:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мъжете в Индия забременявали

Мъжете в древна Индия са забременявали както жените. Това твърди индийски учен от град Барода, цитиран от местния вестник "Индиън експрес".

Става въпрос за професор Винод Пурани, виден преподавател по санскрит. На състояла се неотдавна научна конференция експертът представил своя труд, озаглавен "Медицински приключения в Шримад Бхагавадам". В книгата професор Пурани описва няколко случая на мъжка бременност, като се позовава на различни исторически източници.

Експертът по санскрит например разказва за крал Йованасия. Той "забременял", след като пил от вълшебна вода по време на ритуали за зачеване на деца. Впоследствие коремът на краля трябвало да бъде срязан, за да може да се роди мъжка рожба.

Има и още една история, която професор Винод Пурани разказва в книгата си. За нея той се позовава на древноиндийското писание "Бхагавадам Пурана", което споменава за мъже, зачевали заедно с жените си. Историята е за мъж, чийто стомах бил отворен, за да може да се изроди момченце. Това е може би първото описание на цезарово сечение, смята професор Пурани.

В изследването си ученият споменава също за промяна на пола и за изкуствено осеменяване, което говори, че информация и по тези проблеми се е съдържала в древното писание "Бхагавадам Пурана".

На пръв поглед може да изглежда невероятно, но в светлината на генното инженерство, техниките за смяна на пола и методите за лечение на безплодие подобни чудеса не бива напълно да се отричат, смята професорът.
4
815
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
28 Август 2001 12:35
ura! sega veche i jenite shte gi vzimat v kazarmata!
28 Август 2001 12:45
wzimat gi w izrael.. ))
moje i na drugi mesta ))
28 Август 2001 12:50
Това ми прилича на известния виц:
Попитали радио Ереван дали има случай мъж да е забременял. Радиото отговорило, че засега не, но опитите в Турция продължавали...
Нещо чудно в древна Индия да са правили повече опити...
29 Август 2001 01:51
Урсула Легуин, "Лявата ръка на мрака"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД