:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Торнадо помете втори щат в САЩ

Снимка: Ройтерс
Жители на град Ейвънсвил, Индиана, се опитват да спасят оцелялото имущество от руините на разрушения им от торнадото дом.
Опустошително торнадо помете втори американски щат за едно денонощие, съобщи АП. След като премина първо през Индиана, стихията удари и Кентъки. Досега бедствието е причинило гибелта на 23-ма души в двата щата.

Торнадото нанесе и сериозни материални щети, като разруши над 1500 къщи. Повече от 200 души са пострадали и са настанени от местните власти в болници, съобщиха от полицията. Стотици семейства останаха без вода и ток. Щетите се оценяват на няколко десетки милиона долара.

Предупрежденията към жителите на Индиана и Кентъки за наближаването на торнадото не са били чути от всички, тъй като природната стихия е бушувала късно през нощта. Тогава повечето хора спели. Това обяснявало и големия брой жертви и ранени, които природната стихия е оставила след себе си.
15
4214
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
07 Ноември 2005 21:43
Нека им! Достатъчно зло са сторили на света и е крайно време някой да им го забучи напреки... ама май само природата се оказва достатъчно "умна" за да го осъзнае
08 Ноември 2005 00:29
One,
Ти си глупак. Но и без да ти го казвам - всички го виждат.
08 Ноември 2005 01:34
Е-ее, ама бива ли така да се излагате. Ми какво са два щата напълно опустошени. Ми требваше да са поне 5-6. По-ме-те-ни. Напълно изтрити от лицето на земята. Тук вестник ли се списва, или стенлист!? По-мащабно трябва да го давате, щото планът изостава нящо.
08 Ноември 2005 03:03
Мисля
че вместо да се Дезинформират ЧИТАТЕЛИТЕ
с поредни ИЗХВАРЛЯНИЯ и
ЛЪЖИ
е по хубаво да се препечатат ТОЧНИ извадки по случая от статийте на Щатския ежедневник " The Indianapolis Star" na <WWW.indistar.com>
и да се даде обективна информация на случая!
Истината е
че е в Неделя кам 2часа сутринта
е имало торонадо
и то е заегнало само МАЛЪК район в Югозападната граица на Щата с Кентаки.
От картата на която е отбелязано точното движение на Tоронадото и снимките за поразениет райони може да се направи реална оценка по случая.
Основно е зсегнат един парк с мобилни Жилища.
До обяд обявяват за 22 починали.
Тези Торонада са нещо обикновенно и твърде често явяващи се в тези райони.
Засегнатата територия е твърде малка и може би под 2% от територията на Щата и Практически в Индиана и Не са го почуствали!

Пази БОЖЕ
Нашенско
от такива природни стихии
и от Такава
"ИНФОРМАЦИЯ" !!!



08 Ноември 2005 08:34
За първи път да съм съгласен с One!
08 Ноември 2005 09:47
Стихия отнема живота на хора (дори и американците са такива) - къде е повода за радост тук
08 Ноември 2005 09:56
пак не е уцелило беля дом...жалко за хората...
08 Ноември 2005 10:16
За да не чуеш предупреждение за торнадо, трябва да си или напълно глух, или дрогиран до смърт. Малко по-силнички са от сирените на 2-и юни по обед. Лошото е, че обикновено имаш не повече от три минути за реакция. Затова, между другото, къщите в районите, често посещавани от торнадо (имам предвид равнинните щати) се строят с дълбоки мазета. Отгоре си е същата рамкова конструкция с шийт-рок (аз му викам шит-рок за по-лесно), но мазето е задължително добре екипирано.
Отначало у новото село, в Хил Кънтри, ми беше странно защо аджеба не си вдигат къщята по върховете на хълмовете, дето гледката е забележителна, а по склоновете. Оказа се, че пък тук е неизгодно икономически да дълбаят мазета във варовика, а проклетата фуния скача от хълм на хълм. (по равното не ходи).
08 Ноември 2005 15:17
Дрън дрън - торнадо помело щат. Тя знаят ли че един щат е колкото 2 Българии. Помело някакъв треилър парк със западнали нещастници.
08 Ноември 2005 17:04
Виждам, че 20+ жертви се виждат малко на някои изкрейзили от злоба нашенци. Малии, много изрод се навъде, ве...
08 Ноември 2005 17:38
Абе няма глобално затопляне бе какво затопляне! Това е заговор срещу щатите! Тея от киото се събрали и си направили сами заговор срещо себе си и срещу щатите!
03 Януари 2006 16:26
Аз лично смятам , че природните бедствия зачестиха и не трябва да се радваме, че онези хора са ударени от торнадо.Все пак те не са виновни, че имат тъп президент, нали?
03 Януари 2006 16:28
Все пак сме хора и трябва да се подкрепяме.Ако всички нации се обединят можем да постигнем много.
03 Януари 2006 16:30
Съгласна съм с Гарван няма повод за радост.
20 Април 2007 10:45
Оне и братя Стугацки, вероятно Вие сте от "честните комунисти, с увредения ген.Дето само искате да вземете от богатите за себе си и понеже не можете, им желаете само лоши съдби.Да, но всичкисе стремят да отидат при тях.Там не е за мързеливци и некадърници - единствените качества на "честните комунисти"...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД