:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Халфът Светослав Петров възстановен при "армейците"

Антон Генов свири "Литекс"-ЦСКА

Домакините отпускат 1000 билета за "червената" агитка
Реферът Антон Генов получи наряд за възловия двубой между "Литекс" и ЦСКА в събота. Само преди 2 седмици дипломираният ветеринар свири в Ловеч при победата с 1:0 над "Славия", след която играчите на "белите" имаха претенции към отсъжданията му. Сега отново журналистът Веселин Мишев ще е асистент на Генов, докато Николай Ангелов е заменен с Никола Джугански.

Първият повод за напрежение преди сблъсъка между два от претендентите за титлата възникна, след като ловчанлии решиха да отпуснат 1000 билета за агитката на ЦСКА. От фенклуба на "армейците" възнегодуваха и обявиха, че за мача се готвят поне 1500 запалянковци.

Контузените в ЦСКА намаляха с един, след като Светослав Петров поднови нормални тренировки. На облекчен режим продължават да се готвят Жоао Карлуш и Емил Гъргоров.

Доскорошният наставник на "червените" Александър Станков пък обяви пред агенция Топспорт, че през зимната пауза е настоял за привличането на Росен Кирилов и Тиаго Силва ("Литекс"), Чавдар Янков и Асен Николов ("Славия"), Мартин Камбуров ("Локо",Пд) и Владислав Златинов ("Пирин"). Трансферите пропаднали по субективни причини. "Имах свои идеи за играта, но след като разбрах, че не мога да ги реализирам, подадох оставка", каза още Станков и допълни, че ще си търси работа в чужд клуб.

Същевременно македонецът Артим Шакири ("Уест Бромич") заяви в интервю, че лошата подготовка в ЦСКА била причина за бавната му адаптация в Англия.
87
991
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
87
 Видими 
25 Февруари 2004 08:54
да лошооо , Антон Генов е определено най-лошия вариянт има отношение към ЦСКА и лесно се подава на манипулации. Той не беше ли от Габрово?
а изказването на Шакири е хит, по скоро лошата му подготовка е причината лехски да вземат миналата година купата!
сега остава и да се облаче, че са го атентирали в София
25 Февруари 2004 09:24
Прави впечатление, че у цесекарите ВСЕ ПАК е одтанал някакъв страх от съдиите: само отвреме навреме разбира се. И само ако играят навън. И само ако отборът на който гостуват се казва Литекс, нали, защото президент там е ВСЕ ПАК Гришата Ганчев. Дето заяви, че повече няма да дава пари за борбата. И най-вероятон ще почне да ги дава САМО за футбол. Както и за ВСИЧКО, свързано с футбола... Мдаа... кофти наистина... Залагайте единица и хикс и не се плашете!!!
А що се отнася до Сашко Станков- абе като му гледам списъчето, май само Манчев, Стилян и Бербатов липсват...
25 Февруари 2004 09:27
ЛокоМайна , не се ебавай , не става дума за страх, а за това, че този съдия е предубеден, а ако се вярва на вестниците, то същият е "свързано" лице с МобилТел , а това ми се струва, че е неморално!
25 Февруари 2004 09:29
Мръсния корумпиран боклук ще има само една задача - да не позволи и на двата отбора да играят футбол, неистово ще се опита да помага за "самоубийствено" за двата отбора реми, след това - сценария Леков, дълъг престой в чужбина, докато нещата утихнат. Това даже не може да се окачестви като конспирация, това е долнопробно угодничество за юбилярите...цялото БФС е впрегнато в голямата цел... сволочи!
За нас остава просто да победим, напук на всички говнари !
25 Февруари 2004 09:35
Локо, гледам те к'ви ги пишеш, много ли ти е кеф? Примирихте се с обичайната си роля на подлоги и сега всички сте фенове на боклуците нали. И аз така за Ливърпул Както и да се развие борбата за титлата, вашата голгота е в 30 кръг, ще ви смачкаме както сме го правили винаги със подлогите на ония...
25 Февруари 2004 09:38
на вниманието на хората от concernа
check this out (изкарайте тоя чекиджия навън)

Натиснете тук


___________
Ceterum censeo Poduenem esse delendam
Натиснете тук
25 Февруари 2004 09:48
Назначиха ни най-гнусния рефер , който можеше да съществува. Това се отнася, както за нас, така и за Литекс. Ще прави ще струва но ще добута мача до самоубийствен хикс и за двата отбора. От друга страна така ще нашари домакините с картони, че едва ще съберат състав за следващия мач в Подуяне. Ебаси корупцията и мафията.
25 Февруари 2004 09:48
S Genov BFS pravi oshte edna kra4ka kam ubilejnata titla na govedata.
Prognoziram raven i mnogo kartoni za Litex/nali shte igraiat s leskito.
25 Февруари 2004 09:51
Rage, що става бе? Що се е нахвърлил ония върху Паниковски . Аз на ония съм му обиден - пак не ме е включил в драсканиците си, блъска с чук в/у егото ми , но аз съм спокоен, ще ме забележи и бонбонче ще даде , сега е нервен...тик-так, тик-так, тик-так...
25 Февруари 2004 09:53
Здрасти, Недоволен! Виж сега, ако кажа, че не ми е кеф, ще излъжа, а пък аз съм свикнал да крия каквото си мисля, знаеш...
Дали ще ни биете, или не- това не може да се предвиди предварително. Защото до 30-ия кръг има време мнооого! Всичко може да стане дотогава: може да изгубим всякакви шансове за титлата, а може и вие да ги изгубите... В първия случай- ако няма за какво да играем- ще ви бъде доста по-лесничко, отколкото във втория.
25 Февруари 2004 09:59
Локо, в смисъл че изпитваш мазохистичен кеф от това че пак ви "обичат" ония , нещо като ..."бий ме, бий ме, аз пак ще те обичам"
25 Февруари 2004 10:05
Така е червени дупедавци!
Къде е Врайков, нашата звезда? Колко гмуркания ми е свирил, чет нямат! А сега може и да не ми признаят "съприкосновенията". Как щъ биим тогава? Но Орманджиев твърдеше, че всичко е уредено със съдията, така че съм спокоен. Ще свири генов така, както му кажат от БФС. А там знаете са нашите хора. Ето първите два мача що аванти ни дадоха, малко ли ви бяха? Вие сега какво искате - всеки мач по 4 дузпи и изгонени 3 от противника? И на мене ми се иска ама няма. УЕфскарската мафия не дава. Но ние ще продължаваме да се борим.
Хубавото е, че ако нещо не се получи със съдията и не ни подпре яко ще имаме готово обяснение за загубата - Генов ни закла. Пък ако ни подпре - ще кажем е, нема начин точно Генов да ни е подпрял, свири човека 3 дузпи, е какво и други са свирили. Само гледайте какво ще наговоря след мача. И естествено вие тупаните ще вЕрвате. Ей, няма друга такава публика от калитковци, вЕрвайте.
25 Февруари 2004 10:10
Мда, мръсници са тия от БФС.
Първо пратиха най-желания от ЦСКА съдия, Момчил Врайков (оня шефа на червения фен клуб в Белене) да свири предишния кръг на Литекс, за да не може да им свири пак на мача с ЦСКА, и сетне за капак го разследват и наказват, за да не може да им свири и на други мачове...
мръсници, това е долна конспирация, знам си аз... тия от БФС здраво са се подготвили за синия юбилей. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ВРАЙКОВ! Той е наш човек, не го пипайте
25 Февруари 2004 10:15
а какво стана с бившия служител на ЦСКА Иван Добринов,
къде се запиля тоя човек...
що не го пуснат него да свири мача? Мръсници
25 Февруари 2004 10:19
Пожелавам успех утре на юбилярните шампиони срещу Ливърпул.

В случая с назначаването на Генов за съдия на мача Литекс-ЦСКА е нарушен основен принцип на съдийската колегия, при който
не се допуска един и същ съдия да свири два пъти на отбор (в случая Литекс) в три последователни кръга от шампионата.
25 Февруари 2004 10:35
Значи ветеринара ще свири.С оглед епидемията "червен вятър" която е плъзнала по определен род добитък, това е разумно. Имаше вариант да свири и председателят на Фен клуба в козлодУЙ, ама него нещо го понаказаха. Така е като не взема само от Храбрия Свинар, ами залита и на други места.Еба си клубната вярност.За такива-наказание до живот и встрани от баката.
25 Февруари 2004 10:36
ЦЕЦКОВЦИ стига ривахте бе....
Преставям си кво риване ша падне след мача кат ви одрусат лекинко
25 Февруари 2004 10:50
Тоя не свири ли и когато ги ебаха 8:0?
25 Февруари 2004 10:54
Егати номера им врътнали на цецковци. Спрели правата на шефа на фен клуба им в Белене!! Ми ся? Кой ша свири велизарки? Кой ще дава нужните картони на правилните хора преди техните мачлета? И това ака не е империалистически заговор, то кое?
25 Февруари 2004 10:59
Това е гавра с най-великия клуб на България, аз предлагам ДУДУЧЕТО да организира шествие и протест пред сградата на съдийската комисия.
25 Февруари 2004 11:00

ГОЛЯМОТО ИЗПЕРКВАНЕ Е ЗАПОЧНАЛО
между впрочем Момчил Врайков колко пъти ви е свирил,
а най-големите си победи имате точно с Ив.Добринов, същият който ни порязвал нас, ай стига цигании де
25 Февруари 2004 11:01
EI GOVEDA SHE VI CHUKKAM MAIKITE I SESTRICHKITE A SLED TOVA SHE IM SE IZHVURLIA NA KOSMATITE GOVEJDI LITZA, MOJE DA IM NAPRAVIA NIAKOE DETENZE CESEKARCHE PONE DA ZNAIAT CHE SA RODILI CHOVEK A NE PODUENSKA MAIMUNA.
SMART ZA GOVEJDITE PODLOGI
ARRIVA ARRIVA ARRIVA LIVERPOOL. HA HA HA LIVERPOOL - uEFSKI AD 5-0
25 Февруари 2004 11:05
Можеш да си дигнеш гащите, боклук! Ебах те достатъчно!
25 Февруари 2004 11:05
След мача ще има шествие пред ЦВС/Централна Ветеринална Служба, няма нищо общо с други подобни абревиатури/ Шествието ще се води от видния от време на време трезвен шеф на на Фауна клуба "Червен резил"и ще бъде под мотото:"За хуманно отношение към добитъка отглеждан в кочини"
25 Февруари 2004 11:11
EI SAX ZA TEBE EBANE KAKVO OZNACHAVA, DA MI SE KLATISH NA KURA LI BE SVINIO KOSMATA, SMARDISH
25 Февруари 2004 11:12
страшна епидемия от сияня пъпка върлува в БФС
25 Февруари 2004 11:17
Охоо, появил се е нов минетчия! Камата, почвай да го духаш свиньо!
25 Февруари 2004 11:21
Дунав, ей заради таквиз писания ще те скърша на билярд , сериозно по темата Геноff, много турско-синьо е т'ва копеле, ще ме прощаваш за израза..
25 Февруари 2004 11:22
..разбира се, както съм написал и по-горе, ние сме длъжни да победим, ако искаме титлата, надявам се че така и ще стане...
25 Февруари 2004 11:25
И как ще победите като сте такива смотоняци, а?
25 Февруари 2004 11:28
Хи-хи, Клакси, ама ти тука ли си бе, аз мислех че си си уредил среща с камата...да си ги мерите
25 Февруари 2004 11:30
С Камата може и да успееме да те задоволиме!
25 Февруари 2004 11:31
клаксонче за разлика от отбора на дпс(турско-син) ние не кюскаме топката така че от контрол на полетите да се съобразяват с нашите мачове

СИНИ ШПИОНИ
25 Февруари 2004 11:34
Клакси, продължавам да търся "доброто в теб", , ако не си нечия креатура, създадена само заради псувните, все можеш да напишеш и нещо в което не се съдържа специфичната ти еротика
25 Февруари 2004 11:35
zilot, а какво я правите? Топката, де....за моите топки знам какво ги правиш.
25 Февруари 2004 11:37
25 Февруари 2004 11:40
твойте кво .... че ти нямаш такива
25 Февруари 2004 11:41
Велизарчо, тъпата ти идея се изчерпа, престани да ме дразниш. Просто си гениален за футболен фен, вече можеш да си отдъхнеш.
25 Февруари 2004 11:41
Охоо, Golden Age, я ме препечатай тук-там, ей тъй, за повдигане на самочувствието ми
25 Февруари 2004 11:46
Нема нужда. Като гледам самочувствие не ти липсва, а и нищо ново не казваш. Ще ти постна едно портретче само.
25 Февруари 2004 11:50
Диагноза


Цял ден се колебая дали да не се занимавам с глупости или все пак да обърна внимание на едно интервю, с което ни е зарадвал “7 дни спорт”. Умопомрачителното интервю на окръжния прокурор в Кюстендил Ангел Байрaктарски. Накрая все пак се реших. Защото лекотата, с която могат да бъдат формулирани пред по-широка аудитория някои тези от подуенския фолклор е опасна за общественото здраве. Тя е предпоставка за възпитаване на безотговорност и олигофрения.

Пада, сериозно пада нивото на газетата на батушката, г-да “червени” фенове. Покрай заглавия от типа “Локо (Пд) гази 3:0, дърпа”, в които се разкрива цялата неподражаема прелест на българския език и покрай подобни интервюта на редови лефскари, в които те успяват да излеят душата си, а нас да оставят в недоумение.

Това ли са хората, които следва да бъдат блюстители на реда и законността в страната и не е ли крайно време родолюбивата част от народните избраници да приеме един закон, с който да запрети на луди лефскари да бъдат назначавани на отговорни държавни служби? Защото народът още помни делото на Бъки Валяка, на м-р 10% и на най-младия син на Партията. Все отявлени лефскари, които, подобно на прокурор Байрактарски, също обичаха определени неща.

И понеже интервюираният е окръжен прокурор и понеже подобна длъжност не бива да бъде поверявана на всекиго, да видим какви качества притежава прокурор Байрактарски и да се запитаме докъде сме я докарали.

ЛОГИЧНОСТ. При всяко положение един прокурор задължително трябва да притежава строен мисловен процес, подчинен на логиката. Да видим дали това е достъпно на блюстителя на закона от Кюстендил?

Пети въпрос: “Кой е най-великият мач на Левски?”. Отговор: “Имам бегъл спомен от 7:2 срещу ЦСКА през 1968 г. Може би това е най-великият мач на Левски…7:1 също е нещо много голямо.”
Седми въпрос: “Споделяте ли мнението, че най-големите европейски успехи на Левски са победите над ЦСКА?” Отговор: “Това е много дълга тема. Левски има редица международни успехи.”
Къде е тук логиката и има ли такава. Къде е тук точният и коректен отговор на въпроса. Може ли, след като най-великият мач в твоята история е победата срещу ЦСКА със 7:2, да има нещо друго, някаква друга победа над друг европейски отбор, който да бъде по-значим и тя да бъде с по-голяма стойност? Естествено, че не, естествено, че логика няма, прокурор Байрактарски не владее това качество на мисълта, не се притеснява от това, както не се притесняват и онези, които са го назналичили на тази толкова отговорна длъжност. Естествено, че и на нас, сблъскалите се с този парадокс, не ни остава нищо друго освен да възкликнем: Горко ти, майко Българийо.

КУЛТ КЪМ ИСТИНАТА. По силата на закона, прокурор Байрактарски е овластен да вменява вини, да бъде в състояние да определя истината и да изхожда от нея. Цялата негова изповед обаче от начало до край е изпълнена с покушения срещу онова, което би следвало да бъде за него свещено. Истината. Обаче не е. Защото ако беше, той нямаше да си позволява да формулира откровени глупости от рода на “На практика ЦСКА няма по-големи успехи от Левски на международния терен. “ Мисъл, която по своето съдържание е толкова абсурдна, че дори не се нуждае от репликиране. Обаче този човек е прокурор. И това вече е страшно.

ЗДРАВОМИСЛИЕ. При всяко положение, за да успяваш да се ориентираш в житейските казуси и да можеш да претегляш поведенията, трябва да си стъпил здраво на земята и да си недостъпен за въображаеми и имагинерни идеи, да не говорим за откровени лъжи. Да не стигаш до преценки без да имаш съответните основания. Това обаче на прокурора от Кюстендил не е достъпно. И той с огромно удволствие е цитирал една лъжа от подуенския фолклор, за която не сме получили и няма да получим дори едно смислено доказателство. Лъжата, че през епохата на социализма ЦСКА е представлявал тоталитарният режим, а Лефски свободата и демокрацията. И кой при това положение е овластен в Кюстендил да следи за законноста? И къде отиваме тогава?

САМОМНИТЕЛНОСТ . Какво се получава, когато държавата е поверила в ръцете на някого огромна власт, а той по своята същност е само един самовлюбен и самомнителен индивид? Къде тогава остават шансовете на онеправданите, на оклеветените, на охулените, да стигнат до справедливост? Прокурор Байрактарски, както се оказва от интервюто, е готов да спори с всекиго, застъпвайки откровени нонсенси и лъжи. Като тези, че ЦСКА е стигнал до полуфиналите си в КЕШ, преодолявайки непретенциозни съперници, че те били обичали, а ние сме били мразели, че отборът на армията е възникнал на крилете на класовата омраза и всякакви други глупости и простотии, които могат да съществуват само в Подуяне и да бъдат разпространявани от болни мозъци. И ако тук, в тази среда, прокурор Байрактарски няма качествата и аргументите да може да спори с нас, какво се получава, когато неговата абсурдност и самомнителност, убедително демонстрирани в това интервю, в окръжната прокуратура на града Кюстендил вече са подкрепяни от силовите структури на държавната машина? Получават се предпоставки за произвол и за покушения срещу справедливостта. Всичко онова, което толкова убедително и толкова продължително констатираме в живота покрай нас.

Разбира се, лично аз можех да си спестя отвращението да тълкувам безумията, които газетата на батушката незнайно защо е решила да ни предложи. Можех. Но проблемът е сериозен. Защото лефскарщината е в състояние бавно да прониква и сериозно да руши. Тя винаги е успявала да вземе връх в критичните периоди от нашата история, когато култът към истината, към морала и справедливостта, са изтласкани от общественото съзнание и обществения интерес. Защото лефскарщината е диагноза. Заболяване, срещу което противоборството е хем трудно, хем задължително. За всеки, който подхожда към общественото здраве с отговорност и загриженост.


25 Февруари 2004 11:51
Ми то няма нищо ново, бе все се чудя, човечето дето рупа пуканки що е синьо
25 Февруари 2004 11:52
Червенушко аз си знам, че освен гениален симулант съм и гениален писател. Радва ме факта че си го оценил. Ще продължавам да се старая. Очаквай първата ми биографична книга скоро на пазара - "Тайната на моето падане". Там ще разясня подробно теорията на свободното падане със специални практически илюстрации, а бонус ще бъде пикантно описание на първите ми приключения сред миньорите в Перник. За тебе може и с автограф. Ако ти и Незадоволения настоявате ще добавя телефони и адреси на най-здравите миньорчета.
Дори Незадоволения ще бъде най-накрая задоволен!
25 Февруари 2004 11:55
Посиняло е от яд
25 Февруари 2004 11:57
Диагноза на футболната игра


“Радвайте се, фенове! Мъртвецът възкръсна!” - занадвикаха се Момчил Лельов и Жаклин Михайлов от добре известните с ориентацията си газети. Феновете и особено “червените” обаче, не се зарадваха повече, отколкото е нужно. Повече, отколкото предполага играта и победата срещу Славия. Защото виждат всичко и защото винаги имат едно на ум, когато Жаклин започва да ни хвали.
В крайна сметка, прави ли са журналистите, че нещата в родния футбол са тръгнали към подобрение? Едва ли. Защото ЦСКА, при подходящи условия, е в състояние да играе красив футбол, да прави и развива играта, но това не е достатъчно. Нужно е желание от всички, а ако то отсъства поне у един, ако поне един нарушава правилата на феърплея, тогава и футболът е мъртъв и играещите честно са потърпевши. А този кръг имаше много такива.

В Надежда Момчил Врайков изразил учудване пред вратаря на железничарите Манолков защо се натягат като мачът е уреден. При 0:0 червен като по учебник картон за последния в защитата на гостите, Загорчич, бе направен на жълт. И Литекс си замина в Ловеч с трите точки.

В края на мача в Дупница Антон Генов сътвори едно от онези покушения срещу футбола, заради които и скандалната му слава няма скоро да утихне. При вдигнат флаг на страничния съдия и позиция далеко от линията на засадата, той остави играта да продължи, остави в недоумение защитата на Марек и трима-четирима пловдивчани нямаше как да не стигнат до гола. Ситуация, която даде отговор и на въпроса защо Локомотив няма нужда от Едо.

Срещу Македонска слава, скочилият на живот и смърт срещу ЦСКА Нафтекс, само потвърди съмнението, че неадекватните реакции на бургазлии, два пъти изкараната в тъч заради контузии и невърната топка, изскочилите от орбитата очи на Митко Трендафилов не са били случайни. И тичалите здраво срещу ЦСКА юнаци се оказаха безсилни срещу Славата от Симитли.

И може ли точно в този кръг, и при точно тези събития, към които някои могат да прибавят и очаквания в Севлиево резултат, да накараш хората да се радват, че играта възкръсва? И каква е целта на един толкова абсурден с оглед на случилото се апел? Не е ли да се утвърждава друга картина и друг образ на отдавна заплануваните събития? Те да бъдат в състояние да попият и част от заряда, хъса и феърплея на мач като ЦСКА – Славия. Логично и вероятно. Във всеки случай “червените” фенове имат причина да бъдат радостни. Че не са част от всичко това, не са част от тинята на родния футбол. Нашият шанс и нашата надежда да вървим напред.


25 Февруари 2004 11:59
алтън гого то във ваща мааала сте чорни черни та чак сини
25 Февруари 2004 11:59
Велизарчо, неЗАдоволения ??? к'ъв ти е проблема? Не мисля че някога съм се обръщал към теб, не си ми особено интересен...или като няма к'во да напишеш си викаш "абе що да не взема да обиждам наред, така ще г впечатля"...да те светна, ако си говедо и искаш да те забележат, първо си смени ника...напиши нещо с едри и дебели букви, подчертай го, тогава ще си по- лесен за забелязване...
25 Февруари 2004 12:02
Недоволен, когато говоиш с мен за билярд ще те помоля да се обръщаш с- г-н професоре.Така ми казват хората у нас и в чужбинско.Е, имаше и един провал.Едно швецче, нищо и никакъв човек малко ме поби, ама то беше от подценяване. Иначе шансовете ти срещу мен са като тия на Левски с/у Ливърпул- демек равни.Аз уважавам противника, който и да е той.
25 Февруари 2004 12:03
зилот мина ли ти синята пъпка
25 Февруари 2004 12:03
Golden,
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД