:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ДЕСЕТА МУЗА

Гениалните идеи идват в кръчмата или WC

Гениалните идеи най-често спохождат мъжа, когато е в кръчмата, зад волана или в тоалетната. В женската глава обаче те се раждат обикновено по време на разговор с приятелки.

Това сочат резултатите от проучване във Великобритания, изследващо творческия процес при вземането на решения. В анкетата са участвали 1000 души.

Психологът Питър Марш, анализирайки резултатите, твърди: "Творческите идеи се зараждат в главата на мъжа и на жената най-вече докато те си почиват. За мъжа времето, изразходвано на тоалетната чиния, дава отлични възможности за размисъл. При жените творческите идеи се раждат предимно по време на разговор с други хора. При нежния пол процесът на възникване на необичайните идеи е по-социална дейност, отколкото е за мъжа."

26 на сто от жените раждат творческите идеи, докато бъбрят с приятелки. Но 6% от дамите биват осенени от гениалното решение на даден проблем, докато са под душа. Необичайните решения изникват в съзнанието на мъжа, когато е зад волана на автомобила (в 11 процента от случаите), на работното си място или е в кръчмата (пет на сто).

Междувременно в. "Аргументи и факти" изчисли, че средностатистическият гражданин на планетата през 60-годишното си разумно съществуване прекарва една година и половина в тоалетната. За транспорт, най-често зад волана, изразходва други три години от живота си. За работа му се събират 10 години.
527
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД