:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пред Шрьодер премиерът се разграничи от САЩ

Сраженията между американски военни и шиити в Наджаф "не са нашата българска политика", заяви Симеон Сакскобургготски
Снимка:Велислав Николов
---------------

За втори път през последната седмица премиерът Сакскобургготски направи изявление, с което разграничи българската от американската политика по отношение на Ирак.

---------------

На съвместната пресконференция на премиера и германския канцлер вчера немски журналист попита как Сакскобургготски ще коментира последните новини за боевете в Наджаф, където американски и иракски части са обкръжили радикалния лидер Моктада Садр, а населението протестира.

"Това е много трудно нещо и не е нашата българска политика, макар да имаме военен контингент там", отговори на немски премиерът. Според него обстановката изисква международната общност и страните, които носят отговорност за ставащото там, да се включат. "В противен случай могат да настъпят събития, които са за съжаление", допълни премиерът.

От своя страна Шрьодер заяви, че всеки отговорен политик трябва да е загрижен, защото обстановката в Ирак дестабилизира не само този регион. Той призова както иракското правителство, така и коалиционните сили, сред които е и България, да овладеят ситуацията.

Шрьодер отново потвърди позицията на Берлин, че германски войници няма да стъпят на иракска територия.

Охлаждането в отношенията между България и Германия настъпи преди година. Причината бе включването на страната ни във войната в Ирак. Но Герхард Шрьодер, за разлика от френския президент Жак Ширак, никога не е размахвал публично пръст на източноевропейските страни.

"Вече всичко е изгладено", съобщи правителствен източник пред "Сега". Вчера Шрьодер и Сакскобургготски неколкократно подчертаха приятелските си взаимоотношения.

Германия ще използва Обединените арабски емирства, за да изпълни ангажимента си пред НАТО да обучава иракски военни и полицейски сили.

Преди седмица премиерът Сакскобургготски отрече България да е инициатор на декларацията на многонационалните сили в Ирак за терористичните заплахи. В нея се казваше, че страните от коалицията няма да преговарят с терористи. Тогава говорителят на Държавния департамент Ричард Баучър каза, че идеята е на България и е обсъждана между Соломон Паси и Колин Пауъл.

"България няма претенциите да е инициатор на заявлението", заяви Сакскобургготски. "Получило се е някакво недоразбиране, защото ние се включихме и участвахме в тази декларация, но не и като инициатори, тъй като мисля, че едва ли имаме претенцията да сме водещи по тези международни теми", каза той.
 
Финансовият министър Милен Велчев и шефът на Агенцията за чуждестранни инвестиции Павел Езекиев бяха сред слушателите на лекцията на Герхард Шрьодер, организирана от Германо-българската индустриално-търговска камара.
49
720
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
13 Август 2004 21:01
Ми то цялата ни политика не е българска, барабар с политиците....
13 Август 2004 21:06
Един съвсем свободен разказ по снимка:
-Скив, к'ва пъпка са ми натресли на брадата!
- Нема проблем, бе! Ше ти я стиснем с два пръста.
mi t'va e!
13 Август 2004 21:36
Шрьодер отново потвърди позицията на Берлин, че германски войници няма да стъпят на иракска територия.

-така си и мислех, германските войници не са ни на нивото. Ама Сакса що не обещае да ги обучиме, КУРаж да им даде – тъй де, кат на нас

Редактирано от - Gan(ю)гоТрий на 13/8/2004 г/ 21:37:53

13 Август 2004 21:37
Не, perkoles, разговорът е друг -

- За колко, казваш, ще сключим договори с Германия ?
- за 500 млн евро.
- И от тях - 3% за мен по оная сметка в Лондон, нали ?!
13 Август 2004 21:47
Дрън-дрън в стил в.Сега. Премиерът не се е разграничил изобщо от САЩ, а просто, като добър дипломат, е отбягнал да коментира с Шрьодер въпроси за Ирак. Съвсем правилно е постъпил. Лицемерната политика на Шрьодер и Ширак е добре известна по отношение на Ирак. Ние сме твърди сюзници на САЩ и няма какво да коментираме Ирак с Германия или Франция.
13 Август 2004 21:54
Калки,
Може и такъв разговор както ти казваш да е имало. Само че Премиерът свободно се изказва на немски, френски, англйиски, испански и български, та не знам тия честните наоколо как ще го разберат........
13 Август 2004 21:56
е защо че говори на шрьодер чак па на толку езици?
13 Август 2004 21:58
Eusyrvey
Не занам какво имаш в превид, че колебанието сртува риск, но статията, която подаваш допълнително не е нищо друго освен тъпоглав материал на американски клакйори. Изглежда, че за нас европейският опит на благоденстващите страни с неутрална политика нищо не означава и ние като тарикати ебачи все с големите ще си го мерим.
Изглежда ти си привърженик на заблуждението да правим велика политика с голи задници и дори когато другите страни изразяват своето самостоятелно мнение срещу погрешни стъпки на силните, ние да подтичваме важно като домашни кученца около последните, мислейки си глуповато че светът ни причислява към тях. Аз мисля че България за първи път има ръководител, който се опитва да върне страната към онези традиции, които винаги са и носили траен мир и развитие за обществото. А от мен един съвет:
Колебанието не е признак на липса на позиция а на размисъл и мъдрост. Увереното агитиране и поддръжка на някой е по големият риск. Ние бяхме най безрезервните приятел на комунистическа Русия и печалбата ни от това е че най бавно се оправяме от комунизмът.
Идеята ти да се превърнем отново в новите безрезервни приятели на американците е късогледа, продажна и vредна. Има много малки независими и уважавани страни в Европа и това е нашиjaт модел.
Да подтичваш край големите като вярно кученце не означава че ще постигнеш техният стандарт. Те ще ти дават просто твоята кучешка дажба за да джaвкаш в тяхна защита
13 Август 2004 22:00
зевзече, под “Ние сме...” имаш предвид освен тебе си и Зую, предполагам. Така си и мислех - мерси. Гледайте откриването на Олимпиада’38 бе сбърканяци – преди 12 мин. мина БГ групата. Аде ся са мериканците - глей поне тях бе друид.
13 Август 2004 22:03
Б Ъ Л Г А Р С К И Я п р и м и е р т р е'а в и н а г и д а г о в о р и н а Б Ъ Л Г А Р С К И и н а Н И К А К Ъ В Д Р У Г Е З И К !!! А ч е е м а л о у м е н и о т р е ч е и д е я т а д а е б и л а н а ш а ( к а т о и д е я т а с и е н а П а с и ) п р о с т о н я м а м д у м и . Б и в а д а с и и д и о т и д а н е с и и н ф о р м и р а н , з а б р а в я ш о т г о д и н и т е и т .н . , н о т о г а в а я в н о н е с и з а п р и м и е р !
13 Август 2004 22:14
ГАНЮ ГО ТРИЙ няма, няма, пък залети да ми извършва специалната услуга, която рекламира с ника си. Няма нужда, няма нужда толкова често!
13 Август 2004 22:14
Разговорът, Зевзек, е между Велчев и Езекиев (снимката долу). Те и двамата освен български, знаят само английски и руски.

А 3% са доста пари, ако ги вземеш от 500 млн. Все пак, 3% за Миленчо, 3% за Павката и още 5% за чичо цар - те ти ги повече от 10.
13 Август 2004 22:25
Така е Зевзек, он С2 дипломацията си е знае от училището за ЦАРЕ! Там са му е преподавали 20 семестра!
13 Август 2004 22:32
Нема страшно, Шрьодер е с нас! Ако има нещо добро да става за България в Европа, това е само с помощта на Шрьодер и Германия! Ако не беше Шрьодер немаше и да ви приемат за преговори за Европейския съюз!
Освен това Шрьодер и Станишев са приятели и когато дойде БСП начело със Станишев на власт значително ще се подобрят нещата в България пак с помощта на Германия и на Шрьодер!!!
Така и в България ще дойде социализма, както в западна Европа и във Великобритания!!!
Бог да пази Кралицата и Тони Блейр!
Станишев - премиер на България!!!
13 Август 2004 22:48
Преди много много години, легендарният Херкулес, потресен от непрестанното кръвополитие между племената измисля ИГРИТЕ да определят победителя а не войната. Постепенно стават традиция в древна Елада и сега се завръщат пак там.
5-те олимпийски кръга! в Гърция - толкова близо. Сякаш е при нас, но не е. Бравос византийци – и за футбола и за откриването на олимпиадата!!
13 Август 2004 23:35
Политиката ни трябва да бъде независима - всичко останало са идиотщини и слугуване на американските интереси.
Нещата трябва да се казват ясно - ние сме до тук. Както между впрочем Буш го увърта за визите, иака и нашето правителство трябва да каже БАСТА само че по-направо!
И по-смело!
13 Август 2004 23:36
eusyrvey, наистина не много убедителна статия на някакъв както се изразява idvaskoro клакьор и сляп последовател на експанзивната и твърде агресивна политика на американските неоконсерватори, не знам коя точно позиция на американците има6 предвид но определено не си много прав, начинът на george w и неговата външна политика като цяло изобщо не са най-удачните и правилните..пример войната в ирак, една безумна и безсмислена авантюра.и мдр зевзек не знам по каква причина за теб политиката на германия и франция спрямо иракския конфликт е лицемерна, тя беше и е всичко друго но не и лицемерна, а единствената разумна и правилна за разлика от лекомислената авантюристична и агресивна политика на администрацията на george w-тъпото..какво и е лицемерното може би това че Шрьодер и още в началото се обяви против военен конфликт и отстояваше с ширак до край идеята да се продължат инспекциите, докато консервативната опозиция във федералната република начело с многознайкото Едмунд Щойбер си мънкаше под носа и дълго време нямаше твърда позиция по въпроса...а нашата българската цел доколкото помня май беше да влезнем и станем пълноправна част от европейския съюз, а не da ставаме 51я американски щат!
14 Август 2004 00:58
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."....беше казал някой
14 Август 2004 02:09
Все пак е нещо. По-рано на никой от нашите тиквеници не им идваше на акъла да се разграничат и на милиметър от вечно правата, далновидна външна, вътреша, страничана и всякаква друга съветска политика.
14 Август 2004 02:14
ветринаро, глей си там осеменителното стопанство и не се мешай у политиката
14 Август 2004 02:43
99-ка, прав си брато. Преди време не спазих тази работа с осеменяването с майка ти и ето че ти се пръкна. Но Олимпиади има всякакви и ти можеш да участваш в някои от тях, за умствено изостанали например. Сигурен съм ще спечелиш някое престижно местенце, ако не 99-то, то поне 66. Жив и здрав! Успехи!
14 Август 2004 03:18
Докторе, , май си АГ, доколкото разбрах от един твой , преди6ен постинг.С ин витро занимава6 ли се?Това съвсем сериозно.
14 Август 2004 04:01
ЗДРАВЕЙТЕ МАЛКИ ФОРУМНИ ЦЪРВУЛИ!!!!!
СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ МНОГО ВИСША ПОЛИТИКА.
ЗНАМ , ЧЕ НЕ СТЕ ВИДЯЛИ. БОГ С ВАС!!!!
друго си е Костов , Дайнов , Катето, Соколов, Станишката и гения ОВЧАРОВ!!!!!!!!!!!
14 Август 2004 04:06
ЗДРАВЕЙТЕ МАЛКИ ФОРУМНИ ЦЪРВУЛИ!!!!!
СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ МНОГО ВИСША ПОЛИТИКА.
ЗНАМ , ЧЕ НЕ СТЕ ВИДЯЛИ. БОГ С ВАС!!!!
друго си е Костов , Дайнов , Катето, Соколов и гения ОВЧАРОВ.
14 Август 2004 05:21
Червено сини курви и апаши
Царя ви разказа играта бе комунистически простаци
Само квичите като свине недое^ани
14 Август 2004 06:59
Едно не разбирам, така ли не се намери един журналист да попита Шрьодер, какво стана с обещанието му за помощ за решаване на ПРОБЛЕМА С НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ В Либия. Толкова плиткопаметни ли са ни журналистите? То че Шрьодер е такъв вече се знае.
14 Август 2004 09:21
Колебливата политика на Симеон отново се прояви вчера. Той и другите анти-американци не разбират, че войната вече започна. Днешните анти-американци са двойници на тези, които се опитваха да се примирят с Хитлер - appeasers. Днес, ако мразиш Америка, значи, че помагаш на общо взето само Америка, Израел и донякъде Великобритания са врагове на световният тероризъм. За съжаление обикн хора по света морално помагат на терористите, защото мразят Америка. 70% от хората по света сега са terrorist appeasers!
14 Август 2004 09:26
TULL,
/:/ " 70% от хората по света сега са terrorist appeasers! "
......................................... ......................................... ...
А ОСТАНАЛИТЕ 30% СА САМИТЕ ТЕРОРИСТИ, НАЛИ?!?
14 Август 2004 09:54
Към Николай - вчера в N24 излезе статия със заглавието "Канцлерът обмисля посещение при Гадафи". Пеиствам и текста, в случай че се справяш с немския. Това, че българските журналисти не са счели за необходимо да отразят темата на първа страница не означава, че тя въобще не е засегната:

Kanzler erwä gt Besuch bei Gaddafi

Vermittlung auf Wunsch des bulgarischen Ex-Zaren

Bundeskanzler Gerhard Schrö der (SPD) erwä gt einen Besuch beim libyschen Staatschef Muammar al-Gaddafi. Dort wolle er sich auch fü r die seit fü nf Jahren in Libyen inhaftierten und zum Tode verurteilten fü nf bulgarischen Krankenschwestern einsetzen, versprach Schrö der am Freitag in Sofia bei seinem Bulgarien-Besuch.

Bereits bei einem Telefonat habe er Gaddafi zu verstehen gegeben, dass er fü r eine humanitä re Lö sung eintrete. Entsprechend wolle er seine Ansicht auch bei einem eventuellen Besuch in Libyen kundtun. Dies sei vor dem Hintergrund des Schicksals der Betroffenen wie auch aus Solidaritä t zum bulgarischen Ministerprä sidenten Simeon Sakskoburggotski selbstverstä ndlich, fü gte Schrö der hinzu. Einen Termin fü r die Reise gebe es aber noch nicht.

Das Todesurteil der fü nf Krankenschwestern war im Mai bekannt gegeben worden. Schon damals sagte Schrö der Bulgarien seine Unterstü tzung zu. In einem am Freitag verö ffentlichten Interview mit einer bulgarischen Tageszeitung fü gte er hinzu, Ziel sei "eine mö glichst rasche Freilassung der Inhaftierten", die sich in einem schlechten physischen und psychischen Zustand befä nden.

Die fü nf Krankenschwestern waren zusammen mit einem palä stinensischen Arzt verurteilt worden. Ein Gericht in der Hafenstadt Bengasi beschuldigte die Angeklagten, mehr als 400 Kinder absichtlich mit HIV-verseuchtem Blut infiziert zu haben. 46 Kinder starben, 380 weitere wurden infiziert. Die Angeklagten wurden zum Tod durch Erschieß en verurteilt. Die Verteidigung machte mangelnde Hygiene fü r die Ansteckungen verantwortlich.

Die EU reagierte mit Besorgnis auf die Urteile. Kommissionsprä sident Romano Prodi machte am Freitag in einem Telefongesprä ch mit Gaddafi deutlich, dass die EU die Todesurteile als Hindernis auf dem Weg zur Normalisierung der bilateralen Beziehungen betrachte.


14 Август 2004 09:56
Саддам години наред даваше по 25 хил дол на семействата на палестинските самоубийци. Същият активно сътрудничеше с Ал Кайда - има много доказаталества за това, напр шефа на иракската КДС Фарук Хиджази се срещна с Бил Ладен в Судан през 1996. Доказателствата са в книгата The Connection by Stephen Hayes. Саддам преговаряше с Нигер за да купи уранова реда и да си направи атомни бомби. Французите му направиха ядрен реактор /какви любезни хора/, но слава Богу израелците го унищожиха през 1981. Сега се размириса огромният корупционен скандал - програмата "Петрол срещу храни". Саддам е откраднал около 10 млрд долара.
ООН му дава право сам да избира контракторите, които да реализират тази програма. Саддам естетвено избира френки, руски предприемачи. Печалбите са огромни. А кои страни бяха против освобождаването на Ирак? Синът на Кофи Анан, Коджо Анан е бил шеф на швейцарската фирма "Котекна", която се е занимавала с тази прогарама. К Анан беше ли против войната в Ирак?
14 Август 2004 11:15
Политически коментар от "eкип"?!
Буламач!
Те явно не са разбрали за какво става дума!
България продължава да е в Ирак!
А Германия започва да обучава ираксkи военни!
Ако има движение то е в полза на Америка и Коалиция!
14 Август 2004 13:26
Ами сам казваш и то съвсем правилно eusyrvey, че садам не беше най-непосредствената заплаха и работата е там че администрацията на george w.-тъпото трябва да проумее най-после че унилатерализмът военната инвазия не са правилният начин и че вашингтон трябва да работи рамо до рамо с международните институции, само по този начин действията на американците биха получили легитимация, а това е изклучително важно имайки предвид че сега в арабския свят американците са още по ненавиждани и с инвазията в ирак бяха отприщени нови терористични вълни.и the point is за какво беше нужна инвазията в ирак, защо трябваше да се търси на всяка цена и на първо място радикалното разрешение на нещата, на умряло куче нож..за ОМУ изобщо не е нужно да говорим.и прощавайте ама някакви интензивни контакти и активно сътрудничество с ал кайда така и не бяха потвърдени а дори по- скоро отречени, но иначе че садам е подкрепял разни терористични формирования и групировки това няма да оспорвам.факт си е обаче че щатите от самото начало бяха поели курс на конфронтация спрямо ирак и това беше целта им на всяка цена, война..и защо администрацията на президента се концентрира точно върху страната за която е най-малко вероятно че разполага с функционираща ядрена програма.да наистина ирак е бил близо до атомната бомба, но унищожението на реактора в osirak през 81ва осуетява всичко, както правилно посочва и TULL докато иран например притежава уж цивилни реактори и в момента, за южна корея да не говорим, та не са ли това например два много по комплицирани проблема и по-сериозни заплахи?!?добре в едно съм съгласен, не можеш да останеш неутрален спрямо тероризма и да бездейства6 и арабските страни се нуждаят от намеса и помощ от западните страни, но не и по начина който демонстрираха американците в ирак!не е това начинът!
14 Август 2004 13:58
ПРави са зевзека и другите никакъв компромис , да бъдат убити , протестира ли -още по лошо за тях , пък и къде са тръгнали , като не знаят барем три езика , вярно е за година убихме трийсетина хиляди но така е демокрацията иска жертви, а не е и отчетено как действа инфлацията върху тези жертви Аз дори предлагам да ги отнесем , като испански конкистадор индианска цивилизация Та ние сме истински мисионери И какво разбират тия от цивилизация, ако питаш някой арабист ще почне да ти плямпа за Хамурапи Харун Рашид и други терористични елементи и представете си дори от куртоазия няма да спомене Ръмсфелт Трябва категорично да разберат , че , който не приема политиката на Буш и суверенното МУ правителство е терорист
14 Август 2004 16:15
paragraph39,

ТУЛЛ,
ти уж си некомунист,
ами все едни такива ги ръсиш от сорта:
"които не е с нас е против нас"-
така се казваше преди години и другомислещите
биваха изпращани
по лагери в сибир и белене(да речем).
требва буш сериозно да се замисли по въпроса,
да направи подобни лагери и да
набута целата тая зган (70%, kakto i ostanalite 30%) в тех,
то инак нема управя, еиии!
....
ако 70% от хората казват, че
'човеко' се е насрал и смърди,
значи има нещо верно.
и вместо да бъдат обвинявани,
че не търпели
вонята му, по добре е да
земе да иде
у банята
и да се позаплакне!

14 Август 2004 16:20
Пак забравих,
то буша има един пробен такъв (лагер, де),
ма то всичко на'еднаж не става, полка, полека,
те и националсоциалистите почнаха с един лагер...
14 Август 2004 21:16
Ето че дойде времето да ви кажа какво ще стане в Ирак. Вече симптомите на бъдещата "демокрация" са налице. И събитията се развиват толкова точно и целеустремено, че могат да ме изпреварят ако се забавя още малко.
Та. Господин Неграпонте свърши и този път хубава работа - оправда доверието. ( Ако не знаете кой е, да ви кажа, че е специалист по противопоставяне на фракции,"печелене" на избори в сателитни и приятелски държави, предизвикване на противоречия, дори в средата на пустинята Сахара и така нататък...Ето затова беше изпратен именно той в Ирак и почеркът му личи все по-ясно от ден на ден. (Запомнете тази информация щото ще ви бъде нужна по надолу, а аз ще направя привидно отклонение от започнатото с един риторичен въпрос)
Колцина от вас смятат, че през януари ще се проведат избори в Ирак, ще бъде назначено правителство, което изразява волята на иракския народ и ще реши какво да каже на окупационната коалиция начело със САЩ...? Щото аз не смятам, че истински избори ще се проведат и новото правитество ще кажа "хайде обратно кой от където е дошъл, ние ще се оправяме сами". Ами няма да стане естествено, а до януари ще бъде предизвикан още по-голям хаос от случая в Наджаф и изборите ще бъдат отлагани или ще бъдат спекулирани, но първото е по-вероятно.
И - сега си спомнете какво написах при започване на войната - че не мира и демокрацията са цел, а петрола и управлението на държавата от верни копои.
И друго нещо казах - че там мир няма да бъде постигнат, а американците ще поставят войски по ключовите позиции (кладенците и пертолопроводите). А наоколо ще си тече една "демократична" партизанска гражданска война, но това няма да е от значение, защото аналитиците са го знаели предварително.
И все пак - няма ли да се предизвика разпукване на коалицията от такова стечение на обстоятелствата - отговорът е - "Ще се". И кво? Американците погазиха толкова международни норми та ше им дреме от мнението на някакви си дребни държавици...
Но работата няма да свърши добре, колкото и добре да са го нагаждали. Около Ирак в региона се създават такива течения от които няма спасение. Имам впредвид Иран и някои други държави които ще бътнат тласнати към коалиция - а това значи едно нещо - задълбочаване на конфликта и влизането в други държави по подобен начин както в Ирак ( да не посочвам)
Хайде сега се върнете в началото и познайте бъдещите действия на Неграпонте в Ирак. Сещате ли се за кво става дума?
Лесно могат да бъдат предсказани събитията ако американците не купят влиятелни фигури от НАТО и ЕС да си изгорят и те пръстите...
Всичко останало е блеене за борба с тероризма. А става дума за нещо по-голямо, по-просто и по-старо от Вселената...Борбата за световно господство.


14 Август 2004 21:37
Брат ми Херкулес, ми разправа току що
по телефона,
дето почистил много лесно Авгиевите Обори.
Пуснал вода от две реки - готово....
...каквото и да значи това....
14 Август 2004 22:28
Антибиотик написа каквото трябва, па макар и малко есеистично...Аз бих поставил по-прозаичния и циничен въпрос - От какво зависят бъдещите войни в Близкия и Средния Изток ??? Отговорът в момента е прост - от степента на напредване на ЯДРЕНАТ ПРОГРАМА на ИРАН...Ядрено оръжие в Иран = дългосрочно затишие в Залива
14 Август 2004 23:04
TULL,

Ти или си откровен тъпанар или заклет лъжец. Най-вероятно и двете защото изключително тъпо лъжеш или по-точно повтаряш като папагал отдавна разобличени американски лъжи. Забравяш, че отдавна живеем в информационното общество и няма скрито покрито.
15 Август 2004 01:03
АНТИБИОТИК,
ТАКА Е!
И АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ!!!
Според мен, пропуснал си, обаче, нещо много важно: ПРИВАТИЗАЦИЯТА в Ирак!
ОТКАКТО съществува Човечеството, и откакто то води войни- всичките войни са за ЗАВЛАДЯВАНЕ на ЧУЖДИ ресурси-материални, природни и човешки!
В ерата на Демокрацията , често това същото се постига НЕ чрез войни, а чрез касова и "подмасова" ПРИВАТИЗАЦИЯТА !!! Като- разбира се от само себе си!- Купувачът при Приватизацията е този, който ИМА ПАРИ /Богатият!/ !!!
Та , лозунгът на хората с много пари е: ДЕМОКРАЦИЯ- ЧРЕЗ ВОЙНА ИЛИ ЧРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИЯ!". А който е ПРОТИВ- той е "Терорист" и/или комунист !!! А ако има или прави да има ЯДРЕНО оръжие- той е ВРАГ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО /най-вече на това Човечество, което притежава ядрено оръжие!/

Редактирано от - paragraph39 на 15/8/2004 г/ 01:05:19

15 Август 2004 02:42

Компютърни небивалици
Виолина Асенова Енева (usmiv4ica)
Раздел: Хумористична поезия

Да ми се чуди и мае човек,
как в този ясен компютърен век
цялата си логика загубих
и в компютър далечен се влюбих.

Бях си RAM-че учтиво и внимателно.
След употреба се изтривах старателно.
По команди чужди и плачех, и пеех.
На мига решавах. За мига живеех.

Но докосна ме импулс сърдечен
и си пожелах да бъде вечен.
Във паметта си умело го скрих,
и “Достъп невъзможен” обявих.

Допуснах грешки, породих съмнения
и започнаха програмни брожения.
Измислях нелогични обяснения,
витаех в нереални измерения.

За компютъра любим бленувах
и за думи ласкави жадувах.
Той едничка моя мисъл беше
и неудържимо ме влечеше.

Не издържах. По магистралите минах.
През сателити устремено преминах.
Демодулатора далечен достигнах,
на любимия дръзко нежно намигнах.

Трепет. Очакване. Изненада.
“Стоп! Внимание! Вирус напада!”
И закономерно педантично
изтриване последва логично.


© Виолина Асенова Енева Всички права запазени.
Публикувано: 2003-08-01

15 Август 2004 04:19
Това, че пишете е хубаво - пишете! Това, че не четете е лошо - когато пишете, първо четете какво са написали другите, а после се упражнявайте в епистоларния занаят! Иначе ставате като героя от вица за чукчата, който искал да става писател.../Питали го - чел ли си "Война и мир", "Ана Каренина", "Братя Карамазови", "Евгений Онегин" и т.н., а той оговорил - чукча не иска става читател, иска става писател.../
15 Август 2004 04:57
Mili mi Sega i prochee forumi draskachi. Vie vsichkite maj se borite sa da vi turjat edno "slaten" do postingite i vi e milo i stavate po-taka.
Seriosnite nesta ne vi interesuvat. Draskate. A che BG otborat na Olimpiadata beshe s naj-grosnite kostjumcheta? Che Evgenija Jivkova gi bila satvorila. Che Slavkov e mejdunaroden prestapnik. Che lekenzeto Stanishev se pane da stava ministar-predsedatel?
Hubavo se obrastat kam vas: ZARVULI!
15 Август 2004 07:39
Прочета ли нещо за Кобурга - и се хващам за кобура
15 Август 2004 08:51
Ало, минувача, а вдясно как е дереджето ?
15 Август 2004 09:04
Минувачо, зъбките ли си наминал насам да оправиш? Или цървулките си да позакърпиш по ефтинийката тук?
За оня проститут, т.нар. "бате", си има тема в "Наблюдател". А костюмчетата си бяха чудесни, като знаеш коя им е майсторката. Само с черните шапетата ще слънчасат, ама нейсе ...
А днес е "Успение Богородично" - ще ида да запаля една свещица - за здраве , и оше една - с молба да си приберат по-скоро горе кобурготието
15 Август 2004 10:38
Минувачо изфуфля нещо
минаваики,
само колкото да опръска форумците
с плюМката си.
Минувачо,
дето казали Ана Каренина, Братя Карамазови и Евгений Онегин-
четете! вии, друзя!
....
към зевзека:
Разговора м-ду двамата политици (в.ж. първата снимка наи-
горе) бе проведен едновременно на 11, 5 езика (между, които и
суахили, с лек азербеиджнски акцент). Ето и част от него:
- Freeogfdf, efklö lö lä ä akjgste dmdh djkwwjjjjeraas!
dfwklzrgfds prelwkФ Фjrwffgfv vcdxsddrt?
-Hhderettkkkkks ФФjf flsflf welrtuhЩ Шrtktet dsfd fdfhu ouioiofdj sff, dkke jhfkeh
rftä ä Шö Ü sdf.
и т.нт.
.....
Нищо чудно, че простите хорица не разбират
какво говорят
високоинтелигентните днешни политици.



16 Август 2004 15:33
- Ако пиша с големи букви и с червен шрифт, дали ще бъда и аз убедителен копелдак в спора? Я да пробвам!
- Хм, па съм си същия копелдак. Не съм убедителен такъв. Язък за старанието.
16 Август 2004 15:35
Аааа, ясно. Забравил съм болда.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД