:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Генерал N 1 в Европа иска военните ни бази

САЩ и НАТО официално харесаха и пожелаха военните ни бази. Това се вижда от писмото, което главнокомандващият въоръжените сили на САЩ в Европа и върховен главнокомандващ на силите на НАТО в Европа ген. Джеймс Джоунс е изпратил до началника на ГЩ на БА ген. Никола Колев във вторник.

Ген. Джоунс беше на инспекция в страната ни преди около месец и обиколи летищата "Граф Игнатиево", "Безмер", пристанище "Бургас", военноморска база "Атия" и полигон "Ново село". Генералът пише, че е впечатлен от качествата на предлаганите бази, съоръжения и инфраструктура и е готов да представи и обосновано да защити тяхното използване пред компетентните органи във Вашингтон.
30
618
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
30
 Видими 
09 Февруари 2005 22:28
аз искам генерал моторс , генерал миллс, генерал дънамицс, генерал елецтриц водени от маршалл

Редактирано от - bot на 10/2/2005 г/ 10:40:32

09 Февруари 2005 22:33
ами купи си ги -- доколкото знам, всичките се продават, без много ограничения. само пари да имаш.
09 Февруари 2005 23:28
Защо да купува, безплатно ще ги дадем...
10 Февруари 2005 00:06
Ще ходи Джоунс-ът да си пече генералските мощи я на Златни, я на Слънчев, то се е видяло.
Не виждам за какво рИвем - то си беше ясно, че така ще стане. Ще си пазят хората капиталите... дето още ги няма .
10 Февруари 2005 00:47
ВСЕ ПАК, КОЙ точно ИСКА военни бази у нас, в България- САЩ или НАТО ?![/b
]
Впрочем,
1.КОГА НАТО е взело решението /ако?!/ за свои военни бази в България!
2.И питало ли е НАТО България да това си решение- в качеството й на пълноправен член на НАТО?! ?
3.И участвала ли е България при вземането на това НАТОвско/?!/ решение- в качеството й на пълноправен член на НАТО?!?
Аз дълбоко се съмнявам, че това е решение на НАТО ! И , че тези бази ще бъдат НАТОвски, а НЕ на САЩ ?!?
КОЙ, кой ще /ми/ НИ каже ?!?


Редактирано от - bot на 10/2/2005 г/ 10:41:52

10 Февруари 2005 01:06
Това ми напомня историъата с една мома на гости в милициъата кадето дава обяснениъа защо пристанала на чужденец. Та отговорат маи беше: "Ми като не се намери никои у БГ да ме поиска, барем някои чужденец да стапи на килимчето."

Простофили и простофилии...

Редактирано от - bot на 10/2/2005 г/ 10:42:16

10 Февруари 2005 02:48
Ами те тия знаят какво правят, каквото и да стане Българиа ще бъде буферната зона, така са направили и след воината, запада са натирили всичките му евреи и цигани в източна Европа.Е сега тактиката е друга, сега резаните ще са озверени срещу нас и български задници ще ядат кура, а запада пак ще са ни лук яли, ни мирисали, ама нали от комунисти сега сме най-велики демократи, требва да се покажеме че сме верни кучета!По голема помиа от нашенската не съм виждал!Да ви ебем в политическите лизачи, мразил съм комунистите мразим и тия дебили некадърни!То не че са други де ама си смениа кожата.
10 Февруари 2005 04:36
Нека да си говорим СЕРИОЗНО: Освен Национална Сигурност (от ляво, дясно, от юг и север, запад и изток - защото Америка няма колониялна, а Протекционна политика!) базите ще донесат голям икономически просперитет за България. Не само с наема, но и със съпътствуващите допълнителни работни места и Американски инвестиции около живота и бита на воиниците в базите. да не говорим, че една Държава с Американски Бази се счита по принцип "сигурна" и за Държавни-USА кредити и инвестиции...
10 Февруари 2005 04:56
Пиле присмехулче, историята не познава случай, при който американска база да е наемала местни лица на работа. Продуктите (включително водата за пиене) се карат от метрополията. Най-много да наемат някоя и друга мома на час по време на отпуската. Другото са напразни надежди.
А, и ще създават работни места за дърводелци-мебелисти за изпочупения инвентар в кръчмите, работа на лекарите за побоите с местното население, но затова парите няма да се осигуряват от тях. Само помисли - във всяка една страна, даже и упорит съюзник на САЩ от време оно, срещу американските бази има силна съпротива сред местното население. Ami go home не е измислено от вчера.
10 Февруари 2005 08:09
Ура! Беднотията свърши. Янките идат. Сега ще потекат реки от мед и масло. Вече няма значение кой ще е Министър-председател или Президент. Вече ще сме под крилото на чичко Буш и кака Кондолиза (най-голямата пианистка и балерина).
Официално се извинявам на всички манхатънци (фичофци, ФЛци и ТУЛовци)ако нещо съм ги засегнал. Повече няма. Съветвам и други да направят това.
10 Февруари 2005 08:55
Базите биха могли да се дадат срещу опрощаване на годишния членски внос за НАТО - предвид "цветущото" положение на българската икономика.
10 Февруари 2005 09:19
Нямаме нужда от американски бази на наша територия. Ако искат да ползват нашата почивна база и полигони, може да се сключи договор и да си плащат както му е ред. При нарушаване на законите- да се съдят по българското законодателство. На тези принципи до 2001г. се отдаваха полигоните "Ново село" и "Корен" на Франция и Италия. Не трябва да се превръщаме в бананова република.
10 Февруари 2005 09:23
България загуби суверенитета си БЕЗ БОЙ! От сега нататък българските НАЕМАТЕЛИ ще се радваме на подаянията на чуждестранните "инвеститори"
10 Февруари 2005 09:44
Нане питал Вуте:
- Оти седиш на Орлов мост бе?
- Чекам хамериканците да додат.
- Е нали преди чекаше руснаците?
- Е не додоха ли?

Дойдоха и още как. Всъщност те са си тук от поне година - летището в Сарафово си го ползват, имаше хамъри на Зимница и химически тоалетни на гарата - по това ще ги познаете. Пак за някакви сребърници Паси и Свинаров с царска благословия ни продадоха. Възпитанието на янките с униформи е пословично и славата им се носи. Знаем ги във Варна какви ги вършат моряците им като дойдат техни кораби. Същото ще го има за постоянно покрай базите им и ние копче не можем да им кажем, защото са недосегаеми за закона. Изведнъж ще се окаже, че тези бази са станали не българска, а американска територия. Демек - ще им подарим без пари нашата земя. С това категорично не съм съгласен, не ни трябват, не искам да сме им васали и ще го покажа на следващите избори, за съжаление ще е късно.
10 Февруари 2005 10:19
ще ни напълнят полигоните с обеднен уран или както нане казал на вуте:
-абе вуте , знаеш ли, че хамериканците имат пършинг
-що е това пършинг бе?
-абе това е ногу голема и ногу скъпа ракета!
-е тогай дано да падне у мойо двор!
10 Февруари 2005 10:27
е-ВАН,
Недей така, че ако те чуят фичовците веднага ще ти обадят. Хамериканците са богати хора и не си играят с обеднен, а с обогатен уран. Що ги обиждаш!
10 Февруари 2005 11:26
Стига сте опявали, или сме членове на НАТО, или не сме. Тука няма такива песни като "Полегнала е Тодора...". Българският контингент в Ирак трябва да стои до последно и дори да бъде подсилен. Какъв по-добър полигон за обучение на нашите рейнджъри?
10 Февруари 2005 12:07
Все пак ще им предоставим или ще им ги отдадем под наем?
Дайте да се уточним, щото първото си е чиста окупация! Фичо вчера си призна, че все още е окупатор в Германия. Та ако ще ги отдаваме - за колко?
10 Февруари 2005 12:10
Пикачев, какъв е мандата на НАТО в Ирак, бе лизач???
Ти нас за кви ни имаш, за малоумни ли?
Германия и Франция що не участват като и те са в НАТО?
Аман от евтини манипулатори дето серат в тоя форум...
10 Февруари 2005 12:12
Пикачу,
За теб и някои други тъпи като теб ще повторя 3 пъти дано разберете:
НАТО и САЩ не е едно и също
Американски бази не значи натовски
В Ирак има американска, а не натовска войска.

НАТО и САЩ не е едно и също
Американски бази не значи натовски
В Ирак има американска, а не натовска войска.

НАТО и САЩ не е едно и също
Американски бази не значи натовски
В Ирак има американска, а не натовска войска.

РАЗБРАХТЕ ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ!
(Bot, извинете ме за крещенето!)
10 Февруари 2005 12:14
ПИКАЧУ,
ТОЧНО ТАКА !
"Или сме член на НАТО, или не сме!"
Но и:
ИЛИ СМЕ ЩАТ НА САЩ, ИЛИ НЕ СМЕ ЩАТ НА САЩ !!!
Май, все още НЕ сме?! И скоро, май, НЯМА да бъдем?! Но скора ще им бъдем, май, "изнесена напред ОТБРАНА на САЩ"- за да НЕ им падат на главите им там- в САЩ , вражеските бомби !!! А да падат тук !!!
10 Февруари 2005 12:37
Yankee go home! And take me with you
10 Февруари 2005 13:02
Само вижте заглавието ГЕНЕРАЛ НОМЕР 1 В ЕВРОПА.А аз си мислех че такъв генерал ще е някой французин германец или англичанин, най вероятно този който командва Европейския корпус за бързо реагиране (май така се казваше). А то какво се оказа бедната стара Европа и генерали няма вече че трябва от америка да си ги внася.
Абе така и така ще правят референдум за ЕС, що не прибавят едно въпросче за американските бази и каквото решат хората.
И да се задължат да публикуват договораза продоставяне на тези бази.Ама ха на бас че ще е военна тайна.Пък нека само да публикуват цената и клаузата ако амер. войник извърши престъпление в България ще имаме ли право да го съдим в България или ще се ползва с дипломатически имунитет.И да публикуват срока на споразумението и начините за прекратяването му.
10 Февруари 2005 13:16
Щото zoroaster, БСПарците не са по малко НАТО-вци от realy мирикански хрантутенци-Костоффци, Натки, Патки, Мозерци и прочее, да прибавим и якия НАТО-виц-социалния ни президент !
Сергейчо даже отиде на крака до Храстов и Пъдлю, да ти пита "дали ще са малки или големи американските бази у нас?" и публично се успокои, че ще бъдат "малки"(по неговите слова).
А иначе, заглавието е условно . Няма вече генерал натовец в Европа и никой от европейските генерали не иска да застава на този пост, защото отдавна са разбрали, че НАТО-вската кауза е "кауза пердута" в Европа . НАТО си отива като организация на 20-тия век и Студената война и това ясно се видя по импотентната му позиция по въпроса за Ирак, както и бъдещата му -по въпроса за Иран .Най-големия натовец на Европа -ген.Солана, го заяви недвумислено вчера ...



Редактирано от - Ина Тодорова на 10/2/2005 г/ 16:09:39

10 Февруари 2005 16:48
САЩ ни дават ядрено оръжие при война в Европа
...
"...Ядреното оръжие е разположено в осем въздушни бази - в пет страни от ЕС - Белгия, Германия, Италия, Холандия и Великобритания, както и в Турция. Вашингтон имал сключени тайни военни споразумения, според които оръжието се съхранява на теритирията на тези държави, но се намира под американски контрол и под засилена охрана. Плановете на САЩ и НАТО предвиждат военновъздушните сили на Белгия, Холандия, Германия, Италия и Турция да получат до 180 ядрени бомби, които са част от общо 480-те ядрени бойни глави, които САЩ оставиха в Европа след разпадането на СССР, твърдят от изследователския център. "
......................................... ....
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
http://84.242.142.26/news.php?topic=1&id= 8093
10 Февруари 2005 17:04
не е лесно да си нещо, като комунист, и да четеш подобни статии, на мазохизъм дори избива
10 Февруари 2005 18:07
Туй, с № 1, некой е в голема грешка
10 Февруари 2005 18:30
Искам да припомня само една мисъл на МАКИАВЕЛИ. Да виждат напред, далеч пред себе си могат само МЪДРИТЕ. Когато едно зло бъде разбрано от всички, вече нищо не може да се направи, то става непоправимо. Това е точно нашия случай. За съжаление у нас не се появи нито един, нито един мъдър политик, който да милее за България. Затова ние сме обречени. У нас ще има не едно а повече "Гуантанамо" Докато Украина се отказа от своето ядрено оръжие, Израел се нареди на четвърто място по потенциал, а ние ще станем законна цел на всяка узурпирана от Щатите страна. Да ни е честито. отново и отново предсказанията на Нострадамус се сбъдват с невероятна сила. Ще горим момчета, без никаква разлика дали в главите ни има комуноидни или антикомуноидни простотии. Всичко написано е "ала- бала" за наивници.
10 Февруари 2005 19:14
Ами да емигрираме вкупом на Марс или в по-евтиния вариант - на Антарктида - там никой няма да има претенции към нас за известно време.
10 Февруари 2005 21:17
Антарктида е за президенти и министри...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД