:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНДЕНЦИИ

Подредете къщата си по законите на фън шуй

Избягвайте тъмните ъгли, острите листа, огледалата в спалнята и затваряйте капака на тоалетната чиния
Фън шуй е древно китайско учение и препоръчва начин на живот, който да бъде в хармония и равновесие с личната ни среда. Фън шуй разкрива начини за обуздаване на мистериозните метафизични сили, които се намират в пространството около нас, и предлага техника за подреждане на жилищното пространство. Специалистите наричат тази енергия ци и я оприличават с космическото дихание на дракона. Китайците смятат, че когато домът им е ориентиран и подреден за създаване на максимално количество ци, небесното дихание ще им гарантира късмет, който ще се предава от родители на деца през поколенията.

Буквално фън шуй означава вятър и вода. Чрез фън шуй може да се определи най-подходящото и благоприятно местоположение на всеки. В миналото фън шуй е строго пазена в тайна научна дисциплина, използвана, за да осигури здраве, богатство и щастие на императорската династия в Китай. Днес фън шуй е мания. Съвременното разбиране за древното изкуство се нарича Fеng shui SM и включва нови методи за организиране на пространството. То се разпространява с невероятна скорост по света.



Ето и някои от основните канони на фън шуй:

1. Всички предмети имат енергийно поле, аура. В сравнение с тях живите същества имат по-голяма енергия (например естественото цвете отделя повече енергия от изкуственото цвете, коприната или пластмасата).

2. Ръчно изработените предмети имат по-голяма енергия от тези, направени от машина (например нарисуваната картина и плакат на филм).

3. Предмети от материя, близка до естествената среда, излъчват повече енергия от предмети, които са били многократно преработвани (например бюро, направено от дъб, и бюро от стомана).

4. Ци обитава пространството. Тя се ускорява при преки пътища, забавя се по криволичещ път и умира в ъглите. Хубаво е да има някакви мебели или цветя, разположени диагонално в ъглите на стаята, за да може да се осигури по-добър поток на енергията.

5. Леглото, бюрото и печката са най-важните елементи при подреждането и те задължително трябва да са обърнати изцяло с лице към главния вход на стаята. Гърбът трябва да е защитен, за да бъде подреждането максимално благоприятно.

6. Различни цветове в заобикалящата ни среда имат различни ефекти върху нашата енергия и настроение и ни влияят както психологически, така и физически.

7. Основните врати трябва да се отварят широко навътре в големите стаи или фоайета, с колкото се може по-голям изглед към вътрешността на стаята, за да не се спира потокът от енергия.

8. Масите в трапезарията или конферентната зала трябва да са със заоблени ъгли. Кръглите форми носят повече късмет, острите са неблагоприятни.

9. Квадратните или правоъгълни стаи или къщи са по-благоприятни, отколкото триъгълните или L-, U-, H-образни стаи и къщи. Истина е, че хората, които са по-организирани, са по-заредени с положителна енергия.

10. Плодовете в дома сигнализират за желания към просперитет, а бамбукът - за продължаване на този просперитет в бъдещето. Квадратна купа в средата на кръгла маса за кафе символизира формата на традиционната китайска монета, която винаги е била символ на пари и благополучие.

Най-добрият начин да се създаде благоприятен фън шуй в дома е да се премахне безпорядъкът, да се разместят мебелите, да се добавят или преместят различни декорации и да се набавят "лекове" - например растения, вода, звуци на вятър, кристали. EАнтрето

Централният вход е мястото, откъдето ци влиза в дома. То трябва да е подредено, светло и открито. Трябва да се махнат огледала, които отразяват входната врата. Огледалото ще отрази полезната ци и просперитетът ще бъде прогонен от дома, преди да е влязъл.

Мебелите трябва да са разположени така, че човек да влиза в дома, без да се блъска в нищо.



Спалнята

Обичайното безсъние може да бъде резултат от небалансирана енергия в спалнята. Затова главата трябва да се поставя срещу стена, за да се приземява нейната сила. Леглото трябва да се постави диагонално срещу вратата, така че да може да се черпи от живителната енергия, когато тя влиза в стаята.

Не бива да се спи с глава или стъпала, директно сочещи вратата. Това е позиция, която прогонва съня.

Избягвайте да поставяте главата си в легло под прозорец или под открити греди, които излъчват лоша енергия и могат да причинят безсъние. Ако все пак не може да се избегне поставянето на главата под прозорец, завесите трябва да се държат пуснати.

Огледалата в спалнята са тотално забранени, особено отразяващи краката на спящия. Ако все пак се налагат, трябва да бъдат обвити в текстилна материя или около тях да се поставят растения или пък да се произведе звук на вятър.



1. Покривът не бива да пропуска светлина.

2. Формата на прозореца не бива да бъде кръгла или цилиндрична.

3. Подът не бива да има твърде много неправилни форми.

4. Формата на стаята не бива да бъде твърде необикновена. Не се препоръчва да има много ъгли в нея.

5. Спалнята не бива да е на етаж, по-нисък от този, на който е разположена банята.

6. Не се препоръчва в спалнята да има рафтове и полици.

7. Не бива да се поставя снимка или акварел, изобразяващи пейзаж, в спалнята.

8. Не бива в никакъв случай да има аквариум в стаята.

9. Препоръчва се да има кристални топки, лампи, отразяващи предмети, тъй като по-големият приток на светлина увеличава енергията. Голяма енергия има в земните кристали и в продуктите със земен произход, които са знак за стабилност. Добре е като украшения да се поставят кристални късове, които отразяват естествената светлина. Земните кристали са по-фини, по-комплексни и по-здрави.



Дневната

Сърцето на семейния живот е дневната, където хората разговарят, релаксират или се забавляват. Притокът на енергия в това помещение е есенцията на добрия фън шуй. Дневната трябва да бъде добре подредена и в никакъв случай затрупана с мебели. Леки, кръгли дивани и столове с високи облегалки символизират подкрепа за членовете на това семейство. Окачени снимки на приятели и на фамилията на източната стена увеличават влиянието на енергиите на семейството и на здравето. Поставете стереоуредба на западната стена, за да осигурите много късмет на дома.

Прогонете негативната ци, причинена от телевизора, като го наместите между стратегически подредени цветя или зад врати, скриващи уредите.



Кухнята

Енергията на готвача се предава в ястията, така че е важно в кухнята да има добре балансирана среда. Поставянето на печката точно до или срещу мивката или срещу хладилника ще предизвика сблъсък между елементите огън и вода. Оставете пространство между тях и поставете печката в южната част, редувайте използването на всеки котлон, за да осигурите приток на просперитет. В трапезарията е добре да има картини, изобразяващи храна, или голямо огледало, за да предизвикват изобилие.



Тоалетната

Трябва да се държи затворен капакът на тоалетната чиния, за да се предпази домът от изтичане на добрата енергия.



Растенията

Бодливите листа създават "отровни стрели". Изберете растения с кръгли листа. Растенията са лекарство за тъмните остри ъгли и срещу откритите греди, които излъчват лоша енергия.



Прозорците

Дръжте прозорците в изрядно състояние - чисти и поправени. Те са очите на дома и влияят на чистотата на обитателите му. Трябва незабавно да се сменят пукнатите или счупени стъкла и никога прозорците да не се оставят мръсни. Ци влиза през стъклата, дори прозорците да са затворени.



Коридорите

Ако имате дълги коридори или тесни пространства, боядисайте ги в бяло и се погрижете да бъдат добре осветени, за да не се чувства ци притеснена.L

Огледалата

Огледалата са нещо като аспирина на фън шуй. Те могат да решат много проблеми, но само ако се използват по предписание.

1. Когато някъде липсва ъгъл, поставете на срещуположната страна огледало, за да създаде липсващото пространство.

2. Огледало в горната част на стълба забавя слизането на ци по нея.

3. Ако стаята е разхвърляна, огледалото удвоява хаоса и неприятностите. Ако се поставят, където трябва, огледалата могат да повишат качеството на живота ни, но трябва да отразяват нещо, което хората в дома обичат - градина, дървета, светлина.

4. Огледалата създават сигурно място, когато са поставени на място с изглед към вратата.

Звуци

1. Използвайте 6 и 8 висулки, които звънят от полъха на вятъра, за да увеличите късмета.

2. 5, за предпочитане метални висулки, намаляват лошата енергия.

3. За да се привличат влиятелни хора в дома, висящите дрънкалки с 6 или 8 метални висулки трябва да се поставят в северозападната част на дневната.



Цветове

Цветовете създават баланс. Всеки има уникална честота и петте елемента (вода, метал, дърво, земя и огън) са представени от съответен цвят. Ако искате да придадете успокояваща атмосфера на помещението, използвайте зелено, което представя елемента дърво и усещане за здраве и семейство - това е предпочитан цвят за спални. Ако имате бели стени, трябва да балансирате този цвят с черни картини, столове и т. н. Избягвайте натрупването на 1 цвят.
3
18055
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
05 Юни 2004 09:02
Ела ме ритни по шушона , Гиргино....
05 Юни 2004 18:32
НЕ ИСКАМ
09 Март 2005 14:36
Преписано НЕГРАМОТНО от интернет.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД