:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Ревизори хванали над 67 млн. лв. държавни вземания в бюджетни организации и дружества

52% ръст на укритите налози от държавни органи

Най-чести нарушения са продажба под себестойността и безлихвено кредитиране
Ревизори са хванали укрити държавни и общински вземания за над 67.505 млн. лв. в бюджетни организации, общини и търговски дружества с държавно участие през първото полугодие на тази година. Спестените налози са с 52% по-големи спрямо разкритите невнесени суми през същия период на 2000 г. Това сочи докладът на Агенция "Държавен вътрешен финансов контрол" (АДВФК). От януари до края на юни служителите й са извършили общо 2370 проверки.

982 950 лв. от разкритите по време на ревизиите вземания са внесени като допълнителен приход в държавния бюджет. Други 74 779 лв. са предоставени на АДВФК. Данните за останалите дължими налози в размер на 66.447 млн. лв. са предадени на данъчната администрация, която да ги събере по надлежния ред.

Ревизорите са разкрили финансови нарушения и злоупотреби за 73.675 млн. лв. 46% от тези финансови вреди са резултат от продажба на готова продукция под себестойността, от незаконно безлихвено кредитиране и др. Най-често тези действия са следствие от умишлени нарушения или небрежност от страна на стопанските ръководители, смятат от ведомството на Цветан Цветков. Заради лошо управление проверените обекти е трябвало да платят загуби и неустойки за над 19.915 млн. лв. 3,8% от всички вреди са с данни за престъпления.

Ревизорите са потърсили имуществена отговорност на 122 лица, като са им съставили 98 акта за начет на обща стойност 882 733 лв. Те са изпратили 370 одитни доклада до министри, които отговарят за съответните структури. В тях са поискали да се потърси отговорност от 538 лица, които с действията си или с бездействието си са причинили вреди за 43.605 млн. лв. Актове за административни нарушения са съставени на 1015 лица и са наложени глоби за 150 744 лв.

Ревизорите са открили и заприходили материални и нематериални активи на обща стойност 263.303 млн. лв. Така те са пресекли възможностите за посегателства и присвоявания.
401
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД