:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иран ще сваля US самолети

Пентагонът разчита на спецчастите за удара
Снимка: Ройтерс
Иранският военен министър заяви, че противовъздушната отбрана на страната ще атакува всеки американски самолет, който се опита да премине през въздушното й пространство за евентуални удари срещу съседен Афганистан, предаде Ройтерс.

Въпреки че Техеран осъди терористичните атаки срещу САЩ от 11 септември, страната отказва да сътрудничи на Вашингтон при наказателни удари, отбелязва агенцията.

Запитан по време на пресконференция как биха реагирали въоръжените сили на Иран, ако американски самолети прелетят над страната както по време на войната в Залива през 1991 г., адмирал Али Шамхани бе категоричен: Грешката няма да се повтори. Това би означавало, че тези действия са планирани и ние ще реагираме, за да защитим въздушното си пространство.

Адмирал Шамхани посочи, че американското военно присъствие безпокои Техеран, тъй като то показва, че САЩ смятат да останат в района.

Според сп. "Нюзуик" правителството на САЩ се е отказало да подложи на масирани бомбардировки Афганистан и предпочита агресивни действия в дълбочина, извършвани от специалните сили. Белият дом тайно информирал ръководството на Конгреса миналата седмица за разполагането на разузнавателни екипи на британските и американските спецчасти в контролираните от талибаните райони на Афганистан.

Освен лагерите за обучение на терористи, които вече са изоставени, няколкото телевизионни и радиостанции, военни щабове и разервоари с гориво, единствената що-годе интересна цел представлявала талибанската бригада, съставена от автомобили тип "пикап" с монтирани върху тях картечници и гранатомети.

Джордж Буш разрешил обаче въздушни удари по складовете с опиум в Афганистан, твърди "Нюзуик".
 
Американският самолетоносач "Кити Хоук" напусна вчера пристанището си в Йокосука край Токио, за да се включи в очакваните удари на САЩ по Афганистан.
18
931
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
02 Октомври 2001 01:25
Тази работа ми напомня за приказката в която се разкава как жабата видяла че подковават коня и тя вдигнала крак. Абе къде се бутат и те между шамарите. И без това американците търсят къде да тренират и да тестват новите самолети и управляеми ракети.
02 Октомври 2001 02:46
Mislya, che boinata aviatsiya na USA ste bude izpolzvuvana mnogo pestelivo tozi put. Prichinite sa, che ne samo se analiziraha rezultatite ot voinata v zaliva i Yugoslavia i se ustanovi, che postignatiya efekt e okolo 50% ot zalojeniya, no i poradi spetsifikata na Afganistan- na praktika nyama "interesni" za bombardirane obekti. Kakto se izrazi samiyat prezident Bush, ne si struva izstrelvaneto na raketa za 2 mln. dolara srestu palatka za 10 dolara... Osnovnata tejest ste padne na spetsialnite chasti. Vsyaka grupa voiski razpolaga sus spets. chasti. Motivatsiyata na tezi momcheta e ogromna. Zapisvaneto e napulno dobrovolno, obuchenieto e pulen ad, trenirani sa na bezsunie, stud, jega , iztezaniya, rabota pod voda, v jungla, visoki planini i t.n... Naistina uspyavat nai-dobrite ot nai-dobrite...
02 Октомври 2001 02:56
Анонимчо 2, колко пъти си гледал "Роден на 4-ти юли"? Въобще гледаш ли нещо друго, освен екшъни? Каква мотивация, какви тренировки? Като им гръмнаха Пентагона, в NYT имаше една статия от истински журналист (не като А.Р. и И.Г.), та там основния мотив беше: Боже, тия ли ни пазят, толкова посрани гащи наведнъж не бях виждал от детската градина.
Господ ме е наказвал да прекарам малко време в южните провинции на Афганистан - мога да ти гарантирам, че на стотици километри няма нито един Макдоналдс, нито една бензиностанция AMOCO, нито една будка за чийзбургери. Много драйв-ин, но без драйв-аут. Твоите герои там са нула.
02 Октомври 2001 03:51
Tia piinaha voda. Jalko.
02 Октомври 2001 06:03
Ot anonimcho 2 kum Don Michele. Ne gledam ekshuni izobsto, obicham dokumentalno kino. Opredelenieto "geroi" za spetsialnite chasti e tvoe. Lichno az byah izklyuchitelno losh voinik v rodnata kazarma, zastoto ne uspyah da namerya smisul v nisto ot tova , na koeto me obuchavaha. Kolkoto za napisanoto ot men za spets.-chastite.Povtaryam, che motivatsiyata na tezi momcheta e izklyuchitelna. Nikoi ne gi zaduljava , izborut e lichno tehen. Profesiyata im e da ubivat i razrushavat i deistvitelno gi obuchavat da budat spetsialisti v tazi oblast. Che Afganistan e "kosteliv oreh" sum suglasen, no ne zaradi lipsata na "Amoco" i "MacDonalds". Kolkoto za "nasranite gasti" v New York, ne zabravyai, che zaginaha tsivilni grajdani, a ne komandosi...S pozdrav !
02 Октомври 2001 08:32
На този ислямски психопат не му ли е ясно 4е само един американски самолетоноса4 може да изтрие Иран от лицето на земята за 24 4аса.
02 Октомври 2001 10:07
А на тебе, USA, на 11 септември не ти ли стана ясно колко лесно и незабелязано един ислямски психопат би могъл да изтрие Ню Йорк от лицето на Земята?
02 Октомври 2001 10:14
До USA - нека оставим настрана че си неграмотен - но май не си и много в час що за държава е Иран, но това е нормално - нали си USA :-)

Кратка справка за Иран:

Територия: 1 643 503 кв. км.

Население: 65 615 474 души (94-та година)

БВП: 107 335 000 000 долара (93-та година)

Damn !
Такава държава май не се изтрива от лицето на земята за един час, пък било то и от 10 самолетоносача :-)

02 Октомври 2001 10:44
Абе тоя USA наистина е много прост, браво Ано 8, добра справка си му направил. Изглежда живота в Америка бая ти е замълглил мозъка мними американецо. Че Америка не можа да изтрие Югославия от лицето на земята след масирани бомбадировки дни наред.
02 Октомври 2001 12:14
Уважаемия анонимен 2,4 забравя да спомене специалните части "Зелени барети" които се изложиха като кифладжии във Виетнам... Убиваха наистина много, но предимно цивилни и предимно жени и деца. Съвсем различно е когато срещу теб се изправи фанатик, биещ се на родна земя и познаващ АК-то по-добре от жена си... Имаше съобщения че тези юнаци - тюлени, барети, рейнджъри и тем подобни - действали от седмици в Афганистанско... И при цялата мощ - спътници, самолети, помощта на Северния съюз и т.н. просто си действат... И нищо не свършват... Инак и аз харесвам "Редник Джейн"...
P.S. А най-точните данни за талибаните имали руските братя... Хихихи
02 Октомври 2001 16:08
Durtite komunisti sa pousardni i ot Talibancite-interesno e dali veche sa se obrisali.
Ili jenite im sa gi sadminali intelektualno tolkova mnogo,che si mechtaiat sa Afganistan.
Bulgarina snae samo sloba,a misleneto...da go praviat drugite.
02 Октомври 2001 16:14
Kakva inteligentna fisionomia - model da si vsemesh.A sashto ne nosi djelaba i chalma?Kitel i pagoni su sapadni atributi.
02 Октомври 2001 16:44
Ima mnogo razliki mejdu Vietnamskata voina i Afganistan, kakto i mejdu "Zelenite bareti" i t.nar. "Seals","Delta Force" i "Rangers".Po vreme na Vietnamskata voina, voennata slujba v USA beshe zaduljitelna, a ne dobrovolna, samata voina amerikantsite nenavijdaha, vyarno e, che imashe tsivilni jertvi,kakto e vyarno, che mnogo jeni i to tsivilni voyuvaha srestu amerikantsite. No tova e po-druga tema. Kolkoto do "Delta Force" i ostanalite podobni formirovaniya. Sravnyavat gi s vurha na ostrieto -t.e. nai-ostrata , no i nai-chuplivata chast...I tova e taka poradi prednaznachenieto im. Tova sa malki formirovaniya,sus spetsialno vuorujenie i sredstva za pridvijvane,koito mogat da deistvuvat samostoyatelno za okolo 15 chasa, za tolkova vreme e razcheteno snabdyavaneto im.Prednaznachenieto na tezi formirovaniya-diversionna deinost v tila, razuznavane s boi, unistojavane na obekti i jiva sila na protivnika.
02 Октомври 2001 16:57
Produljenie ot anonimen 13. Ili tezi formirovaniya ne mogat da zaemat teritoriya i da ya otbranyavat.S drugi dumi, prednaznachenieto im e za "partizanska voina". Otkusnati ot iztochnitsi za snabdyavane, te ostavat napulno bezpomostni.Poradi tova smyatam, che osnovno te ste deistvuvat v Afganistan, zastoto tselta e Bin Laden i lagerite mu, a ne zaemane na teritorii. Predi godini USSR vleze s redovna armiya, koyato okupira teritoriya i ustanovi kontrol vurhu po-golemite gradove, no imenno partizanski grupi na afganite izbiha i osakatiha hilyadi ruski voinitsi i "super-silata" se prinudi da tursi nachin da izleze ot konflikta s chest.
02 Октомври 2001 17:20
Братя Българи, американофони, англофони, и т.н. и т. н. не ви ли е ясно, че вече е сложено началото на третата световна война, или още се прозявате в розови миражи , че лошото ще го гледаме само по телевизионния екран. Омразата е заразила мозъка на почти цялото човечество и на богатите и на бедните. Най големите крадци и терористи на планетата реват с все сили- дръжте терористите. Има ли друга страна която да е причинила повече злини на човечеството от
" Английската корона" Вижте как те са отново са в първите редици на озлобените за да защитават "своята " демокрация своите права и своето охолство. Ако се говори за демокрация и равенство между хората, нима това не е валидно и между страните без разлика в степента на развитие, защото европейците изпревариха другите основно след изобретяване на ОРЪЖИЯТА, след това все по- съвършенни и по- съвършенни.
02 Октомври 2001 19:51
Nashte amerikanski"bratia" ,burkat v misleneto , vuobshte mai vsichki ne si davame smetka , che nezavisimo dali stava vupros za kamikadzeta , razbivashti se v World Trade Center i Pentagona ili za "legalen" amerikanski terorizum v Blizkia iztok , Bratska Yugoslavia i kude li ne , smurtta ,nezavisimo cviat na kojata , religia it.n. triabva da spre da bude jertva na perverzni interesi i domogvania. Ako Osama ubi niakolko hiliadi civilni , to amerikancite anihilirat semeistva , narodi , vkluchitelno i sobstvenite si spec chasti sus neobogatenia si uran. Psevdo pacifisti ili ne , ot sega natatuk vsichki i nai-veche horata s cherveni kufarcheta shte triabva da misliat dalech po-utopichno , za da promeniat neshtata v poljitelna nasoka. Revanshizmut niama da izvede chovechestvoto kum svetlinata v kraia na tunela
02 Октомври 2001 20:37
Една продължителна война ще услаби значително САЩ. Колко пъти по 40 милиарда Америка е в състояние да налее в джобовете на супер-богатите семейства. Да речем 10 пъти, а после? Битието определя съзнанието. Не си мислете че всички американци са богати. Възможно е дори и създаването на трета политическа сила, която да бъде ориентирана към социално слабите. Това значи загуба на власт.
02 Октомври 2001 23:26
ХА ТАКА МОМЧЕТА НИЕ СМЕ СЪС ВАС!
ЮДАТА ЦАР СОЛОМОН ПАСИ И СЕМИОНЧО ЮДЕЙСКИ
Thu Aug 2 09:31:47 2001


ЮДАТА ЦАР СОЛОМОН ПАСИ И СЕМИОНЧО ЮДЕЙСКИ
.............................................
Соломон този тиранин развратен
отдавна нейде в ада изпратен !
.....Не това не е стихоплетство от мен
Ботев е писал куплет за тиранин проклет !
.............................................
Соломон Паси тази юдейска свиня
не е гълб за мир пред света
той е царска свинска особа
юда престъпна , гадост злокобна !
.............................................
Юдейско-турска прокоба пълзи
като облък градоносен огромен
те носят за България робство и гнет
от един нов Американо фашио ред !
..............................................
Тази сган граби и всичко руши
в България мила народ е прободен
юдейски капитал настъпва мръсен напред
На бунт, "Свобода ил Свинец" - срещу цар и юдей !
..............................................
Стефан д-р Димитър Чолаков
................................
kung_choli@yahoo.se
................................
2 август 2001

Швеция

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД