11:00
мутрите са направо симпатяги в сравнение с нашите политици-но едните не могат без другите
13 Декември 2003 11:35
Аз Сиромах Неволев открито заявявам прочитайки горното : - Основавам нова партия " СИРОМАХ БЕДНЮ" и ставам неин председател!!! Членската ми маса ще нахвърли милиони членове!!! Правя го за да се защитя от бандюгите и богатите крйъвопиици!!! Пиша веднага писмо до Президента ; бат, Бойко и международния съд в Хага!! Корумпираната съдебна система ми изпрати съдия напълнител да ми вземи спорните имоти като: НДК; стадион Левски ; Цум и всички които по Тошово време се наричаха " Народни..." Сиромаси от всички планети -ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!!!! Край на бедноста- към Европа и Австралия!!!!
13 Декември 2003 12:33




Да si 9 zapla6vat t9 si zaslujava .....xem grozna xem naxalna..stiga i t9 si e palnila gu6kata.Pozdrav9vam gi...mutrite..

13 Декември 2003 13:19
В предаването на Явор Дачков стана дума за тези заплахи.
Писмено оплакване от семейство Михайлови няма, е заявил Бойко Борисов. Само то би било основание за задържане на лицето, отправило заплахите.
Тогава какви разгоори с президента, с Бойко Борисов на "Раковски" 134 /това ли му е работата на ББ, да ходи в политическите централи/, че и западните посланици щели да уведомяват !!!
Но в държавата Жълтурия всичко е възможно.
Все пак недоумявам защо писмено не е сигнализирана полицията.
Както биха поискали от всеки редови гражданин да го направи.

13 Декември 2003 13:29
Според мен това е поредната провокация на кръгове, които не са успели да се уредят в тази сладка сделка. Тия от СИК или който там е да не са толкова тъпи, че така явно да се афишират. Нали истински страшно е когато не знаеш със сигурност от къде идва заплахата, а само се досещаш.
Та това са или хора около Софиянски, или от кръга "Капитал", които имат мераци за евтини имоти из цяла София.
А Софиянски реагиракоренно различно в два аналогични случая - Южен парк и строежа в"Белите брези". И това ако е принципност...
13 Декември 2003 13:33
аууу заплашват надето тц-тц-тц.нема да се плашиш наде тебе лично най-много да те е.б.н.а.т.
13 Декември 2003 15:10
tonketo, педал смотан!
13 Декември 2003 16:06
кое е педал бе raven707bg мамати да еба смотана.
13 Декември 2003 16:10
Всъщност, най-безопасното място е затвора.
Иначе сметки се плащат от Аруба до Амстердам.
13 Декември 2003 16:21
Ех, чада защо сте толкова заблудени.Ти пък кви ги лафиш, тия увяхнали ненки кой ще се разправя.Интересно е другото мен ако някой ме заплаши ще бъда ли приет от президента, бат Бойко или някой дипломат.Тя тая работа става като фондации Костови.Тамън му видиш края и почва амааа на шурея, шуранайката и т.н.Аре, че(О+)
13 Декември 2003 16:55
Командирът
си направил дребна шегичка с помощта на някой свой
гавазин.
13 Декември 2003 17:05
Га си игра с лошите другарчета - добре.
Власт им даде, победа отчете!
Сега що рИве?!?
Ей, че ни е сбъркан нещо чипа - сбъркан е...
Ама наТкиното чипче - най сбъркано!
13 Декември 2003 18:07
Случката сама по себе си е неприятна, не защото са заплашили Надка, а защото е заплашен човек изобщо. Вярно, че не всеки ще може да се оплаче директно на президента. Вярно е и това, че политиците носят най-голямата отговорност за развихрилия се бандитизъм у нас. Надка и особено мъжът и Камен много ловко и бързо заграбиха ЦК гаражите, благодарение най вече на И. Костов. Сега трябва да усетят присъствието и на другите играчи в делаверата. Не злобея и се надявам всичко да завърши с добър край, но време е политоците да знаят, че гушерът, който създават ще ги хапе и тях. Примерът беше Луканов. Който има очи да вижда, ако не ще трябва да ги склопи преждевременно.
13 Декември 2003 18:12
При Надето и Командира мутрите се бяха свили и изпълняваха само поръчки на командния състав.А сега с тези господа се върнахме във времето на рекета Да пак на мода са мутри и мутреси.
Но Надето да не плаче толкова , а да си спомни за правителствения гараж -чистата сделка или е чиста или участниците са толкова здрави , че никой и не смее да си помисле да хленчи, та камо ли заплашва. А иначе и в затвора не е по сигурно от Аруба и Амстердам и там доста хора избиха.Така , че носете си кръста.
Сухо дупе , риба не яде.
Защо не заплашват някой бедняк ?
13 Декември 2003 18:13
Таз' една конспирация и пореден "заговор" срещу ДИМокрацията (разбирай сДС) сал една главица мож' измъдри - зер Надкината.
Идва значи непрозрачният тип (мискининът му с мискинин) и без бой всичко си казва (за майчиното си мляко май е премълчал) - кой, как и поради що го е проводил и други там техни си работи. Само дето визитна картичка не е оставил и собственоръчно не се е гръмнал след това. Абе холам, абе чоджум така ли се правят тез' едни работи.
'Ма много екшъни гледа напоследък това Наде бе. Много гангстерски и тем подобни филми.
Е, то бива бива тъпотии, само и само за да си в устата на хората ама па чак таквиз. Не'ам думи! Свещенна Простота.
13 Декември 2003 18:49
Пардон! О, Свещена Простота!

13 Декември 2003 18:49
Не съм почитател на г-жа Михайлова, но сега заставам зад нея. Кудошите са неуместни. Нещата са пределно прости. Тече война, за това чия ще е тази държава. Този случай е поредното доказателство за наглостта на мутрите. Ако ще водим война - всеки такъв случай, още повече, когато има заплаха срещу лица, олицетворяващи нашето общество (говорим за лидер на опозицията), е повод за отговор с цялата сила, която е останала на закона. Така се води война. А война започва да се губи от момента на загуба на желание за съпротива. Изглежда, че гражданите губят войната.
13 Декември 2003 18:55
Vivere еst militare! (Да живееш, значи да се бориш).
Твърди Сенека, по въпроса за борбата и борците.
13 Декември 2003 19:08
Док, май събуди във мен римското !?!
Spes est salutis, ubi homenem obiurgat pudor (SIRUS)
Има Надежда за спасение , ако у човека се обажда чувството за СРАМ !?!
Поздрави със Плава циганко !?!?

Редактирано от - nesnaecht на 13/12/2003 г/ 19:10:13

13 Декември 2003 19:10
Срам?
Отдавна нЕма по магазините...
13 Декември 2003 20:13
Надето злепостави Костов в Ловеч с подслушванията , но Костов я защити!!!
Храни куче да те лае...
Надето може да се счита за национална предателка , същото е и мнението на Пардю...
Надето противопоставя МВР и групировките , но Костов вече не я защитава...
Разделяй и владей!!!
13 Декември 2003 20:15
Док добре ме заби че срам няма и у магазините , но има и друго ?!
Res nullis - Вещ която не принадлежи на никого !
13 Декември 2003 21:28
Pozemlenite igrachi se razigravat! Shte nervnichat ja! Mlko ostanaha apetitnite parcheta v centura na Sofia : smliaha Lozenez i Iztok, iz-kich-iha Strelbishte , I.Vazov i Belite brezi, orufaha Yizhnia park. Kakvo ostana : Medicinska Akademia, gorata pred Seminatriata i parka Zaimov. Spokoinoo, i na tiah ste im doide red - Sofianeca teparva zapochva novia si mandat. Edna gatanka za sredno inteligentni Bulgari: Koe e po-izgodno (ne po-prestzhno!) : da upravliavash edna razbita, oposkana i amortizirana durzhava, ili samo edin grad, v koito e sqsredotochena nad 50 % ot ikonomikata na stranata ? E.a ti i vqprosa ! Ne'am dumi..
13 Декември 2003 21:34
Поземлените играчи се разиграват! ще нервничат я! Малко останаха апетитните парчета в центqра на София : смляха Лозенец и Изток, из-кич-иха Стрелбище , И.Вазов и Белите брези, орqфаха Южния парк. Какво остана : Медицинска Академия, гората пред Семинарията и парка Заимов. Спокоиноо, и на тях ще им доиде ред - Софиянеца тепарва започва новия си мандат. Една гатанка за средно интелигентни Бqлгари: Кое е по-изгодно (не по-престижно!) : да управляваш една разбита, опоскана и амортизирана дqржава, или само един град, в които е сqсредоточена над 50 % от икономиката на страната ? Ега ти и вqпроса ! [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/инноцен т.гиф[/имг] Не'ам думи.. [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/фасттал к.гиф[/имг]
13 Декември 2003 21:39
Искам да знам - заплахата за физическа разправа от колко думи е била?
Що никой не я цитира? Аз знам едни, с малко думи...
13 Декември 2003 23:40

Аз съм ЗА!
Нека за малко се обърнат нещата - Стефанов, Маргин и пр. - в политиката!
Не може да са по лоши от досегашните политици.
14 Декември 2003 00:29
Горкият Самоковец - и той моеше да стане депутатин, значи
14 Декември 2003 00:42
Ха-Ха
14 Декември 2003 01:15
Nade,
kupi si dushko, ot oneia kremcheta za analen sex, nema a se grigime za vsichko, are...
14 Декември 2003 12:12
Стига с тия циркове! Заплашили я били, горката - нея или мъжът й? Ама те били едно цяло... Да бе, за гаража не са, пък сега са... Наистина, стига с тия циркове!
14 Декември 2003 12:38
Като чета постингите лесно си представям, че ако на Михайлова, Станишев или дори Симеон им се случи "случка" във форума ще преобладава безсмислено веселие, точно както при убийството на поредния персонаж от демимонда с животински прякор. Ето един не лош коментар за подобна реакция.
Самоковеца е мъртъв, да живее силната ръка
Георги Лозанов, в-к Култура
Не съм сигурен доколко този текст въобще може да съществува, тъй като той няма за цел да прояви определено говорене, а определено да възрази срещу едно проявено говорене. Но първо един подслушан разговор:
"Убили и Самоковеца."
"Прекрасно."
"Какво му е прекрасното?"
"Бандитите поеха работата на държавата и сами се избиха. Скоро съвсем ще свършат."
"Няма да е скоро, според Бойко Борисов има поне още 40."
"Колко му е, ако средно се избиват по двама на месец, след година и половина ще са изчезнали."
"Ще се появят нови."
"Едва ли, защото и на дебелите вратове ще им стане ясно, че в тоя занаят живот няма. А и да се появят, ще си отидат по реда, въпросът е само да не им пречим."
"Ами невинните..., за малко да убият и гаджето на Самоковеца."
"Хак й е, да не се е хващала с такъв."

Всъщност, разговорът е типов и се води след всяко "убийство на прякор". Тръгва от кръчмите и постепенно се институционализира, докато се превърне в официална стратегия за борба с престъпността. Въпреки рядкото за нашето общество единомислие на "обикновени хора" и държава в този случай, струва ми се, че колективното въодушевление от чиято и да е смърт е по-смразяващо дори от самата смърт. Едно, защото я тривиализира - тя не само се преживява като желан път за възстановяване на социалната справедливост, но и създава масови очаквания за още и още... (В смисъл: отдавна не са се стреляли, време е да почнат пак.) Вече е налице зрителски глад за публични екзекуции, който отвежда назад през средните векове и племенните култури към предмодерната жестокост на жертвоприношението. Ако навлизането на мутри в модерния свят заплашваше обитателите му, начинът, по който те излизат от него, заплашва самия модерен свят.
Във връзка с това има и второ, по-конкретно измерение на смразяващото чувство. Колкото повече престъпните саморазправи подменят правораздавателната система (тя нали и без това не работи), толкова повече заживяваме в паралелна нелегитимна социална реалност. И ако нейните най-екзотични форми са показните разстрели, на които жертва са бандитите, нейната най-банална форма е корупцията, на която жертва е всеки. Две визии за края на незапочналата демокрацията, защото при нея легитимността на действията е по-важна от прекия им ефект.
Черната хроника за Самоковеца вървеше в медиите успоредно с темата за изборите в Русия, на които в Думата влезе партия, обявила се срещу независимия съд. Съвпадението идва да подсети, че въодушевлението от "надомното бандитско правосъдие" естествено се влива в копнежа по "силна ръка" - те и двете обществено легитимират нелегитимността, което превръща демокрацията е "излишно трето".






14 Декември 2003 13:06
Полковник Исаев,
Обяснението е кратко и ясно. Няма вакуум. Където няма или не се спазва Закона, винаги има форми на кърваво насилие близки до саморазправата и самоуправството. Като Закона на Линч и Съда на регулаторите...Просто пред очите ни на забързан каданс минава това, което другите са преживели (и преболедували) за около 100 години.
Сигурно за това китайците твърдят, че е проклятие да живееш в "интересно време".
14 Декември 2003 13:11
Има нови заплашвани. Все така страшно, брррр! И на Любо Пъпката се обадил бизнесмена Стефанов и му рекъл, че развалянето на сделката със Софийски имоти щяло да има последици. Диляна Грозданова го е разгласила този факт, развълнувана. Тия заплахи нещо ми звучат като страшните заплахи по Форума. Но ССД днес има оперативна сбирка, на която е взето решение, да се развали коалиционното споразумение с Гергьовден и Народен съюз.
Дошло е време да се плашим, бауууу!
14 Декември 2003 13:14
Ами не може да е "весело" само при мутрите в мазето и партера.
Веселба ще има и при мутрите в мезонетите...

Елементарно, Уотсън.
14 Декември 2003 13:24

Каквото повикало - такова дошло.
Хубаво беше кога прибираха куфарчетата с парите от митниците и от всякъде, да не говорим за нейния гараж и хилядите "работническо-менъсж." приват. сделки.
Е, сега да не лаят - човека на СДС-то е осрал гощите - не друг.Щом е техен човек защо викат - дръжте крадеца и заплашвача.Никой не ги заплашва, ами провеждат пак заблуждаващи маневри.


ВЕРВАЙТЕ МИ!!!!!!!!!!!!!

C.SAKC
14 Декември 2003 13:24
Neshto ne sa se razbrali, ama shte se opraviat burzo. Zashto oba4e ni zanimavat i nas!?
14 Декември 2003 13:36
Док, нали знаеш как свършват тези "неща" дето другите ги преживявали 100 години, а ние (пак) на забързан каданс - просто им писва да им се "случват" интересни времена и почват да определят те какво се случва. Докато седим и се хилим като пубертети, нещата ще продължават да ни се "случват". И няма да засягат само мутрите на партера и мутрите в мезонетите ами и сеирджиите на улицата, само дето за това никой няма да пише, щото на оцелелите сеирджии не им е интересно. И така може нашия забързан каданс също да си продължи 100 години. Не става дума за поредните "обективни" процеси, които ние мъдро и сардонически да коментираме, седейки си отстрани като Маркс в библиотеката на Британския музей.
14 Декември 2003 13:47
Някакви предложения?
14 Декември 2003 14:08
Док - винаги стигаме до предложенията, нали. Имам хиляди предложения Док. И съм сигурен, че ти също имаш. Кога почваме? Хората в Испания правят масови демонстрации срещу престъпността - ако аз предложа на 200 - 300 та души, които ще прочетат тази дискусия в петък да протестираме, ти ще дойдеш ли? Мерките, които трябва да се вземат срещу престъпността, корупцията и безотговорността са очевидни и световно известни, ако аз предложа списък, ти били участвал в неговото обсъждане и организирането на натиск за приемането на тези мерки? И ако всичко това ти звучи много съмнително - ето в "България" всички задружно се възмущаваме от BMW тата купени от КЗЛД. Решението е просто - НС (т.к има и независими комисии като КЗК) трябва да приеме правила за това за какви коли могат да се купуват, да задължи сметната палата да направи проверка, да отнеме возилата, които не отговарят, да ги продаде и с парите да сложи интернет във всички училища. Това е много конкретно нещо, но ако аз сега предложа да почнем да го искаме, веднага ще се обясни как нищо няма да стане (как можем да знаем преди да сме опитали, а може предният път като сме опитвали да не сме били достатъчно настоятелни), ще се констатират геополитическите обективните и конспиративните причини, срещу които ние нищо не можем да направим, ще се запита "абе кой е този Щирлиц и кой му плаща" и т.н. Знам, че добрият форумен тон изисква отстранено и резигнирано плюене. И моля за извинение, че така често го нарушавам. Тъй като за тези 2-3 години от как се подвизавам тук, доста пъти правих конкретни предложения, потъващи в мълчание, вече не правя такива а просто се опитвам да кажа, че все нещо може да се направи. Простата истина е, че това положение на нещата, което и на двама ни не ни харесва, ще свърши, когато БГ обществото поеме по голяма отговорност за себе си. Има хиляди начини това да стане, въпросът е във волята. Моят избор е да се опитвам да ускоря този резултат. Знам как ти звучи всичко това, и мога към всяка твоя иронична забележка за активизъм, идеализъм, наивитет, дидактичен тон и т.н. да добавя по две. Не е там работата. Работата е кога ще ни писне да викаме неволята. Но всичко това е просто моето мнение и аз се радвам на възможността да го обсъждам с теб и всекиго тук. Поздрав.

Редактирано от - Щирлиц на 14/12/2003 г/ 14:12:20

14 Декември 2003 14:09
Война нас довела
До самых вражеских ворот.
Такие брат дела...
Когда-нибудь мы вспомним это
И не поверится самим,
А нынче нам нужна одна победа,
Одна на всех.
Мы за ценой не постоим!
14 Декември 2003 14:29
Нямам против. Мейлът ми е действащ.
Виж къде сме в рейтинга на Transparency International .
Колкото и да е относителен.
Натиснете тук
14 Декември 2003 14:47
ОК, радвам се. Ако си съгласен можем например да предприемем следното: можем да се заемем първо с въпроса за BMWтата, т .к. е нещо много конкретно и безспорно. Аз утре ще разгледам в Апис и Устройствения закон за държавния бюджет и ще напиша конкретни предложения, които да бъдат гласувани заедно с бюджета за следващата година. После ще ги сложим в отделна тема и една 7мица ще събираме коментари и “подписи” След това (аз ще го финансирам и свърша) ще изпратим писма до всички депутати, МФ, СЕГА и други “инстанции”, за които решим в течение на дискусията. После ще настояваме за отговор и аз ще пробвам да организирам среща с някой от бюджетната комисия на НС. Ако това проработи, т.е. ако поне десетина души се намерят да участват – ще мислим за подобна кампания по “по-сложни” въпроси като корупцията и престъпността, финансирането на партиите и т.н. Какво ще кажеш за един такъв Тимуровски план?
14 Декември 2003 15:02
САДАМ Е ХВАНАТ!



Вече са го избръснали и изкъпали партизанина.
14 Декември 2003 15:06
Пропускаш сметната палата и прокуратурата.
14 Декември 2003 15:21
Сега сметната палата и прокуратурата могат да се намесят само ако има нарушение на съществуващо правило. Не знам със сигурност, ще опитам да видя утре, но мисля, че понастоящем на ръководителите на ведомствата е оставено усмотрението какви коли да си избират. В този смисъл дори да си бяха купили Майбах, вероятно не са извършили нарушение на правилата за разпореждане с бюджетни средства или на НК. Но и това е нещо, което ще проверя. Нищо не пречи разбира се да се пише и до тях.
14 Декември 2003 15:23
виж кво, привикай ги там и сичко провери! ногу си ги оставил без контрол, ептем си разпасая гащите
14 Декември 2003 15:30
Простотийо, отдавна се беше мяркала, радвам се че с писанията ми имаха поне ефекта да извикат обратно в "обществената канализация" на форума
14 Декември 2003 15:42
Щирлиц, Докторе,
14 Декември 2003 15:46
абе щирилиц това е добра идея аз я подкрепям със каквото мога да помогна ще го направя само кажи.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД