:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах



В първата партия Свидлер-Алмаши белите със страхотен удар светкавично нокаутират противника. 1.Дg4!! и черните се предават. Не може 1...Дхg4 поради 2.Тхе8 мат, а иначе се губи най-малко фигура. При втората партия Свидлер-Бологан ще последва красивото 1.Тd7! Цg8 2.Оh6 Кd6 3.Txd6! Нова зашеметяваща жертва. 3...Тd6 4.Tf2! И изящен тих финал. Черните слагат оръжие. Ако 4...Ос6, то 5.е7+ Цh8 6.Тf8+ с мат.



Бридж



Единадесет взятки ще инкасирате сигурно винаги, което прочее ще направят и болшинството бриджори от и около средната класа. А как стои въпросът с 12-тата взятка? Една от възможностите е остатък от карото 3:3 и 4-тото каро на мора е въпросната взятка. Остатък 4:2 обаче е с 13% по-вероятен - 48,5% срещу 35,5|%. В карото ви липсват А1098 и вие трябва да се съобразите с това. Запад се е намесил баражно с дълга (7-картова) купа и едва ли има каро А (?), а освен това е къс (най-вероятно!) в 2-та минора. Не е изключено да е дори и със сек в каро. И като така целта ви трябва да е най-вече скуизът срещу Изток в пика и каро. Затова: след купа А веднага се цака втора купа, на II-я рунд в цвета Изток изчиства пика х; изтегля се козът от опонентите, при което се оказва, че Запад е бил с 2 трефи (и разбира се 7 купи). Играе се сега каро х за К (J), Запад отговаря с 9-та. Спечели ли Изток с А-то, редукцията е вече настъпила и са налице условията за скуиз срещу него. Но фигурата на Север печели, играете 2-ро каро до Q-та - Изток отговаря с 8-та - слагате Q-та и Запад отговаря с каро х. Не ви остава друго, освен изтегляне на коза докрай за "стрип-скуиз". Финалната позиция при последния коз е такава, че Изток е с пика Qхх (дано тя е в него!) и каро А10. На коза от мора се чисти каро 7 (купите са вече чистени) и Изток е в нокаут. При пика х от него се изтеглят АК и пика J (10) е уинер (12-тата взятка); даде ли каро 10, с каро 6 от ръка за А-то му, той ще се наложи да излезе в пика и пак 12 взятки.

Ръката на Изток: пика Q9ххх, купа 6, каро А108х, трефа ххх.
1
374
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Февруари 2004 09:45
Добре е. Но трябва да има рентгенови очи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД