:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Наш художник с награда във Франция

Българският художник Михаил Камберов получи наградата "Неоспоримо откритие през последните три години" от Националната федерация на културата на Франция и Европейската арт група.

Пред БТА авторът каза, че отличието е следствие от неговите досегашни награди във Франция. През ноември 2004 г. той получи световното признание "Творец на днешното време", месец по-рано взе еквивалента на "Оскар" в изобразителното изкуство - "Златното платно" за 2002-2003 г., а преди това - "Рубинената" награда на Франция за артистични търсения и оригиналност.

Поредното си отличие Камберов ще получи идната

седмица в Париж. То представлява златен плакет (22 на 18 см), върху който е гравирано неговото име. "Неоспоримо откритие през последните три години" се дава на три групи творци, като българинът е в най-значимата от тях - за утвърдени автори, заедно с Левра от Франция, Ю Ми Тунг от Япония и Слейвка от Швеция. Другите две групи са за нови и за обещаващи таланти.

През март Михаил Камберов е поканен да покаже няколко свои творби в Салона на съвременните художници, а по-късно - и в Пролетния салон в Париж.
542
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД