:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
БОДРА СМЯНА

Нели Фуртадо пада жертва на синдрома "втори албум"

снимка: ройтерс
Когато преди 3 г. излезе "Whoa Nelly", Нели Фуртадо беше на 20. Въпреки това нямаше никакъв шанс да сбъркате младата и красива "португалка по произход, но първо поколение канадка" с Бритни Спиърс. Заразителната й, иронична, космополитна музика проби в плейлистите с два хита - "I'm Like A Bird" и "Turn Off The Light", а междувременно Фуртадо спечели 4 номинации за "Грами".

Съвсем различно изглеждат нещата във втория албум на синеоката хубавица "Folklore". Да, видимо по-зрял и по-замислен, но също и албум, в който Нели (отскоро и майка на дъщеря Невис) се е взела на сериозно. През 2000 г. Нели се отличаваше от множеството гневни жени в класациите по това, че пишеше песни за парти и не проповядваше изтребление на мъжете. Днес и текстовете й ни идват малко по-драматични, отколкото тестото може да поеме. Като че ли музиката й е запазила онзи жизнерадостен дух, онази "фадо"-мечтателност - но във "Folklore" Фуртадо не звучи добре, удавена в множеството етнически влияния (откъде това банджо?!) и опити за сериозни разсъждения. Прочее, "синдромът втори албум" отдавна е диагноза в музикалния бизнес. Нели е все така хубава. Но болестта не я подмина.
736
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД