:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът предлагал културата на Шулева

Кошлуков лансира Юнал Лютфи за шеф на парламента
В желанието си да спаси министерския пост на Лидия Шулева министър-председателят Сакскобургготски е предложил на коалиционните си партньори тя да стане министър на културата и туризма, съобщиха източници на "Сега".

Коалиционните партньори от ДПС обаче отхвърлиха категорично царския план за спасяването на Шулева. Ахмед Доган продължава да настоява тя да напусне окончателно кабинета. Доган не е съгласен и с другия вариант - Шулева да остане в кабинета като министър без портфейл, твърдят от ДПС.

Въпреки че Сакскобургготски обяви още в петък, че днес в 14 часа ще бъдат обявени промени в правителството, до късно вчера коалиционните партньори твърдяха, че договореност за рокадите още не е постигната.

Премиерът не е водил разговори с нито един министър, съобщиха близки до кабинета. Преговорите се водеха единствено между Симеон и лидерите на партньорите от ДПС и Новото време.

Почти сигурно е, че Мехмед Дикме се разделя с поста си и министър на земеделието ще стане неговият заместник Нихат Кабил. От идеята на премиера да даде Министерството на културата и туризма на Шулева излиза и че той е решил да се раздели с Абрашев. Слухът, че икономическото министерството отива в ръцете на Новото време, също не бе потвърден вчера.

До вчера не бе ясно и каква ще е съдбата на регионалния министър Валентин Церовски. Въпреки твърденията, че министър става Мирослав Севлиевски, колегата му от Новото време Радослав Коев заяви, че едва ли депутат на партията ще влезе в кабинета. "В Новото време има кадърни хора, които ще се справят много по-добре от настоящите", обясни пък Борислав Цеков.

Като разменна монета в разговорите за промени в правителството се включи и постът шеф на парламента. След като в събота стана ясно, че основните спрягани за мястото Камелия Касабова, Даниел Вълчев и Анелия Мингова отказват да заемат поста, нововремецът Емил Кошлуков лансира Юнал Лютфи от ДПС.

Според него Лютфи би могъл да стане титуляр, тъй като в три от петте си досегашни мандата той е зам.-председател на НС.

Кошлуков подчерта, че ще се съобрази с решението на НДСВ. "Условието ми за председател на НС е да уволни проф. Мръчков. Този човек е убиец на хора, а сега му дават ордени", скандално заяви той. Лютфи отказа да коментира предложението пред "Сега". От ДПС обявиха, че шеф на НС ще е човек на НДСВ.

Според Даниел Вълчев председател на НС ще бъде избран в сряда или четвъртък. Той допълни, че зам.-шефката на НС Камелия Касабова е най-добрият избор. Самата Касабова не иска да се кандидатира с мотив: "Ако приема, означава да се съглася с начина, по който проф. Огнян Герджиков бе освободен, а аз дълбоко не се съгласявам с това." Въпреки това ПГ на НДСВ вероятно ще издигне именно нея.

В слуховете за падащи министри изненадващо бяха включени Милко Ковачев и Христина Христова. Това стана, след като бе отложено планирано за днес тяхно посещение в АЕЦ "Козлодуй". Това обаче може да е свързано със структурни промени в кабинета. Една от версиите е, че Церовски ще бъде сменен и Ковачев ще оглави мегаминистерство на част от регионалното заедно с енергийното. За разлика от тях министър Николай Василев ще изпълни предварителните си програми.

"Трябва да се сменят министрите двойкаджии и на тяхно място да дойдат министри отличници. Да не караме без Шулева по шулевски", каза Кошлуков. В Пловдив заместникът му Красен Кралев заяви, че ако в обявените промени има министър на Новото време, това ще е добре.
 
Симеон Сакскобургготски
235
948
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
235
 Видими 
20 Февруари 2005 22:49
Шулева е живо определение за номенклатура, некадърност и непукизъм - идеалните качества за член на всяко едно правителство.
20 Февруари 2005 23:08
Имам спомен, че Шулева беше социален министър, преди да стане министър на икономиката, а сега вече я гласят и за културен. Че тя обиколи всички министерства, остава да се пробва в това на образованието.... Брей, какви всестранно развити личности роди нашето време...
20 Февруари 2005 23:13
Ми еврейка е, затова. Евреи и турци ни управляват.
20 Февруари 2005 23:21
И тая ли е чифутка бе, мааму!Ми що не я направят външна министърка тогава, то Пасито не е еврейче по майка, чифутите не го броят съвсем за техен.
20 Февруари 2005 23:28
Как външен министър, бе! Ти представяш ли си, ако Шулева и Кондолиза заедно попитат "Любов ли ще правим или война?" Така и до ядрен конфликт може да се стигне!
20 Февруари 2005 23:28
Вероятно Шулева духа хубаво. Последна утеха в старостта. Абе този защо ne si xodi ( След като подпише на 25 април!)?
20 Февруари 2005 23:28
Сякаш сме в пиесата на Ст. Л. Костов...
20 Февруари 2005 23:30
По-безумен отцаря е само Кошлуков. Видяхте ли това: "Кошлуков лансира Юнал Лютфи за шеф на парламента". Още малко и Баязид Илдаръм ще поканят тия.

20 Февруари 2005 23:34
И разбира се Симеончо с обичайното изражение - За к'во ми говорят тия
Залагам на Лютфи за министър на културата.
20 Февруари 2005 23:35
Лидия Шулева (46 г.) – (по баща Биджерано) – инженер, Висша школа про мениджмънт и маркетинг, Академия по мениджъмнт в Мюнхен; маркетинг и финанси; SESMA – Гърция; член на УС на 9 дружества; шеф на холдинга “Албена инвест” (заплата USD 3000); вицепремиер и министър на социалните грижи в правителството на Симеон Сакскобурготски (2001 г.); потомствена комунистка от Велинград; баща – Санто Самуилов Биджерано; за нея упорито са лобирали Георги Прохаски и Александър Божков.
20 Февруари 2005 23:39
Show must go on ...
20 Февруари 2005 23:40
Откога КГБ ползва сайта мошеник.орбител.бг? Аз залагам, че Шулева-Биджерано ке си оди дома. Турчолята са се преборили с евреите и германеца ще я смени. Знам го.
20 Февруари 2005 23:42
Сайта е друг Натиснете тук
20 Февруари 2005 23:45
Че ако е Биджерано по баща, вдовицата е от сой - знам за един Биджерано, делил заедно с Жак Асеов мегдан през 30 и 40-те с Буров и Губиделников.
От любознателност (извън веселата вдовица) знае ли някой повече за развитието на рода Биджерано - чел съм, че след 41-ва - присъединяването към Тристранния пакт изчезва от икономическия живот на царството та до ден днешен.
20 Февруари 2005 23:47
Явно имат намерение да се завърнат в икономическия живот....
20 Февруари 2005 23:50
КГБ,
тук в Русия отдавна са му сменили името на ФСБ-Федерална Служба за Безопасност....
Ама ти нали си от нашите, карай си със старите символи, важното е да си вършиш работата, и да ни информираш навреме...

П.П. Ако ти е нужен нещатен агент в чужбина пиши ми partner@vip.bg
20 Февруари 2005 23:57
partner нали знаеш , то само името е сменено
20 Февруари 2005 23:58
как се гмечат жълтите плъхчета.... навират малки муцунки към килера със народното сиренце и се бутат, бутат и цвърчат.
наистина несимволично.
нали мехикано?

21 Февруари 2005 00:06
КГБ,
знам, добре знам...., ама си рекох, че теб са те забравили да те уведомят, и си останал като самостоятелен(свободен) електрон...
21 Февруари 2005 00:19
КъМ ПОМОРИИСКИ: Като те упрвляваха БъЛГАРИ след 10-101989 беше ли ти много "ГОТ"?? Не е важно кои ни управлява, а е важно каква заплата получаваме... Ти да си Комуняга-НациОналист-Русофил, готов да гладува под БъЛГАРСКО правителство.?? А не може ли да си богаташ под Ирландско/Турско/ Аржентинско/ Норвежко/шведско/АРабско/ Китаиско и т.н. Правителство? Или искаш да УМРЕШ за иДЕЯТА: мАРШ В бАЛКАНА - ОШте НЕ СА ГО ПРОДАЛИ, БЕ *****! тИ ИМАШ САМО ЕДИН ЖИВОТ!

Редактирано от - bot на 21/2/2005 г/ 10:46:58

21 Февруари 2005 00:45
Тук
червено-сините плювалници.
Плачете и пак плачете, квичете и плюите
Няма вече костофф няма вече първанов, няма вече АВАНТА за вас
Българите искат само едно и то е : ЦБ от ЕC няма спиране!
Бог да пази Царя ни!
21 Февруари 2005 00:46
Prismexulnik,

Правилно, не е важно каква е националността.....
Важни са делата и резултатите....
21 Февруари 2005 02:12
а партнер не си прав за националноста.За6то не сложите тогава пове4е цигани па да видим дали 6те имате паркет и врати не откраднати.Евреите крадат по професионално просто незабележимо с фал6ива усмифка.Затова мекио на вси4ки евреи от управлението на БГ
21 Февруари 2005 02:34
А дпоред мен, това правителство вече не работи. Просто да се назначат служебно хора и да гонят текущите задачи. Парламента да излезе в неплатена ваканция. Той също не работи. Всички са го ударили на клюки, бизнес, рокади и интриги. В такава ситуация за 2-3 месеца не е нужно изобщо да работят. Така и държавата ще спести малко парички...... Айде хаймани ще храним цял живот.......
21 Февруари 2005 02:59
КГБ,
Ако данните ти за Шулева са верни, толкова колкото и за другите визирани в "източника" ти - пази Боже
"Източника" ти е пълен с грешна фактология, компенсирана със заклинания, правописни грешки и повторения
*
Бъдещето на Шулева зависи не от това кой е бил баща й и как се е казвал, а от баланса на корпоративните интереси на групировките създали си това правителство под чучелото на "царя" !
21 Февруари 2005 03:09
Вожде.....Чевено Сините шилета, минават на пръсти по краи тебка , секаш са си заврели езиците , дето редовно си ги завират .Баия ти имат респекта.
21 Февруари 2005 06:14
В масонския сайт е посочена една жена - Стефка костадинова - къде е грешката ??
21 Февруари 2005 06:48
ТРАЙТОР, аз съм едно тъмно-синйо говедо, дето вожда ти оножда. Айде бегай се пери с американците ! Нали това търсеше, да те ...бацне батко !
21 Февруари 2005 07:30
Тая Шундева, докога ще се развява из МС, да си хваща Албена АД и толкоз. Побъркахме държавата с нея(тя и без тва побъркана, ама ...)
21 Февруари 2005 08:00
Поздрав за майкопродавците, латинопедалите и седерастите в
Баааси
21 Февруари 2005 08:07
тука не знам да се смея ли да плача ли !?
21 Февруари 2005 08:21
Такава детска градина е взела власта ...
21 Февруари 2005 08:33
аз като синьо-червено-бяло американо някак си презирам мехиканосите. особвено тези от бг проиизход с жълта тиква на раменете плюеющи отрова в форума и пикаещи жълта жлъч.
мехикано, traitor и прочие ибрикчийчета,
бързо на cleaninga че ви изстина местенцето и после отде пари за ALDI.

21 Февруари 2005 08:44
Ама че смешка, безмозъчния примат и водач на местните мексиканци си намерил и ординарец! Ей, нямат свършване родните ибрикчии!
21 Февруари 2005 08:55
Супер! А ако мене ме изберат за министър на икономиката ще залея държавата с мастика! Ха наздраве!!1
-----------
Руши се, руши се, руши се....
21 Февруари 2005 08:56
синьо-червени, жълто-турско сини и тук-там таралежено сиви -
днес в 14, 00 ще ви изненадат яко
съмнявам се да е приятно!
21 Февруари 2005 09:22
Брей, тая жена от всичко разбира-социални проблеми, промишленост, сега и култура. Нещо не може да се раздели с нея Сакса и започвам да си мисля, че тука има нещо друго.
21 Февруари 2005 09:27
Сложат ли Шулева за министър на културата, отпишете градината в Балчик. Тя с Албена каквито далавери завъртя, смятайте че и на Балчик няма да му се размине. Зад нея стоят едри бизнесмутри и тя просто им е параван за далаверите. Естествено не безплатен.
21 Февруари 2005 09:32
Почти сигурно е, че Мехмед Дикме се разделя с поста си и министър на земеделието ще стане неговият заместник Нихат Кабил.
Лицето кабил което нарича българите гяури! Просто нямам думи! Правителството на бившия цар и настоящ идиот СС ми напомня на Беровото безвремие, но тогава фесовете нямаха толкова власт, колкто имат сега - при малоумника Симо. Колкото по бързо си иде, толкоз по-добре ще е за България. Барабар с форумните си проститутки!
21 Февруари 2005 09:40
Данте па тебе никой те не е викал при "форумните проститутки" !
21 Февруари 2005 09:56
Незнайко, ти да не си фен на СС?
21 Февруари 2005 10:13
Данте ама ти не знаеш ли ?!?
21 Февруари 2005 10:16
Шулева е много добър министър, лошото е, че Доган я нарочи, не за друго, а за да оправдае с нея развалянето на сделката с Булгартабак. Даже не само това, Шулева малко остана да продаде "царството" на Доган, демек Булгартабак и тогава той щеше да остане без "царство".
21 Февруари 2005 10:35
Ний от ЕнДеСиВето са чистим от жълтата буржуазия, колкото Джугашвили се очисти от червената
21 Февруари 2005 11:03
Ми оправи социалната сфера и икномиката и сега ще ходи и в културата.
21 Февруари 2005 11:07
Сакън!!Не пипайте Христина Кифлата!!!След като "оправи" всичко друго, сега е подхванала темата "социален туризъм"-т.е туризъм за хора в неравностойно положение ( хора с увреждания, пенсионери, ..). А иначе:
Изводите и препоръките
Социално-защитната система, базирана върху минималната работна заплата и насочена към включването на безработните лица в субсидирани програми за заетост, е близо 2, 5 пъти по-скъпа за българския данъкоплатец, в сравнение с тяхното обществено подпомагане от социално-защитната система, обвързана със системата на гарантирания минимален доход.
Погледната във финансово-счетоводен аспект, програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” може да бъде причислена към типичните примери за политико-административен гаф, който струва твърде скъпо на не особено богатото български общество. Клаив Понтинг, един от малкото служители във висшата британска администрация, опитали се да вербализират някои от основните проблеми на прастарата връзка между политиката и администрацията, изтъква факта, че много от гафовете и на британската политика от 50-те – 70-те години на XX век могат да бъдат обяснени с липсата на достатъчно познания по счетоводство от страна на служителите във висшата британска администрация.
По всяка вероятност, счетоводството не е една от най-силните страни и за българската висша администрация в Министерството на труда и социалната политика. Съотношението между макроикономическите показатели на Великобритания и България обаче налага, ако не друго, то поне отговорността за изразходването на всеки бюджетен лев да расте в обратна пропорция…
Разбира се, освен по своите “чисто” финансово-счетоводни измерения тази програма би могла да бъде оценена и чрез различни социални ефекти, като например извършените дейности от работещите по нея лица, или подобряване на трудовите навици на тези нискоквалифицирани, неграмотни, или слабо ограмотени хора.
Факт е също така, че реализирането на програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” не подобри много и благосъстоянието на включените в нея лица (в по-голямата си част от ромски произход). Достатъчно е обаче да се надникне в техните затворени общности, за да се види действието на скритите вътрешнообщностни преразпределителни механизми на влизащите в общностите пари – и като луксозни автомобили, и като жилища, и като златни накити…
Не бива да се забравя, че и международните инициативи в борбата с бедността от края на 90-те години на ХХ век бяха насочени не толкова към създаването на сходни системи за социална защита от всички държави, колкото към търсенето на възможности за използването на наблюденията, уменията, способностите и културният опит на самите бедни за измъкване от капаните на бедността.
Започналите дебати между основните администратори на програмата - българските общини и финансиращото я Министерство на труда и социалната политика, говорят ако не за друго, то поне за начеваща финансова криза. Що се отнася до нефинансовите цели на програмата – свързани, например със стремежа към социална солидарност, или пък възвръщането на трудовите умения на поизгубилите ги продължително безработни лица, заслужава да бъде спомената икономическата аксиома на Адам Смит, който още на времето бе казал, че в основата на икономическия прогрес стои не социалната справедливост, а личният егоизъм. Но тук вече счетоводството се превръща в икономика, икономиката в политика, а политиката – проявява древна склонност към демагогия…
"Някои от финансовите измерения на борбата правителството с бедността"-Георги Хаджийски
21 Февруари 2005 11:12
браво на възрастния мозък кобургСкотски!
голЕм реорганизатор бил бе! гений! докато ни преразказваше "малкия принц" със свои думи, някак се търпеше а сега стана по-страшно! започна и стари вицове на министерски скечове да режисира!
оня виц, как се прави нов бардак със стари курви... сменя им леглата, но труженичките остават същите!!! това е виц! всяка прилика с действителността може и да е случайна...
тоя човечец така е газирал нещата... а сега се опитва да ги реорганизира... дали защото не му стига интеУект, или смелост, или просто е: сеУянин с кУло...!?!
едно е ясно - ако си газирал добре нещата и ако се опиташ да ги оправиш, неминуемо ще се опръскаш... ами ако си газирал лайна...!?!


21 Февруари 2005 11:14
Какво става, бе? До преди 3 месеца Шулева беше с един от най-високите рейтинги, а сега всички я оплюват! Достатъчно е Доган да посочи някого с пръст и всички като папагали да повтарят след него! Само това трябва да ви е достатъчно да се замислите малко.
Нищо не може да се направи, щом ви е хубаво Доган да ви управлява, дерзайте...
21 Февруари 2005 11:46
Лидия Шулева (46 г.) – (по баща Биджерано) – инженер, Висша школа про мениджмънт и маркетинг, Академия по мениджъмнт в Мюнхен; маркетинг и финанси; SESMA – Гърция...
Мдам, биография на юпи, затова се и котира.
Образованието замества кадърността.
Бе да питам-кои имат юпарско образование и са кадърни в същото време?
Дайте да преброим дивите зайци.
21 Февруари 2005 11:47
Няма нужда да осъждаме промените з кабинета. Каквито и да са, няма да доведат до промяна в икономическата политика на правителството и до съществени - осезаеми промени.
Номера е обаче, че примиера отново изигра ролята на цар. По конституцие негово е правото и задължението да извършва промени и нормално би било той лично да ги съобщи заедно с мотивите. Да амаа не. Промените не са от Симеон като цар, а са му наложени от една републиканска парламентарна система. Като резултат царя мълчи и с пренебрежение към тази система и поданиците си, остава своя глашатай да ги оповести пред гяура.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД