:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 203
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КОМЕНТАР

Най-добре е Стоичков да замълчи

На приказките му се наслушахме, с резултатите от работата му се измъчихме
Откакто Христо Стоичков стана селекционер на националния отбор не спира да говори - хвалби, закани, че и рекламни клипове. А в дните около мачовете с Швеция и Унгария словесната му канонада, подета и от услужливи медии, чак ни проглуши. То бяха изрази като: "Моите футболисти са най-добрите в света" и "Знам как да победим шведите". Или пък: "Идваме в Будапеща само за победа" и "унгарците са по предвидими без капитана си Золтан Гера".

И както не спря да говори след позорното 0:3 и слабата игра срещу Швеция, така не спря и след мача с Унгария: "Можем да сме доволни и спокойни, че този отбор има добро поколение играчи", "Играхме добре" и "Продължаваме да гледаме напред - още имаме шансове за световното". И това при условие, че и децата разбраха - Мондиала в Германия ще гледаме през крив макарон, в най-добрия случай по телевизията.

Но е крайно време Стоичков да замълчи. Защото се видя - този отбор може и да има всичко друго, но няма кадърен треньор. Да, той казва това, което народът иска да чуе, но явно не знае как да го изпълни. И не само защото футболистите му толкова могат. Те си можеха толкова и при Стойчо Младенов, и при Пламен Марков. Треньорът не може да ги нареди по терена.

И за какъв, по дяволите, нов облик на националния отбор се говори под ръководството на Стоичков? Та може ли някой да каже по каква схема предпочита да играе този тим? Че треньорът само ги сменя. Дори стигна до безумната постановка едва с двама защитници срещу Малта, та трябваше да се мъчим да изравняваме на аутсайдера цяло полувреме насред София.

Или пък другата заблуда - за великите мачове, изиграни под ръководството на "селекционера". Наистина прилична игра за 3:1 срещу исландците, описани като един от скритите фаворити, а оказали се аутсайдер, отупван като брашнян чувал и от другите. Силно второ полувреме срещу необяснимо спрелите да играят хървати за 2:2 в Загреб. И... толкоз. Другото бе мъка срещу повелите ни с 1:0 аматьори от Малта, трагична игра срещу Швеция, и хаос срещу едва връзващите повече от два точни паса унгарци. А за контролите с област Валенсиана (2:1), Азербайджан (0:0) и Сърбия (0:0) - по-добре да не отваряме дума.

Но през всичкото това време Стоичков подхранваше надеждите на народа с бомбастични изявления за великия тим, който ще се класира на световното. Да, ама се видя, че "великият тим" няма треньор, който да води мачовете правилно. Примери колкото щеш. Най-пресният е от Будапеща, когато въпреки хаотичната игра поведохме с 1:0 и не можахме да го удържим, защото играхме до последно нападателно. А как да си обясним, че срещу шведите Стоичков смени един от най-добрите - Лазаров, и остави Янков, който не бе тренирал 1 месец заради контузия и едва се държеше на крака. Или защо 43 001-вият зрител на мача с Швеция - Бербатов, трябваше да е на терена 90 минути, след като не се срещна с топката. И за неспециалистите е видно, че Митко не е във форма. Да не говорим, че срещу Унгария не показа желание и съсредоточеност. Че дори и Роналдо, когато няма ден, бива сменян.

Очевидно е - Стоичков няма тактическа подготовка. Но как да има, след като досега е бил треньор само на дъщерите си в къщи. Малцина днес си спомнят, че той взе треньорски лиценз "Про" след само 3 (три) дни лекции в НСА. Но в тях влизаше и гостуване за 60-ия юбилей на шефа на комисията проф. Ангел Шишков. А оценката от изпита бе "отличен". Също с толкова опит са и помощниците на Стоичков - Петър Хубчев и Ивайло Йорданов.

Затова по-добре Камата да млъкне. А след като е явно, че ще остане на поста, поне да се учи в движение. Но първо да обясни на хората, да не очакват чудеса. Така хем ще е честен към тях, хем ще му е по-спокойно да работи. Защото едно е Лаудруп да те извежда на чисти положения в "Барса" и да си голмайстор и звезда, а съвсем друго - да поемеш отговорност за играта на 11 момчета и за гордостта на цял народ.
79
633
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
79
 Видими 
31 Март 2005 23:00
ДЕЛЯН КЮЧУКОВ - бах и драскача му амбициран, нямам думи бате аз наглостта ти и за голямата уста, ама да не се задавиш внимавай, бурсук
01 Април 2005 00:26
Делянчо кажи кои ти плати за простотията дето си написал.
01 Април 2005 00:56
Абе той Ицето да каже, защо налага Иванков като цяла България видя, че не става това момче. ИВАНКООООООВ, СПАСИ ОТБОРА ОТ ПОБЕДА БАТЕНКА!!!!ЕВАЛА!!!
01 Април 2005 01:01
Прекрасен коментар. Най после някой каза че царят е гол!!!
01 Април 2005 02:28
Големите приказки са почти винаги обратно пропорционални на големите резултати.
Не знам кво му стана на тоя Стоичков, няква склонност към оригиналничене ли го прихвана. Що го пуска тоя Иванков, като цяла България знае че е с кекава психика. И що не пусне М. Петров да си играе дясно крило - едно от най добрите в Европа - ами го мъчи на разни други постове. Има и други но тези са най - фрапиращите неща.
А най-лесния начин за концентрация преди някакво изпитание, независимо дали си играч или треньор, е като въобще да плямпаш докато не си свършиш работата. [/center]
01 Април 2005 02:47
Не мога да не се съглася с наблюденията и изводите на автора. От истината най-боли. Боли ме и мен. Чудо е нужно сега, но дали сме способни на чудеса?
01 Април 2005 05:11
Стоичков не е по-различен от Славков.
И хеликоптер да караш, и буркан да си сложиш, от манталитета си няма да избягаш.
01 Април 2005 05:25
Прекрасен анализ.Оттеглянето от националния отбор на вратаря З.Здравков потвърждава, че налагането на свои хора продължава да е в сила, въпреки уверенията на Ицо, че в отбора ще играят само най-добре подготвените.Ицо, слез на земята, бе човек.Не ти ли стигат тия пари, че се заиграваш и с тоя мошенек Танев.Кат не ти стигат бегай у парламенто!
01 Април 2005 06:24
Бе Кючук-бей на много отракан се правиш, ако беше толкова лесно ти да си бил писател като Вазов досега

Sine qua non
01 Април 2005 07:21
Всъщност, наистина има шанс отборът ни да замине за световното, но трябва всички да помогнем: да съберем по 10 етикета от Загорка и ги изпратим на играчите.
01 Април 2005 08:12
Да бе , злобничък звучи коментара. Обаче е ВЕРЕН Стоичков е некомпетентен , и трябва да се оттегли. да изкара необходимите школи и академии .В чужбина, разбира се , където не пишат шестици заради името. И понеже за интелект като ицо това ще бъде един по-продължителен процес , в това време да сложим нормален треньор на отбора.Поне да се обиграваме в евроквалификациите 2008
01 Април 2005 08:20
Защото едно е Лаудруп да те извежда на чисти положения в "Барса" и да си голмайстор и звезда...

.
Диляне, Диляне ...
Лаудруп от има няма 10 години не е в Барса, ама ти толкова време да си стискаш злобичката в душицата?!?
Ще ти се пръсне жлъчката бе Диляне!
Баси, кои им пуска пасквилите на такива откровенни злобари?!?!?!?!?!?!?
01 Април 2005 08:21
Сега да вземем да си направим една равносметка и да си признаем, че само с големи усти не става. Жалко за Здравков, защото и в момента съм убеден, че няма по-добър вратар в републиката и навън който да е българин. В типичен за честен мъж като него стил си е дал мнението и поводите, без да оревава и плюе никой. Стоичков (въпреки, че съм див цесекар) беше перфектен футболист, но за треньор трябва и глава, а там Ицата няма нищо. Отделно, че се влияе от мениджъри, президенти, и кой ли не още поради което Здравков прави паралел за качеството на някои от играчите които са в национала и как са отишли там. Естественно е да си заинтересован (материално), но пък да си сляп не бива. Не може играч като Манчев да не играе, а Гонзю да бъде титуляр със ужасната си игрова статистика, която има за последните 5 години зад себе си. Не може Рендето във всеки мач да доказва, че е тъп, неефикасен, дребен балкански тарикат и безумен в критични ситуации и да защитава България.
Гледах мача със Швеция с още 100 българи в един бар на 8000км. от София. По съседните екрани откъслечно гледах Англия и Сев. Ирландия и ми беше болно да видя, контраста между двата мача. След гола на шведите нашите се върнаха назад във времето с 25 години, като стил и тактика. Див юруш, паника, грозни и безумни подавания на 1 метър които в 80 % от случаите бяха грешни. Е , ако това е играта с която ще идем напред по добре да си седим и да си обиграваме отбора за следващите европейски квалификации а после за следващите световни и все в този ужасен затворен кръг. Едва ли ще изживеем някога отново 1994 година с методите и политиката царящи в БФС. Но какво да се очаква от една федерация и едно спортно министерство на които цял свят им показа кой е Иван Славков, но те си затвориха очите.
Наздраве и се отдайте на други спортове,
01 Април 2005 09:10
Стига с тази българска завист! Човек сгреши нещо и всички започват да си избиват комплексите на негов гръб. Голяма работа като не се класираме. Стоичков си остава Стоичков.
Това не му е първото падение. На финала за КЕШ срещу Милан, Барса падна с 4:0. Това прави ли Стоичков слабак? Славната Пенева чета бе на косъм да остане безславна, ако не беше щастливият мач във Франция. И ако не беше и неочакването падение на самата Франция срещу Израел в предишния мач. Нашите преди това се бяха оляли и загубили сума ти точки. Но това прави ли четвъртото място в САЩ по-малко истинско? Не бихме ли Германия - световния шампион? След това в квалификациите за европейското не ги ли бихме пак от 0:2 за тях?
Авторът на тази статия какво от всичко това е постигнал? Много е лесно да се критикува. Обаче ако Стоичков направи чудото - бие Швеция като гост, тогава какво ще се пише - Осаннннннннна...
01 Април 2005 09:10
Е, да колкото и да им се струва кощунствено това писание на някои хора, не им остава нищо друго, освен да си турят ръка на сърцето и да признаят, че в общи линии НАПИСАНОТО ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА! Знаем, че от истината боли, но... това е положението!
Грешките на Стоичков са толкова много, че едва ли могат да се изброят, но дайте да видим кое е основното!
Ами да си зададем въпроса каква е работата на един национален треньор? Естествено- да ходи по села, паланки, градове и различни държави, за да гледа и събира информация за евентуални играчи за отбора си. Да, ама при Стоичков не е така. То не бяха приеми, то не бяха снимки в телевизията, в реклами, в застрахователни агенции, в и пред магазини... Ако трябва да се подарят пет топки на децата в село Шушумигово- Стоичков е пръв там. Ако трябва да се открие хотел- Камата се мята на вертолета и пристига. Ако общинарите в село Дрън-дръново са решили да го направят почетен гражданин /пардон- селянин/, най-преуспелият БГ футболист пали ягуарът си, пуска синята лампа и отпердашва натам...
Мдааа... Не е лесно да си известен! И на всичкото отгоре- и треньор на национален отбор! Където имаш отговорности. А, да, забравих- когато го запитат защо пуска тоя или не пуска оня, Стоичков се изпъчва: я да мълчите! Аз съм треньорът, аз си нося отговорността! Да, ама пък аз имам едно питане: г-н Стоичков, тоя отбор не е ли национален? Щом ще си носите отговорността, носете я, само че това озночава да си ПРИЗНАЕТЕ грешките! А аз досега такова нещо от него не съм чул... Той ВСЕ е правия...
Дотук нещата се търпяха. Защото не Стоичков, ами и папата да дойде- това е положението. Като имаме Бербатов, ще си го пускаме, пък в хода на мача ще си хабим нервичките, ще си скубим косите и толкоз.
Обаче вчера изтече информацията, че Здравко Здравков слага край на кариерата си в национала, защото- забележете!- в него върлува мениджърска война, в която той не желае да участва! Ей това е трагичното: че и великият Стоичков е замесен в задкулисните игри на БГ футбол! Той- Иконата, Месията, Господа на българския народ играе по свирката на еди-кой си мениджър и пуска в игра не пекания Сашо Александров, доказал качествата си от пет-шест сезона в едно силно първенство, каквото е турското, а неизлекувания, участвал само в 45 минути игра през последния месец джомбалдек Чавдар Янков. Ами какво да кажем за вратарския пост? Заради Иванков загубихме 4 точки/ 2 от Хърватска и 2 от Унгария/, но Стоичков непрекъснато си залага на него. Защо? Ами защото Наско Сираков от сума време се мъчи да продаде неконвертируемата си стока в чужбина и Камата му се кланя доземи. Обаче- за сметка на какво? На интересите на националния отбор. За жалост... Този отбор не е на баща му на Стоичков и това Ицо е крайно време да разбере! Като иска да налага този или онзи, да си купи отбор и да прави там каквото си ще! Вместо сега да сме на първо място в групата, ние сме трети и това е заради вироглавието на Стоичков да налага на вратата един некадърник! Видяхте ли какво значи да имаш на вратата си свестен вратар, а не протеже? Става реч за Габор Кирали разбира се, а не за Иванков!
Такива ми ти работи... Боли, но ако сега не вземем мерки, още дълго ще страдаме и което е по-лошо: кога ще имаме две хиляди фена на мач в Европа? Я попитайте тия, които бяха в Будапеща дали ще искат да отидат в Стокхолм? Ще идат, ама... като се махне некадърния така наречен "треньор" Христо Стоичков!
01 Април 2005 09:13
Прав е Дилян.Ицата много говори, но по-важното е , че не може да нареди отбора, особено в защитата където положението е трагикомично.Просто с напъване и с някво супернахъсване не се получава, нужно е майсторлък.Това най-много важи както споменах за защитата.Там трябва да има нови лица, например от ЦСКА, Литекс, Локо Пловдив, Славия той знае.Ако е станал заложник на мениджърски интереси, както се пише по-добре е само да се снима за реклами, ако някой разбира се го търси за това.ИЦА-а-а , трябва приземяване.Иначе съм ти фен.
01 Април 2005 09:37
беше въпрос на време преди разните му там хобити и полуидиоти да почнат да пляют стоичков. де що злоба бяха събрали през последните месеци - сичко са готови сега да изпразнят. така беше и при димитър пенев. верно е, че се насрахме срещу шведите. верно е, че и иванков яко ни наака и срещу унгарците. верно, че сега трябва да разчитаме не толкова на себе си, колкото на късмет да се класираме.
но такава глупава злоба издава само втрещяващи комплекси и интелигентност дори под средната за един футболист или дори спортен журналист
01 Април 2005 09:38
Царят е гол, ама приказва, приказва вече мелаим, а феновете му, както винаги заблудени..., но нищо и това ще мине само след има няма два месеца и тогава ще се окаже, че градим отбор за следващото световно, а Стоичков ще го оставят още да се учи да бръсне и т. н.
01 Април 2005 09:52
Ей Деляне
ти си бил голям разбирач бе, да вземем да ти издигнем кандидатурата за шеф на БФС или пък за треньор на националният отбор а ?
В българия всички разбират от коли, жени и футбол, ама ти май от нито едно от тези неща не разбираш, ама това не ти пречи да напишеш една страница глупости
А относно Барса, когато си дърво който и да те извежда в удобна позиция пак няма да вкарваш, така че си вземи от някъде записи на стари мачове на Барса от 90-те и погледай на воля красив футбол, може и да смениш плочата.
01 Април 2005 10:01
Написаното е вярно и точно. Засега оценката за работата на Стоичков като треньор може да бъде само "Слаб 2". Шансовете да поправи двойката до края на квалификациите са много малки, но ако се учи много и упорито и разбере кои всъщност са добрите учители може и да успее..... Лъчо Танев е мафиот и мошеник. А когато и Лечков толкова горещо те подкрепя направо трябва да се подплашиш дали и ти не си като него за тюрмата.
01 Април 2005 10:09
ИЗГОНЕТЕ КЮРДА - СПАСЕТЕ НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР!
ТРЕТИЯТ ПОРЕД ЧЕРВЕН ТРЕНЬОР-НЕКАДЪРНИК НАДМИНА ТРОЙЧО И 5ЛАМЕН МАРКОВ И ЗАВЪРШИ ТЯХНОТО ЧЕРНО ДЕЛО!
ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НИ ПРАТИ ПРИ ФУТБОЛНИТЕ ДЖУДЖЕТА НА ЕВРОПА!
РЕЗИЛИТЕ, КОИТО ПРЕЖИВЯХМЕ СА УСПЕХИ, В СРАВНЕНИЕ С ТОВА, КОЕТО НИ ОЧАКВА!
01 Април 2005 10:48
Истината е, че Камата мое и да ръждяса, ама ша изпълни тайните задачи на Бат Бойко. Генералът рече, че всички мутри в България си купиха футболни отбори. Перат пари, печелят от далавера, от тото, от застраховки, от уредени мачове и от трансвери. И че на тая далавера требе да се тури край!!


Първата част от задачата бе свършена. По стадионите ходят вече само червени и сини прасета и говеда, които смучат бира и проста шльокавица и поддържат диалог само с междуметия. Верно, пластмасовите столове са здрави, ама и приходи - йок.


Изпълнението на втората част от задачата е в ход. Играчите си разхождат екипите по 90 минути и за да не настинат си разменят псувни с играчи на противника и особено със съдията. Националният отбор е най-проспериращия в Европа, ако имаме предвид броя на получените жълти и червени картони...а и на инкасирани голове. Камата обаче пцува само на български, защото няма паре за още глоби като колегата си в Челси. С тая игра на отбора, може да сложат калъфи на седалките на националния стадион и да сложат десетина дървени стола за охраняващите полицаи...Всеква далавера се отлага за следващите квалификации (кво са три-четири години).


Ако кара в тоя дух, Камата ще съсипе мафията, която ще се евроинтегрира. Като Абрамович. Толку отбори има за купуване във Висшата лига, в Примера дивизион и в калчото. Тук ще настане тишина и спокойствие. Което ще даде тласък на шахмата, федербала и кърлинга.


Очакваме Бат Бойко да подари на Камата стадо щрауси и стадион. Да не му пада професионалната квалификация. Ще си ги тренира да тичат в бяло-зелено-червени екипи по команда "айн-цу-цвайн". Щраусите (както е известно) са и добри боксьори - при кодовата дума "мамата!" ще трескат ъперкъти на разни недоволни журналя и недалновидни футболни фенове. Па и ще вкарат Тренера в месарския бизнес...


Т'ва е за сега... Кога ще прогонят футболната мафия лесно ще разберете. Бат Бойко ще предложи Камата за орден "Стара Планина". С лента.
01 Април 2005 10:51
Уважаеми господа,
не бъркайте неоспоримите заслуги на Камата като футболист с отговорностите му на треньор! Това са две коренно различни неща, второто от които явно му е доста чуждо! Видно е и за кьоравите вече, че Стоичков е твърде зле с материята, наречена тактика /пресен пример са непрестанните центрирания в мача с яките шведи/, както и с правенето на смените. Това последното- или го имаш, или го нямаш! Когато Господ е раздавал това чувство за правилни смени в хода на мача, Камата е бил на някакви снимки в рекламна агенция...
Най-добрият избор би бил който и да е чужденец. Стига да не му се бъркат лъчотаневци и емилданчевци...
01 Април 2005 10:56
Ица, Ицааааааааа....Ица.!..националния отбор не е агенция за продажба на футболисти батка...
01 Април 2005 11:33
Току-що агенция фокус обяви, че Батето обмислял напускане на БФС и БОК. Толкова е хубаво, че чак не е за вярване!
01 Април 2005 11:50
БТА: СЛАВКОВ уволни СТОИЧКОВ!
Минути преди да обяви, че напуска поста си в БФС и БОК, Иван Славков уволни досегашния старши треньор на българския национален отбор по футбол Христо Стоичков за "несправяне със задълженията му". За нов старши треньор на отбора бе назначен Наско Сираков, като помощници ще му бъдат Станимир Стоилов и Петър Хубчев. Веднага след назначаването си новият старши треньор заяви, че повече няма да разчита на "протежетата на Стоичков - Божинов, Бербатов, М.Петров, Ст.Петров, Янев". Занапред той ще разчита на отлично представилите се в срещите срещу Швеция и Унгария Иванков, Марков, Топузаков, Г.Иванов които ще формират гръбнака на новия нац. тим, съгласно разработената стратегия "България 2009" за подмладяване на отбора. Около този гръбнак ще се формира новата национална гарнитура, в която ще бъдат включени отлично играещи футболисти от фактическия есенен шампион Левски, както и от клубове като Светкавица (Тщ), Миньор (Бобов дол), "Шумен 2001" и др. Тези футболисти ще бъдат викани с цел да се намали напрешението за титулярните места в отбора.
За нов генерален спонсор бе избран "Винпром - Търговище" в лицето на инж.Петко Матеев - изтъкнат деятел в областта на футболния мениджмънт!
01.04.2005
01 Април 2005 11:50
мдаааа....
на българския футбол винаги нещо му пречи и винаги един човек му е виновен!
добре, че има медийни клакьори и футболни нивеляшки по терените иначе щях да съм с впечатления, че футбола е индивидуална игра а не колективна!
по-рано на БеГе футбола му пречеха: пенев - уволниха го! г.димитров-бутнаха му мавзолея пеньо пенев; доньо донев; ...тъ тъ тъ...батето... татето и кой ли още не....
на крив футболист топките му пречат, тревата им се оплита в краката, и вратата на противника все затворена я намират...
щом стоичков обвиниха - амин за българския футбол!
той е легенда не за българския а за световния футбол!
много държави биха се радвали до насиране ако стоичков избереше да живее и работи в тях! много футболни клубове биха дали мило и драго за него...
само че там футболистите слушат а не умуват, като нашенците - кой кум, кой сват, кой на "джи-ес-ема" брат!
Стоичков си е изградил комунизма! например: той може да си живее целогодишно в един избран от него сезон.. просто си го бива!
но защо избра да дойде тук и да го храчат...!?!... нямам друго обяснение освен, че той наистина обича тая страна и не му пука за задниците в нея...
и на края да кажа на всички:
футбола е бизнес, но не всеки разбира от бизнес! иначе всички щяха да рокфелеровци и бил гейтси!
01 Април 2005 12:07
Още една поръчкова статия във в.СЕГА.
Както и онази срещу Люпко Петрович и 10-те причини заради които ще остане в Л С , другата срещи Сираков и преди години статията срещу "изхабения" Димитър Пенев.
Това тук го могат.
Защото едно е Лаудруп да те извежда на чисти положения в "Барса" и да си голмайстор и звезда, а съвсем друго - да поемеш отговорност за играта на 11 момчета и за гордостта на цял народ.

Защото едно е Райчев да те държи и да ти плаща и да си редактор и да кибичиш на сянка, а съвсем друго - да поемеш отговорност в собствен вестник и да отговаряш за съдбата на още няколко хора

Редактирано от - bot на 01/4/2005 г/ 12:46:25

01 Април 2005 12:59

Первоапрельская шутка вызвала волну протестов в Хорватии

Тысячи потерявших бдительность жертв первоапрельской шутки вышли на улицы в Хорватии, после того, как одно из местных новостных агентств передало сообщение о возможном исключении национальной сборной этой страны из чемпионата мира по футболу 2006 года.

В сообщении утверждалось, что ФИФА под давлением ЕС не позволит Хорватии принять участие в мундиале, если власти этой страны не выдадут Гаагскому трибуналу генерала Анте Готовина, которого его сторонники считают героем, а представители международного Трибунала - военным преступником времен гражданской войны в бывшей Югославии.

Агентство цитировало президента ФИФА Зеппа Блаттера: "В контакте с советом министров ЕС мы приняли решение запретить Хорватии участвовать в чемпионате мира по футболу 2006 года до тех пор, пока генерал Ант Готовина не будет выдан трибуналу".

Прежде чем вебсайт новостной службы опубликовал опровержение, улицы хорватских городов заполонили тысячи протестующих с наспех нарисованными транспарантами, клеймящими руководство ФИФА и поддерживающими Готовину, сообщает Ananova.

Напомним, что в отборочном турнире чемпионата мира 2006 года Хорватия с 13-ю очками возглавляет восьмую группу, опережая Швецию, Болгарию, Венгрию, Исландию и Мальту.


01 Април 2005 13:35
Коментара е изключително злобен и ненавистен, явно поръчков и говеждо-рогат...но верен!Стоичков се държи неадекватно, цялата му постройка на игратамсмените, повиканите играчи, титулярите-са просто трагедия.Пуска 3-ма централни нападатели(Бербо, Гонзо и Манчев) и вади най-креативния и бърз офанзивен халф(М.Петров)!За Иванков да не говорим изобщо.Аз бях сигурен че ще паднем от шведите, в 80-тата минута срещу Унгария бях сигурен че ще изравнят, и то без да съм я играл тая игра професионално.Стоичков се е превърнал в самовлюбена, дементирала мутра.Лесен за манипулация от хитреци като Танев и Сираков.И да ви кажа, резултатите са съвсем реални, с такъв отбор БГ няма място на световно първенство.
01 Април 2005 13:45
БРАВООО!!! НАЙ-ПОСЛЕ НЯКОЙ СЕ ОСМЕЛИ ДА КАЖЕ ОЧЕВАДНАТА ИСТИНА!!!
01 Април 2005 14:01
01 Април 2005 14:34
абе какво да ви кажа... може и да е за хубаво...
Гледал съм много първенства и с участието на нашите, и без тях: като че ли при втория вариант се чувствам по-добре. Пия си биричката и се кефя на майсторство...
01 Април 2005 15:16
в това че говори няма нищо лошо, но е време да видим и малко разумни и логични действия
01 Април 2005 16:11
Злостна глупост.
01 Април 2005 16:44
Да се намери един свестен журналист да каже истината !
И я слепоците само как ги заболя !
01 Април 2005 16:51
А аз мисля , че е наи-добре , Стоичков да се гушне с Иванков и Бербатов и поживо-поздраво , кои от къде е !
На всеки е ясно , че трите грации не са за този отбор!
Ако бяха мъже на място , досега да са си стегнали багажа!
01 Април 2005 16:59
Националния отбор не е опитно поле за некадърници!
А Стоичков , Иванков и Бербатов са точно такива !
01 Април 2005 17:08
И да се върнем на приказката за "футболните идиот " на Европа!
Сега спокоино мога да кажа , че НАИ- ГОЛЯМИЯ ИДИОТ - ТРЕНЪОР в Европа е Христо Стоичков!
От 6 възможни точки...4 на 100% , да вземеш само една ???
На това му се казва ПЪЛЕН ИДИОТ !
01 Април 2005 17:24
На това футболно дередже според мен съм защото7
1. По традиция нямаме добър треньор, кой е луд да дойде да си блъска главата с простотиите на Батето и мераците на "мениджърите";
2. По традиция нямаме добър вратар, особено при високи топки и при игра като последен в отбора. Трагичен пример е Иванков, на който унгарците вкараха гол, който и в махалата не минава. Но юнакът не е виновен. В нашето първенство, никой не смее да го поставя на такива изпитания;
3. Защитниците ни са технически и тактически неграмотни. Нищо общо със съвременен футбол. Вместо пердета - рендета;
4. Без първите три фактора, халфовете и нападателите, дори да са гении, не вършат работо;
5. Журналистите ни са продажни некъдърници и разбират от футбол, само до ниво командировка в пет звезден хотел. Когато бием се скъсват да хвалят, като паднем плюят. И в двата случая, никакъв анализ.
6. Запалянковците - прочетете анализите на статиятя и ще видите, че 90% от нас повече от синьо-червена боза не виждаме и не признаваме;
7. Винаги съдията е невъзпитан;
За мутрите, уредените мачове, трагедията на празните стадиони, арогантните футбулисти, резила в евротурнирите и т.н. не ми се говори. Ама вече не ми се и гледа.
01 Април 2005 18:58
ясно! от осанна до разпни го, няма и педя! друго си е да имаш треньора от 94-та... неговата стратегия е: айде напред момчета и дават )
няма значение как стоичков е сдобил професионален тренерски ценз, ако за 20 г на терена не е сдобил професионални умения нямаше да е и детска чикийка а камо ли да е станал кама...
ако някой си мисли, че отбор се селекционира и подготвя перфектно за кратките срокове при които е поставен камата, та ако има такъв нека излезе напред една крачка - да го видим!
по -скоро тия плачковци сега дето на умни се правят са очаквали принца на бял кон да се казва стоичков.... миличките, ама той е човек, той е Христо, но не е Христос... бе хора!
рекламни клипове си бил правил - срамота било, ай стига бе! клиповете са пари за него и реклама за други... човека си има стандарт а колко ли му е мижава заплатката като БГ-тренер!?! в сравнение с парите които щеше да шмърка на всяко друго място по света... дори в треторазряден провинциален клуб в провинция чун-джу-зян....
нито съм му адвокат на ристе, нито ми е роднина, нито ме еня за българската ви топкаджийска смешктура... то и фудбола ви е един футБОЛНИК, не! това е отражение, като цялата държава... да не мислите че отнякъде ще ви се вземе стоичков за да я оправи само защото е Христо ли?! не! докато има меланхолия, докато другите са виновни, докато на тоя и на оня и на всички не "им ден" както се е изказал г-н драскулника - от блатото няма помръдване... да не си мисли никой за излизане!
а защо стоичков се мъчи да убеждава всички, че "неговите момчета" са най-добрите!?!... ами защото това е последното което може да направи за общия дух на отбора! защото това ще стигне до ушите на противника, защото това може да вдъхне вяра в "неговите момчета" и може да демотивира противника...
нали никой не си представя, че стоичков не си е дал сметка какво е нивото, но за това време - толкова! нали никой не е забравил, че доскоро беше състезател.... и знае как му е действало треньорското рамо... май само той ги знае тия неща... защото е състезател от световна величина... а тук повечето плювачи са си чисто и просто тъмни балкански .... туземци!
01 Април 2005 19:00
Ако е вярно това с далаверките , то това означава , че Стоичков е ПРЕДАТЕЛ , а не Бандаловски!
И не само да си подаде оставката !
От друга страна е хубав шамар за неговите фенове и тия , които му лижат интимните части , че на бате ви Ицо му е през оная работа за вас и БЪЛГАРИЯ !
01 Април 2005 19:24
GIANNI сякаш на теб ти пука за българия?!... я спешно у лево!
...пак батето, патето, татето и детИто ли са ви виновни?
ми да се уволнят сите фут-БОЛНИ екстремисти от терена и 'ристе да излезне с масажистите, мажоретките и щангистите... па като им ударАт по един бой... да ги видим тия които ще посмеят да излезнат на нашия тим!?
а не фут-болни-сти само да шофират като побеснели джиповете си и да налитат на грохнали жигулки карани от пияни бивши военни, че е съдбоносно... и не е житейски сносно! )
явно никога няма да разбера, колко ви плащат да се дърлите по тоя футбол бе... вие жени немате ли... прираста ни изостава, икономиката ни е аут, държавата ни е down... както и няма да разбера: що трябва да се гласува за някой на тест за интелигентност ) ма тая държава е същински театър за хумор сатира и забава, а вие на ристо пешкира за пране трапосвате
01 Април 2005 19:29
Проблемът на Татковината е , че всеки се втурва да се доказва не в тази област където е добър , а в друга Слави Трифонов - да пее , Нина Чилова - да ръководи културата , Лили Иванова да носи минижуп , и Стоичков -да треньорства Но както е казано , никога не е късно да станеш за резил.
01 Април 2005 19:31
Е сега вече , дойде и Видовден и за Ицето , видя се че обърка двата мача , особено що се отнася до Бербатов и Иванков , а е толкоз просто :
1:0 за България , махаш уморения умрял кон Бербатов и пускаш Гонзо , Манчев вместо Янков ....3:0 за България ( като в Загреб ) , и в последната минута махаш Иванков от вратата да не пречи на почетния гол на Унгарците , все пак Матеус ни е приятел , и за да ни запушиш устите Мили ми Ице , от тук нататък махаш от отбора поне половината от Таневите негодници барабар с него за компания . А за Бандаловски много е рано да казваш , че няма да стъпи в отбора .
01 Април 2005 20:17
Прав си луднъо !
За кого да ми пука?
За тези които не искат да свалят розовите очила или за тези които им създават илюзиите?
НО УЕИ !
Не говоря за РОДИНАТА !
Тези , които я ръководеха преди и тези сега , само са ми взели.
Даже и паспорт български нямам.
За тези , които търпят властници като тези и тренъор като ТОЗИ мога само да кажа ...
НЕ СА НАРОД , А МЪРША !
01 Април 2005 20:49
анджък бе GIANNI! незнам дали е мърша... ама съзнанието е 100%-ва!
знаеш ли че тук БНТ организира някакъв супер-хипер смехорийски тест за интелигентност... имаше представители на различни обществени слоеве, включително блондинки и таХиметрови драйвъри... смех! смех! имаше и нЕкакви дето минават за ВИП персони-всички така а те на кестерме... демек облагодетелствани бяха с маси, монитори... изобщо спривилегий (а можеше и отговорите да са им писали там).... смех до тотално умокряне... аз го гледах по диагонала, през 2 кадъра... ми кво да правя? немах толкова интелект... ) а най-тъпо зяпах като водещите башибозуци подканява теле-зрителите да гласуват с ПЛАТЕНИ шорт месиджи... така и неразбрах твърде за какво, но беше нещо от сорта: гласувайте коя група е по-интелигентна от останалите...
разказвам ти всичко това, щото така и така немаш бг паспорт, и за да не се срамуваш от себе си, че си българин спокойно можеш да се гръмнеш в слепоочието )) можеш да поканиш всичките ни министри да споделите това самоунищожително шоу!
01 Април 2005 22:00
Гръмни се ти , щото си по-дявол !
Ти що не се яви на тест за интелигентност ?
Ако беше учил за таксиметров шафъор и женати е блондинка можеше да си вдигнеш коефициента !
01 Април 2005 22:04
Gianni, stiga s taia zloba be, znam, che mnogo vi boli vas uefskarchetata deto vi krastiha FUTBOLNITE IDIOTI NA EVROPA, no nedei da identificirash Stoichkov s leskito. Pone do momenta nikade po sveta ne sa opredelili Stoichkov kato futbolen idiot i nekadaren trenior, s izkluchenie razbira se na nashata mila darjavica i po specialno na kompleksiranite uefskarcheta Ako edin den na Zapad napishat podobno neshto za Ico, taka kakto napisaha za vas sas sigurnost shte me e sram da se pokaja navan. Kolkoto do Stoichkov, jasno e, che napravi greshki, viarno e, che niama opit, no opita shte doide s vremeto, loshoto e, che vsichki iskame neshtata da se promeniat vednaga, no taka ne stava. Posochi mi ti koi da bade trenior togava sled kato vsichki ste graknali sreshtu Ico, koi da slojim, Naso Mifkata li, ili dedo Mari. Ili trenior ot chujbina, koito shte iska maika si i bashta si i tia plujeci ot BFS shte se chudiat otkade da mu nabaviat zaplatata shtoto za tiah niama da ima posle da cutzat. I nakraia za dalaverite, koito se vartiat v nacionalnia, da ne bi vsichki treniori predi Ico da sa bili chestni i pochteni, da ne bi te da ne sa nalagali svoi protejeta. Tuk vinata ne e na Ico, a na tia ot BFS, te sa korumpiranite, dokato sa tam, taka shte bade koito i da e trenior.

01 Април 2005 22:07
Ицо беше велик футболист.
За нещастие е нефелен треньор.


На мача със шведите остави Марков с жълт картон и така ни разписа с лека ръка червения.Остави ги дърветата цяло първо полувреме да вдигат топки и не промени нищо в тактически план през второто полувреме.


На мача с унгарците, вместо да използва титулярните позиции на легионерите в собствените им отбори, направи пълна салата и пак нямахме средна линия.
Всъщност това реши мача, а не идиотската игра на Иванков и тия пред него в онази злощастна 90-та минута.


И най-накрая - толерира разправиите със съдиите.И той беше конфликтен скандалджия и малките стават същите. Настройват сами реферите срещу себе си и после риват...


Мъка ми е, но това е реалността.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД