:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГИСДИ: В ЦИК има корумпирани членове

"Михаил Константинов и тези, които гласуват заедно с него, редовно вземат пари, за да лобират за "Деметра". Това обвинение хвърли вчера главният секретар на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори Илия Божинов.

Заключението ни се основава на практиката на ЦИК да възлага част от функциите си на фирма срещу много по-висока от реалната цена, обясни Илия Божинов. От "Деметра" предварително са знаели, че ще поемат преброяването на изборните резултати, категоричен бе още шефът на ГИСДИ.

Обявените от ЦИК резултати не са верни, заяви Божинов. Има данни, че не са въведени данните от 6 сливенски секции, обясни той. "Въведени са обаче при второто броене", обори обвинението говорителката на ЦИК Цвета Маркова. ГИСДИ е направила разследване на проблема с преброителите на резултатите при първия президентски тур и го отдава на лоша организация на Обединение "Избори". ЦИК също е изиграла роля за провала, като е подала късно резултатите, отсече Божинов. "Който твърди нещо, трябва да го докаже", категорична бе Маркова.

Няма възможност за обратен контрол и това дава възможност за манипулация на втория тур, предупреди Божинов. Той призова Георги Първанов и Петър Стоянов да направят паралелни преброявания на изборите. Има опасност за многократно гласуване, алармира Божинов. В софийската община "Красно село" се издавали удостоверения за гласуване на друго място, което след първия тур на изборите е в разрез със закона.

"В сряда сутринта в общината получихме решение 175 на ЦИК, с което се забранява издаването на удостоверения след 11 ноември", обясни пред "Сега" зам.-кметът на район "Красно село" Веско Харизонов. Ако преди това са издавани такива документи, те вече са невалидни, допълни той.

Избирателите, които в неделя се опитат да гласуват с удостоверение, издадено след законния срок, ще бъдат върнати, категоричен бе Харизонов.
1067
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД