:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

 
Източен Тимор пред фалит, но празнува

Снимка: Ройтерс



Източен Тимор, който е най-младата държава в света, вчера отбеляза с парад на племената в столицата Дили втората си годишнина. Новата нация обаче е пред фалит, тъй като Австралия блокира двустранните преговори за морската им акватория и спира развитието на своята съседка, алармира в сряда Агенцията за помощи Оксфам. В сърцевината на спора са милиарди долари, проценти от приходите от петролните и газовите залежи във водите на т. нар. Тиморско море.



Българи замесени в данъчна измама в Румъния



Българи са замесени в данъчна измама за 8 млрд. леи (200 хил. евро) при внос на стоки, чиято стойност била значително занижена в митническите декларации, съобщи вчера в. "Зиуа". Далаверата била с внесени от България през 2003-2004 г. земеделски стоки от името на регистрирано в Букурещ дружество. Фирма с единствен акционер българският гражданин Пламен Тодоров пласирала на стоката на румънския пазар.



Гренландия става част от ПРО на САЩ



САЩ и Дания се споразумяха да бъдат инсталирани в Гренландия радарни устройства за противоракетна отбрана (ПРО), съобщи АП. Гренландия е полуавтономна датска територия без право на решения в отбраната и външната политика. Инуитското правителство (на ескимосите) и парламентът на острова потвърдиха споразумението.
186
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД