:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нестандартен туризъм ще правят в Източните Родопи

Източните Родопи могат да привлекат много чужди и наши любители на алтернативните видове туризъм. За целта ще се разработват проекти, които ще търсят финансиране от програмите на ЕС. Това съобщиха вчера от Българската асоциация за селски и екологичен туризъм.

През миналата годината 200 чужденци и 3000 българи са посетили природния център Маджарово. В ловното стопанство край Момчилград пък са ловували от 150 до 300 чужденци.

Бюджетите, предвидени в регионални програми, всяка година намаляват, алармираха от асоциацията. За 2000 г. са били отделени 1 млн. лв. за Трънска екопътека и 96 000 лв. за поддържане на Деветашката планина, а тази година сумите са съответно 500 000 лв. и 20 000 лв.

Асоциацията работи заедно с фондация "Зелени Балкани" и Дружеството за защита на птиците за развитие на орнитологичен туризъм и се надява, че проектите, които ще се разработят, ще осигурят поминък на хората от Източните Родопи.
1047
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД