:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 315
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Филчев забрани на прокурори да се срещат с Антон Станков

Обвинител N1 наредил да се искат дисциплинарни санкции на следователи
Никола Филчев е забранил на подчинените си да контактуват с правосъдния министър Антон Станков и особено да се съвещават с него и с екипа му без изричното разрешение на главния прокурор. Забраната е спусната в сряда следобед, когато Филчев събра окръжните и апелативните прокурори след мегазаседанието на ВСС. Обвинител N1 бил особено гневен на прокурорите от Велико Търново и на русенския окръжен прокурор Люлин Матев, задето обсъждали със Станков и заместниците му промените в съдебния закон и в НПК при обиколките на екипа из страната.

Последното заседание на ВСС беше за просрочените дела и вината на следователите. Антон Станков се обяви против търсенето на персонални вини и съобщи, че ще иска възстановяване на националното следствие, което да дава "методически указания" на останалите служби. Станков каза също, че това предложение за промени в съдебния закон ще се гледа от МС в началото на декември. Идеята за възстановяване на националното следствие раздразни висшите прокурори.

До 10 декември окръжните прокурори да напишат предложения до ВСС за дисциплинарни наказания на следователи, наредил още Филчев на сбирката. Той поискал обвинителите да пратят и проекти за решение на ВСС по въпроса за следователите. Решението трябва да е готово за заседанието на съдебния съвет идната сряда.
747
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД