:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Енергийна тесла, но след изборите

Токът ще поскъпне с 5 до 10 процента от 1 август. Ще се въведе и такса за ползване на електромер
Снимка: "Сега"
След седмици увъртания, отричане и заклинания вчера от Държавната комисия за енергийно регулиране (ДКЕР) признаха, че ще разрешат вдигане на цената на тока за бита още тази година. Избраната дата е 1 август, разкри вчера зам.-шефът на ДКЕР Игнат Томанов. От същата дата вероятно ще се въведе и такса за ползването на електромер. За нея настояват новите собственици на електроразпределителните дружества (ЕРП). Размерът й все още не е известен.





Вдигането на цената ще е в рамките на 5 до 10%, както са обяснили пред комисията новите собственици - CEZ, E.ON и EVN. Трите фирми в момента все още преговарят и не са внесли конкретни предложения за нови цени, каза Томанов. Това ще стане до средата на другата седмица.

ДКЕР поиска първоначално от фирмите 3-годишни бизнеспланове с точни разчети за цените. Има обаче принципно споразумение в средата на 2006 г. да бъдат премахнати 75-те по-евтини киловатчаса електроенергия, които плаща населението. Отменянето на този бонус ще замести следващото повишаване на цените. За 2007 г. все още не е мислено.

И трите дружества настояват да се въведат диференцирани тарифи за тока. Според Томанов засега единствената възможност е това да се случи в така наречените "върхови зони на потребление". Това са часовете между 6 и 9 сутринта и между 18 и 20 вечерта. През този период цената на тока би могла да е по-висока, тъй като консумацията е много голяма и това би имало възпиращ ефект. Проблемът е, че часовниците на всички 4 милиона битови електромери у нас трябва да се пренастроят, а за много от тях това е невъзможно.

Другата възможност според зам.-шефа на ДКЕР е да се въведат различни тарифи за потребление в голям и малък град или във вилни зони, но това не може да стане от 1 август.

Федерацията на потребителите оспорва двете повишения на цените на тока през 2003 г. и 2004 г. пред Върховния административен съд, заяви вчера председателят й Павел Кърлев пред "Инфорадио". "Потребителите бяха разделени на отопляващи се и неотопляващи се с парно. Това ги постави в неравностойно положение. Докато ВАС не се произнесе, ДКЕР не бива да вдига цените", твърди Кърлев.
165
863
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
165
 Видими 
10 Март 2005 01:46
Такса за използване на електромер?!
Утре на пазара бай Пешо ще започне да ми удържа такса за използване на кантар! Така де, аз с моето желание да плащам точно за каквото получавам му създавам допълнителна работа и трябва да си платя..
10 Март 2005 03:21
Апетита идва с яденето и далеч не е луд този който изяждя баницата, а този, който му я дава.
Засега дори в Обединение на форумци Натиснете тук има хора които свидно пазят "такса мощност" и възможните и произволни.
Но...
10 Март 2005 07:36
нормално. всичко трябва да стане както в европа до 2007.
цени, данъци, закони, правила. а доходите -- е, там е кой
каквото си изкара, освен за тея с връзките, дето лапат дотацийки.
така че живи-здрави. има накъде да се дигат цените
10 Март 2005 07:40
"Такса ЕЛЕКТРОМЕР"?!
Това подозрително прилича на "Такса ВЪЗДУХ" на Топлофикациите...
10 Март 2005 07:54
Ей това е либералния модел, дето вчера го дъвкахме.
Един умира, друг му го завира.
Нашите управници-капути дето играят по гайдата на МВФ и СБ и приватизират поголовно ей до това водят. Не трябвало да има Държавни монополи и те ги продадоха и последните станаха частни монополи. Т.е., Държавата да не цуца, а някакви частни дружества да цуцат. Така и Държавата бедна и хората бедни. И накрая да влезем в Европа с гол задник.
Либералният модел означава КОЙТО Е БОГАТ ДА СТАВА ПО-БОГАТ, КОЙТО Е БЕДЕН ДА СТАВА ПО-БЕДЕН. Това са степените на свобода, които либерализмът позволява. И тук таме някой де успял да открадне се промъкне към богатите.

10 Март 2005 08:08
Mrx++,
това не е "либерален модел", а неадекватен модел. За да не се повтарям тук, виж предпоследния постинг Натиснете тук
10 Март 2005 08:16
Интересно ми е на тия от Столипиново, Шекер махала, Факултето и тем подобни квартали каква такса ще им събират и как точно ще ги накарат да си платят поне тези нови 5-10%, да не говорим за цялата консумирана електроенергия. Идиоти управляващи, съберете тези пари и няма да има нужда от новото увеличение. Ми вие както сте тръгнали утре ще ми искате такса за това, че сте си изтрили зъбите, дъвчейки агнето или пържолата, които аз и уважаваните от мен форумци са подсигурили за вашата трапеза. А идеята има кой да ви я даде - ДПС са ви коалиционен партньор!
10 Март 2005 08:19
Ето, ето, вижте само! Спрях парното и телефона, сега вече съм напът и тока да спра. Остава май само да въведат такса 'водомер' и 'доставка на водата до Вашия дом' и се изнасям на палатка на Витоша. Там никой няма да ми иска такси.
10 Март 2005 08:23
пешо,

още днес пускам предложение за винетки и за гуменките. нема да търкаш планинските пътеки за без пари, ей.
10 Март 2005 08:26
Пешо, Пешо, колко си наивен !

Ткаса "палатка" съществува поне от 20 години.. Сериозно, ако не знаеш - ако решиш да си направиш къмпинг на открито, трявба да платиш такса май 2 лв/нощ в близката община.

Та, не се радвай, мърдане няма.
10 Март 2005 08:33
Живея в къща, в която все още не са успели да "извадят" електромера ми на улицата (аз съм си го купувал). За да се провери показанието е необходимо лице от крадците да ми иска ключ за да отвори таблото. Гарантирам, че от три месеца никой служител на крадците не е идвал изобщо. Значи излиза, че трябва да плащам допълнително за нещо, което е моя собственост и което никой от крадците не използва за нищо. Това наистина е диш-хакъ. Между другото така поне разбрах защо "изваждат" електромерите навън. Тогава съвсем никой никога няма да може да докаже кой и кога е засичал някакво показание и какво е било то.
Крадците от "Софийска вода" ми вписват в сметките някаква такса ТЕЦ, при положение, че в радиус няколко километра няма тръба за парно. И ходих в "бизнесцентъра" им, и казаха, че, да, ще оправят грешката и ... продължават най-нагло да крадат. Крадците от БТК още не седнали на новите си кресла и вдигат цените, режат кабели на малки фирми и ...
Апропо, краднаха ли ни вече Мусала?
Ужас! Европа!? Нее... Джунгла!
10 Март 2005 08:35
Има доста хора които прескачат границите на нормалния популизъм. Но за популизма се плаща, макар и със закъснение. Не че приватизацията е лошо нещо.
Това повишение на тока а и следващите които идват са отдавна предизвестени. Популистите са единствените изненадани.
Сега се изплаща данък "популизъм в миналото" с начислените наказателни лихви.
Лихвите на данък "популизъм днес" се натрупват. Първите падежи ще са в началото на 2007.
10 Март 2005 08:38
ole-le околкото си спомням ставаше въпрос, че всичко трябва да се приватизира. Е в електроразпределението вече всичко е приватизирано. Искаш да въздействаш на частни компании как да си определят цените??? Това е голяма новост за мен.
10 Март 2005 08:43
Heat,
кво ще кажеш ако дойдат да ти обират дома и ти викнеш "Помощ крадци",
те да ти кажат - "Я млъквой бе популист ! Ние имаме разходи за бензин да ти дойдем до къщата, за нови коли на мутресите и т.н. и т.н. все присъщи и обосновани разходи. " ?
*
А популос, значи народ. Популизъм не е мръсна дума, а защитата на интересите на народа не мръсна работа...
*
Като говориш за популизъм що не говориш и за лобизъм ?
10 Март 2005 08:48
Heat,
за разлика от Топлофикация, Електроразпределението и електроенергийната мрежа е естествен монопол. Много пъти (в постинги) съм писал тревиалното, че по лош от държавния е единствено частния монопол. В програмата съм застъпил ясна регулация на монополите в полза на населението и антимонополни мерки.
*
Пълна стопанска свобода трябва да имат хората от дребния и среден бизнес, в конкурентна среда, но не и монополите !
10 Март 2005 09:05
Вярно е, че от държавния монопол по-страшен е само частният!!! За наше съжаление обаче в България няма измърване от тях. Така че ако искаме ток и телефон, ще си плащаме и колкото и постинга да напишем, ще е все тая....
10 Март 2005 09:12
Въпросът е имаме ли избор, доставчикът на електричество да бъде компанията А или Б, а защо не и В?
Нямаме!!!
Какъв монопол всъщност е премахнат???
Никакъв, просто е трансформиран от един тип собственост в друг.
Защо все пак всички управляващи мислят, че държавната собственост е държавна?
Май нещо грешат, тя и моя и твоя и на съседа и т.н.
Същото е и с държавният бюджет - кинтите.
Как така с лека ръка, без много да се мисли и най-вече с прибирането на тлъсти комисионни се продава това или оново, без някой да се допита, поне до част от истинският собственик?
И като се има предвид, че до преди 15-тина години, всичко беше държавна собственост, се питам: Къде изчезнаха тия пари от тази поголовна приватизация?
На всичко отгоре се дават напълно легални комисионни и се говори за тях като нещо нормално, за всяка сключена сделка. Имам чувството, че Агенцията за приватизация и най-вече правителството, не са държавни структори, а някакви частни консултантско-брокерски фирми.
Най-много се стреснах, когато започнаха да отдават плажната ивица по черноморието на концесия, мислех си, че в съвсем скоро време ще променят конституцията, защото плажната ивица е изключителна държавна собственост и не може да се купува или продава. Сега се чудя, кога ли и на кой ли в празната, алчно-безочлива главица, ще проблесне авангардната идея за тазли лека промянка на основният български закон?!?!?!?!?!?!
Само сапът ще ги оправи тия алчни и безскруполни копеленца.
Гласувайте за ВМРО и ако вземат да се гънат нещо, грабваме сапът и почвама по тях!
10 Март 2005 09:19
ole-le,
Използвам думата популизъм като синоним на демагогия. Многократно експертите са казвали и казват какво ще стане ако има безогледен популизъм с цени, но естествено винаги популистите знаят по-добре от експертите. Когато експертите казват, че декапитализацията на естествени монополи води до повишаване на цената в бъдеще с повече отколкото е моментното спестяване, следват обвинения че народа е беден и не може да плаща. Когато неизбежното поскъпване настъпи, пак същите популисти се изправят отново гордо ни лук яли ни лук мирисали и обясняват отново със същия плам и дръзновение колко лошо е поскъпването и че ако били те....
Едно единствено нещо не съм видял от популисти в живота си. Опит за разумно и трезво оценяване кое защо се случва.
Освен това има една характерна особеност. Популистите винаги смятат че нещата ще се развиват според техните желания а не според икономическата логика.
10 Март 2005 09:26
Heat,
а на какво според теб се дължи декапитализацията ? На "ниските" цени ?
А може би прокуратурата по добре знае ?
10 Март 2005 09:29
Ми да си вземат електромера тогаз и няма да им давам такса електромер. Ще си сложа динамо с педали и като ми трябва ток хем ще спортувам, хем в къщи ще свети
10 Март 2005 09:30
Прав си ОЛЕ ЛЕ. От държавния монопол единственото по-страшно нещо е частният такъв. Нормалният път в нормалните държави е създаване на антимонополно законодателство, закони, гарантиращи равнопоставеността на видовете собственост /не само конституционни декларации/. Защо продават Електороразпределителните дружества, а не стимулират създаването на частни такива, за мен не е въпрос с повишена трудност. Въпрос с повишена трудност е кога българинът ще се освести и ще грабне сопата...
10 Март 2005 09:32
Heat,
няма "неизбежни" поскъпвания, но трябва да има неизбежни прокурорски разследвания и неизбежна съдебна отговорност за ограбването на хората !!!
10 Март 2005 09:33
Уважаеми форумци, защо вместо да спорите един с друг, не излезете пред Народното събрание например и да кажете това същото? Мислите ли, че някой чете това тук? И че му пука ? Вместо да се потите пред PC-тата си и да се ядосвате от сутринта безполезно, защо не се съберете и не вдигнете протест?
В Гърция как стана преди няколко седмици, когато на пенсионерите не им вдигнаха пенсиите с очакваните от тях проценти?
Всички управници в БГ са боклуци и продажници, това е ясно.
10 Март 2005 09:33
Това е уговорено предварително
Абнаментната такса витаеше във въздуха и преди. Но решиха да изчакат, хем да не бунят духовете хем цената за енергопреносните дружества да е по-ниска.

Това е поредното ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ БЪЛГАРИТЕ КАТО НАРОД СА В ЗАЛЕЗА НА СВОЯ ЕТНОС - ЗАГУБИЛИ СЪПРОТИВИТЕЛНИ СИЛИ КАТО ЕДИНЕН ОРГАНИЗЪМ И СПАСЯВАЩИ СЕ ПО ЕДЕНИЧНО ( за препоръчване в странство ).
ТОЗИ ЕТНОС БЕ ХЕМ ДОСМАЗАН ХЕМ ПОДДЪРЖАН НА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА И ТАКА СЕ СИМУЛИРАШЕ ЖИЗНЕНОСТ.
[/code][/center]
10 Март 2005 09:39
Nelson,
ами как да се организираме бе ? Нали се опитваме Натиснете тук, ама точно по този въпрос ще се избием с Kaily...
10 Март 2005 09:42
Естествен стремеж на абсолютно всеки бизнес е разрастване и монопол! И в това няма нищо лошо, стига да има достатъчно конкуренция - тогава от този стремеж има полза потребителя. В случая обаче, е допуснато, при това напълно съзнателно и планирано, липсата на контрол при сключване на приватизационните сделки (никой не е искал от купувача да даде цена обвързана с инфлационните или др. естествени и независещи от купувача процеси), именно за това се дават комисионни. В този сектор, конкуренцията е силно ограничена по простата причина, че човек не може да си смени доставчика, както например мобилните оператори, от тук произлиза и естествения монопол - било той държавен или частен! Единствен регулатор е Държавата, която обаче не си е изпълнила добросъвестно задълженията - не е мислила за защита интересите на потребителите, а също и чиновниците дето са лапнали комисионната и са сключили сделката. Така че, драги ми смехурани ще плащаме - а това с такса електромер си е пълна порнография, която може да я спре само Съдът, а иначе нек сме живи нек ни е..т!
10 Март 2005 09:42
За декапитализацията има много причини, не е само една. Едно от нещата е лошо управление, но примерно електроразпределенията не са управлявани лошо. Следва възлагането на социални функции на търговски дружества (не важи само за електроразпределенията), забавяне на инвестициите с цел поддържането на ниска цена (на принципа "след мен и потоп" и най-важното силово заставяне на търговски дружества да продават стоката си на цена под нейната себестойност.
За електроразпределенията има и още една причина - нежеланието на съответните органи да пресекат кражбите на електричество.
А това поскъпване далеч не е последното за съжаление. Пушката която е стояла на стената през предишните действия започва да гърми. И има още много за гърмене.
10 Март 2005 09:43
А навремето се бореха да ни направят тока на европейски цени - по 3 цента на киловат?
10 Март 2005 09:45
Ей, топлия, като те чета и се чудя какво ли ти е октановото число - виждаш ми се доста "обогатен". И както добре ги разбираш тия работи, и като е толкова нормално и естествено увеличението на цените, и лошите "популисти" са виновните, би ли ни светнал от чии среди се пръкнаха неприлично богатите в България - от тези, които увеличават цените (към които вероятно принадлежиш и ти), или от средите на популистите?
10 Март 2005 09:46
Heat,
наистина има много причини и всичките са описани в Наказателния кодекс
10 Март 2005 09:48
ебаха ни майката. но на изборите--аз тяхната
10 Март 2005 09:49
Липсата на поне една читава БАНКА с преобладаващо държавно участие.
Приватизации на ЕСТЕСТВЕНИ монополи от ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ:
- енергопреносна система
- водоснабдяване
без проблем с печалбите и намиране на инвестиции

Стигна се до там че държавни компании на други държави да купуват нашите подобни.
Пиша - проблем с инвестициите НЯМАШЕ. проблем ще има сега с приватизационните условия и дори с изпълнението им ....

Проблем бяха корупционните ръководители на тези ведомства както и "управляващите" държавата които в сговор крадяха а след това продадоха - подигравайки се с обществения интерес.

Разбира се НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ сме НИЕ САМИТ - ИНАЧЕ НЕ БИ СЕ СЛУЧИЛО!!![/center]

Редактирано от - bot на 10/3/2005 г/ 10:03:26

10 Март 2005 09:51
По принцип цената на всички услуги като: ток, вода, парно, телефон, трябва да е поне двукомпонентна, получена на базата на разходи, които не се влият от количеството на услугата и втората, много по-голяма част - потребеното количество от дадена услуга. Това е горе-долу най-справедливото решение, но всичко това става в България и всичко е много изкривено, особено с тока и водата. Имаме огромни групи от населението, които ползват и не плащат и засега не е намерен начина това да се прекрати. Резултата е необосновано повишаване на цените, за да се компенсират загубите от неплащащите. Второто много важно нещо е завареното положение - имахме голями държавни монополи и вместо те да се останат държавни и да се създадат условия за създаването на частни конкуренти, се премина пряко към най-лошата за потребителите форма, от държавен монопол се образува частен монопол. С разни измислени комисии като ДКЕР се имитира, че частниците се възпират, но всъщност няма нищо подобно.
10 Март 2005 10:04
Ole-le, горе-долу имах яснота, че се опитвате да се обедините. Което само по себе си е много хубаво, стига всичко изказано тук, да бъде извикано и там, навън. Този израз обаче, "създаването на политическа партия", нещо не ми се понрави. Думата "политика", която означава най-накратко казано "начин на действие", в България отдавна има съвсем друго звучене и смисъл в съзнанието на редовите граждани.
10 Март 2005 10:05
XYZxyz,
Това е порочен кръг. Колкото повече вдигаш цените, толкова повече ще пада потреблението и ще се увеличават неплатените сметки и кражбите.
Толкова с по-малко ще се увеличава сумарния приход.
От тук нататъка прихода на тези дружества само може да пада. Цената на електроенергията, отдавна е надминала социалната поносимост. Дори и живото месо вече е оглозгано. Няма повече накъде !
Това, което ще виждаме е все повече къщи без ток в България на 21 век и все повече гръмки заплахи чрез ефира за съд по бързата процедура за неизрядни платци на "такса електромер". Без ефект на заплахите .
*
Не можеш да съблечеш ризата на голия, колкото и както и да се опитваш !
10 Март 2005 10:06
И, като си присвоиха електроразпределенията и другите вкусни хапки, приготвени от изстрадалия български народ, ХИШНИЦИТЕ сега и кожата, ще му свалят!!!!!!!
10 Март 2005 10:11
И после - защо сум крадял ток. Ами защото не искам да ползвам електромера, че да не плащам за него. А тебе Мrх +++ да те попитам. Ти какво искаш - който е по-богат и той да стане беден, та другите да не завиждат ли. Ема няма да стане - ще си имаме US бази и приятелите ти от североизточна Азия няма как да дойдат да ме освободят - от имуществото ми.
10 Март 2005 10:11
тази такса май е забравената от преди 4-5 год.такса за електромер с която трябваше да се плаща за БНТ и БНР. толкова време мина оттогава и най после изплува
10 Март 2005 10:11
TJ,
Ако навремето цените бяха станали 3.5-4 цента за киловатчас и сега щяха да са си такива. Но тогава не станаха. Сигурно все някой помни защо.
ole-le,
Популизмът който води до глупости не е описан в Наказателния кодекс за съжаление.
Т_Живков
Увеличението (и следващите увеличения които идват) не е нормално, но е естествено. За протокола, аз не увеличавам цени. Увеличението е следствие на направени глупости от тези които най-много ще плачат и ще опяват сега.
10 Март 2005 10:17
Nelson,
тук под "партия" се има предвид ни повече ни по-малко юридическия смисъл и възможността за изразяване и осъществяване на идеите, чрез участие в избори, пряко участие в законодателната и изпълнителната власт.
10 Март 2005 10:22
Ако навремето цените бяха станали 3.5-4 цента за киловатчас и сега щяха да са си такива.

Heat,
вяваш ли си ?
*
Това твое твърдение даже не е лобизъм, то си е нагла лъжа !
10 Март 2005 10:30
За Ole-le
OK, разбрах, аз приветствам идеята, но понеже съм скептично настроен човек и понеже без да искам наблюдавам “развитието” на десетките политически партийки у нас, затова реагирах така. Ще следя с интерес развитието на инициативата ви и ще си позволя да те обезпокоя, когато у мен назрее конкретно “политическо” :-) решение дали да се присъединя.
10 Март 2005 10:30
Ето това се нарича "пазарна икономика", "частна собственост" и "чужди инвестиции", ако някой още не е разбрал за 15 години. За това ТЕСЛА ЗА ПАРТИЙТЕ, НО ОЩЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ! БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ!
10 Март 2005 10:32
ole-le,
Ако искаш да не ставаш смешен, запознавай се поне отгоре-отгоре с нещата по които се изказваш. И не използвай силни думи за неща които не са ти ясни. Това е дружески съвет за да не се излагаш.
10 Март 2005 10:34
Nelson,
партията е отворена към всички чесни хора и поне доколкото зависи от мен ще остане такава. Ако се затвори, просто значи вече няма да съм в нея
10 Март 2005 10:34
ole-le
това е популизъм.
Няма безплатен обяд,
ползващ ли - плащаш.
Ако не можеш да си го позволиш, не ползваш.
Поне така трябва да бъде, а не като в Столипиново и там подобните квартали, ползват на поразия в огромни количества и не плащат.
За това, че хората нямали пари, ами така ще е, като се направи всичко възможно след 1989 година в България да изчезне всякаква организираност на работещите. Къде са профсъюзите/синдикатите - никакви ги няма. Има ли поне една парламентарно представена партия, която да защити поне достигнатото в Кодекса на труда - няма. Откъде дойдоха парите на мафиотите - ами от нас, от останалите. Ако преди 1989 година в България да кажем 1% от населението беше привилигеровани и образно казано живееше на гърба на останалите 99% и това не се усещаше толкова много както сега, когато 5% или 10% от населението живее на гърба на останалите и то в прекия смисъл, подсъдно по сегашните закони в България. Е, как няма да сме бедни, едно е да те краде 1% от населението, друго е те крадат 10%.
10 Март 2005 10:36
Както всички правилно отбелязват, преминаваме от дъжавен към частен монопол. Както и след други преебатизационни сделки, първото, което всеки нов собственик прави е да вдигне цените. Но и това не е единственото. Преди година и нещо ми смениха електромера. Питах защо, нали бе сменен преди два месеца. Новият бил по-точен. Питах ги тия от енергото как ще е по-точен след като точността на стария бе ±5%, а на новия е ±10% !!!! Свиват рамене и казват стария вика ти отчитал по-малко. По-малко пък по паспорт отчита по-точно От тогава сметките (изгорените KW/h електроенергия) се увеличи. Направих замерване със активен товар и станових, че електромера отчита с 12.5% повече!!!!!!!!!!!! На всичко отгоре, същите се настройват и проверяват в лаборатории на самото енерго. Егати и простотията. Все едно на търговеца на пазара да се обадят от службата за контрол на мерки и теглики (не знам точно как се казва) и да му кажат: "а бе я си провери кантара дали отчита правилно". Сега ситуацията е (в аналогия с кантарите), че купувам 1 кг захар, а в пакета има само 900 грама. И това е масово явление. Всеки на когото са сменили елктромера се оплаква, че му се е увеличила консумацията.
10 Март 2005 10:40
Heat,
представи си, че съм наясно (и дори съм свидетел) на много неща.
Не ми е приятно, че точно ти лобираш за нечии интереси, но всеки отнякъде си вади хляба. Разбирам те...
Позициите ни по въпроса са ясни. Казахме ги.
Нека всеки да преценява по джоба си...
10 Март 2005 10:43


Това е драги форумци положението!Енергийна тесла, здравни пирони, данъчни клинци и т.н.И това всичко е за наше добруване!Да живее и пребъде българския народ с талантливите си политици!Хайде на избори!Да скандираме за мъдрите ни БСП, СДС, НДСВ, ССД по митинги и къде ли не! Ура!
10 Март 2005 10:44
XYZxyz,
Отговорил си си сам. Във втората част на постинга си казал, това, което бих ти казал и аз.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД