:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 79
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хитлер в цвят

Снимка: "Шпигел"
Уникални снимки изкара вчера "Шпигел". Втората световна война е всъщност първата в историята, която е била обстойно и изчерпателно фотографирана. Излязлата от печат книга "Образите на Втората световна война" показва над 70 непубликувани до този момент цветни снимки от периода.

Качеството на фотографиите е такова, че и днес учудва с резултатите си. Името на бащата на тоталната революция във фотографията през 20-те години на миналия век е Оскар Барнак. Той е работил като инженер в немската оптична фирма Leitz във Вецлар. През 1913 година изобретява прототип на малък фотоапарат, но е трябвало да мине още време до 1924 година, за да почне "Лайка"-та да се произвежда серийно.

Тогава успехът й в сравнение с използваните до този момент апарати и дагеротипи бил направо зашеметяващ. Много скоро и Zeiss Ikon излизат на пазара с малката фотокамера Contax, последвана от по-скъпи модели, произведени от други в бранша. Но повечето професионални фотографи през Втората световна война снимат с любимата Leica и улавят за първи път разнообразния и грозен образ на войната.
 
"Хитлер и жените"
1
629
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Февруари 2005 11:06
ХИТ леер и хипермаркет ХИТ
горките германци да носят бремето да ги мразят всички в европа и да ги използват защото са практични и разни там откачалки да са ги използвали като ги въвлекоха във воина и саздаване на конц лагери просто ги съжалявам
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД