:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори

Шах



Отгв.: 1.Тг8+!! Д:г8, 2.Дг7+ Д:г7, 3.ф:г+ Цг8, 4.Ке7х.



Бридж



Отгв.: Със 7 готови взятки от високи карти (оньори) елеменираният "тайминг" (темповата оценка) показва, че карото ви в ръка е без бъдеще. Та преценете сами: ако пиките в защитата не са 6:1 (по-малко вероятното!), дори да влезете в мора с купа х и да играете оттам каро, то изток ще "скочи" с К (А), особено къса (2 карти) и ще продължи с втора пика, при което все пак ще трябва да заложите на 4 взятки от купата. Принципно се знае, че разделените фигури (в сл. в каро) са по-вероятни, отколкото да са заедно. Отстранен ли бъде и вторият ви пика-стопер (А-то) с малка карта, то договорът ви е вече почти съборен, освен ако нямате щастието да заварите пиката 4:3, което знаете, че е по-малката вероятност.

В такъв случай, след пика Q, влизане един път на купа А и ако се дадат по 1 малка от защитниците ,въпреки казаното по-горе, то каро х! Изток печели с фигура и играе втора пика "х" (прочее той не може да е с по-голяма карта от 9-та: съгл. "правилото на 11-тте!) Печелите с а-то и сега купа х до КJ за импас срещу Q-та в Запад и очакван остатък 3:3, за 4 купи взятки. Внимание: ако на купа А от Изток падне Q-та, то втора купа - К, за да не би хитър опонент от Q10 бланк (сами) да ви е сложил капан и да импасирате 10-та в партньора му, с което отново ще ви потопи.

И това е всичко. Не особено трудна игра, но с маскирани камъни, които може да катурнат колата на контракта ви.
342
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД