:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НА ИЗТОК ОТ РАЯ

Сега е моментът да гледате ирански филм

Не сте гледали никога ирански филм? Нищо необичайно, и повечето иранци никога не са гледали български. Само че има разлика - техните могат да бъдат хубави и номинирани за "Оскар". Подходящият момент да поправите грешката е сега, когато на видео излиза заснетият преди 3 години "Деца на рая". Изключителната драма с главни герои деца, напомняща много за чешкия "Коля" и бразилския "Централна гара", може да размекне дори най-закоравелия екшън-фен. Пълна глупост е написаното на обложката "филмът не се препоръчва под 12 г." - всъщност децата заслужават да го гледат повече от възрастните.

Филмът на Маджид Маджиди, подобно на тези на Кустурица, е с непрофесионални актьори. Историята е проста, естествена и тъжна като детска игра с лош край. Али е мургаво арабче, което загубва единствените обувки на сестра си. За да не ядоса бедните си родители, които нямат пари за нови, то въвлича сестричката си в конспирация - сутрин тя ходи на училище с неговите гуменки и му ги връща, за да иде той следобед. Камерата следи почти неотлъчно двете деца и трогателните до сълзи моменти са почти неизброими. Спортното състезание, в което Али се надява да остане трети, за да спечели нови маратонки за сестра си, но се класира първи, обаче е кулминацията на филма. "Деца на рая" е преизпълнен с любов, сантименталност, очарователна детска наивност и, напук на темата, почти никакъв социален протест. Американците си умират да награждават филми на общества в криза, за да си напомнят колко са велики. За наш късмет филмите понякога се оказват незабравими като този.
4971
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД