:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Виртуозът Найджъл Кенеди пак у нас

Англичанинът пристига едновременно с класически партитури и поляците от "Кроке Бенд"
Снимка: Ройтерс
Най-големият съвременен цигулар пристига за концерт у нас напролет. Найджъл Кенеди ще свири в зала 1 на НДК на 18 март, петък. Виртуозът пристига по покана на "Класик ФМ радио" и Mtеl.

Найджъл ще представи пред българска публика спектакъла си "Преживяването Кенеди", с който официално ще се открие фестивалът "София Джаз Пик" 2005. Цените на билетите ще бъдат от 20 до 60 лева.

Концертът в НДК ще бъде разделен на две части. В първата част, Кенеди ще изпълни най-обичаното от масите класическо произведение - "Четирите годишни времена" на Вивалди, съвместно с Оркестъра на Класик ФМ радио. Ще прозвучат и някои от популярните концерти за цигулка, включени в най-новия му студиен проект "Vivaldi II".

Във втората част на "Преживяването Кенеди", виртуозният англичанин ще свири джаз и етно заедно със своята група от Полша - "Кроке Бенд". Те ще представят и част от миналогодишния си шедьовър "East Meets East" (издаден у нас от Анимато Мюзик/EMI), в който Кенеди за пореден път провокира публиката чрез смесването на джаз и класическа музика с фолклорни елементи от Източна Европа и Северна Африка.

Концертът в София е част от световното турне на цигуларя, започнало на 21 ноември в Париж. "Преживяването Кенеди" ще сполети още Полша, Германия, Великобритания, Ирландия и Австрия.

Найджъл Кенеди вече е свирил веднъж у нас - в навечерието на 2000 г. Тогава той изуми публиката в зала 1 на НДК с майсторството и зелените си чепици. Гениалният ексцентрик винаги се е ръководил от страстта си към разнообразието в музиката и никога не е спирал да изненадва феновете - от джазклубовете в Ню Йорк и следването в "Джулиард Скуул", през интерпретацията на музиката на Джими Хендрикс и Франк Запа, до майсторското изпълнение на класически репертоар от Барток до Вивалди.

С "Четирите годишни времена", той влезе в Книгата на Гинес (за най-продаван класически албум на всички времена), спечели и награди "Грами".

Изживяването на всеки негов концерт е неописуемо. 18 март със сигурност ще се превърне в една от ключовите дати за българските меломани.
2
715
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
01 Февруари 2005 22:25
фък... за жалост точно тоз найт съм нот авейлъбъл... тов. фуджикауа си разпродаде сизън тикец за кевс... квото можахме гепихме... фрайдей, марч 18 - 76ърс... сори, найджъл...
02 Февруари 2005 11:24


ми то май...само на диск ще си го слушам засега...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД