:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И "Такума" в надпреварата на минивановете

"Деу Такума" се включва в надпреварата в един специфичен автомобилен сегмент у нас - минивановете. Корейската машина имаше своебразен двоен старт за родния пазар. Миналата година тя бе показана само като експонат на софийския автосалон, а сегашното му издание вече е свързано с началото на продажбите. И двете участия в шоуто бяха впечатляващи за посетителите.

Всъщност на българския пазар минивановете все още са повече атракция. За разлика от Европа, където са един от най-бързо прогресиращите типове автомобили. По принцип те бяха създадени като компромисна формула, съчетаваща компактните външни габарити с увеличен вътрешен простор и комфорт. Те са удобни както за ежедневно ползване в града, така и за семейния уикенд и отпуската. Това пасна на средното европейско семейство и продажбите им нараснаха многократно, което доведе и до разнообразяване на предлагането. След първопроходеца "Сценик" формулата им бе доразвита от "Ксара Пикасо", "Опел Зафира", "Фиат Мултипла", "Нисан Тино". "Деу Такума" се вписва пълноценно в играта. Корейската машина се придържа към обтекаем еднообемен профил, при който пътниците седят по-изправени и са обкръжени от повече простор. Дизайнът е разработен от "Пинифарина" и придава индивидуален облик на общо взето привичния профил. В организацията на вътрешното пространство е наблегнато на модулируемостта. В машината могат да се наместят 7 или 5 седалки, а при сгъването и разместването им в нея може да се отвори и 1425 литра багажен обем.

Значително внимание е обърнато на всевъзможните дребни удобства, които правят семейното пътуване приятно - таблички за хранене, чекмедженца за дреболии, кутия за слънчеви очила и т.н. Моторът е двулитров с мощност 129 к.с. Той може да засили машината до скорост 188 км/ч.
6354
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД