:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Силен натиск върху София да признае вина за папата

Димитър Цонев: Атаката е заради влизането ни в ЕС
Паралелно с влошаването на здравословното състояние на папата енергично се съживява "българската следа" в атентата срещу Йоан Павел II на 13 май 1981 г.

Италианският депутат от десния Национален съюз Енцо Фрагала поиска вчера България да си признае, че е участвала в покушението. Това разкритие трябва да е като "дар" на прага на влизането на България в Европейския съюз, смята той.



Повечето италиански вестници подробно развиват версии за атентата. "Кориере дела сера" цитира вчера бившия шеф на комисията по досиетата Методи Андреев, че "документите на ЩАЗИ, доказващи българската следа в атентата срещу папата, се пазят в бункер в София". Той щял да бъде отворен само когато там отиде специално създадената преди месец италианска парламентарна комисия "Митрохин". Андреев твърди, че даже неговата наследничка Цвета Маркова няма право да влезе в бункера.

Пред "Сега" Андреев уточни, че е бил цитиран неточно. Не било бункер, а стаичка в Държавната комисия за сигурността на информацията (ДИКСИ), запечатана с лепенки през 2002 г. след влизането в сила на Закона за защита за класифицираната информация. В момента се обсъждат поправки, които да позволят този архив ще бъде управляван от ДИКСИ.

Андреев каза, че не знае дали документите уличават България, както пише италианският вестник, защото не ги е чел. Въпросните документи са около 1000 листа разсекретен архив на ЩАЗИ, които Германия ни изпратила в края на 2001 г. Понеже били на немски, а Андреев не говори този език, помолил своя сътрудничка да направи резюмета. Тя му казала, че документите могат да помогнат на България да изчисти името си за "българската следа". На въпрос на "Сега" защо тогава не ги е направил публично достояние, Андреев отговори: "Не прехвърляйте топката в моята градина". Той обвини правителството на НДСВ, че е засекретило документите и че липсва официална българска реакция на скандала.

За документите на ЩАЗИ говори и Розарио Приоре - съдията, разследвал делото по атентата. Според него става въпрос за писмо на тогавашния вътрешен министър Димитър Стоянов до колегата му от ГДР Ерих Милке, написано няколко дни след покушението.

В него Стоянов искал помощ за смекчаване на очаквана антибългарска кампания.

Съдия Фердинандо Импозимато, който дълго време се занимаваше със случая, също заяви преди дни, че е намерил доказателства за "българската следа" в атентата срещу папата в архивите на ЩАЗИ и в разговори с бившия й шеф Маркус Волф.

Няма данни българските спецслужби или КГБ да са били свързани с покушението срещу папата, обяви обаче вчера представителят на германската федерална служба, която отговаря за архивите на ЩАЗИ Кристиан Боос.

Италианската преса твърди, че в понеделник правителственият говорител Димитър Цонев е изразил готовност България да даде достъп до архивите си за изясняване на обстоятелствата. Тя тълкува това като склонност за признаване на вина.

Цонев отрече да е обещавал подобно нещо. "Няма такова искане. Едва когато постъпи, можем да говорим за това", коментира той пред "Сега". "Тази тема се вади на светло в този момент не само заради разклатеното здравословно състояние на папата, не само заради изборите у нас, но и може би, заради факта, че на 25 април ще подпишем договора за присъединяване към ЕС", каза Цонев. "Винаги, когато предстои нещо важно за нашата страна, отнякъде излизат някакви инсинуации, свързани с минали или бъдещи събития, така че това е нормална световна практика и трудно ще я прескочим и този път", каза още говорителят. Според него кампанията няма да има негативни последици за България.

Според Би Би Си италианските политици не поставят под съмнение българската следа. Единствените догадки са за мотивите на България за атентата. Само един италиански политик твърди, че България е невинна. Това е Джузепе Консоло - бивш адвокат на Сергей Антонов и настоящ сенатор от Национален съюз.

Следващата сряда председателят на парламентарната комисия Паоло Годзанти ще представи нови доказателства за атентата и ще поиска ново разследване, съобщи Дойче веле.





Контратеория



Ватиканът носи отговорност за атентата срещу папата, заяви вчера в интервю за италианския вестник "Република" Мехмед Али Агджа. Без помощта на свещеници и кардинали отвътре никога нямаше да мога да го извърша, казва той.

"Али Агджа винаги е насочвал разследването в погрешна посока и не е разкривал истинските факти", заяви кардинал Роберто Тучи, който в миналото е организирал пътуванията на папата.





Оправдание

"Т.нар."българска връзка" в атентата срещу моята личност беше една инсинуация. Това беше една несправедливост". Това заяви папа Йоан Павел II в разговор "на четири очи" с президента Георги Първанов по време на посещението си у нас.

Директорът на служба "Печат" към Светия престол доктор Жоаким Наваро Валс уточни след срещата, че папата заявил на президента, че никога не е вярвал в т.нар. "българска връзка" в опита за покушение.
331
695
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
331
 Видими 
31 Март 2005 22:46
Честно казано - да признае
То като е било-било е
Големият брат е дал указание.
Твоят дълг е да прецениш и да откажеш
Приел си, участвал си - виновен си
Виновен морално, политически, стартегически
Сега влизаш при другия брат
И така се оправдаваш - другият му (на новият)брат е бил виновен
Ама другият не е брагт, а е загубил битката Враг
Ти като криеш алашверишите с Врага какъв си
Та това е логиката на следата
Имало я
Идиот си пак да я отричаш
Ама признаването не е форма
Признаването е ангажимент....
31 Март 2005 22:56
горкото папа, да мре в кофите и то
31 Март 2005 23:05
.... къде са партизаните ...там и там са ... защо ги предаде....
блажени веруищите
това за атентата срещу пастира го пише и в евангелието
31 Март 2005 23:10
Към "Минаващия от тук": Много добре формулирано!
Добре, де: защо толкова години до сега мълчаха "будните"? Защо по времетоп на "злият Костов" (Петйо Волгииииин-къде сииии?!), докато беше ФАКТОР въпросният Методи Андреев се е спотайвал!? Къде е била "будната" му мисъл тогава?
Сега, в (не дай Боже последните дни на Негово Светейшество Йоан Павел II) отново "оживя" БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА, само дето се РАЗМИНАВА с думите на Акджа.... Къде са тези бункери секретни??? Как от две-три хиляди километра разстояние знайни и незнайни ПОЗНАВАЧИ видяха тайните документи???
31 Март 2005 23:34
Към Минувача – познавача. Кой трябва да си признае? – малкия брат или Големия Брат? – или кой от големите братя? Или папата трябва да си признае? Или на мястото на Патриарха на граф Игнатиев трябва да се забие паметник на Агджата? И защо последните ни и “първи” президенти не поканиха съответния “брат” да си призне? “И кога Методи Андреев ще извади досието на папата?” зададе Шерлок поредния въпрос към д-р Уотсън и отвори широко прозорците за да проветри.
01 Април 2005 00:13
Да им се тегли по една дипломатична...
01 Април 2005 00:19
Аман от копеленца... Като знам що папи са убити от кардинали мераклии няма да се учудя ако Агджа най-накрая е казал истината.
01 Април 2005 00:39
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА, на реципрочна основа, да поиска от Италия "ВСИЧКИ секретни документи на италиански и други специални служби, които се съхраняват в Италия, и които документи могат да ДОКАЖАТ , че България НЯМА УЧАСТИЕ в атентата срещу Папата!" Едно така формулирано искане би изкарало България от КАПАНА, в който искат да я вкарат италиански политици и бивши съдии-следователи! Иначе, всяко НЕпредставяне от страна на България на уличаваши я в участие в този атентат документи- дори и поради факта , че такива няма и НЕ е имало/ и няма как да има!/ в архивите на Бълтария!- би се използвало за аргумен против България- "че КРИЕ доказателства" !
А, междувременно, някой, по някакъв начин, трябва да запуши ЗЛОВЕЩО зеещата АНТИбългарска уста на НЕреализирания демократ Методи Андреев по този случай!!! КАЗАХ!
01 Април 2005 00:53
“А може би нещата не са така ясни...” смутолеви Уотсън и се облегна на перваза на прозореца. Погледна надолу към шумната улица и изтръпна. От каляската минаваща долу се протегна грациозна дамска ръка и за миг се мярна познато, обичано, оклеветено и вече забрзвено лице. “Лейди Даяна - невероятно!” възкликна строгия джентълмен и без глас, но отчетливо каза сякаш вътре в себе си “Шерлок отново е прав - нещата са твърде зле”.
01 Април 2005 00:58
Слугите на руските алкохолизирани интереси не се посвениха да се "реализират" в такова кощунство, изродство, като да посегнеш на Папата. Лустрацията е малко за тая сган азиатска. Ако Ватикана реши да изхвърли нечии гроб щаше да е на нивото на тази азиатска пасмина. Това е обаче от дребните неща в полза на това защо хората коленичат пред Папата безплатно.
01 Април 2005 01:06
Параграфа пак задмина сичките велосипеди. Кои италиянски секретни документи имаш предвид Параграфе, в коя стая са запечатани?
01 Април 2005 01:07
Независимо какво е имало или нямало, словосъчетанието "българска следа" е абсолютно манипулативно.
Недопустимо е да се говори за "българска" следа - ако има някаква следа, то тя би могло да бъде само комунистическа.
А между българска и комунистическа, между БКП и България знак на равенство не може да се поставя!
01 Април 2005 01:09
Абе все не мога да повярвам, че такива хммм същества като Водолей съществуват. Знаеш ли числото на папите които са убити от кардинали и прочие Ватиканска сган?
01 Април 2005 01:11
О и понеже за теб са толкова ценни папите можеш ли да ми кажеш кой папа (хайде да кажем преди 1800г.) се е посвенил да не убива (и то масово)?
01 Април 2005 01:18
Този път наитсина агджа казва истината. остава само да се установи кои кардинали и свещеници и КОЙ ГИ Е ПОДТИКНАЛ. иТАЛИАСКИТЕ СЛУЖБИ ЩЕ НАПРАВЯТ ПО-ДОБРЕ АКО РАЗКРИЯТ ВРЪЗКИТЕ НА КАРДИНАЛИТЕ С ЕДИ КОЙ СИ КОЙТО СЕГА ОТНОВО ДЪРПА КОНЦИТЕ ЗА ДА ОТВЪРЛИ ВИНАТА ОТ СЕБЕ СИ СЛЕД КАТО АГДЖА КАЗА ЧЕ ЩЕ КАЖЕ КОЙ Е ИСТИНСКИЯ ПОРЪЧИТЕЛ.
точно тогава започнаха новите ровичкания - когато Агджа се обади отново..
България май този път трябва да покаже характер, а не да бъде постоянно изкупителна жертва..
01 Април 2005 01:19
Аз пък никак не мога да се усъмня, че има все още хора в България които мотивират убийство на Папата в края на 20 век с 1800-та година. Какво е напрвил на българите този Папа, К? Ти си направо древен.
01 Април 2005 01:31
Параграфе, така е, но няма кой...
Папата ни посети и отхвърли "Българската следа"...какво по-ясно!...
01 Април 2005 01:34
ЧЕСТИТ 1-АПРИЛ – ДЕН НА БГ ПОЛИТИК !!
Правителството предлага Народното събрание да разреши българският пехотен батальон да "изпълнява до 31 декември т.г. мандата за подържане на сигурността и стабилността в Ирак по резолюцията на Съвета за сигурност на ООН 1546". Това съобщи правителственият говорител Димитър Цонев – пъпеша.
[/blue]
Натиснете тук

Редактирано от - bot на 01/4/2005 г/ 12:06:45

01 Април 2005 01:37
Много се съмнявам, че в тази стаичка ще намерят много неща. Каквото има трябва да го търсят в Москва. Но че България и българи не са замесени Италия няма да доказва, а азиатските подлоги изобщо не се свенят, че българите имали проблем заради подлогтие си.
01 Април 2005 01:39
VODOLEI,
/:/ "Параграфа пак задмина сичките велосипеди. Кои италиянски секретни документи имаш предвид Параграфе, в коя стая са запечатани?"
......................................... ......................................... .............
Ти да не би да си от изпреварените от мен "велосипедисти", бе?! Защо нервничичиш и покашлюваш тук?!?
КАЗАЛ съм кои документи: "ВСИЧКИ секретни документи на италиански и други специални служби, които се съхраняват в Италия, и които документи могат да ДОКАЖАТ , че България НЯМА УЧАСТИЕ в атентата срещу Папата"
А НЕ съм казал, че са в стая и , че са запечатани!!! ЧЕТИ, преди да пишеш!
И НЕ питай мен, а питай , например, италианските SISMI, SISDE, UCSI и прочие!!! КАЗАХ!


Редактирано от - paragraph39 на 01/4/2005 г/ 01:46:17

01 Април 2005 01:51
България да поиска обезщение за Сергей Антонов и да бъде съден този Андреев за клевета най-после.
Така и не си свърши работата нито като сейретар на комисията, а фаловете започнаха като го освободиха.
01 Април 2005 02:02
Папа Йоан Павел ІІ е получил последно причастие
1 април 2005 | 00:58
Агенция "Фокус"
Рим. Папа Йоан Павел ІІ, чието здравословно състояние се влоши сериозно през последните няколко часа, е получил причастие, което се дава на болни и умиращи, предаде ”Ройтерс”, позовавайки се на източници от Ватикана. Говорителят на Ватикана Хоакин Наваро-Валдес обаче заяви, че не може да потвърди тези информации. Причастието, което включва помазването на болния със специално миро, е било известно преди като “Последно причастие” или “Извънредно помазване”. В момента то е познато като “Причестяване на немощния”.
Рим. Папа Йоан Павел ІІ е “много много болен”, заявил за агенция АНСА доктор Родолфо Проиети, който е ръководител на Римската служба за спешна помощ. “Засега папата няма да бъде откаран в клиниката “Джемели”, добави той.
01 Април 2005 02:20
Ако има пари и баба Стърлинг може да ангажираме. Тя е винаги готова срещу прилично заплащане.
01 Април 2005 02:20
Защто ли ми прилича на медиино прикритие речта на италиянскя политик, като един Матрос-Разузнаването сгреши за Ирак, признават официално в САЩ
Президентската комисия на САЩ е признала, че оценките на американското разузнаване за ядрените възможности на Ирак са били погрешни, предаде агенция “Новости”.
» По света



Автор: news.bg / дата: 31.03.2005 17:48


Разузнаването сгреши за Ирак, признават официално в САЩ
Президентската комисия на САЩ е признала, че оценките на американското разузнаване за ядрените възможности на Ирак са били погрешни, предаде агенция “Новости”.

Назначената от американския президент комисия за проверка на работата на американските специални служби, известна като комисията на Силберман-Роб, е потвърдила погрешността на американските разузнавателни данни за оръжието за масово унищожаване в Ирак.

Припомняме, че данните бяха използвани от администрацията на Джордж Буш като основание за започването на войната в Ирак.

В документа се констатира още, че спецслужбите на САЩ знаят прекалено малко и за оръжията за масово поразяване в Северна Корея, съобщава телевизия Ей-Би-Си, позовавайки се на неназовани източници от американската администрация.

Авторите на доклада критикуват работата на специалните служби и препоръчват подобряването на дейността им, създаването на нов обединен център за събирането и обработването на разузнавателната информация за оръжието за масово поразяване, както и разширяване на разузнавателната агентура зад граница.

Комисията препоръчва още да се намери начин за проверка и повторна проверка на разузнавателните данни, за да се осигури пълна достоверност.

Докладът, който съдържа 600 страници и върху който комисията е работила над една година, е предаден за предварително запознаване на президента Джордж Буш.
Очаква се днес членовете на комисията да пристигнат в Белия Дом, за да представят официално доклада.

Пресслужбата на Белия Дом припомня, че комисията е била създадена от Буш на 6 февруари 2004 година.
Тя е със статут на федерален орган и се състои от деветима членове.

Първоначалният мандат на комисията е включвал проверка на надеждността на работите на специалните служби на САЩ по въпросите на оръжието за масово поразяване, както и на моментните заплахи в Ирак, Иран, Северна Корея и Либия.

Но по-късно мандатът на комисията е бил удължен, за да направи оценка на ефективността на американските специални служби като цяло.

Американското разузнаване се нуждае от “фундаментални промени”, за да може успешно да противостои на предизвикателствата на изключително опасния 21 век.
Това заяви американският президент Джордж Буш, коментирайки на специална пресконференция доклада на комисията Силберман-Роп.

Буш съобщи, че вече е назначил своя съветник по вътрешната сигурност Френ Таунсенд за ръководител на междуведомствената комисия, която ще разгледа препоръките на комисията Силберман-Роп и ще осигури тяхната реализация.

Джордж Буш благодари на всички членове на комисията за отличната работа, която са свършили.
Той определи препоръките на комисията като обмислени и изключително важни.

Ние ще поправим това, което трябва да бъде поправено, подчерта Буш, като уточни в същото време, че събирането и анализирането на разузнавателни данни никога няма да е идеално.




01 Април 2005 02:27
Защто ли прилича на медиино прикритие речта на италиянскя политик, като един Матрос-Разузнаването сгреши за Ирак, признават официално в САЩ
Президентската комисия на САЩ е признала, че оценките на американското разузнаване за ядрените възможности на Ирак са били погрешни, предаде агенция “Новости”.
» По света



Автор: news.bg / дата: 31.03.2005 17:48


Разузнаването сгреши за Ирак, признават официално в САЩ
Президентската комисия на САЩ е признала, че оценките на американското разузнаване за ядрените възможности на Ирак са били погрешни, предаде агенция “Новости”.

Назначената от американския президент комисия за проверка на работата на американските специални служби, известна като комисията на Силберман-Роб, е потвърдила погрешността на американските разузнавателни данни за оръжието за масово унищожаване в Ирак.

Припомняме, че данните бяха използвани от администрацията на Джордж Буш като основание за започването на войната в Ирак.

окладът, който съдържа 600 страници и върху който комисията е работила над една година, е предаден за предварително запознаване на президента Джордж Буш.
Очаква се днес членовете на комисията да пристигнат в Белия Дом, за да представят официално доклада.

Пресслужбата на Белия Дом припомня, че комисията е била създадена от Буш на 6 февруари 2004 година.
Тя е със статут на федерален орган и се състои от деветима членове.

Първоначалният мандат на комисията е включвал проверка на надеждността на работите на специалните служби на САЩ по въпросите на оръжието за масово поразяване, както и на моментните заплахи в Ирак, Иран, Северна Корея и Либия.

Но по-късно мандатът на комисията е бил удължен, за да направи оценка на ефективността на американските специални служби като цяло.

Американското разузнаване се нуждае от “фундаментални промени”, за да може успешно да противостои на предизвикателствата на изключително опасния 21 век.
Това заяви американският президент Джордж Буш, коментирайки на специална пресконференция доклада на комисията Силберман-Роп.

Буш съобщи, че вече е назначил своя съветник по вътрешната сигурност Френ Таунсенд за ръководител на междуведомствената комисия, която ще разгледа препоръките на комисията Силберман-Роп и ще осигури тяхната реализация.

Джордж Буш благодари на всички членове на комисията за отличната работа, която са свършили.
Той определи препоръките на комисията като обмислени и изключително важни.

Ние ще поправим това, което трябва да бъде поправено, подчерта Буш, като уточни в същото време, че събирането и анализирането на разузнавателни данни никога няма да е идеално.




01 Април 2005 02:35
Методи Андреев, бивш шеф на комисията по досиетата:
Преводачката ни каза, че има документи за покушението

в. "Монитор"- 01.04.2005
- Г-н Андреев, не смятате ли, че вашите изявления за документи от ЩАЗИ, свързани с атентата, помагат на новата истерия за българско участие в атентата срещу папата?
- Знаете ли, преди колко време съм говорил за тези документи? Поне преди година и половина. А вие не смятате ли, че управляващите са тези, които ни забъркват в скандала - вместо да реагират моментално, те мълчат. За тези документи съм съобщавал в мои интервюта. По скандала нямам никакво отношение, ние трябва да принудим управляващите да изразят своята позиция.
- Вие лично като политик допускате ли, че България е замесена в атентата?
- На този въпрос можем да отговорим след като разсекретим документите. Това, което правим сега, се нарича гадаене на боб. Трябва официалните държавни органи да окажат съдействие. Аз не искам да ставам заложник на нечии гузни съвести. Единственият ни изход е да кажем истината, а това ще стане след като прочетем документите.
- Как получихте документите?
-По линия на международния обмен и споразумение с комисията на Мариане Биртле, която в Германия разследваше дейността на ЩАЗИ. Те ни ги пратиха по пощата. Документите са явни и няма тайни.
- Вие виждали ли сте ги?
- Виждал съм това, което е постъпвало в комисията. Това бяха общо около 1000 страници. Преводачката ни каза, че между тях има и писма на службите за атентата. Това са писма, с които България иска помощ от немските служби да не бъде обвинявана за атентата. Имайте предвид, че тя не беше лицензиран преводач.
01 Април 2005 02:37
Параграфе, извинявай, не предположих че искаш всичките документи. Задмина ме та чак не забелязах.

Параграфе, защо всичките от Италия а не всичките от Москва и България?? Или от САЩ, Либия и Мали (там са най-черните човешки същества).
01 Април 2005 02:41
Последната истина на МЕХМЕД АЛИ Агджа:
Имах съучастници във Ватикана
La Repubblica Истамбул
xx ИСТАНБУЛ
"Ватикана има отговорност в атентата срещу папата. Без помощта на някои сановници и кардинали не бих могъл да го извърша. Дяволът е и между тези стени".
Няколко седмици след новото влизане в болница на Йоан Павел Втори и в деня след новината от българското правителство за пристигане на документи от ЩАЗИ, Али Агджа отново направи така, че да бъде чут. И го стори в интервю за "Република" със серия от разкрития, които атентаторът на папата ще издаде в книга...
.................................
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК:
Натиснете тук
http://www.zone168.com/article?sid=&aid=3 4770&eid=315
01 Април 2005 02:42
Преводите и разбирането на текстовете по чуждите вестници нямат нищо общо със написаното в СЕГА , и е доста трудно на нашите журналисти да разберат какво е написано по чуждите преси (слаба подготовка в университета )! Слабо е за мене и нема смисъл да се занимава популацията българска със глупости ! така не се събужда ни национализъм ни патриотизъм ! Откажете се , хората не са малоумни !
01 Април 2005 02:52
VODOLEI,
ПАК бързаш да пишеш и питаш, преди да си прочел ВСИЧКО!!!
Казал/написал/ съм: "ВСИЧКИ секретни документи на италиански и други специални служби, които се съхраняват в Италия...". Т.е., РЕЦИПРОЧНОТО на това, което иска Италия от България /германски документи-на ЩАЗИ/ !!!
......................................... ......................................... ...........................
Разузнавачите работели и по кардиналска версияОще след атентата съществуваше версия за участие на Ватикана в покушението срещу папата, каза пред "Монитор" бившият резидент на българското разузнаване в Рим о.р. полк. Марин Петков.
Определени среди във Ватикана бяха заинтересовани от покушение срещу папата. Причината беше, че точно тогава започна проверка на финансовите дела на Ватикана. Тогава започна аферата с банка "Амброзиано" и нейният шеф Роберто Калви, който беше намерен обесен на мост в Лондон.
Определени среди във Ватикана също така не били доволни, че има папа от славянски произход.
01 Април 2005 02:54
Германия отрече участие на ЩАЗИ и България
Германската Федерална служба, която отговаря за достъпа до архивите на министерството на държавната сигурност на бившата ГДР /Щази/, не разполага с данни източногерманските спецслужби да са били свързани с покушението срещу папа Йоан Павел Втори през 1981 г. Това заяви вчера в Берлин официалният представител на ведомството Кристиан Боос, цитиран от ИТАР-ТАСС. Боос каза, че също така няма свидетелства с покушението да са били свързани специалните служби на България или съветският Комитет за държавна сигурност /КГБ/. Това бе реакцията на германското ведомство на съобщенията в медиите.
......................................... ...
Ето, това се казва ДЪРЖАВНИЧЕСКА ПОЗИЦИЯ на Германия ! Язък, че Премиерът на България има и германски корен в родословното си дърво!!!

Редактирано от - paragraph39 на 01/4/2005 г/ 02:58:47

01 Април 2005 03:14
Наслие, терор, атентати, убииства са веруюто и практиката на комунизъма!
Още по зловещо!Комунягите се издигаха в партиината йерархия по броя на убитите "класове врагове"!
България под пряката директива на КГБ е в центъра на опита за убииството на Папата!
Съдебни доказателства не са нужни!Нужни са здрав разум и честност!
Комунягите са самопризнати убиици!Доскоро, като на власт, се гордееха с това!
01 Април 2005 03:32
Параграфът е точен, пак ! Страните по едно делопроизвидство са длъжни да обменят доказателставта които притежават , иначе не се допускат в съда и не се приемат за такива !
Предполагам , че италианското право е в съгласие с това изискване. Ако не е , тогава за какво право говорим !? Правото на бозата в тиквите на някои ... които някой ден ще искат да станат и те политици в България, но сега им е трудно да мислят. В момента това се нарича клевета и България е в правото си по политически път да иска изивниение от Италия ! Немедлено или депешно, на кой както му се хареса , щото форума е бъкан с демократи.
Може би някой във Ватикана, наистина, крие нещо и Италия трябва да спсява положението ? Въпрос на време е да се разбере и ако не е България тогава !?
Някой да знае убиеца на Герги Марков ? Калугин беше ли казал нещо конткретно? Хайде да не се подценяваме топлкова . Обущарю, не по високо от обувките !
01 Април 2005 04:25
Който не е прочел книгата за Ватикана и папския престол "Свещенният вертеп" от Лео Таксил да вземе да я прочете.Само тогава ще ви светне кой е поръчитела на атентата срещу Папата.
01 Април 2005 04:58
Водолей,
или си тъп или се правиш (ама много добре). Възмущението ти че някой може да посегне точно на папата ти е древно. Аз се възмущавам значително повече от други неща. Да си чувал че на 6 секунди умира по дете например. А иначе папата нищо не ми е направил- хич не ми пука от/за него. И спри да лъжеш- никъде не мотивирам убийството на когато е да било, в това число папата. Аре плувай...
01 Април 2005 06:44
Реакциите тук ясно показват защо там все още не верват нито на новите, нито на старите фактори от българската политика
01 Април 2005 06:52
Минаващия, кой според теб във форума е политик? Или ти вярваш на италиански политик? Или френски? Ха!
01 Април 2005 07:29


Чакай да се опитам пак с разсъжденията тогава, все пак не е лесно:
1. значи, кардиналите решават да вербуват турчин за убийството на тоз гадняр-Папа, и, също като при Кенеди, използват немотивирано пребиваване на Агджата в България за прикритие на престъплението, което при съществуащата тогава зле въоръжена италианска мафия е за предпочитане,
2. значи, постарават се турчина да не е с руско самосъзнание като някои сегашни форумци, ами да е обиден, че Италия не е муслимска, или поне, че старанието на Папата да обединява хората все още не актуално, не муй дошло времето, демек, вреди на Турция и турците, пречи да се трепят кюрдите-комунисти и т.н..,
3. значи, и тъй като за кардиналите е много трудно да метнат една найлонова торба на тоз каяна-Папа и да предизвикат сърдечен разрив (не ми идват на ума по-интилигентни варианти), да го боцнат, инхалират и други таквиз диващини от домашната и болнична практика, решават да намерят турчин с неясно самосъзнание, случайно пребивавал в България за радост на кардинали, руснаци и американци; какво по-хубаво за световната плитика желаеща да представи куманизити в неблагоприятна поза за поета.

Сега следва най-важното:

4. Бай Тошо значи, не само че нищо не знай, ами си е семпло - невинен, защото това не му е работата, и хал хабер си няма от подготовките на враговете да оплюят Родината. КГБ също спи за да не го питат после какво е видяло. По презумция то е могло да види само заговор срещу себе си, докато заплахите срещу България бяха от компетентноста на Кавказкия фронт, който по това, и всяко друго време на годината е на смес от ча-ча с водка и вобла. Е-е-е, воблата не толкоз но, нейсе....с това няма да ги обиждаме.



След всичките тези лоши късмети сега, вместо италиянците да доказват, че сме невинни, ще трябва сами да се зъбим на империалистите.


А честито!... ама българите ще плащат.

Панимайш, другаришч?

01 Април 2005 07:31
В никакъв случай не вярвам в българска следа. Някой има интерес, България винаги да е нестабилна и замесена в скандали. остава да се намери този някой............
01 Април 2005 07:38


Не си в час К. За някои да държат микрофона пред балканджии може да е вече голяма политика.
01 Април 2005 07:41
Тъй, тъй, Светло, станахме двама.
01 Април 2005 07:51



Целта е да ни смачкат повече фасона!Сега сме нещо като чираци, кандидати за задругата на майсторите т.е.ЕС. А долавям известен стремеж за реванш на провалилото се обвинение срещу Сергей Антонов и България.Призвайте си!Без вина виновни!Ами, че докажете го г-да макаронаджии с цялото Ви скапано правосъдие, което близо век и половина котка Вашета произведение "Мафията".Че и министер-председател Ви беше мафиот дълги години от близкото минало!Така, че по-добре си трайте, за да не се излагате пред света отново!
01 Април 2005 08:48
Царот требе най-после да излезе и да каже две -три свързани изречения по въпроса. Ако му е трудно на български - може и на италиански. Същността на казаното от него трябва да е РЕШИТЕЛНО отхвърляне на всякакви претенции към България като ДЪРЖАВА по атентата срещу папата. Още повече попът вече се произнесе в този дух. В същото време да се окаже всяческо съдействие на евентуално ново разследване. Да се търсят ПЕРСОНАЛНИ поръчители, извършители , виновни и наказания. Да се престане с това идиотско повтаряне на името България когато става дума за шайка престъпници , пряко подчинени на чужда държава. Нашите служби нямаха никакви задръжки по въпроса. Няма да се учудя , ако излезе че и тая простотия са я забъркали по заповед на "братушките". Ако все пак имам някави съмнения , те са инспирирани от прекалено ниското ниво на организация и изпълнение. Макар и престъпни, службите имаха и добри професйоналисти. Не вярвам такава отговорна задача да са я оставили в ръцете на аматйори, както излиза на практика.
01 Април 2005 08:49
Аман от евтини сензации. Уж са водещи медии, а работят като развален телефон. Някакъв италиански парцал КУРиере сена сера започна да хвърля отпадъци по вентилатора и за нула време се изопачи всичко казано по случая. Дотук не са представени никакви факти, но напоследък медиите представят слуховете за такива. България има пълното право да навре Италия в миша дупка и да ги накара да оповестят всички доказателства събрани дотук - сигурен съм, че няма такива. Но нашето безгръбначно правителство както обикновено се снишава и се ослушва за нареждания от биг брадър, вместо да заеме една ясна и категорична позиция за поредната клевета нанесена на България. Ако паметта на италианците е толкова къса да си припомнят как завършиха всички дела по случая и за думите на лежащия на смъртно легло папа, че не вярва в "Българската следа".
01 Април 2005 08:53
ВОДОЛЕИ: Та да продължа това, което си написал - та в София също живееше един от съратниците на Агджа- Челик.Всеки можеше да го види в Японеца.Агджа също се появаяваше в София.Всичко това е било поръчано и подготвено от Ватиканските кардинали.А когато Челик реши да напусне границата "го самоубиха" вътре в България пак същите Ватикански кардинали, и то когато ДС и КГБ в този период слухтеха във врата на всеки чужденец.А, бе да сте живи и здрави.Верваите си, че България не е замесена.Па може и да ви се повдигне самочуствието от това.
01 Април 2005 08:58
Най-скандалното в случая според мен, е , не толкова опитите на антибългарски сили да злепоставят България преди приемането й в ЕС, колкото неадекватната позиция на нашата държава!
Някой да е чул реакция на Външно министество по въпроса?
Защо мълчат вместо да поставят този Импозимато на място!
Имаше ли процес преди повече от 20 години? Имаше!
Доказа ли се вината на Сергей Антонов? Не се доказа!
България трябва най-сетне да съди тези клеветници, а не да се оправдава посредством изявленията на Митко- Пъпеша, които са толкова глупави, че ми е чудно как е станал правителствен говорител!
Срам и позор!
Няма един български политик да им тегли една майна на тези клеветници!!!
01 Април 2005 09:07
Комунягите да си признаият и да си излежат наказанията в затвора!
Демократичните българи са страдали повече от всички от престъпленията на БКП и БСП и КГБ!
Италия и цял свят знае че комунистите които се опитаха да убият папата не са истински българи а наемници на руската КГБ.

01 Април 2005 09:16
Ало, FaLос,
точно като теб разсъждаваха комунистите - какво тук значат някакви си факти - само дето вместо "здравият разум и честност" бяха подменени с партийна повеля!!!
Сам си прави извод какъв си!
01 Април 2005 09:17
"Али Агджа винаги е насочвал разследването в погрешна посока и не е разкривал истинските факти"

Интересно - значи Антонов го съдиха по твърденията на Агджа, а сега се оказва, че на Алито никога не е можело да се вярва. Няма ли противоречие някакво тук
01 Април 2005 09:21
100% в покушението срещу папата има замесен българин... И какво от това??? Защо си мисли някой, че ще може да намери кой е бил или пък кой му е платил... Едно обаче горките италианци не искат да разберат - не бил българин този, който го е инициирал. Така че вместо да си губят времето с нас, да се разровят по-навътре и да открият "главата" на операцията.

От друга страна цялата тази медийна кампания срещу нашата страна е съшита с бели конци. Ясно е на всички, че ще ни отложат датата за приемане в ЕС, въпросът е, че трябва да се посочат някакви мотиви различни от "май населението от ЕС не ще да хранути още 7млн души, които са им известни повече с показни убийства и проститутки, отколкото с така прехваленото ни киселото мляко".
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД