:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Църковен скандал за областния на Варна

Митрополит Кирил първо подкрепи битката срещу губернатор от ДПС, после се разграничи от нея, защото НДСВ не се включило в протестите
Назначаването на областен управител на Варна предизвика скандал и в църквата. Светият синод се разграничи вчера от варненския митрополит Кирил, който подкрепи протестите на няколко политически сили срещу губернатор от квотата на ДПС.

"Действията на митрополит Кирил са лично негова инициатива", заяви пред "Сега" говорителят на синода митрополит Неофит. Той обясни, че през септември ще има заседание, на което ще се разгледа поведението на Кирил. Засега ръководството на БПЦ няма да излиза със становище и се въздържа от повече коментари.



Миналата седмица Варненската митрополия изненадващо се присъедини към протестиращите срещу евентуален областен управител от ДПС. "Това е подмяна на вота на варненци, редно е постът да бъде даден на партията, спечелила най-много гласове на изборите", заяви тогава митрополит Кирил. Това е НДСВ. Представител на църквата дори влезе в сформирания революционен комитет за защита на Варна, в който се включиха още 16 организации и който обеща да блокира Варна, ако все пак бъде назначен човек на ДПС.

Вчера Варненската митрополия смени позицията си. "След като НДСВ не подкрепи протестите, а се скри, църквата няма повече работа там", заяви протосингелът на митрополията Серафим. Оттук нататък участието на свещениците в митинги вече е лична гражданска позиция. На въпрос редно ли е църквата да се меси в политически дела дядо Серафим отвърна, че "тя не може да бъде отделна от тревогите на хората".

В момента митрополит Кирил е извън страната.

"Логично е областният управител на Варна да бъде от НДСВ, защото ние взехме тук най-много гласове", коментира жълтият депутат Анелия Атанасова. Варненската организация дори излезе с подобна декларация. Вчера по обед обаче зам.-председателят на ПГ на НДСВ заяви, че има коалиционно споразумение и НДСВ-Варна трябва да се съобрази с него. Според Атанасова НДСВ не се включило в протестите, защото времето на площадите е минало, а сега е времето на разума. "Политиците не могат да се месят в делата на църквата. Ние трябва да следваме църквата, не тя нас", заяви тя.

Царската партия е без шанс да излъчи свой управител след последните консултации между коалиционните партньори БСП, НДСВ и ДПС. От централата на ДПС още в края на седмицата бе заявено, че няма да се откажат от поста.

Неофициално бе заявено, че хората на Доган готвят българин от София за свой човек във Варна.

БСП номинира областния си лидер Аврам Тодоров и бившия провадийски кмет Иво Сеферов. Те най-вероятно ще станат зам. областни.

И вчера продължиха политическите баталии във Варна.

Местното ОДС обяви, че няма да подкрепи уличните протести, защото интересите са изцяло икономически и са свързани със соцпартията. Според депутата от ОДС Димитър Димитров авторите на уличните вълнения са "периферни на БСП организации". Той визира най-вече Дружеството за приятелство с Русия и ОНД, чийто председател Захари Захариев е член на ВС на БСП, и ОКЗНИ. "Тези организации ни тласкат към процеси, подобни на Косово. Ако продължава така, до 1 г. може да имаме и гражданска война", прогнозира той.

БСП обаче се разграничи от протестите във Варна. Говорителят на партията Ангел Найденов заяви вчера пред "Сега", че нито една от организациите в т. нар. революционен комитет не е присъдружна на БСП, нито е в Коалиция за България. За Дружеството за приятелство с народите от ОНД Найденов каза, че е това е независима организация и действа самостоятелно от БСП, въпреки че нейният председател Захари Захариев е член на Висшия съвет на БСП.

ОКЗНИ също не е в коалиция с БСП, лидерът му Добромир Задгорски е от листата на соцпартията в Бургас, но от гражданската квота.

Найденов нарече абсолютни безсмислици обвиненията, че соцпартията е в дъното на протестите. В неделя премиерът Сергей Станишев определи събитията във Варна опасна игра с огън. "Ако за някои етническото напрежение може да е гребенът на вълната, то залогът не е личният рейтинг и политическото оцеляване, а интересите на държавата", каза Найденов.

Според лидера на СДС във Варна Христо Кирчев "участието на ВМРО в протестите не е учудващо, тъй като само преди няколко дни те бяха готови да влязат в правителството на БСП". А БСП правели опити да овладеят не само общината, но и областта.

"ВМРО няма да отговаря на подобни провокативни и абсурдни обвинения", заяви Костадин Костадинов, лидер на воеводите във Варна. Той обясни, че са против областен на Доган, защото ДПС е антиконституционна и антибългарска партия.

За 20 часа снощи бе насрочен нов митинг срещу назначаването на областен управител от ДПС.





Каре

В неделя 17 организации във Варна сформираха революционен комитет срещу назначение на областен управител от ДПС. Те се заканиха да блокират пътните артерии на града и на всяка барикада да поставят комендант, лекар и свещеник. Сред организациите са Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД, ВМРО, "Атака", Тракийското дружество "Капитан Петко Войвода, Съюз на пенсионерите, Съюз на репресираните, Съюз на патриотичните сили, БЗНС-Пинчев, БЗНС-НС, Добруджанското и Македонското дружества, представители на Арменската общност, Варненската митрополия, ОКЗНИ и др. Ръководството на комитета се пази в тайна заради страх от провокации.
159
1944
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
159
 Видими 
29 Август 2005 22:02
Не знам какво трябва да се случи вече, за да се съобрази Дебилската партия БСП с мнението на БЪЛГАРИТЕ! Тия са готови още една гражданска война да докарат , само и само ПараВанОглу да има още един мандат. Но няма да стане.
29 Август 2005 22:15
Българска Турска Социалистическа Партия [/b]

Редактирано от - bot на 30/8/2005 г/ 09:59:44

29 Август 2005 23:10
Много се драматизира според мен
29 Август 2005 23:27
Браво Кирчев!
Това ти е най-умното и най-удачното изказване за цели 15 години.
"участието на ВМРО в протестите не е учудващо, тъй като само преди няколко дни те бяха готови да влязат в правителството на БСП".
В десяткатааааа!!!!
30 Август 2005 00:16
След като НДСВ не подкрепи протестите, а се скри, църквата няма повече работа там
ето какви били църковните работи, наред с пидалити
30 Август 2005 00:40
Брюксел налива пари за проекти в София-област и Варна, с грандиозна сума ще разполага догодина ведомството на Етем
5 милиарда евро в ръцете на ДПС
Финансовият ресурс, който ще върти движението, се утрои

......................................... ......................................... .......
в. "Монитор"-30.08.2005
...................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:

Натиснете тук
http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=52 167&eid=462
ВНИМАНИЕ: БЕЗ интервали в адреса на сайта!!!



Редактирано от - paragraph39 на 30/8/2005 г/ 00:42:36

30 Август 2005 00:47
Струва ми се, че някой е погнал Християнското Православие за сметка на друга сатанинска религия ама няма да я бъде вашата
30 Август 2005 00:53
Уви, цялата работа българска е такава - заради партиини пристрастия дори митрополит е готов да се откаже от уж святото дело да служи на родината си.
30 Август 2005 02:28
Църквата е принципна само по педалските въпроси ..Ама и там май не е много
30 Август 2005 02:50
Църковен скандал за областния на Варна

Чекайте само черешовото топче да докарат с влака като през през 23 септември 1923 година попвете да докарат , пак като пукнат с него те турчулята на ДПС сами в морето ще хукнат от срах ще се издавят!!!
30 Август 2005 02:51
Евреите пак натиснаха патрярха на Бг.Имат опит 6о години нали ни управляват.Заплашили са го че пак ще разделят черквата както преди и тои се отказа да се бори против евреиско и турско робство.За годините му такава реакция е нормална.Но ние по младите требва да покажем на поробителите евреи и турци че сме рая непокорна.Гордо знаме ни е Ботев прув учител Волен Сидеров.Поповете като народни вождове требва да участват масово в протестите.С кандилниците да гонат от савета злите духове евреиски и турски.Народните артисти да прават театар на плошдада как хранат турчин с пиле и после булгарина му плаща пари за това че си е пилил забите-зубен данак от време оно.Никога повече турско и евреиско робство.Ако Русия и Америка искат евреиско робство ние не искаме повече.
30 Август 2005 03:36
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 30/8/2005 г/ 10:00:18

30 Август 2005 03:42
...За Дружеството за приятелство с народите от ОНД Найденов каза, че е това е независима организация и действа самостоятелно от БСП, въпреки че нейният председател Захари Захариев е член на Висшия съвет на БСП. ...
Гъонсурат (по ДПС) братче. Обикновен ... комунизъм.
30 Август 2005 03:51
Буря в чаша с вода. Стотина безработни хайлази и пенсинери се пъчат да направят революция. Няма кой да им повярва.Мераците били икономически, ами какви да бъдат, само духовни, след като дядо Кирил се е намесил, ама после набърза ръка се отказа кога синода му показа жълт картон...Болни провокации, с привкус на тротоаристика...
30 Август 2005 04:40
Жалко...за кой ли път умниците у форумо ручат нахалост жабетата.
Даже и Дон Кихот Параграфски не казва вече къв за е плана на народното недоволство, а се е загрижил за финансовия ресурс.
И поп Киро е духнал зад граница.
Както и умното Chicho Dr./де и той, барабар Петко с мъжете, си е дал гласчето на Болен Лидеров/, вместо да ни разказва ка турското му приятел е стискало чашата, или па за бурите и жъненето на др.Живков, унило ни разправя за комунизъма.
Тъй за е, приятели...Че акъл не може да ви се вкара-не може.Поне тез жаби ги оставете на мира.
Успех.
30 Август 2005 05:11
Време е БПЦ да се прекръсти в ТМЦ ( демек турса мюсулманска цръква или как се казва там по мюсулманията). И да се започнат усилено строежите на джамийки. Ред църкви, два реда джамийки. Да започнат продажбите на фереджетата и шалварите. Фесовете - по желание. От там нататък ( това с дупенето) ще ви бъде обяснено на място. А некой гъкна, а ...ръц...главата...
30 Август 2005 05:20
Бай Хасане, тази тема беше вчерашната бе аркадаш! И нещо за разлика от друг път, не си много ясен; от ракията ли е, от бурята ли е, не знам. Нищо, да си жив и здрав! Лошо нема!
30 Август 2005 05:28
Докторе, може и да е от ракията, ама твойта ракия май...Да ти кажа честно-щом и начетен човек и доктор кат теб се е заплеснал у боклуци кат Лидеров, кво ли остава за останалата паплач.
Нищо, да си жив и здрав!Лошо нема!
30 Август 2005 05:43
Бай Хасане, от уважение към теб ще ти повторя защо гласувах за Атака. Нямах намерение да гласувам въобще. Но ден преди гласуването получих е-мейл от нашето консулство с разписание къде ще сегласува. Тук в наше село (Хюстън) бяха определили Еврейският Културен Център за място за гласуване. Е, иронията беше повече от крещяща. Щом е там, значи най-подходящата партия за гласуване би била Атака! На 25 мили от мен се намира районният клуб на ККК. Ако беше там гласуването, нямаше как да не гласувам за Евророма. Ако беше в клуба на демократите - ДСБ щяха да са моя избор, ако беше на републиканците - разбира се, че БСП и т.н. Но да ти кажа мнението си: Споделям с Атака няки идеи като тази да застрелваш като куче всеки, който ти влиза незаконно в дома ти и някoи други. Това, което ме съмняваше в Атака и се оказа вярно, е, че те се правят на фашисти (към, чиято идеология аз стоя близо), а се оказаха живи комуняги. Но това да е! Да сме живи и здрави!
30 Август 2005 05:57
Живи и здрави да сме сите, Докторе!
И все пак-жалко е, ако окумуш чиляк кат теб гласува според туй де е гласоподаването, а не според съвестта си...А и с признанието си, че си улюбен у идеологията на Мусолини, ма фърляш ептен у тъчо.
"Всички сме хора на таз земя-и бедни, и богати.И всички имаме сърца..."
Докторе, докторе...
30 Август 2005 07:02
Eйй, ама много преливане от пусто в празно... Дайте да го видим тоя областен, да поработи някое време па тогава да го съдим. Ако върши работа ако ще патагонец да е. А поповете дето църковните си работи не могат да оправят да не се мешат. Казах
30 Август 2005 07:38
Росен Диминтров от ДПС готвели за областен управител? Нали беше кандидат за кмет на София?Предлагам: На всички области да сложат софянци а градовете да се наричат София-1, София-2 и.т.н.Черно море да се прекръсти Софийско море.Златни пясъци във Софийски пясъци.
30 Август 2005 07:58
Да не би да имаш предвид Росен Владимиров - досегашния областен на София ?!
Та той София оправи, та сега Варна ???
Стига експерименти бе, хора ???
30 Август 2005 08:05
Лично аз, като варненец, вече нямам нищо против областен управител от ДПС, в светлината на ония пет милиарда евро за София-област и Варна, за които Параграфът споменава късно снощи. С тези пари ще се разпорежда министър Етем. Представяте ли си каква част от тях ще стигне до Варна, ако начело на областната управа не е техен човек ? Прочее, колкото и да не обичам ДПС, не мога да имам нищо срещу споменатите пари...
30 Август 2005 08:10
Не са само пенсионери и лумпени на митингите във Варна!За съжаление това са част отхората, които все още вярват, че с участието си на изборите могат да променят нещо и излязоха да попитат защо никой не ги бръсне за жълта слива.Какво са немощните ви гласчета , бе хора, та тук става въпрос за пари и то много пари.Една от най-силните икономически зони ако не може да завладее ДПС, как ще я кара?Меди Доганов си е направил добре сметката - там, където е заблудения му електорат (дедо хасан и баба Фатима)друг да сърба попарата(справка- Кърджали, Хасково), а на морето - мародерите от върхушката на ДПС, които работят по дългосрочния план за "освобождение на турците в България(виж сайта на ДПС, който не се подновява от изборите, защото засега лъжи повече не са необходими).
30 Август 2005 08:13
Докторе, не мога да си представя уравновесен човек да гласува за А, така, но Вие сте специален случай, по изхода на компютъра личи, че сте сте от щурмоваците на Костов от 97-ма година и напуснали Родината да си строят собствения капитализъм...Никой не може да ти каже копче, ама нема и да ти верва... Бъди здрав.
30 Август 2005 08:20
“"Това е подмяна на вота на варненци, редно е постът да бъде даден на партията, спечелила най-много гласове на изборите", заяви тогава митрополит Кирил.”
“Представител на църквата дори влезе в сформирания революционен комитет (?!?)”
“"След като НДСВ не подкрепи протестите, а се скри, църквата няма повече работа там", заяви протосингелът на митрополията Серафим.”

Свещеници-политици нямат работа в Църквата. А църквата в политиката – съвсем!
“"Логично е областният управител на Варна да бъде от НДСВ, защото ние взехме тук най-много гласове", коментира жълтият депутат Анелия Атанасова.”
Къде й беше логиката по времето на НДСВ, когато областният на София беше от ДПС? А и нещо не си спомням барикади по кръстовищата и войводи с байраци по това време!
BTW, принос на българите в историята на световните революции – революционен комитет (след., подготовка за революция) против административно назначение в държавата!
30 Август 2005 08:45
Олимпи Кътев по Би Ти Ви при Бареков за въпросните пари.



Уф ...


Всичко е интерес и пари ! САМО интерес и ПАРИ !

30 Август 2005 09:00
МОЛЯ за съобразяване с подписаните споразумения!!!
Къде бяха всички тези защитници на българщината, когато 50 дена се водеше тази унизителна и бандитска договорка за разпределението на постовете!!!! И сега като им опря яйцето да задниците ревнаха... НЯМАТ право ДПС ще си имат областни 6 бр. където си поискат иначе предсрочните избори чукат на вратата и тогава БСП пада, Станишев пада, Парванов пада, Петков пада .... ей момчета как ви се струва толкова много падания заради някаква си Б-я .... айде у лево
30 Август 2005 09:03
Имах една колежка литераторка, която на думи беше голям идеалист, но как умееше да си прави сметките.
Идеалисти има само като лирически герой в изкуството.
30 Август 2005 09:06
Забравижх да пиша, че колежката се издигна до плевенската телевизия Спринг.
А идеалистите обикновено нищо не постигат.
30 Август 2005 09:40
Местната кабеларка в Плевен не се ли казваше Спринт?
30 Август 2005 09:51
В неделя 17 организации във Варна сформираха революционен комитет срещу назначение на областен управител от ДПС. Те се заканиха да блокират пътните артерии на града и на всяка барикада да поставят комендант, лекар и свещеник
Това "17 организации..." има ли идейно нещо общо с гръцката организация "17-ти ноември" или е само емблематично съвпадение?

Редактирано от - Zmeja на 30/8/2005 г/ 10:19:21

30 Август 2005 10:46
Етническото напрежение няма да затихне, а е възможно дори да ескалира след назначаването на областните управители. Фактът, че общественото недоволство не е изразено в масови улични протести и сблъсъци, съвсем не означава, че то е изчезнало от само себе си и вече не съществува. Това е елементарното поведение и щраусово мислене и философия на болшинството от сегашните управляващи. Много опасен е парният котел с пореден манометър. А "когато тайно и полека народът порасне с няколко века" всички и цяла Европа ще се правят на неприятно изненадани от незрелостта на българския народ. Егати демагозите!
Изходът е :
1.Незабавна промяна на избирателния закон в смисъл:
- преобладаващ мажоритарен вот;
- даване право на глас само на постоянно живеещите в България наши граждани;
- организиране на избирателни секции само на територията на страната;
- избор на областни управители.
2.Незабавна промяна в Закона за българското гражданство - премахване на двойното гражданство.
3.Гласуване Закон за референдумите, при който 150-200 000 подписи на български граждани да водят до задължителен референдум, резултата от който има силата на закон.
4.След изпълнението на т.т. 1, 2 и 3 - разпускане на парламента и насрочване на нови избори.
5.Назначаване на служебно правителство, което да има една единствена задача - подготовка на новите избори, без право да подписва международни договори и споразумения и да извършва приватизационни и други сделки.


30 Август 2005 10:49
Змея, има и 17 мига на пролетта, а като спомним Евангелието и 153-те риби на Иисуса, което си е 9*17, разбираме, че па си е комуно-ционска уйдурма!
30 Август 2005 10:53
Ваше Змейство
Забравили сте си точка 6. Президент, МП и председател на НС да се избират поименно- н.в. СС, великият ИК и благия ВС.
30 Август 2005 10:55
Да бе! Как не се сетих за 17-те мига от пролетта?! Защо ли са ми толкова глави! Явно трябва да насроча съвещание.
30 Август 2005 11:10
ПОМНЕЩ,
Грешката е моя, че не съм подчертал специално, че нямам претенции за изчерпателност. Маркирал съм само най-неотложните и реално възможни политически действия, които ако не станат по нормалния има вероятност да станат по ненормалния начин.(Макар, че в политиката местата на понятията нормално и ненормално често се сменят.)
А когато ме изберете за презиент ще направя цялостна реформа на всички власти (включително и паралелната престъпна). Защото в България само Змей може да направи това! Въпросът е и дали АЗ ще се навия.
30 Август 2005 11:11
Това направо е изненада!
, , Варна. Над 1000 варненци се събраха тази вечер на общоградския протестен митинг срещу назначаването на областен управител от квотата на ДПС, съобщи БНР. Митингът е под надслов “Падне ли Варна-губим България”.

В един от най мутренските градове , водещ остро съперничество и конкурентна борба със София , от 400 000 само хиляда предимно мутри се вдигат на , , Революция”.Трошат се , като глинени гърнета се трошат разбойническите демагогии.
Варна която е под контрола на силови групировки инсценира етнически вот.
Ми да си го върнат от странство онзи Костовия хубавец Христо Кирчев за да им оправи далаверите
.

Църквата в цял свят е пародия.Какви смешни напъни прави да върне мисленето на хората на нивото на средновековното мракобесия.
Тя внимание не заслужава.
РевоУционерите , револУционерите , дето им плащат да подменят битката с кифли , гевреци , мутри и криминални типове , явно стават за смях.
Номера им не минава.Отвращават и отблъсват хората от реалните проблеми с просташката си пъргавина, но няма как да накарат проблемите да се решават, сами по себе си.
Само отвращението става двойно по голямо.И от тези който са го създали и от тези на който им се плаща да го префасонират , подменят и се оближат от него.
Както е тръгнало почвам да вярвам , че България става нормална страна.След като народа така ясно и бързо разпозна последния ход на мафията с Атака и Волния фюрер.
В атака в атака е народа , нормалните хора на България са в Атака.
Никаква подстава на фюрери няма да компрометира тази необходимост и никакво мутренско мислене няма да баламоса народа.Нормалният народ.
30 Август 2005 11:13
Ваше Змейство,
Е на това му казват - да утепаш змея с вилица.
30 Август 2005 11:32
Мдааа, а некои форумни комплексари не спират да редят дитирамби за величието на "морската (ах защо само морска?!) ни столица", за превъзходството на чайката на тъпия кестен и прочие дивотии.
Е, видяхме ги. Морските патриоти. Турете им за областен чеченец с руски паспорт, та да мирясат
30 Август 2005 11:33
Zmeja

ще те издигнем като независим кандидат !
Навий се бе колега1
с тия много глави кой ще ти излезе насреща? Те мафията на един нищо и никакъв гущер я оприличават, а и тойвсе си реже опашката...
30 Август 2005 11:34
Само лека поправка по същество.
Времето на площадите не е минало, а тепърва почва.

_______________________
"Ако народът не вярва на управниците си, те не могат да останат на власт." Конфуций
30 Август 2005 11:35
Интересно дали Борислав Ралчев плаща и на журналистите, за да пишат тия материали, имитиращи големи протести. Истината е, че много тарикати и играчи се събраха във Варна, като Ралчев и Цонев, но съм сигурен, че ментата ще го надцака.
30 Август 2005 11:40
Скандалът определено не е църковен, макар че митрополитът е достатъчно скандален като духовно лице. Ако направят проучване за рейтинг сред владиците, Кирил двърдо държи последното място.
***
Нормалните варналии сме против типажи като Янко Станев или онова малоумното, забравих му името - местния шеф на ДПС.
Но варналии сме най-вече всякакви революционни комитети, гарнирани с ВМРО и Дружества за дружба, приятелство и взаимопомощ с народитне на СССР и ОНД.
Във Варна никога не е имало революции, ние не сме такива хора.
Смятам, че ако се сложи Росен Владимиров, ще е разумен ход.
30 Август 2005 11:45
Пак не вдянах нящо... Кой все пак ще разпределя около 3млрд евромъни за Варненско - Росенчо или някой друг
Ако е Росен Владимиров - работата е ясна, тристранката си ги делка и всеки гушка по 1млрд!
Ама ако не е той ???
30 Август 2005 11:52
Марко Тотев, ти пък кога стана говорител на Варненци. Тука е вавилонско стълпотворение от всякакви "гелмета" гастрольори от цела България. Голям митинг 1000 човека, че то "гезмето" има много повече посетители по това време без да са протестиращи... Хайде холан, иска им се на някои безредици, ама Кайли варненеца не е балама да прави нови народин гьнсурати, ала Костоф и Надка от недалечното минало около Народното събрание.
30 Август 2005 12:06
Zmeja:
Изходът е :
1.Незабавна промяна на избирателния закон в смисъл:
- преобладаващ мажоритарен вот;
- даване право на глас само на постоянно живеещите в България наши граждани;
- организиране на избирателни секции само на територията на страната;
- избор на областни управители.
2.Незабавна промяна в Закона за българското гражданство - премахване на двойното гражданство.
3.Гласуване Закон за референдумите, при който 150-200 000 подписи на български граждани да водят до задължителен референдум, резултата от който има силата на закон.
4.След изпълнението на т.т. 1, 2 и 3 - разпускане на парламента и насрочване на нови избори...


Подкрепям напълно!
Само дето аз лично предпочитам т.3 да е първата в поредицата - и да са достатъчни 15.000 подписа. Още по-радикално!
Друго допълнение - нека си остане двойното гражданство. Но да се гласува само на територията на РБългария и в посолствата. И тези, които НЕ са дипломати или студенти и НЕ са живели в България през последните 5 години - нямат право на глас.
Нататък - всичко по реда си.
30 Август 2005 12:12
30 август 2005 | 06:37
Агенция "Фокус"
На 30 август 1984 г. в 17, 30 чaса в чакалнята на железопътната гара в Пловдив избухва саморъчно направено взривно устройство. На място загива 50-годишна жена от Кърджали, а 13-годишно дете остава без око. Ранени са още 41 души. Атентатът е дело на турски терористи. В 18, 05 часа е извършен втори терористичен акт - на паркинга пред аерогара Варна избухва бомба, която ранява 2 жени.


30 Август 2005 12:50
Ако 90% от българите бяха гласували на последните избори, а не само 40%, сега нямаше да има такива проблеми. Така че: на следващите избори гласуване под строй, както по червено време, и ето ти го Доган само с 4% в парламента???
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД