:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

9 фирми получават субсидии за износ

9 са одобрените фирми, които ще получат субсидии от ДФ "Земеделие" за износ извън страните от ЕС. Субсидия за износ на 105 т млечни продукти ще получи "Обединена млечна компания". 80 т бяло саламурено сирене от овче мляко, 10 т бяло саламурено сирене от краве мляко и 15 т кашкавал от овче мляко са одобрените продукти за субсидиран износ в Ливан. За експорт на агнешко месо са одобрени "Агрокомерс 98" и "Балкан-комерс 95". Първият от кандидатите е дал заявка за износ на 200 т, а вторият - за 50 т пресни, охладени и замразени агнешки меса. Експортът ще се реализира в Хърватска.

Сред одобрените за експортна субсидия е и "Фрукто Сливен", която ще изнесе 1161 т консервирани плодове и зеленчуци в Русия, съобщиха от фонд "Земеделие". За близо 140 т износ на консервирани плодове и зеленчуци кандидатства и "Солвекс Мира фрукт".

Експортна субсидия за износ на консервирани плодове и зеленчуци ще получи и "Конпло" за 471 т консервирани плодове и зеленчуци. Сред одобрените е и "Карнобатплод", която ще изнесе 280 т консервирани праскови и вишни.

"Птицекланица" ще изнесе в Македония 100 тона пресни, охладени и замразени пилешки меса, а "Яйца и птици-Зора" - 500 т кокоши яйца за Швейцария.

Всяка година до 1 март МС ще определя съгласно наредбата за експортните субсидии продуктите, за които те ще се предоставят.



Ни чул, ни видял

"Не знам за какво орязване става дума", отговори вицепремиерът по евроинтеграцията Пламен Панайотов на въпрос дали е истина информацията на Ройтерс за значително занижаване на квотите на България в преговорите по глава "Земеделие". Според агенцията става дума за квотите, предвидени за директно субсидиране от еврофондовете след 2007 г. "Преговорите по глава "Земеделие" вървят добре. Квотите и параметрите отговарят на основните интереси и потребности на потребителите", заяви вицето.
1
1325
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Май 2004 21:34
Начи тука в ОАЕ си ядеме сирене и кашкавал на фирмата KAVAL.
Тука начи пише ШИПКА 99.Не ги видях у списако.
Пак се е нагушкал некой беднягя, ай да му се невиди.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД