:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Филипинският заложник бил пред обезглавяване

Смъртта е витаела над главата на филипинския заложник Анхело де ла Крус, който разказа вчера преживяното на близки и на филипински служители, ден след като бе освободен, съобщи АП. В един от най-критичните моменти похитителите започнали да точат меч и опипвали шията му, за да определят точното място за удара. Тогава един от тях го прегърнал и казал: "Аз те обичам, обичам те, но съм длъжен да направя това", разказа Де ла Крус. В друг момент те му съобщили, че са го довели на мястото, където ще бъде убит.

Де ла Крус твърди, че към него са се отнасяли добре. Той обаче прекарал много безсънни нощи, като се питал дали ще го обезглавят, или застрелят. Надявал се да го застрелят, защото му се струвало, че такава смърт ще е по-лека. Нямал досег с други заложници, но веднъж бил държан в стая, чийто под бил покрит с изсъхнали кървави петна.

Съдбата му претърпяла рязък обрат, когато похитителите разбрали, че филипинските войски наистина ще се изтеглят от Ирак. Те започнали да ликуват. Казали му: "Аллах иска да останеш жив." Накрая му дали пари за пътни. Анхело де ла Крус бе отведен в посолството на ОАЕ в Багдад, а оттам го взеха филипински дипломати.
17
592
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
22 Юли 2004 09:47
Главата си тежи на мястото. Тази го е разбрала особено добре.
22 Юли 2004 09:52
Към него се отнасяли добре?
Абе що не идете да се гръмнете бе!!!
22 Юли 2004 10:46
Глупавите филипинци спасиха един човешки живот и осъдиха на смърт толкова много бъдещи жертви. Ако никое правителство не беше отстъпило пред исканията на гадните арабели, скоро нападенията щяха да спрат, защото са безрезултатни и защото дори иракчаните не ги одобряват. Ето че вече има нови 6 отвлечени шофьори. Лека им пръст!
22 Юли 2004 12:08
Тази статия е отвратителна. Явно авторът й е противник на войната в Ирак, но го е било страх да си каже мнението. А колкото до Филипините - те не са държава, а резерват за хубави (екзотични) курви...
22 Юли 2004 13:28
Не знам ама всичко много ми напомня някакъв сериал.Аз те обичам ама трябва да ти резна главата.Я понеже си ми приятел кажи къде ще е наи-добре да ти резна зелката щото да не се хаби инвентара де.А айде сега пък аллах ни се обади в последната секунда и каза да те пуснем и ти праща пари за път с пощенски запис и т.н.
22 Юли 2004 14:03
Огидоги, това, дали ще спрат отвличанията, ако никое правителство не беше отстъпило са само догатки. По същата логика може пък да се увеличат отвличанията, с цел да се засили натиска към правителствата. А и ако всички бяха отстъпили пак щяха да се спасят много животи.
22 Юли 2004 14:18
Svalqm 6apka na tei nare4enite "teroristi"!!!! 6te6e da byde naistina jalko ako vypreki izteglqneto go bqha ubili, no qvno horata sa verni kakto na kauzata si, taka i na dumite si! Za razlika ot nqkoi subekti tuka, koito sega se ejat kato nadyrveni magareta, ama kato reznat glavite na blizkite im 6te im sekne samo4uvstvieto mai. Dano da ima atentat i to nad vinovnicite koito ni natopiha v otvratitelniq akt da otidem da okupirame dyrjava s koqto sme bili v dobri otno6eniq predi!!!!!
22 Юли 2004 14:35
Не забравяйте, че и филипинците са чалми!
22 Юли 2004 14:42
Izobsto ne ni e rabota da se vrem v Iraq.
Da e spechelila BG nesto ot tova, che sme tam?
Taratanci!
Zasto ne zaplashiha vchera Rumynia, ili Francia?
Zasto ne ubiha filipinskija zalojnik a bylgarskija?
Neadekvatna vynsha politika si imame, javno.
22 Юли 2004 16:16
Он-чо с многото цифри, прочети по-добре публикацията от "Стандарт", предложена от Наум и бъди сигурен, че не след дълго заедно с шапката ще ти се катурне и главата.

Редактирано от - vesta на 22/7/2004 г/ 16:18:30

22 Юли 2004 17:27
Конфесионален състав - християни - 84.4 % (от тях католици - 95.3 %, протестанти - 4.7 %), независими филипински църкви - 8.3 %, мюсюлмани (сунити) - 5.7 %, местни традиционни вярвания и култове - 1.6 %. За сведения на глупака Ого и неговите "чалми" -филипински
22 Юли 2004 18:29
Да е жив и здрав човекът, това е поредният рекламен удар на терористите. Така те обработват общественото мнение, като го настройват срещу правителствата на държавите, които имат някакви отношения с Ирак- независимо дали са в коалиционните войски, или имат бизнес там. И макар да са ликували, когато са научили за решението на Филипинското правителство, не знам дали не е трябвало да се замислят, че техните заплахи и рязане на глави ще накарат наистина световната общественост да се обедини против тях. Съседните на Ирак държави май вече се усетиха, та ще затегнат и те контрола по границите и в страните си.
22 Юли 2004 23:54
Какав МЕЧ бе
Нали ползваха нож. Оппипвали му врата.
Боже спаси журналята и още веднаж филипинеца
А вземете някой поне със средно образование бе мухали нещастни!!!

23 Юли 2004 05:04
"Бил пред обезглавяване"-е пред какво да бъде?!?
23 Юли 2004 05:04
"Бил пред обезглавяване"-е пред какво друго да бъде?!?
23 Юли 2004 06:54
Нека не забравяме че обществените протести срещу американските военни бази във Филипините бяха един от факторите да няма американско военно присътвие в държавата.
23 Юли 2004 09:01
Този OnE току-що влезе в рекордите на Гинес - за наи-много глупости, казани в 2 изречения
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД