:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

София, октомври, лето господне 2004

Един призрак заброди още от началото на месеца - призракът на парното.

Първа седмица. София си прибра от Берлин един посланик и един писател. След това се оказа, че кметът Софиянски се бил изкачил до призовото трето място в класацията "Кои от тези хора смятате за добри политици?" Непосредствено след Бате Бойко и Георги Първанов. Президентът не реагира, но ответният удар на ББ бе точен и силен - голият задник на един бъдещ депутат бе смъкнат от фасадата на едно бивше кино. На посланик Пардю също не му хареса бързото издигане на кмета и поради тая причина Н. Пр. тутакси организира обществена дискусия, на която го привика, за да го скастри за унищожаването на градинките. На дискусията кметът изслуша посланика, пообиди се, тръгна си и остави да го замества заместник. В същото време бившата XXII поликлиника, оная зад хотел "Плиска", беше обявена в несъстоятелност. Защото, както каза един депутат "Една поликлиника не може да се приватизира, но може да фалира." Парното не беше пуснато!

През втората седмица, в деня на Света Пелагия, депутатката Дончева реши да отклони вниманието на обществото от кметските проблеми и рече, че лидерът Станишев не бил постигнал нищо в живота с борба и затуй едва ли бил ставал за премиер. Глъчката обаче около заплахата на "Евророма" да даде Бате Бойко на съд заглушиха психоанализата и почти никой не й обърна внимание - нито на депутатката, нито на психоанализата. През тая седмица обаче, в деня на Преподобния Козма, се случиха още две неща. Царските депутати от "Оборище" се смаризиха за офиса си, като в кютека лидерът Пейков бутна съпартийката си Литрова с един крак и две ръце. С втория крак какво е правил медиите не съобщиха. После премиерът нареди на министъра си Василев да оправи клекалата по границата. На 13-тия пък ден (фаталния) на кмета Софиянски му се стъжни за пореден път. Освен прокуратурата, сега и обединението "Граждани за зелена София" реши да го съди за кметски злоупотреби. И него и главния архитект на София барабар. Кметът парира нападките с аргумента, че пари за поддържане на градинките няма и затуй в тях ще се строи. Парното не беше пуснато!

В началото на третата седмица най-подир Сашка Васева влезе в парламента. Да се жалва на премиера от лоши митничари. А на излизане бе чута да казва: "Следващият път ще влезна като депутатка." Останалите дни минаха бързо и главно в опити на кмета да се стабилизира и реабилитира. Първо предрече, че следващият премиер пак ще е Симеон. Последният не му обърна внимание. После каза, че му трябва над 1 милион лева, за да оправи улицата на новото американско посолство. И Пардю не се трогна. След което на кмета не му остана нищо друго, освен да иде да сади дръвчета в "Младост 1-А". Парното не беше пуснато!

През последната седмица на месеца, в понеделника, и третото дело срещу Софиянски влезе в съда. Във вторника, на връх Димитровден, в кино "Освобождение" софиянци видяха за втори път Виссарион - руския Исус. Който на въпроса има ли нещо общо с Йосиф Виссарионович отговорил мъдро: "Да, и двамата сме учили в семинария, и двамата сме били под пагон". Ден пък след Димитровден се изясни, че все пак ще се строи в Борисовата градина. Което накара софиянци да съжалят, че Симеон не си е взел и бащината градина, че да я опази от общината. Привържениците на Бен Ладен пък се зарадваха, че в София ще се строят 35-етажни небостъргачи. След което настъпи най-дългата нощ и месецът свърши.

Призракът на парното остана за ноември.
63
490
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
63
 Видими 
01 Ноември 2004 21:56
Тази хроника ли е реконтрата!?
02 Ноември 2004 01:31
И аз това се питам...
02 Ноември 2004 07:34
На това нещо в радио"Хоризонт" му викат "Седмицата на бързи обороти" и се излъчва в неделя преди "Неделя 150" . Тука , к`во "Месеца на бързи обороти" ли ще да е? Вчера реконтра втора запарка , днес плагиатство некакво от радиото.... Да не вземете да отпечатвате соц фейлетоните на Черемухин , а? Редакцията, к`во ви става бе? Стига с таа трева!!!
02 Ноември 2004 07:38
Във вторника, на връх Димитровден, в кино "Освобождение" софиянци видяха за втори път Виссарион - руския Исус. Който на въпроса има ли нещо общо с Йосиф Виссарионович отговорил мъдро: "Да, и двамата сме учили в семинария, и двамата сме били под пагон".
02 Ноември 2004 08:23
Реконтрата ме остави с увиснала долна челюст...
Керпи, това не е трева, това е плява.
02 Ноември 2004 08:23
Йосиф Виссарионович никога не е бил под пагон...
02 Ноември 2004 08:25
Щех да си глътнем ченето от смех днеска Добре, че го връзвам с ластик, от плоския, 2 лева за цел метър. Сега, ако пуснат и ония карикатури на чичо Сам, с цилиндър, бела коса и нос на кондор, в едната ръка сграбчил "Томахоук", а в другата "Пършинг", ще черпя с боза на корем тука.
02 Ноември 2004 08:38
Ти, просто другарю, си нема друга работа... сега ще стане филиал на Рудолфинума тука пак... халваджията за бозаджията, циганският Павароти и келнер, три малки за компанията от съседната маса...

Редактирано от - Д-р Перемянов на 02/11/2004 г/ 08:39:56

02 Ноември 2004 08:45
Митничарю-виж старите снимки-Сталин е винаги с военна униформа и беше генарисимус-най-висшя чин в армиите- като Франко, Чан Кай Ши, Суворов
02 Ноември 2004 08:47
Бабо,
маршалът/генералисимусът "под пагон" ли е, според теб? Я да се опитам с нещо по-достъпно като аналагия за една стара баба - Господ свещеник ли е?
02 Ноември 2004 09:17
УсукАха ми се сливиците от смех и почнах да говоря на сливенски диалект Браво! Са как ше ги развързвам, не ми е ясно. Имам сушени сини сливи у нас, ще отида при д-р Перемянов и ще му кажа да ми извади старите и да ми сложи две сини сливи. Понеже носът ми е много дълъг, като се усмихна широко и те се покажат. Хората ми се смеят, сочат ме с пръст и викат - глей го па тоя къде си го е окачил. Една така ми счупи носа. Като се надърви, нахвърли ми се и ми смазА сливиците. Добре, че беха с костилки. Айде пак гнойна ангина. Носът ми протече, а тя доволна, вика - ууф, как си се овлажнил. Абе, мама му стара, така сичката реколта от сини сливи ше ми отиде, бе, за кво ги брах тия джанки!
02 Ноември 2004 09:19
Пу, пу, какви грешки на езика стават рано сабахлем
Ти, Митни, старата баба с аналагия ли плашиш или с аналогия, последно? Щото аналогия е ясна – иде от анус и логос, т.е. да говориш с г.за си. А аналагията какво е? Гулаг – аналаг нещо ли е връзката (бах мааму, аналазите тогава ще да са още по-зле и от гулазите) или друго?
Перемянов
02 Ноември 2004 09:23
Като говорите за сини сливи, другарю, вие да немате случайно неприлично общение с анголски студентки Че тогава джанките ви ще се веят върху бивните на некой слон, натирен вдън горите тилилейски
02 Ноември 2004 09:27
Като те изберат за форумец на месеца, тутакси и ти ще отпочнеш сливенския диалект, Форца!
02 Ноември 2004 09:41
Чакай, бе, другарю, те, анголските студентки, бивни ли носят? Ако те са с бивни, какво ли крият в гащите пък анголските студенти? Да не би там да крият на слона хобота? Или кой кво докачи от него. Ама ако некой крие слонски крак, ти представяш ли си как ще тъпче тоя? Тъпкач с тъпкач! Или пък некоя анголска студентка да си сложи ухото на слона, защото й липсва химената? Ти можеш ли да пробиеш слонско ухо, бе, другарю? А?
02 Ноември 2004 09:45
Така описани, анголските студентки очевидно следва да бъдат обладавани по обичайния за ангорските такива начин - анално. Логично, нали? Така - по анал-огия - ще бъде заобиколем проблемът с пенетрирането на слонското ухо, както уместно отбелязват в анал-изите си другарите от НАТО.
02 Ноември 2004 10:07
Отново прекрасна реконтра Слонската тема, следва да се отбележи, не е чужда обаче и на нашите поети и писатели. Самоухият, само с едно ухо, другото било отхапано при трудов инцидент, поет-чистач Онодий Пергишев, работил в Зоопарка в периода 1963-1968-ма година, е възкликнал творчески:
Бръскам с метлата като робот,
а ако имах мощен хобот,
щях да издухам без време боклука,
после и лично щях да си духам.

Зоопарка, 1967, клетката на язовеца
02 Ноември 2004 10:16
Здравейте компаниятаааа!!!
Питам се трябва ли непременно реконтрата да е кофти , та да се събере тайфата ? Трябва да се измисли нещо... аха! Ето Другаря наш е с богат организационен опит ... ми да предложи нещо! Да , и още нещо: Другарю не мой с хобота пак! Това са опасни конструкции!
Доторе, туй за анголските студентки верно ли бе? Щото казваха , че ХЕИ-то не давало ....
Еййй, едно време в Морско училище имаше анголци и мозамбикци(!?!?мозамбиканци, мозамбикчии, мозамбичета и мозамбички... бе как треябва да им викаме на тея??), та те бая нещо нанизааха от техникума по облекло и Техникума за мед. сестри... сега щъкат едни къдравички моми и момци из града...
02 Ноември 2004 10:41
какви анАдолски студентки бре? и тях ли почнахте, Перемянови?
02 Ноември 2004 12:03
Baj Car,
Още една такава реконтра и ще требе да си вземем 2 седмици болнични и да одим да ме оправя доктора.

Това сериозно ли го мислиш?
Д-р Перемянов ще ти се зарадва.
02 Ноември 2004 13:14
Наистина реконтрите са много отморителни, забавни и смехотворящи напоследък, това е, защото времето е такова - зелево - каци, кофи и бидони следва да се заредят, осолят и затиснат с речен, объл и добре почистен камък, да закъркорят, зашуптят и забълбукат, отделяйки приятен аромат на гнилоч, вкиснало и есен. Този аромат се чувства и тук - уютно е в "После" Още веднъж: Браво, редакцията, Viva ерекцията![/i]
02 Ноември 2004 13:59
Бай Кар,
Като прочете стихотворението мадмоазел Minette de Colencour веднага реши да зададе следния въпрос:
Да призная срам не срам
твоя хинди аз не знам.
По френски предпочитам аз
да общувам във захлас.
Щом в сърцето плам гори
със езика как си ти?

02 Ноември 2004 14:17
Медиите са пълни с "реконтри", и то по няколко във всеки брой Хронистът Сагаев влязъл в ролята на Тони Филипов. Що така бе, Миме? К, во сме ти направили?
02 Ноември 2004 14:39
Разбира се, поласкана от оказаната й чест, дамата е откликнала мигом:
Да поседна в твоя скут,
нищо, че си темерут,
ала няма нищо там
и ще станеш ти за срам.

отново пак там, няколко секунди по-късно
02 Ноември 2004 14:49
После дамата видяла сълзите в очите на смутения Надира и добавила:
Нема нищо, не тъгувай,
и на норми не робувай!
На мерака ще откликнем
друг водач на слон ще викнем!
Щом добре си ти с езика
в тройка смело, дет са вика!
02 Ноември 2004 14:56
Той обаче не го е приел, за съжаление:
Моля, но такава тройка
правя само с мойта дойка,
с мляко тя ще ме нахрани
и тогава ще ми стане.
02 Ноември 2004 14:58
Приел ли е, в края на краищата, лирическият герой или не, нещо се обърках, има разнобой
02 Ноември 2004 15:18
Тогава трябва да се е чул онзи пронизителен вик, при спомена за който тамошните индийци започват мигом да припяват мантри, целящи омилостивяване на демоните:
Оле-ле, какъв хобот -
мекушав кат` Дон Кихот,
малък като скарабей,
ще ме лъжеш ти, злодей!
02 Ноември 2004 15:32
Мадмоазел била много заинтригувана от предложението за слона:
Ах каква добра идея!
Как не се сетих за нея!
Пробвала съм вече с кон,
е, по-друго си е слон!

02 Ноември 2004 15:46
Дамата е била явно упорита, държала е твърдо на своето:

Ти, сега що шикалкавиш
и на луд ще ми се правиш -
твоят малък скарабей
ще разсмее цял тролей,
толкоз мъничък - микрон -
няма даже при Берон.
02 Ноември 2004 15:54
Госпожицата разбрала намека за крокодила съвсем дословно и веднага се размечтала:
Надалеч в реката Нил
нейде в гъстия папур
дреме едър крокодил,
веч приготвил страшНИ ЗЪБИ*.

*Това последното беше видоизменено предвид бдителния БОТ.

-----------------------
Моите почитания за достойната Ви гражданска позиция.

С уважение: bot




Редактирано от - bot на 02/11/2004 г/ 16:07:28

02 Ноември 2004 16:05
А няма ли за бот хобот

-----------------------
Препоръчвам питанията с подобна тематика да се постват в раздел " Помощ"

С уважение: bot

Редактирано от - bot на 02/11/2004 г/ 16:08:44

02 Ноември 2004 16:08
Пак е ударил на камък обаче:

Каква ти, моля, рекламация,
за тях било е релаксация,
че вместо в много тежък грях,
изпаднали са в бурен смях.
02 Ноември 2004 16:12
"По-мощ" ли
02 Ноември 2004 16:19
Здрасти на компанията...))
Абе от вчера се чудя какъв е този бот, бре...Това собствено Лъчо ли е или някой от вас се майтапи тука, а??
Държа на бърз и съдържателен отговор...
02 Ноември 2004 16:23
Палада препоръчвам ти този въпрос да отправиш към арменския поп.
С уважение: bob
02 Ноември 2004 16:28
Няма проблеми, Цензоре...
Можеш ли да ми уредиш посещение при него?
02 Ноември 2004 16:32
Ей, кой написа това К`во става тука, да няма полтъргайст ** ** *** *******
==========================
В подобни случаи се отправям към близката бирария.
С уважение: bob
02 Ноември 2004 16:32
Бот, по аналогия с робот, по първоначален замисъл се нарича програма, която се пуска по мрежата да хакне данни за потребителя, които после могат да се използват най-вече за комерсиални цели - продажба на някаква продукция например. В случая нашият бот претърсва всички постинги и търси мръсните думи по списък, след което ги заличава.
02 Ноември 2004 16:35
Колко е мил нашият бот
02 Ноември 2004 16:38
Бай Кар, Крю Байконен
02 Ноември 2004 16:50
Креул,
благодаря за инфото...)
Само ще добавя, че списъкът на уважаемия бот не е пълен...)Тук-таме пропуска да цензурира някои думички, които не са особено лицеприятни...)
02 Ноември 2004 16:55
Круел исках да кажа, извинявай за грешката...
02 Ноември 2004 16:57
Примери, Палада. Дай примери.
02 Ноември 2004 17:00
Нео,
през нощта някъде четох постинг, в който ми направи впечатление, че има подобни думи, а не бяха редактирани...Но не ме питай точно къде е...Пък може и да е изтрит вече...)))Явно през нощта ботът не работи..))
02 Ноември 2004 17:09
Работя по всяко време. Нощем работя мацки, а денем - постинги.
It's good to be the bot!
02 Ноември 2004 17:11
Някой може ли наистина да обясни повече за тази програма.
И аз се присъединявам към питането на Палада.
Не смея да драсна нещо цинично, да видя, ще ме редактира ли.
02 Ноември 2004 17:13
Палада, не се ослушвай, а дай точните думички.
02 Ноември 2004 17:16
Всичките ми думи са цензурни!
Да пробваме още - педерас, педерунгел, гей.

-----------------------
Препоръчвам тестовете с подобна тематика да се постват в раздел " Помощ"

С уважение: bot

Редактирано от - bot на 02/11/2004 г/ 17:22:02

02 Ноември 2004 17:16
Миранда, с удоволствие ще те редактирам довечера. Свободна ли си тази вечер?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД