:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Снижава се интересът към обходни пътища за Централна Европа

Румъния оставя на България Дунав мост-2

Букурещ се дистанцира от финансовата страна на проекта
Ще чакаме да видим как България ще започне работата по втория мост над Дунав и тогава ще реагираме, заяви вчера в Страсбург новият премиер на Румъния Адриян Нъстасе.

Запитан от в. "Сега" дали неговото правителство потвърждава интереса на Букурещ за изграждане на моста Видин-Калафат, той каза, че желае продължаване на сътрудничеството в тази област. Но заедно с това акцентира на променената обстановка в Югославия, която се отразява и върху проекта за втория мост.

"Знаете, че новата ситуация в Югославия промени географските, политическите условия и цялата среда за изграждането на този мост. Известно ми е, че от страна на българските власти има интерес да продължат усилията за изпълнение на проекта, и е сигурно, че ние няма да се противопоставим. Но във финансов аспект грижата пада върху българската страна", подчерта Нъстасе.

Той е на обиколка из европейските институции, за да представи приоритетите на новото правителство. Във вторник и сряда гостува на Съвета на Европа, а от вчера следобед е в Брюксел за разговори с председателя на Европейската комисия Романо Проди и с генералния секретар на НАТО Джорд Робъртсън.

Нъстасе отправи от Страсбург призив да се премахне визовия режим за румънците, който той определи като "несправедливо поставяне на румънските граждани извън свободното движение в Европа". Той обяви, че неговото правителство ще започне енергична лобистка кампания, за да убеди западните столици, че Румъния заслужава да бъде приета в НАТО през 2002 г. Що се отнася до ЕС, Нъстасе не можа да определи кога очаква да приключат преговорите за членство на Румъния. Новият премиер каза, че продължава да вярва във възможностите на Пакта за стабилност да допринесе за сътрудничество между балканските държави. Той обаче не назова нито един проект, започнат в Румъния със съдействието на пакта.
4
303
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
25 Януари 2001 10:54
Балканска сговорчивост.
25 Януари 2001 13:22
"Vie daite parite. Nie shte minavame po mosta..." Da, te mostovete otvariat dosta rabotni mesta, ne e za prenebregvane... Neka, neka da stroim! Most
25 Януари 2001 16:20
Какъв е проблемът? На Румънците мост не им трябва.

Нашия мил президент си писа 2 (ДВА) пъти в актива, че е убедил Румънците мост да се строи (при това те нито веднъж не са отказвали - просто им е все тая и пари няма да дадат).
25 Януари 2001 17:10
Абе аз от 11 години се прибирам по 3-4 пъти годишно с кола от Германия, и дори в най-лошите времена на Сърбия е било сто-пъти по-добре да минавам оттам, отколкото да имам вземане даване с ония гадни румънци! Не мога да си представя кой ще е тоя луд, който ще тръгне за западна Европа по по-дългия и много, ама много по-лош път през Румъния, при условие, че Сърбите си имат и аутобани, и с тях можеш поне да се разбереш. За чий х..й ни е да даваме пари за Дунав-2 ??? Най-много за да може Йоанна пак да се чука с Чочо
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД