:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Действащият президент на САЩ влезе в предизборната битка

Буш започна кампанията си с нападки срещу Кери

Демократите атакувани за непоследователните си позиции
Изпреварващ удар
Президентът на САЩ Джордж Буш започна в понеделник вечерта предизборната си кампания със защита на своята политика и нападки срещу фаворита на демократите Джон Кери, когото обвини в непоследователност, пише в. "Ню Йорк таймс". Досега Буш отлагаше прякото си включване в надпреварата, разчитайки, че от позицията си в Белия дом има преднина априори, но напредъкът на Кери в сондажите го принуди да промени тактиката си. В реч пред събрание на Асоциацията на губернаторите републиканци във Вашингтон Буш предприе контраатака и заяви, че предстоящият вот е избор между неговото стабилно управление и демократите, на които не може да се разчита за точни решения в икономиката и борбата срещу тероризма.

Без да споменава името на Кери, Буш го упрекна, че често променя позициите си в зависимост от конюнктурата. Демократическият лагер, каза той, е "за намаляване на данъците и против намаляване на данъците; за НАФТА и против НАФТА; за патриотичния закон и против патриотичния закон; за освобождаването на Ирак и против него. А това е само един сенатор от Масачузетс".

Речта на Буш се възприе като начало на по-агресивни действия, след като в продължение на месеци при нарастващо неодобрение в партийните среди президентът остана настрани от кампанията.

Голяма част от речта бе за бъдещето. Целта й беше да представи Буш като оптимист и непоклатим лидер пред лицето на сериозните заплахи срещу страната и нападките на демократите.

Посланието, че републиканците водят позитивна кампания, бе опровергано и от министъра на образованието Родерик Пейдж, който по-рано пак в понеделник нарече Националната асоциация за образование, която е дългогодишен съюзник на демократите, "терористична организация" - защото не изпълнявала закона за образованието от 2002 г.
 
След речта си пред губернаторите републиканци Джордж Буш се снима с най-прочутия от тях - управителя на Калифорния Арнолд Шварценегер.
5
348
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
25 Февруари 2004 09:04
Предполагам, че горната снимка отразява реакциите от речта на Буш.
25 Февруари 2004 10:24
Na adres http://www.dissidentvoice.org/Feb04/Peter sen0219.htm mozhe da se prochete zaglavieto Same Shit Different Asshole! by Kim Petersen
Stava duma za izborite v USA i kandidatite...Mnogo tochno zaglavie i otzenka!
25 Февруари 2004 12:06
А Буш е просто ЕДИН СЕЛЯНДУР ОТ ТЕКСАС.
Надявам се да го разкарат. Американците отдавна не са имали толкова прост президент и толкова несамостоятелен.
25 Февруари 2004 19:33
Вчера, вторник 24-02 в обширен телевизионен репортаж озаглавен
" Войната в Ирак построена на базата на лъжи" показаха и преповториха с фактически материял всички лъжи, които екипът на Джорж Буш изпозува пред света за да започне една абсолютно нелегална и престъпна агресия в Ирак, в която съучастник е и Българското правителство. Такъв репортаж у нас няма да бъде представен НИКОГА и това показва колко сме достойни за уважение.
25 Февруари 2004 19:39
Иванов, пишеш като журналист от СЕГА.
Да беше написал къде и по коя телевизия са давали репортажа...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД