:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Военна прокуратура подхвана гласа на министър Йорданов

Селвелиева обвинена за издадените тайни по делото "Луканов"

Шефката на пресцентъра на МВР можела да провали разследването кой уби бившия премиер
Военна прокуратура е образувала дело за теча на информация по делото "Луканов" и е обвинила шефката на пресцентъра на МВР Нина Селвелиева. Това е първото разследване на пресаташе.

Миналия февруари Филчев нареди проверка кой е дал на в."168 часа" документи за побои на задържани за убийството на Луканов и е разкрил на "Демокрация" схемата на разследването. Публикациите са от началото на 2000 г., когато Селвелиева току-що оглави пресцентъра на МВР. Делото "Луканов" се пазеше в тайна и от висши магистрати, фактите знаеха само Божидар Попов, Ботьо Ботев и следователят Богдан Карайотов. След пенсионирането на Карайотов Филчев го взе за прокурор.

Сега се установило, че с бездействието си Селвелиева позволила теча на информация и можела да осуети разследването кой уби бившия премиер. Тя е обвинена за длъжностно престъпление, наказанието е до 3 г. затвор. Селвелиева е с мярка за неотклонение "подписка" и трябва да иска разрешение от прокурор за всяко излизане навън, дори ако пътува с официална делегация. А разследването кой уби Луканов приключи преди дни и прокуратурата се кани да го внася в съда.

Селвелиева отказа всякакъв коментар. Във военното следствие и прокуратура се позоваха на "следствената тайна" и препратиха за информация към филчевия говорител Николай Марков. Марков обясни, че нищо не може да каже.

КОМЕНТАР:

На това му се вика "с един удар два заека". С обвиняването на Селвелиева Филчев и сие си намериха виновен за батаците по делото "Луканов" и се застраховаха от евентуално фиаско в съда. Удариха и МВР, на което главният прокурор има зъб заради "бръмбарите" в дома си. И освен над зам.шефа на НСБОП Светозар Спасов (чието нареждане за арест още не е отменено), сега мечът на Темида висна и върху пресаташето на вътрешния министър.

Нищо, че акцията няма нищо общо с установяването на истината и раздаването на правосъдие. Някой да го е грижа за това?
570
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД