:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Една трета от общините приключват 2000 г. без дългове

Около една трета от общините в страната ще приключат 2000 г. без неразплатени разходи, сочат предварителните данни на Националното сдружение на общините. Това се случва за първи път през последните 3-4 години, уточни Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на сдружението. В момента организацията обобщава размера на неразплатените разходи, които общините ще пренесат в новата година.

Как да се подобри финансовата дисциплина на кметовете ще се обсъжда на общото събрание на сдружението в края на следващата седмица. Тогава експерти на финансовото министерство ще разяснят изискванията, които трябва да се спазят при съставянето на общинските бюджети.

Ще обсъдим и какви приоритети да следват местните управи при разпределяне на разходите, след като тази година те получиха правото сами да определят техния ред, обясниха още от сдружението. От управата предлагат харчовете за преодоляване на кризи, бедствия и щети да са от първостепенно значение за периода, през който възникват такива събития. При необходимост с предимство ще се осигуряват пари за отопление или за участия в инвестиционни проекти.
274
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД