:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Господи, помилуй"

Последният сборник с разкази на Деян Енев тръгна във втори тираж за има-няма половин година (изд. "Жанет 45"). С което надмина 9/10 от превежданите у нас американски бестселъри. Прецедент е и все пак нещо става. Защото месеци наред, че и отгоре пазарът върви надолу, толкова надолу не е било никога. Та случаят Енев си заслужава - стига да има кой - да се замисли върху каквото трябва.



"Глас на въпиющия в пустинята"

е III от 4-томника със съчинения на Лев Шестов (изд. "Захарий Стоянов"). Съдържа съчинението "Киркегор и екзистенциалната философия". Религиозният философ обобщава: "Гласът на Киркегор бе и, следва да предположим, завинаги ще остане глас, въпиющ в пустиня. Екзистенциалната философия, която е устремена към Бога, за когото всичко е възможно, открива, че Бог не принуждава към нищо..."



"Диалогична социология"

е най-дебелата книга на Георги Фотев - 1100 страници (изд. "Изток-Запад"). "Всичко от научните ми търсения, мисля си, намира резултат в настоящото ми съчинение. Заявявам това с оглед строгостта на отсъждането на читателя. Дали "Диалогична социология" ще бъде предизвикателен проект на търсения в социологията, ще покаже времето", заявява с достолепна скромност професорът.



"Лицето на убиеца"

Съдебен художник реконструира обезобразените лица на жертви от злополуки и убийства - в романа на Дейвид Линдзи (изд. "Обсидиан"). Привършвайки работата си върху последния череп, с ужас установява, че вижда собственото си лице. Няма магия, но той нагазва в кървава шпионска игра. Включва се в операция срещу световния тероризъм под самоличността на убития си близнак.



"Гепи"

Тимоти Уотс залага на подобна ефектна завръзка (изд. "Атика"). Героят е изпечен крадец, специалист по луксозните возила. След поредния удар се отбива в нощен клуб и излиза оттам с ослепителната сервитьорка. Литва с нея вдъхновено през нощния град, но пука гума. Посяга да отвори багажника си, а там го очаква труп. На самия бос на филаделфийската мафия. Нататък всичко е възможно.



"Осигурително право"

"Повече от 10-годишната ми преподавателска практика по учебната дисциплина "Осигурително право" ми разкри странно обстоятелство - студентите не са вдъхновени от нейното изучаване. Моят живот обаче и животът на моите родители, роднини и други близки ежедневно ме убеждава колко е важно значението на осигурителното право", изтъква авторката на учебника Красимира Средкова (изд. "Сиби").
270
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД