:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителството стана заложник на Лидия Шулева

Опозицията и ДПС нападнаха вицепремиера, тя ги обвини за провала на сделката с "Булгартабак"
Снимка: Александър Михайлов
Премиерът е подложен на силен натиск да отстрани от правителството вицепремиера Лидия Шулева. Новото време и ДПС оглавиха вчера атаката срещу нея в парламента. В отговор с остро изказване вицепремиерът хвърли вината за провала на сделката за "Булгартабак" върху всички парламентарни групи без НДСВ.

-----

Малко преди извънредното заседание на парламента вчера "Бритиш американ табако" обяви, че оттегля офертата си за "Булгартабак", заради "усложнената политическа обстановка, която продължава да се влошава". Компанията не е убедена, че сделката ще се сключи в срокове, които да й осигурят възвръщане на инвестициите.

Опозицията в НС поиска да узнае защо Шулева не се е явила 4 пъти на парламентарен контрол, за да обясни параметрите на сделката. Коалиционният партньор ДПС нападна остро Шулева. "Тук, в тази зала, трябва да се даде оценка за политическата отговорност за съотношението между меморандума и стратегията за приватизация на "Булгартабак", гласувана от парламента", заяви зам.-шефът на ДПС Лютви Местан. ДПС, Новото време, СДС и Народен съюз внесоха вчера искане меморандумът да се разгледа на заседание на парламента.

Най-яростни срещу вицепремиера бяха ораторите от Новото време. "Шулевщината е висш и последен стадий на политическата арогантност", каза Борислав Цеков.

Шулева обвини опозицията и ДПС, че са провалили сделката за "Булгартабак", прогонили са чуждите инвеститори и така са поставили членството на България в ЕС под въпрос. Намесата на партиите в сделката за "Булгартабак" била безпрецедентна. Това сложило край на тютюневата индустрия у нас и прогонило големите инвеститори.

По време на дебата НДСВ мълча. Само председателят на ПГ Станимир Илчев се опита да защити Шулева. "Описвате г-жа Шулева като съвременна лейди Макбет, от чиито пръсти капе никотин и кръв", заяви той.

Опозицията реши, че от днес започва консултации за вот на недоверие, тъй като не е доволна от отговорите на министрите. ДПС се разграничи от искането на вота, но даде да се разбере, че ще настоява Шулева да понесе политическа отговорност.

Има три сценария за развитието на ситуацията оттук нататък. Най-малко вероятният е Лидия Шулева сама да подаде оставка или премиерът да й я поиска. Тогава кабинетът със сигурност ще оцелее. Нито един от двамата вчера не даде знак за подобно намерение.

Вторият вариант е правителството да падне след вот на недоверие на кабинета. Опасността е съвсем реална, защото обединената опозиция има повече депутати от НДСВ и ДПС. В такъв случай по конституция НДСВ има право да предложи нов кабинет. Нововремци вече обявиха, че той може да търси по-широка парламентарна подкрепа. Подобен сценарий може да се разиграе и ако премиерът сам поиска вот на доверие.

Още - в "Бългаия"
239
1812
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
239
 Видими 
01 Февруари 2005 21:46
МНОГО ВЕСЕЛБА В ТАЯ БЪЛГАРИЯ!
Преди да се иска оставка на правителството е нужна ясна позиция и най-вече стратегия от опозицията...иначе всичко е оправдание пред избирателите, че се извършва дейност! Относно Шулева, това май е доста кадърен министър и си върши работата, в частност и сделката за "Булгартабак", но много интереси разби милата и ДПС-то не е доволно, че ЖЕНА им казва "какво да става"!

takvor onik
达 可 沃 尔 奥 尼 克 保 多 利 昂
God Bless U!!!
01 Февруари 2005 21:52
Знаете ли по какво Лидия Шулева се различава от Баба Яга?
Л.Шулева е по-красива от Баба Яга, но Баба Яга е по-добра!
01 Февруари 2005 22:10
ДПС осигури европеиски субсидии и сега балгарите да го духат тютюна на вятъра
01 Февруари 2005 22:13
Едва ли има по-нагли типове от депутатите в България. Да прецакаш една готова сделка, при положение, че друга няма да има и после да търсиш под вола теле – това е нагло!
Да гледаш всички хора наоколо, които едвам свързват двата края, но учат децата си да са честни в мизерията и да гледаш намазани депутати, които хвърлят на вятъра 200млн. само защото няма нещо и за тях – това е тъпия Булгеристан. Никога няма да се оправим.
01 Февруари 2005 22:19
travolta, остава да уточниш кои депутати визираш: ДПС, БСП, СДС, ДСБ.

На всичкото отгоре имат наглоста да заявят, че НДСВ било провалило сделката. А довчера обясняваха, че била неизгодна.
01 Февруари 2005 22:26
И сите политически проститутки да си направят харикири полза йок.
Разляха говедата млякото, а сега търсят виновен, Само, че освен млякото убиха и кравата. Това е, Догантабак ще смучи още две–три години парици на данъкоплатците, горките хорица ще блъскат по баирите с мотиките като не нормални за нищо, а политическите проститутки ще разплуват миризмите си в Говорилнята.
01 Февруари 2005 22:34
Не се заблуждавайте! Совата (Шулева) не е това, което е
Как така една цигарена фабрика в НИШ се продава на 3 пъти по-висока цена от 3 фабрики у нас, за които няма търг, а само един купувач?
Как БТК бе продадена на някаква си офшорка, за цена колкото са инвестициите в компанията за 3-4 минали години?
На кого бе подарена БГА "Балкан"?
Защо в България за години не влезе нито един истински инвеститор, освен "Шише джам" и "Видима идеал"? Да сте виждали завод на Ериксон, Интел, НР, АйБиеМ? А знаете ли къде са им представителите за Балканите? - в Румъния.
Всичко е измама, театър, цирк пред очите ви. А играчите са онези с дебелите сметки в швейцарски банки, с яхти в заливите на Средиземно море.
Пораснете най-после и си изтрийте сълзите.
01 Февруари 2005 22:37
Разбира се, че говоря за депутатите от ДПС, БСП, СДС, ДСБ.
Има нещо важно, което пропуснах. Според мен НДСВ би трябвало да са разбрали шибаната същност на коалиционния си партньор, който ги изнудва от началото на мандата. Трябваше да сключат сделката, дори и с риск да им гласуват вот на недоверие. И да решат нещата веднъж завинаги.
markus,
"Булгартабак" не се продаде на втория в света производител на цигари, защото не бил стратегически. Кога ще се продаде на някой? НИКОГА! От тук нататък - само като подарък. На някой тарикат...
01 Февруари 2005 22:40
markus, ако БАТ бяха на голяма далавера да купят БТ, щяха ли да се откажат толкова лесно?
Просто хората са си направили сметката, и са решили, че след цялата дандания ще са на загуба.

От което следват 2 неща:
- Без дандания, БАТ би имала нормална изгода от сделката, както и България;
- Сделката е неизгодна за тези, които я провалиха (БСП, СДС, ДПС);

01 Февруари 2005 22:41
Шулева - хитрата лисица милионерка, поиска да стане и милиардерка - такива чудеса за броени дни стават само тук. Купонът скоро свършва.
01 Февруари 2005 22:43
..."всичко е само игра, всичко е само театър"...
01 Февруари 2005 23:14
Нито е що-годе красавица, нито е рядко хитра щот да се прави на товарища Тимошенко.
01 Февруари 2005 23:18
well (анонимен) ami.... 01/02/2005
БAT ИЗИГРА КАРТИТЕ СИ ЗА СМЕТКА НА ВЛАСТТА
Компанията търсела подходящия момент да се оттегли. Докато големите в бизнеса си делят Балканите, у нас си делят властта
BRITISH American Tobacco се оттегля от сделката за нашите цигарени фабрики не заради политическия скандал у нас, а заради собствените си пазарни интереси, заяви пред в. ПАРИ източник от лондонското Сити. Там от самото начало се говорело, че и този път до продажба няма да се стигне, защото цигарените гиганти нямали интерес да бъде запазено производството у нас. В основата на интригата били капиталите, свързани с предишния неуспял кандидат Тобако кепитал партнърс. Лица, свързани с тази компатия, написали сценария: само един кандидат, които се оттегля в последния момент, за да се провали отново сделката. В презизборната ситуация, под натиска на опозицията, управляващите ще са принудени да обявят нова процедура. Тогава ще е валидно правилото сега или никога. В ролята си на единствен кандидат ще се появи отново ТКП, но под ново име и ще вземе фабриките на безценица, който няма да развива фобриките, а ще ги затвори постепенно.

Интересите на тези капитали били пряко свързани с големите играчи на тютюневия пазар. След като вече стратегическите инвеститори взеха стратегическите фабрики на Балканите, нашият малък пазар по-скоро пречел. От самото начало сделката беше обречена, коментира друг близък източник до холдинга. При сгромолясването на очакванията последиците са основно политически и трудно ще бъдат направени тези връзки, коментира източникът от Лондонското сити. Във всички случаи сигналът за инвеститорите е повече от лош и каквато и да е истината, пасивите са за сметка на България добави той. Според него скандалът с Иран и бил дирижиран от същите източници, свързани с ТКП, които подклаждали огъня, за да избухне в момента, в който трябва да се оттегли BAT. Странният руски кандидат също бил част от сценария за нагнетяване на ситуацията. Политиците отиграли неочаквано топката в своята си игра. Парламентарната криза не била планирана, но била добре дошла, говорели в Лондоското сити. Още повече, че по този начин се хвърлял прах в очите на обществеността и едва ли някой ще тръгне да търси кои са тези интереси и дали те не водят към голямото царско семейство.

01 Февруари 2005 23:25
Незнайко, за много години! Тъй де..
..а замисли ли се върху цитата си?
02 Февруари 2005 00:05
Ган , за много години ! не съм мислил пък и не съм го аз писал , препечатка е от Дневник на форумец като нас !
02 Февруари 2005 00:09
Не се дава лесно хранилката ей!
02 Февруари 2005 00:20
За жалост този път води до това, че май Иван Костов ще се окаже прав, когато каза, че “Доган е проклятие за България”. Лично аз не вярвам в това, но ако човек се замисли сериозно върху икономическите характеристики на този отрасъл, няма как да не разбере, че той си заминава. Отрасълът загива, и не защото няма сделка за БТ, а въпреки това – структурно. Световна тенденция. Помислете, че и в тази тенденция има парадокс – все повече се надигат гласове да се легализира марихуаната, и да се стагнира тютюнопушенето.
Все пак, този път смятам, че липсата на сделка ще изиграе лоша шега на тези които я провалиха – започвайки от ДПС и се мине през “опозицията на всички опозиции” - ДСБ. Колкото повече БТ си стои държавен толкова по-малко ще е рентабилен, а това значи че и по-малко социален – което днес се изтъква като причина да няма приватизация. Ако тютюноработниците и тютюнопроизводителите имат памет, то твърде е вероятно БСП да не спечели тези избори, а ДПС да не влезе в парламента при следващите избори. Но до тогава всички, които искат да дойдат на власт ще обещават само едно – да не се приватизира БТ. Можем да се обзаложим, че ще е така!

Редактирано от - Петър Петров на 02/2/2005 г/ 00:34:07

02 Февруари 2005 00:28
А Доган какво ще носи?

Политическа безотговорност ли?

Шулева е далеч по-кадърна като министър, от Доган като пазвантин на българския политически модел. Той си мисли, че провинциалните му номера, както и тия на Станишев ще уплашат някого.

Сега по-интересното е дали фрустирания и радикализиран Костов, ще пополегне на Станишев предизборно или следизборно.

ОФ-та са все пак. Един без други не могат.
И както гледам едвам се удържат.
02 Февруари 2005 00:37
Tim, уплашил си се, щот ваште са бита карта. "120 те бяха на брой", сиреч 120 карти/тикви/ при гласуванията де .. Инак си запазил добрия и приятен тон и това е важно.
02 Февруари 2005 00:45
Маркус отново съм съгласен с теб.Хората ни са простотия голяма!Нека да кажа едно, ако всичко което прочетох до тук от статийте за цигарените ни фабрики е истина, и аз няма да съм съгласен да се продадат!Нека тези които пищат че е провалена зделката ми кажат, от цялата извършена приватизациа какъв е резултата, кое съществува и кое се развива в Българиа, или всичко беше изкраднато и уж приватизирано?В случая съм със Дикме, нищо че не обичам туците, но от това което виждам тои е по-българин от наще суглуми!Прост народ слаба държава!
02 Февруари 2005 00:59
Тим , Петър Петров за много години !
Ще видим какво ще излезе на изборите ! Както вика стария
Господ забавя но не забравя ! А и назаем брашно тъпкано се връща !
За всеки влак си има пътници !
Само че тия дето ще си заминат най-много бучат и го усещат че си отиват въобще, затова са такива агресивни ! А и си показват знанието на прости тъпанари ! Шулева е добър министър и го доказа !
Все тая пак ще стане това което каже не партията а народа ! Изветряха тия партии и да го духат под вода за да не дигат прах повече , че хората са глупави ама са си купили прахосмукачки и ще изчистят цялата си къща по изборите от всички опозиции и вдигнат прахоляк който го има и сега !


Лидия Шулева заяви, че взаимодействието между институциите наистина е било нарушено.
И причина са многократните опити за безпрецедентна намеса на политическите сили в хода на процедурата (по приватизацията на БТХолдинг, бел.ред).


Натиснете тук
02 Февруари 2005 01:04
За много години Незнаещ!
02 Февруари 2005 01:17
Хе, хе...сърбят ли ви вече дупетата? А вратлетата? Нали знаете, че електората вече не е будала и след изборите ви чака дръвника - ще ви спукаме задниците, крадливи демократчета...Моля не се нааквайте, рано е още...
02 Февруари 2005 01:44
BOT, айде кажи защо само триеш мненията ми.. Щото не съвпадат с твойта политическа боя?



Препоръчвам подобни въпроси да ги поствате в раздел " Помощ" към форума на вестник "Сега".

1.5 Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст и др.
Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самия постинг.

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 11:53:35

02 Февруари 2005 02:44
На мен пак ми се струва, че не политическата данданиъа (тиъа пак кога ли е преставала в "демократично" БГ) е причината БАТ да се оттегли. Просто хората играъат бизнеса по правилата, и.е., усетиха, че в БГ две -три партиики се чудиъат кои да гепи от сделката и се оттеглят (за сега) докато балаците в Бг клекнат и им сервират БГТАБАК на "голубои тарелочки с золотои каемочки". Па ще си говорим - за сега само не знам дали ще е Доган - "спасителиъат" на БГ тутундйииска промишленост или Доган + раслан. А контрата па остава у тиъа дето духат супата. Ако не е БАТ, ще е турскиъат му филял, за останалото можете да ми ВЕРВАТЕ.

Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 11:54:05

02 Февруари 2005 03:09
Много ми дреме........ Имаше в един момент, когато трябваше да се мисли. След този момент ( изборите 2001) нищо не ме учудва и знам какви ще са последствията....
02 Февруари 2005 03:13
1. На скаран Петко/Ахмедко празна им торба. Не съм специалист по тази сделка и мнението ми е само по принцип. Ако сме имали по-изгодни предложения от тези на БАТ, то развалянето на сделката е точното решение на въпроса. Ако обаче по стар български обичай "дупедадите" преебаха инвестицията само и само, защото те не са намазали нещо, то те са за убиване.
2. Траволта, брат, аз преди време писах, че нашите политици не си взеха поука от подхлъзващата роля на Д(П)С балансъорите. Никой от тях не си спомня, че те много добре избалансираха = изклатиха СДС преди години. Но пуста лакомия за власт! В тази връзка...
3. Петър Петров, Иван Костов си има своите прегрешения. Но в едно беше прав. Точно, че ДПС и Доган са проклятие за България. Не става въпрос за турското население у нас, а за тези създадени от ЦК на БКП и нейният генерален тогава секретар - Петър Младенов, десари-убийци, предатели на своите и на българите бандити. Тяхната цел не е благоденствието на малцинството им, а лично обогатяване, досущ както стои въпросът с българските политици.
4. Bestbuy, присъединявам се към твоя протест. Ничие мнение не трябва да бъде изтривано. Без значение дали то ни харесва или не. Жив и здрав, и доскоро.
02 Февруари 2005 03:25
Има доста хора във власта у нас които ако загубят власта само ще спечелят!
И това са единствените които работят за България и за своя презтиж.
На първо място разбира се е ЦАР СИМЕОН II и още дсетина! Кои ли? То и другаря Gan ги знае но са му неудобни!
Жалко че са много малко.
Но ако българите продължават да бъдат слепци, запалянковци по CDC-ta БСП-ta u не виждат тези хора, хаир скор няма да видят!
02 Февруари 2005 04:10
Абе, БГ-та, вие отново станахте за смях!!!

1. Изпуснахте единствената фирма БАТ, която вигдаше някакво (макар и мигаво) бхдеще за БТ
2. Схте ви повишават тока до небесата
3. Цените на апартаментите скочиха до невигдани висоти. Цените са високи (имайки впредвид качещвото) дори и за ЕУ и УСА
4. Децата ви стават все по-тхпи и необразовани
5. Канят се да ви принудят да си "санирате" панелките, за да имат законно право да ви ги вземат
6. Каните се да изберете отново БСП или СДС или разни други "другари"

Леле мале, добре че навреме се измхкнах аз и цялото ми семейство от тази бхркотия. И отгоре на всичко пак тхрсите някой друг да ви е виновен.

Вие не сте за ЕУ, вие и за Ираq не сте. Там хората отидоха да гласуват под куршумите, а вие сте само посерковци с голяма уста.

Редактирано от - bot на 02/2/2005 г/ 11:54:48

02 Февруари 2005 05:49
Положението е доста тъпо.На когото и да се продаде Булгартабак ще бъде продаден на безценица .Държавата се ощетява , печелят купувачите.Ако не се продаде обаче се ликвидира тютюнопроизводството, печелят турските тютюнопроизводители.Предполагам, че сега някой руснак чрез поставено лице ще купи Булгартабак на безценица, но за сметка на това печелим необятният руски пазар но и тютюнопроизводителите ще продават безпроблемно тютюна.
Зделката с БАТ беше неизгодна за Доган и комунистите от БСП щото нямаше да могат чрез купуването на тютюна да владеят и манипулират тютюнапроизводителните електорални единици.За Доган и комунистите няма значение дали се продава изгодно или неизгодно за държавата, по е важно да бъде закупен от идеологически партньор/руснаци, турци, албанци, татари, печенеги, авари и т.н./ с който да нямат проблеми в политическо-финансовите далавери в тютюнопроизводството
02 Февруари 2005 06:07

Ако БАТ беше купил БТ, то продавач щеше да е не България а НДСВ.Хората щяха да си продадат тютюна и да си вземат най-после парите за труда.И познайте за кого щяха да гласуват на предстоящите през лятото избори.Българският турско-комунистически вътрешно-политически модел , така изгоден за Доган, комунисти, руснаци и турци щеше да рухне.Доган мажеше да не влезе в НС или поне нямаше да е "балансьор", а комунистите нямаше да се надяват, че могат да са управляващо мнозинство.
02 Февруари 2005 06:09
а така мехикано, просвети бг-тата че не са наясно каква светла личност е царя наш, бащицата свята мехиканска, оопс.
абе ти поръча ли косачки или още се услушваш? знам че не сте много добре с кредитите... обади се, ще те оправим. хич бива ли такъв виден изперкал жълт форумец като теб...
02 Февруари 2005 07:45
Аз пък не мога да се начудя какво налага това бързане точно в този момент, този единствен купувач и точно това правителство да осъществи сделката.Има нещо много гнило и мирише на пари.
02 Февруари 2005 07:55
Тук във Форума са изръсени големи глупости от редица видни Форумни Запъртъци.
И пак Доган им е виновен, комунистите им са виновни, само още не са почнали да броят жертвите от Сталиновите репресии.
Проблемът е, че и със сделката и без сделката работите не вървят. Големите корпорации се стремят да премахнат конкуренцията. Тази сутрин се каза, че цялата тази история е била организирана в Лондон от големите цигарени корпорации.
Ето за това ЗАПЪРТЪЦИ-СМОТАНИ източноевропейските правителства биват натискани да приватизират. От каквото може да спечелят Западните корпорации да се изкупи за жълти стотинки, другото да се разори, за да не ги конкурира. И колониалните администрации в България 15 години бързат да им дадат на тепсия това дето ония искат. И след това няма пари за здравоопазване, няма за пенсии, за образование, за наука.
Ето това означават ефимизмите ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА и ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯТА според Запада.
На това, обаче, други му викат НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ.
За Шулева се говори, че била нимфоманка, което не е лошо.
02 Февруари 2005 08:26
Работата на парламента е да твори закони.15 години депутатите се занимават с евтин популизъм: комисия за туй комисия за онуй.Време е Кошлуков да предложи комисия за разследване защо прецакаха Нина Николина за конкурса на "Евровизия".
02 Февруари 2005 08:38
Аз па неразбрах защо бай Цар не подписа сделката като беше толкова изгодна. Подписва я и толкоз - поема политическата и икономическа (юридическа отговорност), и край. От кога правителството се съобразява с опозицията, че сега тя да ну е виновна!!!!
Мене ми се чини, че в момента в който таъи сделка трябаше да иълеъе на светло тя се прекрати. НДСВ просто не посмя да я подпише - за добро или за лошо.
02 Февруари 2005 08:38
гошо, посоката на разсъждение е правилна. Но изводите от Вашия въпрос могат да са различни. Моите напр. са, че БАТ бързичко се оттегли, защото възникна опасност от изясняване параметрите (вкл.и скритите!) на сделката, които вероятно няма да вдигнат международния им имидж, по-вероятно да ги злепоставят. Т.е., загубата да стоят ще е по-голяма от авантата.
А Шулева все повече не ми харесва, снощи като я гледах – съвсем!
Единственият правилен ход на Министър-председателя е да я махне бързо (а разгеле, и още няколко?). Иначе пак ще му се наложи, но със загуба на много ценно време, скандали и сваляне на имидж.
02 Февруари 2005 08:42
Графе , няма време царчето ни да прави рокади.Остана му времето само да си събере опинците за Мадрид
А на Шулева и на Паси защо сурятите така си приличат ?


02 Февруари 2005 08:43
чичо Фичо++, дай някакви сведения за себе си.
Има нещо вярно в постинга ти. Много по-големи сили от тайните служби и военните успяха да унищожат у нас това, което можеше да ни бъде от полза. Ликвидираха електрониката, машиностроенето, оръжейната ни промишленост металодобива, селското стопанство, да не говорим за просветата, културата, здравеопазванет, пенсионното осигуряване., . Останаха ни телекомуникациите и тютюнът, но и те сега са на дневен ред. Ще развиваме селския туризъм.
02 Февруари 2005 08:47
Лъсна фактическото лице на НДСВ, пролича каква е спойката, която свързва най-различни индивиди и предсатвители на мрачни капитали, наричащи се политици. Тази спойка бе търпимост и безнаказаност при ограбване от тази хунта на държавно и общинско имущество. Пример за това даде главатаря цар Симеон с присвояването на върх Мусала и последвалота му замяна с горски масиви! Търпят се далаверите на министрите Велчев, Церовски, Калчев, Свинаров, Василев, Дикме и др. Шулева обаче стана своеобразен връх в класацията. Хората трябва да внимават, защото сигурно сега под прикритието на скандала за Булгар Табак, тя се грижи за интересите на корпорацията в която тя е основен акционер и чиито интереси представлява. Това е корпорацията, която държи курортният комплекс Албена, радио Дарик и др., като непрекъснато и с голяма скорост увеличава мощта си.
02 Февруари 2005 08:49
Май нищо не сте разбрали зада Ви се изясни ще задам няколко въпроса
1. След две години ще има ли монопол на търговията с цигари у нас ? - не и БАТ ще продава най много цигари на нашият пазар и със сделка и без сделка сключена през 2005 просот Булгартабак откака изгуби руският пазар е една фирма с местно значение
2. В очите на хората кой е виновен да няма сделка с БАТ в този момент ? - ДПС , СДС , Костов , И БСП .
3. Кой е целият в бяло и всички останали са виновни да няма още 200 мил. евро в бюджета? - Царя правете си извода що за предизборна кампания ни предсти по въпроса кой е за приватизация и пазарна икономика.
02 Февруари 2005 09:10
Графе,
според мен меморандумът ще види бял свят. Просто се изчаква опозицията да си излее помията, за да е ясно на всеки, че е помия, и че сделката е била добра, и че е провалена от опозицията.
Опозицията (БСП, СДС), че и ДПС не защитават нац. интерес -- показаха го в предишните си управления.

Aneja, лъсна истинското лице на опозицията -- преди да се оттегли БАТ бяха против сделката, след като БАТ се оттегли, се опитват да изкарат някой друг виновен за провала й. И това ако не е двуличие!
След като от опозицията са толкова сигурни, че сделката е неизгодна, защо не изкарат черно на бяло документи, от които да се види! И защо след като сделката се провали, изведнъж се оказа, че някой друг, а не те, е виновен за провала?
02 Февруари 2005 09:10
shake , унищожиха ни външни сили, с помоща на вътрешните им екзекутори . Чичо Сам изпълни пъкления си план да унищожи икономиките на източно европейските страни , чрез щедро платените си изпълнители на местна почва - Костофф и Сакса (Лондонския кръг и червената ни олигархия там) , а от там и далекобойната цел- да разклати икономиката на ЕС , да остави за още десетилетия Европа разединена. С най-ограбена и унищожена икономика от страните в източна Европа е България , защото нейните унищожители се престараха най-много.
Докато страни като Чехия , Полша , Унгария , Словакия , дори една Хърватия се усетиха навреме и застанаха на дистанция , България продължава да се самоунищожава, следвайки стриктно курса на чичо Сам. Докато изброените страни върнаха и продължават да връщат емиграцията си , то от България продължават да излизат еднопосочно стотици на ден , за да не се върнат никога . Цели села , а вече градове, изчезват от картата на България . Няма нито хляб , нито работя , нито елементарен жизнен стандарт в България- тя се нарежда в опашката не само на Европа , но и вече сред развиващите се страни в Света! За да се достигне до няколко години - изчезване на държава България от картата на Европа. Нито една политическа сила в момента не може да разбере , че България се намира в жестока национална катастрофа и само примерът на БАСТИЛИЯТА може да я спаси!

02 Февруари 2005 09:15
чичо Фичо+++, говориш глупости, и си вярваш.

Големите корпорации са в конкуренция помежду си. Те имат сметка (и го правят) да изнасят производства там, където продукцията им ще е по-евтина и със същото качество, за да са по-конкурентни.

Така че, глобализацията е шанс за бедните да се научат да работят и да печелят като в развитите държави. Справка -- виж какво става в Китай и Индия.

И още нещо: след някоя и друга година ще паднат ограниченията за работа в Европа. Как мислиш, дали Европа иска да има 7 млн. гладни и безработни българи, които да правят пряк дъмпинг на трудовия им пазар?
02 Февруари 2005 09:16
Инче, на крива ракета, космоса и пречи (може и по-цветисто, ама няма нужда).

На комунистите все другите са им виновни.
02 Февруари 2005 09:18
Стига глупости!
Какво са 200 мил. евро??? Вие луди ли сте бре?
Та Jack pot-а от тото 2 често достига 2, 5 мил. евро, т.е. повече от 1% от тия милиони дето ни проглушихте ушите за тях.
Къдърен министър?!?!?!?!
И в какво се изразава тая КЪДЪРНОСТ???
Може би в това колко си откраднал???
Да не говорим, че тия 200 мил. ще се стопят на половина до дето влезат в държавната хазна.
В България има над 2 милиона пушачи, които пушат по 1 кутия цигари на ден, което е 1 мил. евро на ден оборот.
Пак ви питам: Вие луди ли сте?
Тези фабрики струват много повече! Кой от вас е виждал с очите си цигарената фабрика в Пловдив?
Та дори тя да не е включена в тази сделка?
На пъпа на Пловдив е!
Само земята струва толкова сигурно. Не мога да повярвам, че хората не могат да преценят колко са 200 милиона евро, и че за да построиш един гараж за личния си автомобил са ти нужни 8-10 хил. лева.
Кражбите продължават и ще продължават докато има какво да се краде.
А когато всичко свърши, ще започнат да крадат директно от нас, сега поне го правят индиректно.
02 Февруари 2005 09:18
истината е че една върхушка разпродава държавата срещу жълти стотинки и съответно тлъсти комисионни и други дивиденти, хората на запад са измислили много добре как да компенсират своите мекерета, показателна е зделката за БТК, а и наистина за фабриката в Ниш платиха три пъти повече, отколкото за 3 наши с много по-голям пазар и оборот, друг е въпроса, че ВАТ се изгавриха съвсем преднамерено, а съвсем друг защо сега ДПС се прави на нилук яло ни лук мерисало
02 Февруари 2005 09:18
Безсрамието на политиците!


Всъщност България се управлява от Доган, а не от Симеон, защото Доган винаги рекитира правителството, и то винаги изпълнява желанията на ДПС.Срамно е, да се гледат "ЛИДЕРИТЕ" на БСП, СДС и Новото време в НС, как "остро"критикуват НДСВ за политиката му, за провала на приватизацията на Булгартабак, критика която напълно е заслужена, но политиците от въпросните партии лицемерно подминават главният виновник ДПС и Доган, въпреки че е тяхна вината за провала на продажбата на Булгартабак, и нали и те са също управляващи! Всички партии с изключение на ДСБ избягват да критикуват ДПС, защото се надяват, че след изборите ще бъде тяхен съюзник.Това Доган го знае много добре и открито се подиграва с тях, като веднъж заявява, че ще бъде съюзник на дясните партии, а на следващият ден хвали БСП, и всички му са хващат на "въдицата", което е срам и позор за българското общество, че толкова години не може да се отърве от този нагъл мафиот!
02 Февруари 2005 09:22

Сега Булгартабак ще го "купи" руска фирма, за една символична сума, защото Путин пак ще ни припомни, както при първият опит да се продаде, че Булгартабак е руска фирма, временно преостъпена на България да я ползва, че тя е част от репарациите на Русия от втората световна война.
За сетен път Доган, ДПС и БКП доказаха, че са една руска агентура в България, и РАБОТЯТ ЗА РУСКИТЕ , А НЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!
02 Февруари 2005 09:23
гошенце , бъди един път откровен с форума и кажи КОЛКО ТИ ПЛАЩА Миленчо и Финансовото му министерство , да седиш тук във форума и ръсиш сентенциите му ? Сега му се падна на шефа ти , като държи финансите на цяла държава в ръцете си , да фабрикува драскачи като теб ? Още 4 месеца , обаче...
Иначе аз съм откровена с форума –тук пиша само ДОБРОВОЛНО!


... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД