:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах



Отгв.: 1. Оц5! (включен съвсем навреме), Дф3!, 2.Тх8+ Цг6, 3.Тг8+ Цх6!, 4.Т:г3 Д:х1 (напрежението все още не е изчезнало!), 5.Оа7! (единствено спасяващо) Цх7, 6.Ое3! (спасява цугцванга) Цх8, 7.Од4+ Цх7, 8.Ое3! с реми.



Бридж



Отгв.: Очевидно е, че играете - съвсем меко казано - един твърде деликатен контракт. защото провалите ли се без 2, за 300 т. в полза на опонентите, това сигурно ще е доста лош за вас резултат - З. И едва ли ще могат да реализират маншов договор в БК, а за 2БК (8 взятки) ще имат запис от 120 т.

Ето защо всичките ви стремежи трябва да са насочени към това, да влезете само без 1 за минус 100 т. Впрочем каква е презумпцията ви за ръката на намесилия се БК Зап.? В карото е явно, че няма нищо и атаката му е от 7х или 7хх, като първото е и по-вероятното (сек разбира се е изключен!); в купата е задължително с топ-фигура (вероятно А-то?!), в коза е навярно също с А-то плюс J (И. все пак е контрирал и не би направил това само с J!) и в трефите е обезателно с А-то, придружено от Q-та. Тогава/ печалба с каро А, последвано незабавно от ... трефа К!!

Зап. естествено ще спечели с А-то си и ще е изправен пред доста неприятен, труден избор: да играе ли А-то и втори коз, или пък като I карта - пика х!? избере ли I-то, ще загубите само 2 козови взятки, а това е вече само без 1(!), с евентуална вероятност от 1 допълнителна взятка в карото, или 1 (по-късно) от трефите ви. А избере ли продължението с пика х, ще загубите сигурно 3 коза и тогава ще опитате шанса си за взятка в трефите (преди всичко).

А играе ли купа х, от мора - 10(9), ще цакате оньора на И., нова трефа за Q-та на Зап. От цакане от него не трябва да се опасявате, тъй като така или иначе ще е с печеливш коз, когато изтеглите каро К и играете до Q-та. Не цака ли - каро Q, цакане на купа и коз за без 1!
1
312
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Август 2004 11:11
Не разбрах, какво пречи да се спечели в мора и да се играе трефа за импас.
Сигурно е неуспешен, но какво от това?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД