:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Катаклизми

В бастиона на Доган замириса на нова партия

В ДПС-Кърджали започна лов на вещици. Общинският лидер обвини четирима от най-известните активисти на движението в предателство. Те чакат Сокола да раздаде правосъдие
Невероятно, но факт - бастионът на Доган се разклати. ДПС-Кърджали е пред разцепление и има реална възможност недоволните да направят нова партия.

Конфликтът се оказа стар и поради това дълбок и засукан. Пикът му обаче бе в дните, когато Ахмед Доган най-после пристигна в Кърджалийско и се заседя две денонощия. Сокола откри частна тютюнопреработвателна фабрика и се включи в честванията на майските събития от 1989 г., дали старт на "голямата екскурзия". Прекипели от интригите и особено от безпринципната кадрова политика на общинския лидер на ДПС в Кърджали Сейфи Неджиб, 4-има от най-известните местни депесари успяват да си уредят среща със Сокола на 18 май и да отприщят пред него недоволството си. Това са първият кмет на движението от зората на демокрацията и настоящ депутат Исмет Саралийски, ексдепутатът от 37-ото НС Мюмюн Емин, бившият общински съветник и един от основателите на организацията Фикрет Яшар и настоящият шеф на полицията Раиф Мустафа. Всъщност последният е ексдепесар, след като бе секретар на общинската администрация по времето на мандата на кмета Расим Муса (в периода 1995-1999 г.). От 19 май 2002 г. той е зам.-шеф на РДВР.

Четворката е скандализирана от



таен анализ на местните избори



на лидера Сейфи Неджиб, изготвен на 26 ноември м. г. С документа доскоро са били запознати само най-приближените му. Четиримата недоволни също успели да се сдобият с копие от анализа и възроптали пред Доган срещу раздадените им квалификации в него. Там пише: "Въпреки положителните резултати от местните избори, не можем да не споменем някои негативни тенденции в община Кърджали. Имаме предвид поведението на една малка група хора от т. нар. "активисти" на ДПС, които със своето активно и пасивно поведение и на тези избори работеха срещу кандидатите на ДПС. Парадоксалното в случая е, че това са хора, които се лансират от ДПС и са получили най-много от ДПС. За съжаление между тях има както бивши депутати (Мюмюн Емин), така и настоящи (Исмет Саралийски), има и основатели на ДПС (Фикрет Яшар), и ръководители на регионални служби (Раиф Мустафа - шеф на полицията). В началото не харесваха кандидата за кмет (бил млад, неопитен, непознат), после започнаха да говорят по адрес на съветническата листа. Правиха всичко възможно в двете небеизвестни заведения в града (ресторант "Роял" на Раиф Мустафа и кафето на Байрам) да формират негативно обществено мнение срещу кандидатите на ДПС."

На въпросната среща Неджиб отказал да отговаря на въпросите на Доган под претекст, че не е подготвен. Сокола настоял да получи доказателства за тежките обвинения, отправени към елитните партийци. "Не съм следовател, обаче дълго съм лежал в следствието и поради това знам, че такива сериозни обвинения непременно трябва да се доказват", казал той. И отсякъл, че моментът не е подходящ за подобни дискусии. Насрочил специално съвещание за 5 юни, събота.



Неджиб решил да приложи изпреварваща хватка



- за да не бъде обвиняван в заговор, на 29 май т. г. той свикал актива на ДПС, за да го запознае с анализа. Поканените били пропускани по списък, а някои като бившия зам.-кмет Сабахатин Риза са били върнати от входа на залата. Умишлено или не, за спешния форум не са повикани областният лидер Бахри Юмер, секретарят Рамадан Каракаш и други членове на областното ръководство. От четворката, нарочена за враг с партиен билет, само Саралийски получил писмена покана.

"Устроиха ни публичен линч. А дневният ред включваше дискусия "За някои негативни явления във вътрешно-партийния живот на ДПС" и отчет на кмета Хасан Азис за 6-те месеца управление. От речите не стана ясно защо и как сме врагове. Напуснах залата", разказа пред "Сега" Саралийски. Той настоял да получи доказателства за вредното си поведение и дори декларирал готовност да напусне парламента и партията.

По-късно пред "Сега" Неджиб не можа да посочи нито един факт, с който да разобличи депутата. Но с охота се впусна в разсъждения за полицейския шеф Раиф Мустафа. "Раиф винаги използва чисто полицейски методи. Той си служи с 3 линии за натиск - агентурни връзки (до 1995 г. Р. Мустафа е бил на щат в службите на МВР), влияние на бивш стопански ръководител (някога за кратко е бил шеф на АПК) и контактите си от мандата на секретар в общинската администрация", твърди Сейфи Неджиб. Според него Раиф е виновен за провала на изборите за кмет в село Перперек (ВАС касира вота), както и за това, че в периода, когато не работи в МВР (освободен е от длъжност от по времето на Николай Добрев през 1995 г. - б. а.), е дръзнал да се бори за кметската номинация на вътрешно-партийния избор и за общински лидер на ДПС. "Дори и след последните избори той се самопредложи да влезе в екипа на новия кмет Хасан Азис, макар да е на шефски пост в полицията. Тогава не уточни какъв именно пост иска в управата. Отнесох въпроса до Ахмед Доган, той знае всички действия на Раиф", твърди Неджиб.

Раиф Мустафа отрече всички обвинения. "Аз съм деполитизиран. Мераците ми за политическа кариера траяха кратко и приключиха малко преди деня, когато ме назначиха в полицията. Преди години обаче съм работил в три района, хората ме познават и често идват при мен за съвет или помощ", заяви той. "Аз съм трън в очите на Сейфи, след като на партийна конференция се оказах негов сериозен конкурент и взех почти половината гласове. Оттогава нямам мира, тормозят мен и семейството ми. Сейфи изпитва лична неприязън към мен, той не понася образовани хора. Дни след назначението ми в полицията той избълва купища глупости пред шефа на РДВР Димитър Шереметев. Прави всичко възможно да ме оклевети, да ме свалят от длъжността", добавя Мустафа.

Другите 3-има от "вражеската" четворка твърдят, че водачът Неджиб е приватизирал партията и я използва за разчистване на лични сметки. "Само по времето на Тато имаше такъв тоталитаризъм, какъвто е сега в местното ДПС. Това не е политика, това е агалък. В партията Неджиб действа повече като председател на общинарите - с лостовете на властта и с механизмите на страха", единодушни са Саралийски, Емин и Яшар. Пред "Сега" те бяха категорични, че с методите си Наджиб



ще провокира раздор между етносите



"Срам ни е заради безпринципното отстраняване на българи, изградени професионалисти, от постовете в регионалните структури и администрациите, и заменянето им с не особено подходящи турци. Да не говорим за полуграмотните нови чиновници в кметството", подчертаха те.

Фикрет Яшар смята, че ако ДПС в Кърджали не намери ново и надеждно лице за свой лидер, ще се случи развод по рецептата на Костов. "Сегашната политика в региона отключва реакции на национализъм и комплекси у българите, и това е само заради Неджиб и малкия му кръг от депутата Ремзи Осман, шефа на пазара Лютви Ахмед и шефа на фирмата по чистотата Мюмюн Рамадан. Те са кадровиците, но те ще разпалят фитила на враждата между българи и турци", смята Яшар.

Подобни опасения имат и повечето от участници в сбирката на 29 май, на която е била гласувана декларация срещу партийните врагове. Единственото конкретно име в нея е на Раиф Мустафа. От 104 присъствали само 3-има са се въздържали да я подпишат. Част от подкрепилите декларацията признават, че са сторили това от страх. Малцина са и онези, които дръзват на глас да възнегодуват срещу лидера Неджиб.

Дори и днес Доган наистина да дойде в Кърджали, драмите в ДПС няма да спрат. Разцеплението набира скорост, скандалите се разрастват и все повече мирише на нова партия - по-демократична, лишена от феодалния агалък на сегашния лидерски кръжец около Неджиб. Недоволните се обединяват в клуб "Неделя" и първата им сбирка ще бъде в деня след Догановата събота.
94
1165
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
94
 Видими 
04 Юни 2004 22:33
ДПС никога няма да се разцепи.Себекритикуването е фактор за подобряването на работата и динамиката на дадена партия.От по горе споменатите лица с изключение на 3 души сме имали възможност да се запознаем.Това са сериозни хора , които милеет за ДПС и най-вече за БГ.Така, че приказките от рода на ДПС , че се разцепва са журналистическа инсуация.Примери за троянски коне има много, но повечето свършват мисията си преди портите на "А.Стамболииски"45А.
04 Юни 2004 22:39
Mozhe li niakoi ot Foruma da kazhe kolko sa turskite etnicheski partii v BG i zashto prodalzhavat da gi registrirat v protivorechie s Konstituciyata na RBG?
04 Юни 2004 23:17
Tona na gorniya bashibozuk napomniya mnogo na niakoi partiini mentori otpredi 15 godini. Ostava da reshim toi samo bivsh BKP partien sekretar li e ili i dneshen DPS-ski rakovoden kadar? Interesnoto e, che vinagi podskacha, kato uzhilen shtom chue neshto sreshtu DPS. A nai-glupavoto e, che misli che na niakoi mu puka dali DPS shte se razcepi ili ne?
05 Юни 2004 00:28
ДПС вече един път се беше разцепило, може да се разцепи и сега, няма нищо странно!В България няма нещо което да не се е разцепило, разделило или разслоило, така е и с БГ турците, нали и те са чеда на държавата с име България.Само че Доган е достатъчно оправен, и винаги след такива залитания успява да укрепи още по добре позициите си, и да се справи със съперниците си.Фактите от последните 15 години доказват това.
05 Юни 2004 01:01
Аи сектир от тия измекярски `движения педали за свободи`.които не му харесва в България и не се чувства бълагарин да ходи на маината си.Аман от малоумни вероизповедатели./надявам се го казах на достъпен дори и за тях език/
05 Юни 2004 01:04
Башибозука да се цепи както иска, и без това не му остава много време политически живот.След 2007 година ДПС ще бъде забранено, етнически партии няма да има никога повече и между етносите ще настъпи най-сетне желания мир.Вражди в последните 15 години разпалва само ДПС и цигани като Костоф.
05 Юни 2004 01:33
Българската партия ДПС, с членове българи с много звучни БЪЛГАРСКИ имена, Ахмед, Муса, Мохамед, Неджип, Хасан, Мюмюн, Фикрет ще се цепи. Като се нацепи, ще се върне към управлението на българите ..........
05 Юни 2004 02:34
Светло, а дали да не и го НАЦЕПИМ??? Не знам дали сте чули, ама предстои да бъде учреден Футболен Клуб "Ботев" Кърджали, със собственик Ахмед Доган, главен селекционер бай Асан(златен), и тренъор Мюмюн Кашмеров.Футболисти ще бъдат само българи, които носят имена като Яшар, Мурдар, Татар, Картал, Юнал, Анал идруги подобни хунски имена от времето на хан Аспаруха.

Редактирано от - Bongo Barabata на 05/6/2004 г/ 02:49:33

05 Юни 2004 05:32
Гаргите са си гарги...но такива като тарабата Бонго, бозичката и смелото Гибсъново сърце не само грачат, но и си верват...И що ли тези гарги са се разграчили, щом и "латинопедалчето"(извинявам се, но не аз съм го измислил)Drug твърди, че на никой не му пука дали ДПС се цепи или не...
На Бонго от многото нацепване не му остава време да си види жълтото в гащичките, а миличкият Уили тайничко се надява, че езикът му ще е ясен дори и за такива като мен.Езикът ти е ясен, Уили, но ако си наистина БЪЛГАРИН, можеше да се научиш поне как се пише тази думичка, но...нали си гаргичка.
И за да не излезе, че не съм си почесал езика по темата, само ще кажа, че там, дето има леб, ще има и борбъ...и имената на борещите се имат значение само за гарги като горните мърши.
05 Юни 2004 05:57
Браво, Бай Хасане!!!
"дето има леб, ще има и борбъ..."
Това твое откровение, може да се каже, показва за какво се борят партийните членове на ДПС.
Те не се борят за ПРАВА и СВОБОДИ, а за КОКАЛ - ЛИЧЕН(персонален) или за "блага" само на турския етнос и то за сметка на другите етноси населяващи многострадалната държава България.
05 Юни 2004 06:19
Ех Дърто, Дърто, магаре си беше и такова ше си умреш...Да не би другите партийки да се борят за свобода, равенство и правдини, бе глупако...
Това, което отличава Доган от ВСИЧКИ ДРУГИ е, че даде самочувствие на тоз народ, че той може не само да бъде управляван, но и може да управлява.
Та дали Доган се е женил 5 пъти и дали има палати-то е важно само за гаргите...


05 Юни 2004 06:33
Не кометтирам другите партии, бе ГЛУПАКО!!!
Те поне не са ЕТНИЧЕСКИ или ВЕРСКИ!!!
А за моралния облик на лидера на ДПС агентът Сава - Ахмед Доган - плешивия"Сокол" ми дреме на дъртия магарешки ....
Това си е ваш проблем - Доган може и харем да си направи.
05 Юни 2004 06:45
Здравей BG Travestit,
Ти все по-вече се превръщаш в символ. Златен символ на травестизма на съзнанието или на съзнателен травестизъм.
Златен си!
05 Юни 2004 06:48
Дърто магаре .. ., с фес, шалвари, гардероб и радиоточка не се спори. То си знае неговото си.......
Решението е в нова екскурзия.....
05 Юни 2004 06:51
Умник си ми ти, магаренце дърто, умник...Та си усетил, че другите партийки и комеТТиране не заслужават, а камо ли внимание.
*
И що ли с тоз магарешки акъл(а не това, което ти си мислиш) си тръгнал на морал да ни учиш...
*
А вий, гарги, грачете...че сал то ви е останало.Малкото Асан ше оди да спи...

Редактирано от - Bay Hasan на 05/6/2004 г/ 07:32:52

05 Юни 2004 07:56
Bay Hasan,
Вие българските турци сте готини хора. Не случайно ви носехме чай и ви подкрепяхме на площада през 1989г.
Но, имам две забележки:
1. Не четете историята. Кемал Ататюрк е бащата на вашия цивилизационен модел. Вашия бащица е Ахмед Доган.Каква ирония! Единия дърпа цял народ към Европа, а другия - едни работливи и относително образовани европейци към Анадола, да садят тютюн и да гласуват за него.

2. След толкова години не сте излезли от положението на рая. За вас господаря е всичко. 15 години ближете едни и същи задници. Срамота!
05 Юни 2004 10:51
Бедата на тази партия е, че като назначи свой човек, веднага се познава по името. И за съжаление измежду многото честни, свестни и трудолюбиви турци се издигат само некадърни и корумпирани. И понеже досега не са били във власта, гледат да си наваксат. Примери много. Виж мин. за земеделието.
05 Юни 2004 11:01
Оооохохооооо Цялата тайфа е тука!Както винаги Друга зор се държи.Хайде друг остави интелигентноста псувай от един път нищо няма да стане.
Светлата бозичка исто!
А тоз бревхардчето ногу смело момиче!
Дърто магаре(ешшек) обичам магаретата имат мострени курове биват и за вицове......Ама то туй женско май кат влезе ногу вика от болка.
Бонго-Ако се разцепи ще има и втор отбор.ПФК"Левски"-Кърджали.Кво дерби ама
Ботев-Кърджали-Левски Кърджали !
05 Юни 2004 11:11
Аааа Ина я няма!
Ама пардон тя се промени лява стана лява!Аз ногу обичам Инчето!Пращам ти целувки Инче.
Ъх Инче за малко щях да забравя.Туй сайтче http://www.ideazabulgaria отхвърлия ме някъде другаде.И аз имам идеи!
05 Юни 2004 11:26
Няма вечни партии, няма вечни водачи на партии, няма вечен живот. Както се казва, нищо не е вечно, но и нищо не се губи- само преминава от едно състояние в друго. Така е при политическите формации - отвреме-навреме в тях се извършват очистителни, разделителни, след това пак събирателни и така нататък процеси. Заради това да изливате толкова злостни приказки, просто няма смисъл. За 15 години ДПС измина сериозен път на развитие, но навярно не всеки може да носи тежестта на политическите отговорности, още повече пък тежестите на властта. Дай на мъжа власт, а на жената -пари, и тогава ще разбереш кой колко струва - това знам от баба ми. Всяка партия съществува, докато има избиратели. За всички има място под слънцето.
05 Юни 2004 11:32
..."Те са кадровиците, но те ще разпалят фитила на враждата между българи и турци..."
Има много "лидери" в Движението за права и свободи които се крият зад универсалво звучащите думички на съкращението на името ДПС, за да водят ... да речем СТРАННА политика.!!!
Защото реално погледнато в тази партия членуват най вече мюсюлмани. Дори и това да противоречи на Европейските закони и практика, не там е проблема. Проблема е, че скрити зад двойната ограда, 1.Движение за права и свободи и 2. Мюсюлманска общност... виждаме някакви протурски и промафиотски интереси, които често са и откровено АНТИНАЦИОНАЛНИ!!!
В членските редици на ДПС има много помаци, цигани, българи-хуманисти, татари, черкези....Някакви странни сили се мъчат да обявят всички мюсюлмани в България (че и по света) за турци.... Сред тези които сега се самоопределят като турци в българия, колцина могат да докажат етническия си ЧИСТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД??? Колко са произлезлите от ЕНИЧЕРИ, ЧЕРКЕЗИ, ТАТАРИ .... ИРАНЦИ, КАБИЛИ.... ОТ НАСИЛСТВЕНО ПОМОХАМЕДАНЧЕНИ БЪЛГАРИ... отвлечени насила БЪЛГАРКИ за ХАРЕМИТЕ....
Дори самият ДОГАН трудно може да убеди накого, в чистотата на турския се произход. Мисля, че той трябва да внимава да не го подгонат обявяващите се за прабългари татари от кримско!!! Неговите дядовци не бяха ли изселени от Руския император при Турския султан само преди 2 века???
Тук и за новините на турски език по националната телевизия. По пътя на тази логика във Франция например трябваше по националните програми да има новини на ТУРСКИ език. Тъй като мюсюлманите във франция са повече от мюсюлманите в България като процент от населението...
Ама иди го кажи това на някой арабин, африканец, кюрд.. или друг по етнос МЮСЮЛМАНИН!!!
Иска ми се да попитам ...поне нашите форумни другарчета- турчета... Какъв е точният брой на чистите ТУРЦИ, живеещи и до днес в България???
Ще се роди ли някога в България, или по света, ПОЛИТИК И ФИЛОСОФ, който да признае, че така наречените религиозни несъвместимости и омрази, са всъщност ПАРАВАНИ ЗА ТЪРСЕЩИТЕ ВЛАСТ.
05 Юни 2004 13:52
Кара74, ти поне си млад и образован, не си радиоточка като бай ти Асан.Отворете си очите и не бъдете РАЯ!Българските турци червения агент Сокола ги е яхнал и ги дърпа към Анадола, на техен, пък и на гърба на целокупния БГ-народ стана милиярдер, глутницата му станаха милионери и само насаждат омраза между българи и мюсюлмани(щото не всички мюсюлмани са турци).И какво е това Движение за права и свободи?Чии права и свободи защитава то в една страна, където правата и свободите са гарантирани и са еднакви за всички?Възродителният процес е отдавна минало, но "ДПС" изкуствено поддържа заплахата с него за да си пълни касичката!
05 Юни 2004 13:57
Мила Зорина, не зная глупава ли си или нещо не си разбрала за 15 години.А именно това че "ДПС" е етническа формация, политическо формирование на етническа основа, която основа за съжаление не е българска.По-ясно не мога да ти го обясня, ако и сега не го разбереш значи си клиничен случай на кокоша слепота.
05 Юни 2004 14:36
Бонго, миличък, като възпитан човек, ще избегна квалификациите. Всеки има право на мнение, каквото и да е то. Щом ДПС съществува вече 15 години, при това винаги в управлението на държавата, значи е доказала, че умее да пази властта. Колкото да етническото й съдържание, Доган, като хитър политик, приема в партията много българи, които смятат, че навярно техните права и свободи ще бъдат защитени точно от тази партия. Веднага ще ти кажа, че не членувам в никаква партия. Но хората са различни, защо не им позволиш да бъдат такива, каквито на тях им харесва? Щом не ти пречат, какво те бърка кой в каква партия членува? ДПС, досега поне, не е показала, че работи срещу България. Кой ограби държавата? Точно ДПС ли?
05 Юни 2004 14:48
Извинявай, Бонго, но сега видях, че ти май не живееш в България? Аз съм си вкъщи. Не плачи на чужд гроб.
05 Юни 2004 14:56
Hadjar, благодарим за чайчето с лимончето през онази 89-та година...но имам две забележки:
1.Казваш задници лижем и рая ще си останем...я кажи поне една от другите партии, която да се е отнесла по-сериозно към този т.нар. електорат-Ф.Д. ли, Жан ли, Мургавелко ли...Ако успееш да СИ отговориш, тогава може би ще разбереш защо на Доган му дават ордени(не, че има нужда от такива, де...).
2.Отде го измисли това за Ататюрк и неговия ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН модел...Да ти имам и речника.Срамота...
*
И престанете с тези крокодилски сълзи за нас, раята...Ние си знаем по-добре.
05 Юни 2004 15:20
Здравей Bay Hasan,
Цивилизационния модел на Млада Турция ми се изясни от един шофьор на автобус.На ферибота този Човек ми показа мястото, където Ататюрк е издавил ходжите , противници на светската държава, каквато е планирал Кемал.
05 Юни 2004 15:59
Хе, хе.... И да не вземе сега пък някой от форумните дпугарчета да се произнесе по моа постинг ? Че татарчето Доган може да му се ръзсърди
05 Юни 2004 16:09
Милке, това че съм напуснал България(временно)не означава че не милея и живея за нея.И не си единствената, която е останала там-всичките ми роднини с изключение на жена ми са си там, и чакат преди всичко на мене, на парите които с честен капиталистически наемен труд изработвам.Жалко е, че има такива като тебе, за които съществуването на такова нещо като "ДПС" е даденост, а не престъпление.Именно затова и "ДПС" продължава да съществува, да участвува в управлението на страната и да СПЪВА европейското и развитие:заради слепци с очи българи и заради необразоваността и гяурската покорност на електората си.Направо съжалявам че въобще ти обърнах внимание.Плувай си, плувай...
05 Юни 2004 16:09
Чистите етнически турци тук отдвна са някакъв мираж(за разлика от Арменците например, но те не се мешат каквото и да става). Всеки се опитва по всякакъв начин да получи повече гласове на изборите както и Доган естествено. Трябва да се промени закона за да неможе да се намесва чужда държава в БЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!! Знаете че говоря за турските автобуси, които пристигат да гласуват с Кърджали и околията! Естествено че това Доган не го кефи, но в крайна сметка те въобще си нямат на идея какво става тук и какво прави тяхното "движение" ( мисля че и БГТР и бай Хасан са съгласни с мен дори и само вътре в съзнанието си ).Ние живеем в една държава с едни проблеми, а те в коренно различна с други проблеми. По отношение на Кемал Ататюрк, Бонго е прав ( бай Хасане прочети турската история от края на първата световна война и малко след това ). Смятам че наистина е хубаво Доган и последователите му да се цивилизоват за да не ни дърпат към анадола вместо към Европа накъдето сме тръгнали.Турция доста път ще трябва да извърви докато стигне до Европа за разлика от нас. Друг е въпроса за съществуването на ДПС, което наистина е партия на етническа основа и противоречи на конституцията и трябваше да я забранят както и ОМО Илинден... Нека има партия на мястото на ДПС, но не и основана на етнически принцип, защото тя само ни разделя по пътя към Европа и обединението които смятам са нашите цели...спомнете си за надписа на народното събрание..."Съединиението прави силата"...смятам че само обединени ние ще заживеем по-добре в една Европейска и защо не богата България!
05 Юни 2004 16:15
Ето ви го бай ви Асан, най-сетне изплю камъчето:"Оставете Ни на мира, Ние си знаем най-добре..."Ами какво по-голямо доказателство от това че ТЕ не се смятат за част от българския народ?Оттук следва въпросът:За какво работят ТЕ тогава?Кажи, г-жо Мила Зорина?Кажи бе Асане?Кажете г-н Доган-Лешояд???
05 Юни 2004 16:31
Отново здрасти драги форумци!
Такъв дъжд заваля че със голям зор спасих колата си от наводнение.
Hadjar,
И аз ти благодария за чайчето!За Аатаюрк прав(a) си!
05 Юни 2004 16:44
Кемал Ататюрк , Кара74-дава надежда , a бай Асан-както Ататюрк-ходжите!
05 Юни 2004 17:02
Хасан Аби , остави хората чиито учители са шофъори.Едно е светски модел на управление, друго е цивилизован модел.За Ататюрк съм защитил теза.Така , че не се нуждая от мнението на субекти лишени от знания по история.На тези лица ще им припомня една сентенция "Обущръо не си вдигай главата по-високо от обувките."

Чакам обущарите да се вкючат.
05 Юни 2004 17:11
Не Бонго несъм съгласен с теб Бай Хасан е умен човек!
Той не приема както и аз обвиненията ние- вие! И се затрудниява както и аз да докажем че обичаме България !
Някой ще може ли да ми обясни какво е това етнически Мир?За да има мир трябва да е имало война.Война между двата народа никога е нямало.Аз възродителния процес го забравих.Напомнят го ниякои форумци.
Не приемаме обиждане, плюнки и псувни.И като отговаряме по същия начин, ставаме антибългари , войници на Доган.Разделяме се на ние-вие.Сега някои ще скочат и ще кажат сълзи на крокодил!Ама не са!
05 Юни 2004 17:37
Хм, никъде не съм написал че Асан е глупак.Но е провокатор.Както и да е, ДПС вече няма почва в БГ, време е да се саморазформирова или преименува и така всичко ще е наред.
05 Юни 2004 17:52
BG TRavestit,
......................................... ......................................... ......................................... ......................................... ......................................... ......................................... ......................................... ......................................... ............................
05 Юни 2004 17:54
Hadjar
05 Юни 2004 18:04
kara74,
05 Юни 2004 18:07
Hadjar,
Ей сега вместо лимонче сложи отрова на чайчето!
05 Юни 2004 18:13
Moje bi tova e kraiat na Etniyeskiat model?
05 Юни 2004 18:17
Ако имаше такава възможност, щешели да направиш?
05 Юни 2004 18:26
05 Юни 2004 18:26
Kraiat na Etniyeskiat model e da budem priateli bez pomoshta na Dogan!
05 Юни 2004 18:34
РЕД-ФАН,
И да плюеш и да не плюеш, аз със знамето на ЦСКА пак ще съм в някой Истанбулски стадион.
За днеска финиш!Обичам всички!
05 Юни 2004 19:22
Бонго, скъпи, няма да заспя тази вечер от тревога заради теб, заради съжалението ти, че си ми обърнал внимание. Благодаря за вниманието, радвам се, че се грижиш за твоите близки, аз правя същото за моите. Според моето скромно мнение, както вече казах, за всички има място под слънцето. Имам приятели от всякакви националности, навярно и ти ги имаш. Заедно е по-добре, отколкото противопоставени. От сърце ти желая добър живот в чужбина, и още по-приятно завръщане в Родината. От дома по-хубаво няма, това всички го знаем. А аз съм тук, за да работя за общия ни дом- България.За днес, както каза Карата, финиш-обичам ви всички!
06 Юни 2004 00:50
Етническия модел на Доган и банда ДПС представлява, върхушка от изучени в България турци, които с изнудвания, шантаж и заплахи от бунтове се задържат във властта. Това изречение обединява всичко. Пишештите във форума турски "братя", са само агенти на такава политика, явно финансово обвързани с върхушката на ДПС. Струва ли си още да пишем. Доказателства колкото щеш.
А Турция ...... тя не ме интересува. Да си строи нещото си и да не ни се бърка в политиката............
06 Юни 2004 04:36
Бозичке, надявам се , че си разбрал какво ти е казал двойното А...
Hadjar, отвори си речника, та белким видиш ква е разликата между"цивилизован"и "цивилизационен"...щото по цивилизован, а не цивилизационен начин Анонимко 79 се прави на по-умерен, макар, че и него го е завеял ветърът, та се разплакох, га видох, че Доган ни дърпал към Анадола, а той-към Аврупата.
Бонго тарабата и Кара не могат да се разберат дъл съм умен ил серсемин...требе да питам малкото Асан.
Белото африко-американче ма изпоти с искането си да му кажем точния брой на ЧИСТИТЕ турци в България и от утре почвам да ги броя, макар да е видно, че нито татарчето Доган, нито Белият... се включват(нищо, че последният със сигурност има и поне малко турска жилка).
Та мили гаргички, престанете с дивите си крясъци и се опитайте да живеете с реалността, а тя е много проста-всички в България се пекат на един и същи огън, ДПС е една от многото БЪЛГАРСКИ партии(макар и една от малкото успешни), както и, че Доган е без съмнение най-добрият(поне засега)БЪЛГАРСКИ политик.За добро или лошо това е положението в момента...и както съм казвал и преди-на когото не му отнася ДА ДУХА ТАРАТОРА И ЧАКА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.
Приятно духане...


Редактирано от - Bay Hasan на 06/6/2004 г/ 04:41:54

06 Юни 2004 05:13
AA по препоръка на твоя приятел феса, прочетох какво си написал......
По въпроса за родоостъпниците - предпочитам да ме мъчи носталгията и да живея нормално, а не като емигрант в България. В БГ са дадени повече права на малцинсвените етнически групи, отколкото на българите. Другарят Първанов дори поощрява терористичната и антибългарска дейност....... Желая ви успехи в строежа на монарко-комунистическото общество, с явна доминация на етническите-терористични партии. Успех..........
06 Юни 2004 05:49
Каква саможертва, какво себеотрицание-бозичката е готов да го мъчи носталжито, но не е готов да се откаже от социалните помощи...И туй ако не е хъш, здраве му кажи...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД