:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"От втория етаж към нашествието на демократите"

от Костадин Чакъров е продължение на "Вторият етаж" (изд. "Труд"). Преди 10 години първата му книга навъртя 100 000 тираж. "Пряк политически сътрудник на Тодор Живков", така се представя авторът. "В хода на изложението тогава премълчах много факти и обстоятелства", обяснява мотива за новата си книга, в която специално се занимава със сегашния политически елит на страната.



"Най-тежкият грях"

е последният завършен роман на Драгомир Асенов (изд. "Захарий Стоянов"). Излиза за 20-годишнината от кончината на позабравения белетрист и драматург. "Препрочитайки го придирчиво днес, в първата година на ХХI век, имам чувството, че Драгомир Асенов се е готвил за него през целия си живот", твърди Наташа Манолова. "Странна и може би малко зловеща история", казва за този си грях самият писател.



"Силна ръка"

протяга с десетия си преведен на български роман Джак Харви (изд. "Атика"). В шести от тях шества инспектор Джон Ребус от отдел "Убийства" на Единбургската полиция. В Парламента кипи ремонт. Там в стара забравена камина откриват зазидан труп. Случаят съвпада с убийството на кандидат за депутат и самоубийството на скитник, в чиито джобове намират влогова книжка с почти 1/2 млн лири. Ребус само за Ребус.



"Аз съм законът",

пъчи се героинята на Кристин Макгуайър (изд. "Гарант-21"). Тя е млада и амбициозна прокурорка, а писателката е била точно това, преди да се залови за перото. Той пък е интелигентен, заможен, образован, жесток. Преследва жертвите си настойчиво и последователно, подготвя ударите си с перфекционизъм. Той е сериен изнасилвач. Те са красиви момичета. Оттеглят обвиненията си или заминават надалеч.



"Не казвай на никого"

е българският дебют на американския писател Харлан Кобен (изд. "Бард"). Те са се запознали 7-годишни: "детска обич, после пубертетско увлечение и хормонална гимназиална любов". Двайсет и петгодишни, женени от седем месеца... ритуално къпане в езерото в дядовото имение - и тя изчезва. Той е ударен от някого и потопен. Трупът й е открит и разпознат... След 8 години на компютъра му излиза съобщение, че е жива...



"Децата преживяват и разбират"

на Гертрауд Кийц е книга за родители (изд. "ЛИК"). "Децата не са дресирани маймунчета, чието поведение задължително трябва да съответства на собствените ни представи за значимост. Децата не са компютри, които само трябва да захранваме със знания и неизбежно да получаваме резултат", пише немската специалистка и представя идеите си в двайсетина поучителни разказчета.



"Изгубеният път"

е от серията детски фантастични романи "Ученик на джедая" от Джуд Уотсън (изд. "Егмонт България"). Оби-Уан Кеноби загърбва джедайството и започва нов живот с двамата си верни приятели. Тримата са сложили край на кървавите войни между двата народа - милайдяни и даани, които си оспорват контрола над планетата. Може ли обаче да има разбирателство в свят, където гласовете на хиляди жертви зоват за мъст?
476
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД