:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Опозицията поиска оставка на Мехмед Дикме

ОДС ще продължава да настоява не само за промяна на пагубната антибългарска политика в земеделието, но и за оставката на земеделския министър Мехмед Дикме - прекият виновник за тежката криза. Това обяви вчера от парламентарната трибуна лидерът на БЗНС-НС Анастасия Мозер в декларация от името на ОДС.

Опозицията се възмути, че беше отменен поисканият за вчера дебат за цената на хляба. Мозер заяви, че е упражнен невиждан досега натиск върху народни представители, за да оттеглят подписите си от искането за дебата.

Не можете да избягате от въпросите, които вълнуват всички български граждани, отбеляза още Мозер. Тя попита защо в пострадалите от измръзванията райони не е било обявено бедствено положение, защо се допуснала продажба и износ на зърно от Държавния резерв по 170 лв./т, при ясни индикации за предстоящата зърнена криза.



Търговията е на червено с 4,3 млрд. лева



4,3 млрд. лева или $ 2,5 млрд. е дефицитът във външната търговия на България за 2003 г. Това е почти двойно повече от дефицита през 2000 г., съобщиха от НСИ. За 12 месеца сме изнесли стоки за 13 млрд. лева, а сме внесли за 18,8 млрд. лева. Общо външнотърговският стокообмен за миналата година е бил 31,8 млрд. лева. Той е нараснал с 12,4% спрямо 2002 г. Интересното е, че Китай и Великобритания заемат все по-предни позиции в търговския стокообмен. Над 50% от внесените у нас стоки са от ЕС. Традиционните вносители са Русия, Италия и Германия, а ние осъществяваме най-голям износ за Италия, Германия и Гърция.

Продължава тенденцията от миналата година петролът и старите коли да формират най-голям дял от вноса в страната. Текстилът на ишлеме пък продължава да е експортна стока номер едно - той съставлява над 30% от износа през миналата година.
13
318
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
14 Февруари 2004 00:03
ИНДУСТРИЯЛНОБАНАНОВА РЕПУБЛИКА ТУРЦИНГАРИЯ - ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО
14 Февруари 2004 02:34
tupitalist така е ама нищо не можем да направим. ......
14 Февруари 2004 06:54
То каквото е БЗНС-то, такава е и лидерката и.
А боклуци като Светло пиво е най-добре да не се правят на хъшове.
14 Февруари 2004 09:15
Бай Хасан, обясни, защо според теб, Светло Пиво е боклук.
Не съм винаги съгласен с него, но уважавам мнението му, както и личността му.
А министърът не е турчин, а министър на царското правителство.
15 Февруари 2004 05:20
shake, аз също уважавам всяко мнение, стига да не робува на омразата.Аз също уважавам твоето мнение, но не съм съгласен, че министърът не е турчин, както и, че е от царското правителство(България е все още република).А ако наистина искаш да разбереш защо бозата е боклук-прочети му писанията и може би ще разбереш.
15 Февруари 2004 10:33
КАКВА ОСТАВКА? ХЛЯБА НАСИЩНИЙ СТАНА ЛЕВЧЕ , НИЕ СИ
ИГРАЕМ С ОСТАВКИ. СЛАГАЙ МУ МЪДЕТЕ МЕЖДУ ДВЕ ТУХЛИ И ГОТОВО.
И МУ ДАВАШ ДВОЙНИЯ ПАСПОРТ ЗА АНАДОЛА И ДА НЕ СТЪПВА
ПОВЕЧЕ В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
15 Февруари 2004 14:12
Не знам да е имало изявен честен политик в България от........много години.
Та които ги защитава e пълна помия.
Бей Хасан защитава примерно Сава & со. ясно е защо. И причината НЕ е защото те (Сава & со.) са лоялни и честни политици.
Ама така ще е докато продължава да има ЕТНИЧЕСКИ партий.

Редактирано от - X-TEEN на 15/2/2004 г/ 14:13:35

15 Февруари 2004 23:00
Ето защо от позицията си на специалисти в разглежданата област си позволяваме да препоръчаме:

1. Да бъде спряно незабавно всякакво бъдещо разглеждане на този закон, тъй като то ще е загуба на време

2. Закон за генетично изменените организми да бъде написан от специалисти с доказани професионални качества в областта на молекулярната биология, генетика, медицина, ветеринарна медицина и растителна защита в сътрудничество с изявени юристи по гражданско и европейско право и с обществената подкрепа на всички заинтересувани фермери и инвеститори в българското земеделие. Този закон да ползва като основа споменатия закон, действащ към момента в ЕС.

В края ще си позволим да цитираме едно мнение на един от бащите на молекулярната биология - великия професор Джеймс Уотсън. Попитан преди седмица от специалисти на Монсанто какво мисли за генетично изменените организми, той отговори: "Ние не можем да играем ролята на Господ."


С уважение:

*Д-р Диди Баев,

научен сътрудник по молекулярна микробиология и генетика, Стоматологичен факултет на университета на щата Ню Йорк (State University of New York) в град Бафъло, САЩ


Д-р Ева Чернева,

Център за трансгенни технологии на Факултета по ветеринарна медицина, University of Pennsylvania, САЩ


**Писмото е адресирано до президента, парламента и премиера на България. Публикуваме го със значителни съкращения.

16 Февруари 2004 05:36
Глупаци като X-TEEN си бълнуват за честни политици-няма кой да им обисни, че това е все едно да говориш за честни курви.А за Сава&Cо.-жалко е, че не се намери друг политик в Булгария от ранга на Доган през последните 15 години.
А иначе би било добре, ако "патриоти"като X-TEEN бяха писали на по-грамотен БЪЛГАРСКИ.Такива като него все повече ме убеждават, че нашият народ си заслужава"Царя".
16 Февруари 2004 05:39
Посипах си главата с пепел-да се чете "обясни" и "България".
16 Февруари 2004 10:17
Обаче никой от Вас не отрича , че Мозер е права. Дикме и неговите драгинчовци опропастиха земеделието и само за тютюна мислят.
16 Февруари 2004 13:53
Хасане, ТЪПО е да коментираш всяко изказване на Светло Пиво. Че даже не му коментираш и мнението - просто си плюеш по принцип.
*
И стига вече с "великия политик" Доган, че се сещам и за други "велики" политици, на които единственото им достойнство е че са се задържали дълго на власт.
*
Да не говорим политици от какъв ранг са били Хитлер и Сталин...
16 Февруари 2004 17:34
Бай Тошо, Николае Чаушеско и др идр ама на тарамбуките им беше гот по това време щото им дотираха живота и привилегиите им и пр пр
Така че бай Хасан да си навре резаната карабина в устата
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД