:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Горбачов не съжалява за Съветския съюз

В. "Комсомолская правда" публикува вчера обширно интервю с Михаил Горбачов във връзка с неговата 70-годишнина. На въпроса дали съжалява за разпадането на Съветския съюз той отговаря: "Направеният избор беше в полза на свободата. Разбира се, имаше и грешки. Сметката ни излезе крива с реформирането на партията. Номенклатурата почувства, че демокрацията не е за нея, започна борба, тя разцепи и моето ръководство. Опитът за метеж беше оглавен от най-приближените ми хора начело с вицепрезидента. Освен това, бяхме сигурни, че Съветският съюз е вечен като космоса. Колко водка беше изпита за дружбата между народите. И на никого не му идваше наум, че Съюзът може да се разпадне", казва бащата на перестройката.

Бившият президент на СССР излага някои неизвестни до днес факти от съвместния им живот с Раиса, говори за своето ежедневие и за плановете си като обществена личност.

"Днес имам три грижи, казва Горбачов: фондът, който въпреки всичко беше създаден, Международният зелен кръст, чийто президент съм аз, и Социалдемократическата партия. Освен това пътувам по света, изнасям лекции. Те отнемат много сили, но това са нашите доходи." Като други източници на средства бившият президент посочва хонорарите за книгите, които издава, и средствата от спонсори.

Това голямо натоварване помага на бившия съветски президент да притъпи болката от загубата на съпругата си Раиса, става ясно от интервюто. Въпреки че от нейната смърт са изминали година и половина, той не е променил нищо в тяхното жилище. "Дори тоалетната й масичка е останала така, както приживе", разказва Горбачов. Запитан дали мястото на Раиса Максимовна би могла да заеме друга жена, той категорично отговаря, че няма намерение да се жени. Смята обаче да издаде книга на базата на нейните записки и дневници, както е възнамерявала тя. "Макар че ми е много трудно да пиша книга за нас, започнах да я диктувам", казва Горбачов.
5
849
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
03 Март 2001 07:20
I as ne sazhaliavam.Samo me e iad,che TE pak protiagatlapi kam nas.
03 Март 2001 11:11
Горби, горбиии ...
Метежът бе просто театър - да дескредитира комунистите или така нарочените - хардлайнери. Те нямаха и пръст в работата ама нали бе нужно да се вдигне шум, че сталинизма се завръщал.
Ами ти Горби какво стори след като те пуснаха от дачата?Накaза ли някого за метежа, стегна ли редиците?
Горбии, горбиии - ти си една путчица Горби, но за едно си прав: МНОГО водка бе изпита и на пияна глава Елцин разпусна Съюза и каза, че от теб няма повече нужда щом няма Съюз (въпреки законния референдум), а ти ти отиде да правиш реклами на пици ...
Жалка личност.
03 Март 2001 11:40
НЕ СЕ ИСКА МНОГО УМ И КАЧЕСТВА, ЗА ДА РАЗРУШИШ НЕЩО БЕЗ ДА ИМАШ И ИДЕЯ КАКВО ДА ПОСТРОИШ НА НЕГОВО МЯСТО. ГОРБАЧОВ МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕ С НАШИЯ ЖЕНЯ БАКЪРДЖИЕВ - БОМБАДЖИЯ ОТ КЛАСА. НАВРЕМЕТО И ГОРБАЧОВ КАТО П.СТОЯНОВ ИМАШЕ ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ - ДА ГОВОРИ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ И ДА СЕ ОПИЯНЯВА ОТ СВОЕТО ГОВОРЕНЕ ! А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ САЩ, ГЕРМАНИЯ, А СЕГА И НАТО ТИХО И МЕТОДИЧНО ПРЕСЛЕДВАТ ТОЧНО ПОСТАВЕНИ ЦЕЛИ, Т.Е. СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ. Е, КАК ДА НЕ ГИ УВАЖАВАШ ТАКИВА ХОРА И ДА СЕ ГНУСИШ ОТ ТЯХНИТЕ ЛАКЕИ /виж първа стр. на вестника/, КОИТО ГОВОРЯТ ЛИ, ГОВОРЯТ...!
03 Март 2001 13:43
Gorbi mnogo govoreshe, malko varsheshe, no uspia da preebe edna velika sila, koiato nikoga nemoje da vazkrasne. Ne che bez nego neshtata niamashe da imat razvitie, no toi darjeshe volana, karaiki v posoka neiasna za samia nego. Za sajalenie preotstapi kormiloto na drug, koito riadko iztrezniavashe i neznaeshe kade se namira... A na patuvashtite im se ebavashe maikata, lushkaha se naliavo i nadiasno i nemojeha nito da sleznat nito znaeha za kade patuvat...
Sega chete kekcii i obsniava za marshrutite i neiasnite patni znaci....
04 Март 2001 08:37
Gorbachov e gaden GAY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД